O le togalaau

Tomato Bull Heart: Olaga i fafo

O le taumafanafana o se vaitau e fiafia ai i le anoanoai o falalaʻau fou. Tomato Bull fatu, o lona togafiti e faigofie ma faigofie, o loʻo i ai se manaoga faʻapitoa i le va o tagata nonofo i le taumafanafana. O nei mea tetele, matagofie ma sili ona suamalie. E mafai ona latou tosina mai le gauai o gourmet.

Tomato Description Bull Heart

O le ituaiga o loʻo i ai i le vaega o fualaau tetele tetele. O se mea e tuai ona faʻataunuʻuina lea e masani ona tupu aʻe i totonu o se lau. Ae ona o ona uiga maualuga, o le fatu o le fatu o Bull o loʻo ola lelei i luga o le eleele. Ma le tausiga lelei, e maua ai e le laau se fua tele ma le maualuga. O se uiga iloga o le ituaiga o meaola e le gata o le tele o fua, ae o aʻa foi.

O le maualuga o le laau o le tamato E mafai e le fatu o Bull ona oʻo i le 2 mita. O latou vaega pito i luga e ufiufi lava i sina mea itiiti. Pe a le lelei, e mafai ona latou suʻeina se manogi uigaese e na o tamato.

Aʻo tupu le totoina o le fatu o le Bull i le lauʻeleʻele avanoa, o fatuga muamua o loʻo totō i laʻau uma e 9, mulimuli ane o le faʻavaeina o fualaau aina e tupu i le lua.

O se uiga lelei o na tamato o fualaau aina ia e le gata ina eseese le mamafa, ae o foliga foi. Tomato o lenei ituaiga e mafai ona ola e oʻo i le 15 cm le lautele. O le mamafa o le mamafa e oʻo atu i le 500 kalama, ae o loʻo i ai taimi e ola ai tamato e tusa ma le kilokalama. Ona o lenei mea, e seasea lava ona faʻaogaina mo le faʻaaogaina o lona tino atoa. E masani ona faʻaaoga le fatu o Bull e fai ai le ketchup ma sau sauʻai. E lelei foi le faʻaaogaina o na tamato e maua mai ai le sua.

O fua o le fatu o le Bull ua iloga i le lelei o mea taumafa ma uiga matagofie. E aoga tele mo le tino o le tagata.

O fualaau mama e tumu i elemene taua, e pei o le:

  • Vitamin C, B, K;
  • pectin;
  • magnesium
  • paluka;
  • fumela

I totonu foi o la latou pulupulu o loʻo i ai le suka, gaʻo siaki. Ina ua maeʻa le tele o suʻesuʻega, na faamaonia ai e faaopoopo i elemene o loʻo taʻua i luga, o tamato e mauʻoa i le uʻamea, iodine, le kiciki, le nicotinic acid. O le fatu o Bull e lauiloa foi ona o le maualuga o lona fiva.

O le faʻateleina o le faʻaaogaina o le suauu e mafua ai le paʻu lau lau.

Faatasi ai ma le totoina lelei o vao, e mafai ona e aoina i le 3.5 kilokalama o fua o fua. I totonu o le eleele vevela, e oo atu i le 12 kilokalama tamato o loʻo faia i luga o le tasi laau. Ina ia mafai e le laau ona fua lelei, e le tatau i se tasi ona tausisi i le faasusu lelei, ae ia fusifusia foi vao i le taimi. E mafua lenei mea i le mamafa tele o fua, lea e mafai ona vaevaeina paranesi, ma taofia ai le atinaʻe lelei o laau toto.

