Fale taumafanafana

E faʻapefea ona filifili se vevela mo se nofoaga e nofo ai le taumafanafana?

Cottage, e le faigofie fua mo togalaau, togalaau ma fugalaau fugalaau. O le fale o se fale manaia ma se fale matagofie ma moega e tumu i vitamini masani. Mo se mafutaga lelei i le atunuu i le amataga o le tautotogo, i le taumalulu po o le taumalulu, e tatau ona mafaufau i le mataupu o le vevela o le potu. O le a le ituaiga vevela e sili atu le lelei e faʻatau ai mo se nofoaga e nofo ai le mafanafana ma o a ituaiga o mea e faʻaaogaina e tagata nonofo i le taumafanafana i totonu oo latou fale? E uiga i lenei aso i le tusiga.

Initaneti:

  1. Punavai o aso nei
  2. Heaters e faʻaaoga i totonu o le atunuʻu
  3. Filifiliga filifilia

Punavai o aso nei

Afai e leai se manaʻoga poʻo se avanoa e auai ai i le fausiaina o se ogaumu masani, e tatau ona e maua se fofo saogalemu. O le a se mea e mafai ona faʻamafanafanaina ai se fale o le atunuʻu i se vaitau pupuu ma sili atu le lelei i le mafai? O aso nei, e fautuaina e tagata gaosi fale afi e ala i le fausiaina o se fale mafanafana. O lona mamanu e aofia ai ata tifaga faapitoa, o laʻau po o fala.

Mo le faʻaaogaina o se fale faʻafouina faʻafouina i aso nei, e manaʻomia le eletise. E le gata o fola e mafai ona mafanafana, ae o le taualuga ma puipui foi. O le faʻavelaina o le faʻavelaina o le afi e naʻo totonu lava o le auala e tuʻuina atu - totonu o le potu

Mo le faʻavevelaina vave o le fale, i le faaopoopo i le fola mafanafana, e tatau ona e faʻaaogaina se ituaiga o mea vevela.

Heaters e faʻaaoga i totonu o le atunuʻu

Ina ia maua se mafanafana lelei i totonu o le potu, e faʻaaogaina e tagata nonofo faʻasao le kesi ma le eletise eletise e tuʻuina atu. O le a tatou iloiloina ituaiga o masini e lauiloa i tagata e ona fale.

Faʻavela afi mo fale o le atunuu

O loʻo faʻaaogaina eletise mai le propane-butane i totonu o paʻu paʻu poʻo mai se paipa eletise. I totonu o fale laʻititi, e tele lava ina faʻapipiʻiina masini kesi poʻo faʻamafanafana e faʻapipiʻi.

Aʻo faʻapipiʻi i totonu o le potu felaʻiaʻi, e vevela le fale ona o le faʻaauau pea o le ea vevela. O le avetaavale e asu i le ea malulu ma tuʻuina atu se tafe vevela i le potu, lea e muamua oso, ona faʻamafanafana lea, alu i lalo i le masini.

O le vevela o le gas vevela e faʻavevela ai mea o loʻo i luma o latou mea, lea e maua ai le vevela i le ea.

Le lelei o le faʻapipiina o ia ituaiga masini i totonu o le atunuʻu:

  • Faʻatinoga faigofie.
  • O masini e tamaoaiga ma e sili atu i le 80%.
  • E tasi le mafanafana e mafai ona mafanafana se potu e oo i le 60 m2.
  • O le faʻaaogaina o le faʻavelaina o le IR e le mafua ai le mu o le okesene i totonu o le potu ma e saogalemu atoatoa mo tagata.
  • Umi taimi o le taotoga.
  • Afai e te manaʻo ai, e le mafai ona e vevela le potu atoa, ae naʻo se isi itu.
  • E galue ia masini e aunoa ma le faʻaaogaina o le eletise.

E mafai ona e faʻatau faʻamafanafana masini vevela masini poʻo masini faʻapipiʻi faʻamafanafana mo se nofo i le mafanafana. O le kulumu o le sima e faʻamaʻi muamua, ona tuʻuina atu lea o lālā mumū i mea lata ane. E vevela le vevela kesi ma faʻatasi ai ma le fesoasoani a se tagata e atagia mai le ave o ave i le potu. O masini ua faʻapipiʻiina i ai masini ma faʻalapotopotoga o vevela.

Iloiloga o tagata faʻatau e uiga i vevela vevela mo fale o le mafanafana i le tele o faʻalapotopotoga, e mafai ona tatou faʻauʻuina o nei masini e sili atu le pisi nai lo masini eletise kesi ma se mea faʻavevela.

Mo le faʻapipiʻiina i totonu o le atunuu o le vevela afi e manaʻomia le faʻamaopoopoina o le gaosiga o le kesi.

Levela eletise mo fale ma togalaau

Mo le tuʻuina atu o le eletise eletise e sili ona talafeagai. E tatau ona e faia le filifiliga saʻo i totonu o le tele o masini o ituaiga eseese.

