Fugalaau

Vaega o le totōina o le taeao mamalu i le avanoa tatala ma tausia

E masani ona faʻaaogaina e le aufaʻataufanua laufanua le aʻeina o laau e teuteu ai le togalaau. O le aʻafiaga, totoina ma le tausiga i totonu o le eleele e le manaʻomia ai le tele o taumafaiga, o le a faʻafetai i se ata malulu ma teuteu.

O le matagofie o le taeao o le mamalu e matua afaina lava, o lea e tatau ai ona e tausia se pa puipuia pe afai o tamaiti laiti ma manufeʻai e savavali i le teritori.

O le Ipomoea o le aiga o loʻo fusifusia ma o lona sui lanu, ona o ituaiga o lenei ituaiga ua tumu i lanu kaleidoscope. Ua tupu vave le laau ma amata ona fuga vave. I le na o le 2-3 masina mai le taimi o le lūlūina o fatu, o le taeao mamalu vine e faia ai se kapeta tetele. O le tuputupu ae lea e avea ai le laau o se teuteuga lauiloa mo gazebos, fale fale, pa puipui ma togalaau le lelei.

Auala e tupu ai le taeao mamalu

E mafai ona totoina le Ipomoea i fatu ma fualaau aina, ma o ituaiga aferika fou e tupu mai i le eleele. O le taimi o le totōina o le taeao mamalu i le lauʻeleʻele avanoa i itulagi taitasi e ese. Faʻalagolago i tulaga o le tau ma le auala e faʻaleleia ai, e totōina laau mai le taumalulu ma oʻo i le amataga o le taumafanafana.

Lauina o fatu

E mafai ona faʻatau meaʻai i faleoloa fugalaau pe faʻapitoaina, o le mea autu o fatu e lelei tele. O le totoina i eleele tatala e faia i le afa muamua o le tautotogo, pe a maeʻa le mafanafana o le tau. E le tatau ona e faʻaaogāina meaʻai o loʻo ola mo le sili atu i le tolu tausaga - o le a vavae ese le toto.

Ua tupu le ola o le Ipomoea e avea o se laau taʻitasi, ona e le mafai ona taumalulu i le eleele. I le itiiti ifo o le kiona, e mate le fale.

O le totōina o taeao matagofie i le laufanua avanoa e fetaui lelei mo le Moscow Region, lea e amataina ai togafitiga i le amataga o le tautotogo.

O le tino o le Ipomoea e sili ona lelei i totonu o cheranozems ma loams. E televave ona tupu ma fiafia i le tele o fugalaau. O le totōina o pu e faʻavae i luga o le nofoaga ua saunia, lea o loʻo tuʻuina ai se tasi pe lua fatu. O loʻo fufuluina i le eleele ma faʻafeinu i le vai mafanafana.

Pe a tutupu se laau laitiiti, e tatau ona e tausia se lagolago malosi, lea o le a se ese ai le vine o vine.

Tuputupuina o laau

Mo le mauaina o fua maloloina ma ola maloloina i le faaiuga o le tautotogo, o fatu e totoina i le totoina o pusa i le faaiuga o Fepuari po o Mati. E tatau ona saunia muamua le eleele mo laau toto e ala i le faʻafefiloi o humus leaf, peat, vermiculite, filo o le niu ma le faalauteleina o le omea i le fua (2: 1: 1: 1: 0.5).

O le totōina o le taeao mamalu o laʻau i nofoaga tatala o loʻo faʻaaogaina i le tau vevela o Siberia, aua o iina latou te amataina ai ni pine uumi ma tausi ai togalaau aina i le tautotogo o le tautotogo.

Tomai faatekonolosi:

  1. O fatu e tatau ona tuʻu i totonu o le vai mafanafana mo se aso e faʻafefete ai. Afai e le tupu le fula, e tatau ona sasaina ia fatu taitasi i se nila e leai se aoga ma toe tuu i le vai.
  2. Ua totoina fatu laau i fatuga laiti totoina o ni nai vaega, faʻafeinu ma ufitia i le polyethylene. O aso taʻitasi e totoina ma, pe a manaʻomia, faʻafeinu.
  3. O tupu muamua o le a aliali i totonu o le vaiaso ma le afa, pe afai o le vevela e le maua lalo ifo o le 18 tikeri.
  4. A ola laau laiti i le 16 cm, o se filo lanu poʻo se maea ua nonoa i luga o latou faavae, o le saʻolotoga o loʻo tuʻuina mai i luga - o le a avea ma lagolago mo le faʻatupulaia o le fusu.

A o tuputupu aʻe le laumei, e manaʻomia ona suʻeina nisi taimi i totonu o koneteina lapoa. Ae o le aʻa siama e le mafai ona faʻalavelaveina, aua o le taeao o le mamalu e leaga mo le toe gafa.

Totoina le taeao i le eleele

O le nofoaga sili mo le totoina o le laau o se nofoaga lelei, ae i lalo o le susulu o le la, e vave ona vavalalata fugalaau, o lea e fautuaina ai e le fai togalaau le filifilia o se nofoaga ma le malamalama. I totonu o le paolo, e tupu lemu le laau ma fai ai ni fatu laiti.

E taua tele le totoina o fatu totino ina ia manuia le mamalu o le taeao:

  1. O le toe totoina o laau toto e alagatatau i le auala e faʻafefe ai, faʻasaoina ai le eletise i le tele e mafai ai.
  2. O le va o vaomatua e tatau ona i ai ile 25 cm.
  3. Faʻatalatala i luga o laʻau taʻitasi ua tuʻuina pe ua toso faʻamau i luga o laau ua totoina.
  4. Soo se laau totō e tele le vai.

Afai e mamalu le taeao i tafatafa o fale, ona tatau lea ona faʻaeteete ina neʻi taofia timuga mai le taualuga. Vaitafe o le vai e ono afaina ai laau.

Tausiga tatau o togalaau

Ina ia totoina le taeao mamalu, Ipomoea, lagona le mafanafana, e tatau ona matauina le tele o tulafono pe a tuua.

  • faia faʻavaitaimi masani, ae le faʻafeiloaʻi le suavai i le palapala;
  • faʻamaʻaina laau totoa faʻapitoa;
  • ia puipuia mai faamai ma meaola faalafua;
  • ia aoina vave fatu lea e tolu vaiaso talu ona maeʻa fugalaau.

Mo togafitiga masani o tausiga, o le a faʻafetai le laau i le lanu lauusiusi ma le tele o lanu felanulanuaʻi.

O le totoina lelei o le taeao mamalu i le avanoa tatala ma tausia o le a fesoasoani e laveai ai le malosi o le fai togalaau. O lenei vine tuputupu ae le vave ona suia soo se togalaau i se taimi puupuu.