Eseese o tamato mo le togalaau

O ituaiga autu o tamato o le fatu o Bull:

  1. Honey Spas. O lenei meaola e iloga i le lanu o le fua. O Tomatoes ei ai se lanu moli mama. O latou foliga e masani ona sao. Pe a faatusatusa i isi ituaiga, o le Honey Spas e tutusa le tele o vine i luga o le vao. I luga o le tasi paranesi, mai le 5 i le 6 fualaʻau e mafai ona fausia. O lo latou mamafa e mai i le 300 i le 500 g. O le tumato e iloga i le lelei o aano o manu ma se suamalie suamalie.
  2. Lemon fatu. O fualaau e leai ni fua e maua ai se lanu samasama lanu samasama, ae i le aluga o taimi latou te lanu piniki. O se tasi lea o ituaiga sili ona tele. Tomato e mafai ona ola e oʻo i le 800 glamu. O se uiga tulaga ese o lo latou foliga, lea e tutusa ma se tafatolu. O le pulupulu e matua suamalie ma suamalie. O fualaau aina suamalie e i ai se fua lelei. O lenei ituaiga o loʻo i ai se manaʻoga tele ona o le maualuga o lona gaosiga. O le tuputupu ae o le fatu o le povi i le malae vaʻaia e matua faigofie lava ma e le manaʻomia ni tomai faʻapitoa.
  3. Le timu o le taeao. O le ituaiga muamua lea e faatusatusa i isi ituaiga. Fua o se paolo pupula pupula e foliga tutusa ma foliga o le fatu. Latou te ola i le tele o le mamafa ma e tusa ma le 250 g. O se mea iloga o tomati o le taeao o le suamalie o le latou 'oa taua, lea e mafai ona tumau mo se taimi umi. Faatasi ai ma le totoina lelei ma le tausiga, o le vao e maua ai se seleselega i le taimi atoa. E mafai ona matauina tamato tumatumu ao leʻi oʻo i le malulu.
  4. Budenovka. O se fualaau eseese lea, e lapotopoto ma se isu mata. Latou te tino ma manaia. O la latou masini e i totonu o le 300 grams. Tasi fualaau mama o lanu paʻepaʻe ma sina fatu laititi. Ae a maeʻa ona aveese mai le lala, ona fua lea o fua ma maua se leo mumu. O na tamato e teuina i le fale mo se taimi umi lava, aʻo le suia o latou foliga ma le tofo.

Faafetai i le galuega a le au faifaatoaga i le lalolagi, ei ai foi ituaiga eseese e fua mai i fualaau samasama, uliuli ma paʻepaʻe. I le faaopoopo atu i la latou lanu, e iloga i latou i lo latou tofo ma le taimi o le paʻu.

Totoina o tamato Manua fatu i le avanoa

O se fatuga tulaga ese lea, faatasi ai ma le tausiga lelei, e mafai ona maua ai se fualaau mataʻina. Ae paga lea, e le o tagata uma e iloa le auala e ola ai le fatu o Bull i le avanoa e tatala ai ina ia fiafia ai ona fua. Afai e te mulimulitai i ni nai tulafono, ona i luga o lau laulau i le taimi o le tau vevela, o le a susulu lelei fuamato lelei ma lelei.

Lauina o fatu mo laau toto

E tele mea e faalagolago i le taimi o le a toto ai le fatu o Bull mo tipu, e taʻua o le gaosiga. O lenei faiga e fautuaina 2 masina aʻo leʻi totoina ile eleele. Ina ia mafai ona totogo lelei fatu, tafe lelei ao lei tuu i totonu o le eleele. O lenei mea o le a taofia ai le atinaʻeina o le tuai ma isi faʻamaʻi. E mafai ona togafitia fatu i se vaifofo o le paluga faʻasalalau. Ina ia faia lenei mea, faʻaalu le 10 g o le vailaʻau i le tasi lita o le vai malulu. Pe a osofia, o le paluga o le a avea ma se lanu piniki piniki. I se vai ua saunia, tuʻu le fatu fatu o le povi ma totō pe a ma le afa itula.

A mavae lenei taimi, aveese le fatu mai le vai ma tuu i luga o se ie sipuni ina ia lelei ai. Ona susu lea o le solo ma afifi fatu i totonu. I totonu o lenei setete, taofi i latou seia oʻo ina tupu mai le tupu muamua. O fatu ua saunia e tatau ona muamua totoina i totonu o se pusa. Tuu i latou i le loloto o le 2 i le 2.5 cm. Mo tamato e vave ona totogo, e fautuaina e ufiufi le koneteina i luga ma le polyethylene pe tuu le tioata. Tuu le atigipusa i se nofoaga mafanafana, tatala ai i lea taimi ma lea taimi le mini-greenhouse mo le fausiaina. O le taimi lava e iloagofie ai fua muamua, e mafai ona e fafagaina i latou i fuga. A maeʻa ona foliga mai o laulaau uma e tolu, ona toto ai lea o laau.

