Laʻau

Faʻaleleia lelei le otiffenbachia i le fale

O lenei laau faʻamalosi e taatele i totonu o lo matou fale. Talu ai ona o nei togavao matagofie e faamanatu ai vaomatua i totonu o le vaomatua ma matua lanu meamata le fale, ao faia le okesene. O le fugalaau e le faʻafefeteina ma faigofie ona faʻaleleia. Ma o le faʻalauteleina o Dieffenbachia e manaʻomia i mataupu eseese:

  • A toe faʻafouina le togavao;
  • Ina ia vaevaeina se tasi matua matua i le lua;
  • Lagolago o se lala paʻu ua le mafai.

Manatua o se mea manaia lenei. oona ma pe afai oi ai tamaiti ei lalo ifo o le 3 tausaga i le fale, e tatau ona tuʻuina ina ia latou le maua. E tatau foi ona puipuia mai meaola e fiafia e fui laau.

Faʻatauga auala

E tele auala e faalua ai, pe tolu foi lau aoina o Dieffenbach. Ina ia toe gaosia atili lelei, e tatau lava ona e filifilia le metotia o le a sili atu ona faigofie ona faʻaaogaina. Ia, pe filifili se metotia faʻaleleia e faʻavae i luga o mea na atiaʻe ai Dieffenbachia mo le fausiaina ma le tausiga i le fale.

Laʻau

O Shank e moni lava tipi le pito i luga ma le 5 cm kalama. E mafai ona tuʻuina i totonu o le vai e fausia ai le aʻa, ae muamua ona faʻagogo mo le itula seia oʻo ina le toe i fafo le sua mai le meaʻai.

Muamua, faʻapipiʻi le uʻamea laupapa poʻo le faʻamalosia o le carbon ua faaopoopo i le vai e puipuia ai le aʻa mai le pala. Faatasi ai ma lenei toe gaosia, o le a aliaʻe aʻa i le 22 aso.

E taua le mataʻituina o le auʻau ina ia le amataina le pala, pe a foliga mai, alu ese mai le vai, tipi i se nofoaga maloloina, faʻamago ma tuʻu i totonu o le vai.
Lueina o ni meaʻai i le vai
Faʻamasuina i totonu o se mea susű

Apex (faʻapipiʻiina o le pic shoot)

O lenei metotia e faigofie lava pe afai o le ogalaau umi na tupu maualuga ma faasolosolo malie lava ona tupu faʻatupulaia. O le mea lea, e aunoa ma le tipiina o le pito i luga, o se ipu o le eleele o loʻo tuʻuina i lalo ma faʻamau mausali i le eleele.

O le masina mulimuli ane, na te aumaia ai aʻa fou mai fatuga moe ma maua aʻa i lenei pusa fou. A maeʻa lea ua vavae ese mai le tina, ma o loʻo ola o ia i se olaga ese.

O le isi vaega o le ogalaau e mafai ona vavaeina i totonu o ni mea faʻapipiʻi mo le faʻalauteleina.

Laʻu vavae

Mo lenei faamoemoe laiti mea e le o ifo i le 10 cm. Ua faʻamago mo ni nai itula ona tuʻu lea i totonu o se atigipusa i se tulaga faʻapitoa i luga o le palapala palamole ma le pala. O vaega foi e manaʻomia ona togafitia ma Kornevin ma le ofu laupapa. Faʻasusu ile lalolagi e le talafeagai.

E tatau i le vai ina ia na o le aʻa e leʻi maeʻa atoa - sina mea laʻitiiti.

Trimming ma vaevaeina cutwood cuttings
Sauniuniga o meaʻai mo le totoina
Faʻamasinoga
Fale Faʻasao
Faatasi ai ma lenei metotia o le toe gaosia, e taua le aua le faatumu le tipi.

Faʻasalaga vave

I lenei auala, e lelei tele le faʻalauteleina o le laau vao o Dieffenbachia, talu ai e masani lava ona i ai le tele o laʻau lanu. O le mea lea, o lenei ituaiga e mafai ona aveʻesea mai le pusa o loʻo totōina, lulu ese le eleele tuai ma ma se naifi malosi e vavae ese ai mai le numera manaomia o auala i le lanu.

O vaega uma e togafitia i le malala ua faʻaaogaina ma faʻagogo mo le itula, mulimuli ane e mafai ona e totoina i totonu o fagu, fufuluina o aʻa ma eleele mama ma palapala.

Faʻasalaga vave o le dieffenbachia
E taua tele le leai o se naifi.

Vaalele i luga o le ea

O se auala faigofie lava lea e faʻaleleia ai le laau. Ina ia maua le taotoga, e tatau ona faʻaosoina le ogalaau i le tele o taimi i le mea e tasi. I le puipuia o mea mai le taula, ua faʻapipiʻiina i totonu o vailaʻau ma togafitia i soʻo se hormone tuputupu aʻe.

A maeʻa nei mea uma fasi afifi ua afifiina i le moa maso sphagnumfaatauina i fugalaau po o nofoaga autu o togalaau. O taimi taʻitasi, e tatau ona susu i le faia o se siosiomaga talafeagai mo le faʻavaeina o aʻa talavou.

Faʻapupulaina o Dieffenbachia e ala i le lafoaʻi o le ea

O le masina mulimuli ane, e lata ane i le paʻu manua, o se fuʻa fou e fai ma ona lava aʻa laiti. A oʻo atu aʻa i le umi o le 3 cm, e vavae ese ma selesele i se mea itiiti, le tele o aʻa.