Suauu suauu

O ata faʻaonaponei o le suauʻu masini eletise e tele mea lelei:

  • maualalo le eletise;
  • tau maualalo le tau;
  • le mafai ona faatumauina se vevela tumau i le potu mo se taimi umi;
  • faʻataʻitaʻi faʻatasi ma se tagata mo se vaega e 9 ma sili atu vave ona faʻamafanafanaina le ea i totonu o le potu e oʻo lava i le malulu malosi;
  • uili uʻamea faigofie le faʻaogaina o masini, ma faʻaleleia le malūlū ile pusa faapitoa mo vai;
  • o le taimi e mafai ai ona faʻapipiʻi le masini i le faiga o loʻo manaʻomia.

I aso nei, o masini suauu ua manatu o le vevela sili ona taugofie mo fale o le taumafanafana. E le fautuaina mai e le au atamamai le tuua o tamaiti laiti e le o iai i totonu o se potu e faʻapipii ai le vevela, faʻamago mea, ma le faʻaaogaina o masini i potu e maua ai le maualuga.

Fanu afi

Ole laʻititi laʻititi ma le mamafa o le mamafa e tosina atu i le ituaiga eletise eletise. Afai e te manaʻo e galue, ma e malulu i totonu o le potu, faʻapipiʻi se mea vevela e ala ile liliu i lona itu. O faʻataʻitaʻiga uma o loʻo i ai se galuega e tapunia lea e tupu pe a pa'ū le masini. E leai se mafanafana o le ea i luga atu o le 40 tikeri.

O se tagata umi umi e mimiti le ea tele ma o se manogi manogi e aliali mai i totonu o le potu. O le pisapisao mai tagata paʻi o le a le faatagaina oe e fiafia i le lemu. E mafai ona e faʻatau ni puipui, laulau ma fola o fale mo fale mafanafana.

O le faʻaaogaina o elemene eletise eletise na faʻaleleia atili ai le lelei o mea faʻavevela. E leai se manogi i le taimi o la latou taotoga. I le faʻaopoopoga, o meafaifaʻatusila o loʻo i ai se faʻatulagaina o le rotation, o se moli puipui antibacterial ma timer. O tau mo ia faʻatusa e laʻititi maualuga.

Komepiuta

I aso nei, o le au eletise eletise o le au faʻatau atu i totonu o faʻamafanafana. Latou te maua sina avanoa, saogalemu atoatoa, galue filemu, vave faʻamafanafanaina le ea ma faatumauina lelei le vevela. E le manaʻomia se masini faʻapitoa le masini faʻaoga. E mafai ona faʻatauina i luga o le puipui poʻo luga o le fola.

Fautuaina e tagata tomai faapitoa le faʻapipiʻiina o alalaupapa i lalo o faamalama faamalama e latalata i le fola pe a mafai.

Mo le nofo ai i le taumafanafana, e sili ona lelei le faatauina o faʻamafanafana i se eletise eletise. O le maualuga o le puipuiga o masini e mafai ai ona faʻaaogaina i totonu o le faletaele.

Faʻavela vevela

Faaaoga le ituaiga vevela tele mo le vevela. IR mumulu vevela vevela mea vavalalata, ae le o le ea lava ia. Mai meafaitino o loʻo i ai se mafanafana o le ea. E gaosia e le au gaosi ni faʻataʻitaʻiga ma se kuata ma le kariota. E matua le taugata, galue filemu, e oo atu i le 3 kW faʻataʻitaʻiga i le sikuea sikuea. O faʻamafanafana mafanafana o loʻo i ai manaoga faapitoa mo fale o le taumafanafana. O le masini ua faʻapipiʻiina i luga o se mauga faapitoa i le taualuga i se nofoaga faapitoa. E le fautuaina e nofo i le nofoaga o loʻo galue ai le masini IR mo se taimi umi. O le mamao mai le ulu i le faʻavela e tatau ona i ai ile 1.5 m.

Fautuaga mo le filifilia o se vevela mo se nofoaga e nofo ai le taumafanafana

Ina ia faia le filifiliga saʻo o se mea vevela mo se nofoaga e nofo ai le mafanafana, e tele mea e tatau ona amanaia:

  • voluma o nofoaga ma fale e manaʻomia le faʻamafanafanaina;
  • galuega tauave ma le lelei o le masini;
  • le mafai ona faʻamafanafanaina se tasi poʻo le sili atu potu ma le mana;
  • puipuiga puipui;
  • le tumau ma le faatuatuaina o masini;
  • pulega tau pulega;
  • avanoa o isi galuega tauave;
  • foliga vaaia ma fausia le tulaga lelei o le vevela;
  • talafeagai lelei galuega.

Tuuina atu o fautuaga i le filifilia o se vevela mo se nofoaga e nofo ai le mafanafana, e fautuaina e le au atamamai le taialaina e manaoga faaletagata mo le tau, foliga ma lanu o le masini.

Siaki le faʻatinoga o le masini filifilia i le nofoaga o le faʻatau. E tatau i le pule faʻatau ona faʻatumu se pepa faʻamaonia ma tuʻu se faamau susu ile faleoloa.

Fai lau filifiliga sao ma tuʻuina atu lou fale i se vevela faʻalagolago.

Vitio: o le ea e sili atu le lelei e filifili ai