Ole fesoasoani e fesoasoani i le atinaʻe lelei o aʻa. Afai e saʻo mea uma, ona totoina lea o laau ma maua se seleselega lelei.

Taimi e selesele ai i le avanoa

Ina ia mafai ona totō aʻafia laau laiti, e tatau ona totoina i le faaiuga o Me poʻo le amataga o Iuni. Afai o le tulaueleele o le a faia i totonu o se kiona, ona mafai loa lea ona e faia muamua. O laau laiti e matua nofouta i le tele o le susu, o lea i le taimi o le totoina, e tatau ona amanaia ia tau. Afai e timu mo se taimi umi i luga o le auala, e fautuaina e tolopo le faiga mo ni nai aso. O le aʻa o le aʻa e le amata ona pala, o le palapala e tatau ona vego lelei.

Talu ai o pupuvaʻa matutua e lapoa, e tatau ona e pipii i le mamao i le va o fualaau. O le totoina o laau e tatau ona faia e tusa ai ma le polokalame. I luga o le sikuea mita e tasi, e 4 laau toto e tuu i se mamao e tusa ma le 50 simita.

E talafeagai le faʻalolotoina o fualaau i laulaau muamua. Ua faia lenei mea ina ia maua ai aʻa fou i luga o le ala. O le totoina o le a mafai ai e le laau ona ola vave ma maua ai se seleselega lelei.

O se nofoaga mo tamato e tatau ona filifilia lelei le mafanafana e le la. O le filifiliga pito sili ona lelei o le a avea ma fanua, lea o loʻo i le itu i saute o le fanua.

Faʻaleleia eleele

O le tuputupu ae ma le tausiga o fatu fatu o vine toto e aofia ai e le gata o le totoina lelei, ae faapea foi le filifilia o eleele. Laʻau ola lelei i le palapala ma le le fetaui poʻo le gaʻo. Faailoga e le tatau ona sili atu i le 6.5 pH.

Pe a totoina tomato, e tatau ona manatuaina latou te fiafia i eleele palapala i mea tau meaola. A o leʻi tuʻuina atu laau laiti i fanua tatala, e tatau ona faʻamaua le eleele ma le humus poʻo le faapalaga. Mo lenei mea, e oʻo atu i le 10 kilokalama o fugalaʻau faʻasaina ma e oʻo atu i le 10 kalama o sauniuniga faʻamalosia o le 'eleʻele e tatau ona faʻaaogaina i le sikuea mita. E le gata i lea, e le tatau i se tasi ona galo e uiga i fomaʻi ua tuʻuina i totonu o le lua. O le filifiliga aupito sili o le a avea o se fualaau faasaina ua taua "Urgan." O le afa o le sipuni o le faʻafefiloi e tatau ona tuʻu i totonu o vaieli taʻitasi. I nofoaga na faʻamaʻiina i le tautoulu, o le aofaiga na faʻalauiloaina e le vailaʻau e mafai ona faʻaititia.

Faʻasaina laau

E pei o tamato mumu, o le fatu o povi, o isi ituaiga e manaʻomia ai le faʻaleleia lelei. O le tele o vaiinu e tatau ona faia i na o le vaitaimi o le faʻamalosia o le fualaau. E tatau ona faia ma le faʻaeteete le faʻatinoga, talu ai o le faʻamaina o le vai i luga o papatusi lapisi e mafai ona mafua ai se mu. I nofoaga e afaina ai le susu, o le a tupu vave ai faʻamaʻi fatu.

Suavai mo le taualumaga e tatau ona mafanafana. O se tulaga taua lenei i le tausiga o tamato. O le malulu suavai e mafai ona taʻitaʻia ai le aʻa ma pau ai fua.

