Fugalaau

Faʻapitoa o le totoina ma le tausia lelei o totonu o le Euonymus

O le mumusu o laau mumū e mumū i le tautoulu o se teuteuga muamua ma faigofie mo le togalaau aina ma o le faamalama e sulu i totonu o le fale. Ae faʻafefea ona mafai e se laʻau tele tele, lea, e faalagolago i ituaiga ma ituaiga, e oʻo atu i le 1-9 mita le maualuga, e avea ma aganuu?

E foliga mai ua leva ona faʻaaogaina e le au faifeʻau a le au faʻasalalau ma le fugalaau i le itu i Sasae le fatuina o fatuga laiti.

O le faʻaaogaina o teuteuga faʻapitoa ma le auala faʻavae o le pale e fesoasoani ai i le faʻaleleia o le tuputupu ae o le fugalaau o le euonymus i totonu. I ni nai tausaga talu ona totoina, o se laau moni e tupu mai i le vavaeina o se ogalaau, o lala mafolafola ma se pale matagofie ua teuteuina i lau laau ma fualaau ese.

Mo le aganuu laʻau, o ituaiga o meaola e tele lava ina filifilia, mo se faʻataʻitaʻiga, o le Euonymus poʻo le winged euonymus. I le tulaga lea, o lanu mumu ma fualaau pulapula susulu, e pei ona faamoemoeina, pauu i le tautoulu, ma pe a mavae se vaitaimi o le taotoga i le amataga o le tautotogo, e ala mai le laau ma amata se togalaau fou.

Afai o le fugalaau i totonu o se mea e masani ai ituaiga eseese, e fai ma faataitaiga, o se Iapani Iapani, ona lalafi pea lea o lālā i le lanu mumu, lanu viole, po o laulaau, ae o le ola o le laau ua faigese, o lona uiga, o suiga o le tausiga.

O le euonymus na totoina i se tapulaa faatapulaa o le ulo o loo tumau pea le aganuu masani lea ei ai ona lava manaoga ma foliga ma e manaomia ai se uiga faaalia ma se tagata.

E faʻafefea ona taulima se potu enomus, totoina ma tausia o fea o loʻo faia i fafo ole fanua, ae i totonu ole fale?

Tulafono mo le tausia o le faʻamaʻi i se potu

O le faatoaga ogalaau e lauiloa mo lona fetuutuunaiga lelei ma le le lelei. E oo lava i tagata e leai ni mea e fiafia i ai e mafai ona tausia o ia.

  • O le laau toto e tupu lelei i le toetoe o soʻo se palapala, o le mea autu o le mea lea e le mafai ona gaogao ma faʻafefe i le susu ma le ea.
  • Eucalyptus species of all types tolerate shade lelei, ae o se paleni, paleni ma lanu susulu o laʻau o le autumn e mafai ona maua pe afai e totoina le togavao i totonu o se nofoaga malamalama lelei poʻo le itiiti ifo foi i le paolo.
  • O le ea malulu e le afaina foi i laau toto, ae o le eleele malulu e mafai ona mafua ai le pala o le laau ma le paʻu vave.
  • O le taimi totoe e amata mai ia Novema ia Aperila, i le tau malulu. I le aluga o nei masina, e toetoe lava a le manaʻomia le susu ma meaʻai. E faʻaitiitia le faʻamalamalamaina o le vao.

E tatau ona mulimulitaia ia lava tulafono pe a totoina ma tausia se potu, e pei o le ata, euonymus.

Lotoina ma le tausiga mulimuli ane o se potu euonymus

Mo le euonymus e manaʻomia ai le eleele le mama ma se vaifofo vaivai, o le tele o meaʻai ma le lelei atoatoa. Afai e le fuafuaina le laau ina ia faia lelei, e mafai ona e faʻafefiloi eleele eleʻele, oneone ma humus.

E aoga mo bonsai le faʻaopopo o le loam i le meaʻai e tuʻuina atu ai le lelei o le aʻafiaga o le aʻa i se tamai eleʻele.

Ina ia faatapulaa le tuputupu aʻe o vao ma faafaigofie le tausiga o le euonmus, o le totoina o loʻo faia i totonu o se tamai ipu, o lona lautele e tutusa ma sili atu nai lo le loloto. I le pito i lalo o le tane, ua faia le vaivai e aveese ai le susu lea e le talafeagai i le laau ma puipuia ai le pala.

Pe a totoina, e taua le faatumauina o le amiosaʻo o le uluai eleele eleʻele faataamilo i aʻa. O le mea lea, ua tuʻuina atu le laau i totonu o se malologa na faia i le taimi muamua i le mea e sui ai, ona faʻapipiʻi ai lea i le palapala ma faʻapipiʻi lelei. O le eleele i le taimi o le totoina e tatau ona susu, faapea foi ma aʻa o le laau.

