Laʻau

Hoya

O le ituaiga o Hoya, o le aiga o Lastovnev, ei ai lona igoa i le tagata Peretania o Thomas Hoy, o le sa galue o le faatoaga sili i le Duke o Northumberland i le maota o le Maota o Siona.

Mo le taimi muamua, o laau o lenei ituaiga na faʻamatalaina i le 1810 e le tagata suʻesuʻe ma le saienitisi masani Edmond Val, o lē na tuʻuina atu le genus o se fatuga igoa - Sperlingia. Ae o tulaga na tutupu o le uluaʻi manuscript na lomia e Robert Brown, o ia foi na faamatalaina laau o lenei ituaiga ma faaigoa le ituaiga e faamamaluina ai lana uo o Thomas Hoya.

Hoya

O le Hoya o se lignified liana ma ni laulaau uumi ma lau lanu lanumeamata. E sili atu i le luaselau ituaiga o nei laau totō ola i India, Saina Saute, Atumotu o le Pasefika ma Ausetalia. O fugalaau o le laau e taxy, fetu. O le vave ona tilotilo ia i latou, e foliga mai ua faia i ni palasitino. O faʻalavelave lavelave e masani ona aofia ai le sefulu lua i le sefululima paʻepaʻe, ma le paleni piniki, fugalaau. I le vevela o le tau, e aliali mai i luga o laʻau ni paʻu manogi suamalie. O fugalaau ei ai se manogi matagofie ma le le mafaatusalia. E faalagolago i tuutuuga, e mafai ona ola le fugalaau mo ni nai vaiaso. I le taimi o le fugalaau, e le tatau ona toe faʻaleleia pamu ma laau totino i se nofoaga fou - o fugalaau e leaga tele ma mafai ona paʻu.

I le aganuu, meaty hoya poʻo le "wax ivy" sili ona taatele. Ole vaʻaia tele lea o le aʻega laau, lea e mafai ai e ona aʻa ona faʻalagolago ile lagolago poʻo le totō laau toto e lata ane. I le maualuga, e mafai ona oʻo i le selau ma le lua senetimita. O le fugalaau e amata mai ia Me ia Setema. Faʻalagolago i le eseesega, o laulaʻau atonu o loʻo i ai se paʻepaʻe paʻepaʻe poʻo se lanu samasama i le ogatotonu.

Hoya

O isi ituaiga o hoya e tatau foi ona gauai atu i ai: laumei, matagofie ma tele-flowered.

O le lace hoya e foliga tutusa ma le hoya manu, ae laitiiti ifo (e oo i le 90 inisi) ma e tele lau laʻau.

O le matagofie o Hoyu e sili ona lelei i totonu o se pusa faatautau poʻo se fugalaau ina ia mafai ai e laau ona tautau i lalo. O fugalaau o lenei laau ua sinasina ma se lanu violē-lanu mumu, uaua, ua aoina i ni mea tetele. Ma o le mea sili ona taua - matua manogi lava.

Hoya

O le puaa e tele ona fugalaau fugalaau o se lanu samasama lanu-lanu meamata ma e masani lava e le manogi.

Ua teu ia Hoya i se nofoaga manaia ma mafanafana. O le eleele e tatau ona fai sina sina susu, ma o laulaau e tatau ona masani ona suʻeina. Mai ia Oketopa ia Fepuari, e tatau ona faaitiitia le vai, e tatau ona tausia le vevela o le potu i le tusa ma le sefuluvalu tikeri Celsius. Afai o le taumalulu e matua mafanafana, atonu o le a leiloa e le laau nisi o ona lau.

Hoya

Ua faʻalauiloaina le Hoya e ala i le vaʻaia poʻo le vavae. O le tulaga ese o le totoina o laau, e tusa lava pe i totonu o se pusa faapitoa i le eleele vevela, e afaina ai aʻa mo se taimi umi - mai le ono i le valu vaiaso.

E sili atu le lelei le le toe totoina o laau matutua e aunoa ma le manaʻoga, ma afai e manaʻomia, ona tatau lea ona filifilia ni ipu e sili atu nai lo mea tuai ma faʻaauau i alavai lelei.