Meaai

Faʻaputuina o kulimi i laau toto

Nitrates e tufatufa faʻasese i vaʻaiga eseese, faʻapipiʻi i nisi vaega. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le kāpeti e faʻapupulaina ai le palapala i totonu o le fatu ma le pito i luga, kukama ma le squash i le peel, zucini, beets, kāloti i le vaega pito i lalo o le fua, ma pateta i le ogatotonu. E fautuaina e tagata popoto le aveesea o le nitrate "vaega", ma muaʻi salu le pateta.

Potato (Potato)

Ina ia iloiloina le talafeagai o fualaau faisua mo meaai, e manaʻomia ni faʻailoga. O se vaega tele o tagata tomai faapitoa na faʻatuina tulaga faataatitia ua faamaonia e le Matagaluega o le Soifua Maloloina. O nei fuainumera: o le mea e mafai ona faatagaina i totonu o le pateta (i le mg i le kilokalama), o le pateta e 80, kāloti - 300, kāpeti - 300, aniani - 60, tamato - 60. Mo fualaau faisua ma ola aʻe i eleele malulu, ua faaluaina nei fuainumera. Ae faʻapefea pe a fai o le mea na faatagaina i totonu o laau e sili atu le mamafa pe o iai pea masalosaloga faifaipea i luga o lenei togi? Afai e sili atu i le faalua le tulaga masani, o fualaau faisua e faʻaaogaina i tulaga faʻasalalau, o lona uiga, o se vaega o ipu pei o salakeke. Pe a uma le kuka: e oʻo atu i le 50% o le amataga o le kulimi poʻo le sili atu o le a tuʻuina atu i le susu, aemaise lava pe a fufulu fualaau faisua aʻo lei kukaina. O le mea moni, o le tuufaatasiga o nei metotia - faʻasalalau ma le kukaina - e matua taliaina ma e aoga, ma e le gata i le fafagaina, lea e fuafua lelei ai fautuaga, ae faapena foi ile fale.

E faʻafefea ona faʻaumatia otaota i oloa? Nitrates e solo lelei. O le mafuaaga lena e tatau ona kuka ai fualaau faisua. O le gaʻo o le a tuʻuina ai le tele o faʻalavelave leaga. A oʻo le kuka o le pateta ma kāloti i le vai o le a oʻo atu i le 60, mo beets e oo atu i le 40, ma mo kāpeti e oo atu i le 70% o le palapala o loʻo i totonu o nei oloa. E le gata i lea, e tatau ona manatuaina o aʻa ma fatuga e sili atu ona "tamaoaiga" i totonu o le palapala, o lea e sili ai le tipi ese pe kuka ai le umi nai lo le mea masani, faapea foi i le vai tele.

Ulo lanu mumu (Ulaula lanulaula)

O loʻo i ai se isi auala e faʻaumatia ai le palapala. Pe a faʻafefe, piʻoina pe toso, o le numera o le a faʻaitiitia faʻaititia (e oʻo atu i le 60% alu i le vaimasi). Mo se faʻataʻitaʻiga, sauerkraut e sili atu le itiiti ifo nai lo le kapisi fagu.

E faʻapefea ona suia le mea i totonu o fualaau faisua i taimi o teuina? I totonu o tusitusiga, o faʻamatalaga e feteenai, ae, i soo se tulaga, o se faʻaititia o le maualuga o le palapala e mafai ona faʻamoemoeina pe a mavae ni nai masina. Ma afai o lea, o le taimi ao le i seleseleina e avea ma mea autu i le pulea o le toto. E tusa ai ma le faʻatulagaga faʻavae, o le vaiaso ma le afa ao leʻi seleseleina, i fanua ma faatoaga, o fualaau faisua ua faia e tusa ai ma se polokalame faapitoa mo suʻesuʻega i fale suʻesuʻe faʻapitoa mo faʻalapotopotoga faʻaitulagi ma faʻaitulagi faʻatoʻaga.
O se auala lelei e faʻaleleia ai le lelei o mea taufaatoaga ma faʻaleleia le faʻaaogaina o le faʻamalositina e laau toto o le faʻaaogaina o laau e faʻavaivai ma le totoina e faʻaaogaina ai mea totoe o mea faʻaaogaina o le suauu.

Lafoaʻi fualaau faisua (Maceration vegetable vegetables)

Le pulea lelei o le faʻaleagaina o le siosiomaga e ala i vailaʻau faʻaaogaina i faʻatoaga. O nei faʻatonuga ua tofia i matagaluega faapitoa o loʻo i ai i totonu o fale suʻesuʻe ma falemaʻi faʻamalosi.

E le tatau ona vaʻavaʻavaʻaveina faʻamaʻi faʻatoʻaga mai faʻatoʻaga, ma e le mafai ona faʻataunuʻuina chemicalization i se tulaga lautele. E taua le aʻoaʻoina pe faʻapefea ona faʻaaoga lelei ona mea ausia. Afai o se mea o loʻo faʻatonuina e le tagata faʻamalalea le faʻamalaina o le minerale i lona tuʻuina atu, e le o lona uiga e tatau ona faasaina le faaaogaina. E tutusa lava lenei ma le talanoa e uiga i le faasaina o le faʻaaogaina o le afi, e pei ona iai ni afi.

Fualaau aina suamalie

O le tele o faatoaga e faʻaogaina auala faʻalaʻau e faʻatamaoaigaina ai le palapala i le eletise e ala i laʻau masani. I le tele o itumalo o Chuvashia, ua suia le fausaga o mea totō: o vaega tetele o loʻo nofoia e mutia. Ua i ai suiga i togalaau o le mutia: ua faateleina le mutia o mutia masani. O le fesoʻotaʻiga lea o le a faʻalautele ai le filifili atoa: faʻaleleia le fausaga, faʻaleleia le fausiaina, faia tuutuuga mo se fesuiaiga atoatoa i le gaosiga o meaola faʻapitoa. E tele otaota puipuia lelei le eleele mai le afaina, ma i le taimi lava e tasi e faʻaleleia ai, faʻatamaoaigaina i mea oona, aemaise lava o le uumi, alfalfa, melilot. Clover i luga o le hectare taitasi e maua ai le 150-200 kilokalama o le eletise, ma i le amanaia o le mea malogo o aʻa ma fua o faatoaga, ua sui ai le 30-40 tone o le manua o le maualuga. O lenei mea e mafai ai ona faʻaitiitia le faʻaaogaina o le faʻamaʻi faʻamaʻi.