E masani lava e le tatau ona e faʻafeinu vai vao. I le tele o le susu, o le a faʻaloloa le paʻu ma amata ona faʻaleaga. O ia togavao e le lava le malosi ma e masani lava ona solia i lalo o latou mamafa. E mafai ona e fuafuaina le faaseseina o fagu i pepa laulaau. I le le lava o le vai, oo latou mata ua avea ma mea mataga, ua lanu meamata, ma ua sili atu - ua maua mai e papatusi se fua lanumeamata lanumeamata.

Laʻei pito sili

Ina ia mafai e tamato ona maua se seleselega lelei, e tatau ona fafaga faalua i le vaitau. O le uluai taualumaga e tatau ona fuafuaina 20 aso i le maea ai o le totoina o fualaʻau ile eleele tatala. O le fafagaina faalua e tatau ona faia i totonu o le masina talu mai le muamua. O le taimi lea ua paʻu ai lena fualaau aina. Fertilize bushes e tatau ona na o ni vaiinu suavai. Mo le faia o lenei mea, tuʻu le 15 kalama o le faʻamalaʻau paluga, 25 kalama o le kulimi o le kulimi ma pe tusa ma le 40 kalama o fualaau faʻasaina ma le maualuga o le pasene o fulukalama i se pakete vai. E tatau ona tufatufa atu i luga o le 15 vao mea e tatau ai. O le laei pito lua pito i luga e tatau ona faia i se fua faatatau o le 10 lita mo laau uma e 7. Ina ia puipuia le foliga mai o le apical rot, e tasi i aso uma 7, e tatau ona sosolo laau i le kulimi. E manaʻomia lou amataina o se faʻataʻitaʻiga i le vaitau o le tuputupu ae o fua. E fautuaina foi le faʻavasegaina o le vaomalo i le va o laina. Mo lenei mea, o loʻo faʻaaogaina se faʻafefiloi o fuamosa ma le mea oona.

Faʻasalaga

Ole mea taua lenei, faafetai lea e mafai ai ona e teuina le pasene sao ole suauu i totonu o le palapala, solo ese ituaiga o vao ma puipuia le faʻafefeteina poo le faʻaogaina o aʻa. E pei o le mulch, cardboard, film, sawdust, vaomago po o peʻa talafeagai. E tatau ona tuʻuina le meafaitino pe a uma ona totōina fatu laau i luga o le eleele. Mulch e tatau ona lelei le fesoʻotaʻiga ma le au. O se tulaga taua lea o le a maua ai le mea e manaʻo ai. Aʻo le mulching, e tatau ona faʻamaʻaina le vao ma se palapala laititi.

Fatuina fatu

Ina ia mafai ona totoina ni fatu maloloina, e mafai ona e faʻaaoga uma fatu ma aoina oe lava. Aoina mea e totoina ai e tatau ona na o tomato masani. E sili pe a fua le fua o le tagata i luga o se lala ma vavae ese mai le aʻa. O lenei mea o le a faʻatagaina ai fatuga ia le maumau o latou uiga lelei. Toto moli e tipi i ni vaega. Tuu fatuga ua filifilia i totonu o se pesini ma fufulu lelei i lalo o le vai tafe. Ona faʻafeiloaʻi lea o fatu i se solo pepa ma tuu i se mea pogisa e faʻamago ai. Teuina ia fatuga seia oʻo i le isi tausaga i se pusa tioata o le a tapunia lelei.

Ae e te leʻi amataina se fatu o povi i lou eria, e tatau ona e suʻesuʻe ma le totoʻa foliga o lenei fale. O le matauina o tuutuuga o le totoina ma le tausiga, e mafai ona e maua se seleselega lea o le a faateʻia ai e le gata ia oe, ae o tuaoi uma.

Bull Heart O Tomatoes o se laau tulagaese. Lelei totoina ma le tausiga lea e maua ai se taunuuga tele i le gasologa o le vaitau. Mulimuli i le tele o tulafono faigofie ma o le ae maua le mea e te manaʻo ai.