Tausiga mo le faʻasaumoa pe a uma ona totoina e aofia ai:

  • faʻafeinu vai masani i lalo o lalo o le togavao;
  • laʻei pito i luga ma se mea faigata mai ia Aperila ia Setema ma le faalua 2 taimi i le masina;
  • pulupuluina o le palealii o se faamasaniga aemaise lava aso vevela vevela;
  • o le teuteuina o le pale i luma o le amataga o togavao malosi;
  • pine o laulaau taalaelae e foliga mai i le taumafanafana;
  • fufulu mama i le tautoulu;
  • totoina laau toto i tai 3-4 tausaga.

I le fale, e fiafia lelei euonymus i faamalama sisifo po o sasaʻe.

E sili atu le puipuia o le laau mai le susulu o le la, ma afai e mafai, e sili ona lelei le taofi o laau i le ea fou mai le tautotogo seia oo i le amataga o le autumn. O le taumalulu faʻamafanafana e faia i totonu o se potu malulu. E faʻataunuʻuina le faʻamauina, e le manaʻomia le laei.

Faʻafouina o le faʻasani i le fale

E mafai ona faʻaleleia fugalaau i totonu o le fugalaau i le faʻaaogaina o fatu e aoina mai matala matala ma tatala, faapea foʻi ma alalaʻau.

Afai o le tagata e olaola o loʻo i ai fatu o se ituaiga ma lelei, e tuʻuina i totonu o se atigipusa ma le oneone susu ma auina atu ile fale pusaaisa mo le tolu masina. Faʻatalata i le maualuga o le vevela o le vevela e faʻamalosi le totoina o mea ma faʻagaoioia le gaoioi.

A maeʻa le vaitau na tuʻuina mo le faʻamalosi, ona aveese lea o le fagu mai le malulu ma tuʻu i se mea susulu, na ufiufi muamua i le tioata poʻo le ata tifaga e puipuia ai le faʻaleleia o le susu.

  • O fatu vevela ua faʻafefeteina i luga o se vaega o le meaʻai faʻamaʻi vavalalata, faʻapipiʻi i luga o le eleele ma faʻafefeteina faʻafefeteina i se fasi manifinifi oneone.
  • Ona faia lea o le faʻavaivaiina o le palapala mai le fana fana.
  • O le fagu e ufiufi i se ata tifaga o loʻo tuʻuina i totonu o se fale koli.
  • Mo le totoina o fatu o se fuga laau, o le a tumau le vevela ole ea i le va o le 22 i le 27 ° C.
  • I aso uma e 4, o le tulaga o le eleele e mataʻituina, lea e sosolo pe a tatau ai, ma faʻapipiʻi le fagu pusa.

O fatu o le laau e le eseese i le vave ma le faauigaina o le germination, o le mea lea, o le toe gaosia o le euonymus i lenei auala e matua faigata lava ae le o taimi uma e manuia ai.

O totogo ua leva ona faatalitali e mafai ona aliali mai na o le 8 vaiaso talu ona toto. A oʻo mai laʻau moni i luga o laau totō, o loʻo faʻafeiloaʻi lelei. Faʻaauau le atinaʻeina o fualaau aina i totonu poʻo luga o le terrace, puipuia mai faʻataʻitaʻiga ma le malulu.

O le faʻapaʻiina o le faʻasamasi e ala i le tipi e maua ai ni faʻamanuiaga sili atu nai lo le mauaina o fatu mai fatu seleseleina. O le totoina o meafaitino na vavaeeseina ia Aokuso po o Setema mai tumutumu o vailaau ola maloloina e maua i totonu o se potu vevela, e tanumia i totonu o le paluga o vaega tutusa o le oneone ma le paʻu. A oʻo ina maua e le tipi a latou lava aʻa, ua faʻapipiʻiina i se nofoaga tumau. E sili ona lelei lenei mea i le amataga o le tautotogo.

Pests ma faʻamaʻi o le fugalaau euonymus

E pei o laau toto i luga o le eleele, e manaʻomia le puipuiga mai i faʻamaʻi ma faʻamaʻi. O le tele o taimi, e feagai fugalaau fugalaau i le faaleagaina o laau e mealybugs, lea e faʻavaivaia ai le aganuʻu. E ono mafai ona tumu le laau laʻau i se paʻu, o se apogaleveleve mite ma ni anufe afaina.

Ina ia puipuia le maliu o se peti lanu meamata, e le gata ina latou faia togafitiga ma fualaau faasaina, ae ia maua foi le tausiga. E na o le eleele faʻamaina e totoina ai le musika.