Laʻau

Hybrid Tea Roses

O le lauti hybride na sau mai se laupepa e igoa LaFrance, na toe foi i tua i le 1867. Faʻasusu e Guillot mai Farani. O lenei ituaiga eseese na maua mai ona o le gaosiga o le gaosiga ma lauti tipolo. Mulimuli ane, e mafai ona atiae ituaiga eseese eseese eseese, e tofu lava ma ona lava uiga ma eseesega. O lea la, e mafai ona eseese i le tele o vao ma lona maualuga, foliga o fugalaau matagofie, faapea foi ma le lanu. E ese le tea o le pata ona o ona fugalaau ei ai se manogi e le masani ai, ua tipi ese le lauti, ma o ona puaa e umi lava, ma e amata mai le aso muamua o le taumafanafana seia oo i le tautotogo.

I lalo o tulafono uma e le sili ona faigata i le tausiga o laau talavou ma matutua, o lenei ituaiga o rosa o le a fiafia i ana au ma le tele o fugalaau. O le mea lea, i luga o le tasi o puipui e mafai ona oʻo i le fitu fugalaau ma le tele o petals, e masani lava mai le 20 vaega ma e oo atu i le 130 (fuafua i le ituaiga).

Ae ui i lea, o nei laau totō e sili ona mataʻutia ma e le eseese i lo latou tutumau. O le mea lea, e tatau ona tausia lelei i latou e le gata, ae saʻo foi. E tusa ai ma lenei itu, soo se tagata e faʻauluina meaai ua na o se mea e tatau ai ona ia iloa uma fautuaga taua a le au atamamai, ma taumafai e usitai ia i latou. O le iʻuga o lenei galuega o le a avea o se laau manogi e tumu i fugalaau matagofie.

Laufanua Faʻamasinoga

Ina ia maua se togavao matagofie, e tatau ona totoina e tusa ai ma tulafono uma. O le faʻapenaina o lenei laau e masani ona tupu e ala i tui, ae e iai foʻi ituaiga e faʻalauteleina e ala i le vaʻaia.

E tatau ona totō Roses i aso muamua o Me. E sili atu le fetaui lelei o lenei eleele ma se mea e matagofie ma laulelei. Filifili se nofoaga e tele ai le susulu o le la ma e iai le puipuiga malu mai le matagi. O eleele uma e tatau ona aveesea mai le aʻa o le laau toto. A o le i faia le totoina totō, e tatau ona tuu i totonu o vai manino. O iina e tatau ona latou nonofo ai mo ni nai itula, o le a le taimi e mafai ona tumu ai fugalaau i le vai. O le a lelei tele pe afai e mafai ona e faʻaititia uma le laau i totonu o le vai. Afai e le mafai ona faia lenei mea, ona e taumafai lea ia mautinoa o loʻo aʻafia uma aʻa i totonu o le vai ma, ioe, o le tui, pe afai ei ai (o loʻo i le va o le aʻa ma le aʻa ma e foliga mai e le tele tele).

Saunia pits mo le tulaʻi. E tatau ona maitauina o la latou lapoa e tatau ona tusa ma le 30 i le 50 senitimita. O le mamao i le va o vao e tusa ma le 30-50 centimita. I se tasi nofoaga, i le avea ai o se tulafono, e le sili atu i le 8 togavao ua totoina. A o lei totoina rosa, e tatau ona susu i se paluga faapitoa. E faigofie ona saunia, o lona uiga, o le manulele, vai ma le omea ua fefiloi i le fua faatatau o le 1: 1: 2. A uma ona totoina se fatuga faataamilo, e tatau ona fai se alaleʻa mai le eleele. E taua lenei mea ina ia oʻo i le taimi e faʻavaivai ai le vai i le aʻa. I le iʻuga, e manaʻomia ona totogo le togavao (o le maualuga o le eleele e le itiiti ifo ma le 15 senitimita).

Tulaga tuputupu ae

O lenei ituaiga o roses e mafai ona ola i luga o le eleele, faapea foi i totonu. O le filifiliga o metotia e faalagolago i tulaga o le tau i le itulagi. Toeitiiti lava o roses uma e fesootaʻi ma lenei meaola e umi lava ona tupu aʻe. I luga o selesele taʻitasi, ua fuaina ai se fuainumera tele o fugalaau. I lenei itu, i le tautotogo, e manaʻomia e le togavao le teuteuina, ma le malosi o le a faalagolago i le eseesega.