Ma o le galu e le faʻamago faʻafuaseʻi, ua afifiina i se pusa palasitika.

Dieffenbachia faʻaleleia taualumaga

O le faʻagasologa o le faʻaleleia o le fugalaau e matua faigata lava, e tatau ona e faʻalogologo i fautuaga a tagata tomai faapitoa ma faʻatumu ni mea e manaʻomia.

A faʻaleleia se laau

Tapena lelei se laau mai le amataga o aso mafanafana i le tautotogo i le amataga o le vevela o le taumafanafana. I le taumalulu, o le faagasologa o le fausiaina o le aʻa pakete e telegese, ao le fugalaau e mafai foi ona amata ona paʻu pepa laulaau.

O le a le mea e tuʻuina atu i ai - vai poʻo le palapala

O lenei mea uma i le pule faitalia a le tagata faʻatau. Ae e mafai ona tatou fai atu o pito i luga e sili atu ona maua i totonu o le vai, ma e mafua ai ona lelei le ola i le eleele.

Afai e te filifilia le auala o le toe gaosia i le vai, e tatau ona e faʻaopoopoina le carbon gaosi. E le gata i lea, tasi taimi i aso uma e lima, suia le vai i totonu o le tane e faʻafefe ai le suavai.

E faapefea ona toto

O se ogalaau tele lenei ma le saoasaoa vave. O le mea lea, o le filifiliina o se gafatia mo lea mea, e aoga le mafaufau i lenei faʻaaliga. Ae o le faʻatau mai o se ipu "mo le tuputupu ae" tele tele e le aoga foi. Talu ai ona o le aʻa o le tino ua matua pulea lelei ai le eleele, o le fugalaau o le a le gaoioi i le tuputupu aʻe. Ma e ui o loʻo i ai se mea e ono mafai ona faʻamautuina ai fanua e leʻi faʻapupulaina, ona oʻo lea i le taimi e mafai ona mafua ai le pala o le aʻa.

E taua le filifilia o le tele o le fagu

O se ipu o le gaʻo gaosia o le a sili ona lelei, aua o le a mamafa tele e taofi ai se vao tele ma faʻasaina lelei le eleele palapala i totonu o se vaʻa.

I le pito i lalo ole pulou vai e tatau ona faʻamalosia mo le faʻafefe o le vai pe a uma ona faʻavaivai. Afai e leai, o le a fuga le fugalaau mai le pala o le aʻa.

I le pito i lalo ole ipu ua filifilia o se vaega mafiafia o le alavai e tatau ona sasaa i le tulaga o le faalauteleina o le omea. Afai e leai se galala faalauteleina i le lima, e mafai ona e faʻaaogaina le polystyrene mo le faʻavaivai.

E mafai ona faʻatauina le eleele i le nofoaga autu o le togalaau pe na faia e oe lava, ave mea uma ile tutusa tutusa:

  • Paʻu ma le faʻapalapala faʻapala
  • Turf eleele
  • Sand
  • Peat
  • Pepa lauʻeleʻele

I luga o se alavai, e le sasaaina le palapala i se paʻu lapoa, tuu i le ogatotonu o Dieffenbachia ma salalau aʻa i itu eseese. A maeʻa lena, latou te sasaa malie atu le eleele mai itu uma ma tuʻimomomoina i ona lima e aveese ai le vavao. I le taimi lava e uma ai ona totōina, e faʻasaina le fale ma tuʻu i se mea manaia, ae aunoa ma le susulu o le la.

E faʻamaʻaina le suavai pe a faʻapala le palapala. E tatau ona fofo ma mafanafana le vai. E mafai ona faʻatinoina muamua le faʻaaogaina o mea faʻaaoga peʻa a maeʻa le masina ma le afa, ona o le eleele fou ua matua tumu i elemene ma le elemene.

Faʻasalaina Dieffenbachia e faʻatinoina i le vai

O fugalaau e filifilia mo laau teuteu teuteuina. Dieffenbachia tali lelei i le fugaina, aua o se mea taatele lenei i le vailaʻau - faʻafefe faʻafuaseʻi mafanafana.

E taua le malamalama o le ono muamua masina talu ona totoina, o se fugalaau e mafai ona faʻagesegeseina lona atinaʻe ma e manatu ai e masani. Talu mai le taimi nei o loʻo i ai se fetuunaiga o le totogo i se nofoaga fou.

O a ni mea e mafai ona ou faʻaaogaina

Faʻaaoga sili faʻasolosolo apical, talu mai le faʻamaina o le ae maua ai se laʻau teuteu matagofie i le taimi lava lena. Ae afai e na o le tosoina o mea e alu i le fafie, e le afaina, o le a latou faia foi le matagofie o Dieffenbachia, o le faagasologa o le a toso i luga mo le 3 masina, talu ai o le a manaomia e le fana ona tupu ma tupu lau laulaau.

E pei ona mafai ona e vaʻavaʻai, e oʻo lava i se tagata amata i le faʻatoʻaga o le a mafai ona faʻaolaina Dieffenbachia. O le a le o se nofoaga pe afai oi ai tamaiti o le tasi ituaiga, aua e mafai ona fesuiai mo isi ituaiga o laau totō, fatuina se faaputuga o se nofoaga matagofie o le vaomatua.