I le tausaga muamua o le ola, o le vaomatua o le a tipi i totonu o 2-3 tumutumu, pe a uma - i le 5-7 buds. Afai e te totoina i le taumafanafana, ona faʻaleleia atili lea o le totogo, ma o le auala aupito sili ona aoga e aʻafia ai le faʻatuina o le fugalaau faifai pea. E le fautuaina e le au fai togalaau teuteu teuteu sili atu ma le 2 fugalaau mai le vao, ona o lenei mea, e mafai ona matua vaivai lava le laau. Mo le vaitau taumalulu, e seleseleina se rosa i aso mulimuli o Oketopa, ao wana, laulaau, fugalaau e le o matua, ua aveeseina mai mai. O mea uma e te vavae ese e tatau ona mu e aunoa ma se faʻalavelave.

A maeʻa ona teuteu, e tatau ona puipuia le vao mai le malulu e ala i le ufiufiina i lala paʻu. Ma o le peat poo le eleele, e te manaʻomia e faʻatumu faʻamau o le laau i se maualuga e 20-25 centimita. Afai e matua ogaoga le pulu, o le mea lea i lenei tulaga e faigofie lava ona fai se faʻavaa, luga ole pito i luga e tatau ona tuʻu ai se vevela. E tatau ona ufiufi i se ata tifaga (synthetic) ina ia puipuia mai le susu. O pito o le ata tifaga e tatau ona fufuluina ile palapala.

Vaega o le tausiga ma le fausiaina

Amata ona tupu laʻau ti-laʻau, e tatau i le tasi ona saunia mo le mea moni o le a tatau ona latou faʻaeteete ma toetoe lava o taimi uma e tepa ai i taimi uma. Ina ia mafai ona ola lelei lenei laau manaia ma ola lelei, e tatau lava ona maua i le fafaga masani i taimi o le vaitau. O le mea lea, i le gasologa o le vaitau, e manaʻomia e ia ni mea faʻapitoa, e aofia ai elemene e pei ole kopole, magnesium ma le potassium.

Pe a amata le tuputupu ae malosi o le vao, e tatau ona fafaga faalua i le laina faatasi ai ma se vaifofo o le suauu. Faigofie ia. Ina ia faia lenei mea, faʻafefiloi urea (10 kalama), vai (10 lita) ma le nitrate (15-20 karaka). O se vao o roses o le a tali lelei pe afai e te fesuisuiai ma faʻasusu ma meaʻai. I le taimi o le vevela, e manaʻomia ona faʻamaʻaina ma faʻaaogaina mea faʻapitoa, faʻapitoa, i le vai (10 lita) urea (40-50 grams), o le nitrate (20-25 grams) ma le potassium (15 grams) e tatau ona faʻamavae.

A maeʻa le laau mo le taimi muamua, e manaʻomia foʻi ona fafagaina faʻamalaʻau. Ae ui i lea, o le tele o le suauu o le suauu e tatau ona faʻaititia i le 10-15 kalama, ma o le faʻaaogaina - e ese mai le faʻatupulaia.

Pe a faʻafeinu, e tatau foʻi ona e mafaufau i ni mea taua. Afai e le lava le susu i totonu o le eleele, e ono tupu se vaega o le laulaau, e pei foi o le faaitiitia o le tuputupu ae o le vaovao.

O le malosi o le puleaina o se coma coma e mafai ona aʻafia tele ai uiga autu o le ituaiga, suia ai. O le mea lea, o le lanu o petale o le a le malosi tele, o fugalaau lava latou e laiti tele, ma o le manogi e le maualalo. Ae o le tele o taimi e faʻafeinu ai e le aoga foi. I lena taimi, pe a amata ona tuputupu ae le malosi o le rose, e faapena foi i le vaitau o le fuga ma le fuga, e tatau ona faasusuina le vai. I le avea ai o se tulafono, e tatau ona faia lenei mea i aso uma i aso uma. Ma i le tautotogo ma le autumn, o le a mafai ona vai vai i le 1.5-2 vaiaso. A uma ona faʻafeinu le vao, e tatau ona mulimulitaʻi ile palapala ile humus. O lenei mea o le a taofia ai le faʻamagoina poʻo le vevela, ma saofagā ai i le tele o fuālaʻau ma vave faʻalauteleina.

O vaega autu o ituaiga

O lenei ituaiga o roses e aofia ai le tele o ituaiga. E leai se tasi na te iloa lelei le toafia oi latou, aua e toetoe o aso uma o le aoina o le aofaʻi e faʻaleleia i ituaiga fou ma fou. Lalo o le a tuʻuina atu na o lauiloa ma taatele.

Per Gunt - O lenei ituaiga o vave ma o lona toe pito i tua o le vaʻaia lea i se faʻamaʻi pei o le paʻu paʻu. O le vao e mafai ona latalata i le mita, pe tusa ma le 90 inisi. E matua faʻatusatusa ma o loʻo i ai le laʻau lauolaola, faʻapea foʻi ma vao tuitui mafolafola mataʻutia i luga o laʻau. O le fugalaau fugalaau lava ia e tele tele ma e matagofie tele lanu samasama samasama. O fuga o nei fugalaau, o loʻo i ai le manogi sili ona lelei, liliu lanu piniki i le pito o le fuga i tafatafa. O lenei ituaiga e matua talisapaiaina mo se vaʻaiga umi ma le talafeagai. O se aganuu masani ma e sili ona lelei mo le faia o fala.

Dam de Kerr O lenei vailaʻau o le malulu ma le faʻasaʻo tele i faʻamaʻi eseese. I le maualuga, e mafai e le togavao ona oʻo atu i le 0.9 mita. O lona lanu mumu-fugalaau e faaluaina le fugalaau e masani ona tutusa ma le 12 simita. O lo latou manogi e fai si vaivai, ma o fugalaau lava ia e pei o le ipu ma ua faʻaloloa. Sili mo le fatuina o fugalaau fugalaau mo le tuputupu ae i vaega. O se aganuu masani.

Lucky Peace - O lenei ituaiga e masani ona lauiloa i le au fai togalaau. O foliga o ona fugalaau e atoatoa. Ma ei ai foi la latou lanu eseese e le masani ai, e pei o le pito i lalo o le moli-lanumumu, ma o luga o le apikoliki piniki. O lenei vailaʻau o loʻo i ai se vavao faʻatautaia, e oʻo atu i le maualuga o le 0.8 mita ma e iai ni laʻau matutu. O le aofaʻi o fugalaau e tusa ma le 10-12 simita ma e lua faʻalua (e oʻo i le 50 petal).

Alesana - o lenei ituaiga o laʻau o le la-ti-lau e iai le mea saʻo, lea e mafai ona oʻo i le maualuga o le tasi i le afa ma le mita mita. Semi-terry e fuga i le lanumumu mumu lanu mumu, e tusa ma le 12 inisi le lautele. E i ai la latou manogi manogi. Fugalaau e sili ona matagofie i fuga o le fugalaau, ma e faʻaaoga foi e fausia ai puipui.

Prima Ballerina - O lenei ituaiga o rosa o se moega fugalaau, ma ua maua ai le lauiloa tele i le au faifaatoaga. O le togavao e oʻo i le mita e tasi ma le maualuga. O lau fugalaau piniki lanu piniki le lua-lua ua i ai se manogi matagofie ma matagofie. O fugalaau e pei o ni fugalaau e tetele tele. O lenei ituaiga e le faʻasaʻo i faʻamaʻi ma e masani ona aafia i le paʻu palapala.

La france - o lenei taumalulu-e ese mai le eseesega o le lanu o petals. O le vaega pito i luga o loo valiina i totonu o se paolo piniki-siliva, ma o le pito i lalo o le lanu piniki. I le lautele, fugalaau fugalaau (60 petals) e oʻo atu i le 10 inisi. E malosi le manogi. O fugalaau e tasi ma fugalaau atoa e mafai ona fuga. O lenei ituaiga o loʻo aʻafia i faʻamaʻi faʻaleagaina. E talafeagai mo le faʻavaeina vaega.

O nei faʻamatalaga o ituaiga, o le mea moni, e le atagia ai uiga uma o fugalaau o loʻo i le faasologa o laʻau tihi, ae na o mea e manaʻomia mo le au faifaatoaga, faʻapitoa foi ma tagata tomai faʻapolofesa. I le taimi nei, o le tele o ituaiga o nei fugalaau matagofie ua atiaʻe, lea e faigofie ona suia soʻo se togalaau. E le gata i lea, o fugalaau mananaia e sili ona matagofie i fugalaau.

Hybrid Tea Roses - Vitio