Laʻau

Tausiga tatau o le tamaʻi fale i le fale

O totonu o laau o se filifiliga sili mo se fale mama. Radermacher, atonu o le fale sili ona matagofie ma matagofie, lea e matagofie i lona pale matagofie, faatasi ai ma se lanu susulu pupula.

Faamatalaga o fugalaau i totonu

O Radermacher o se laau mai le aiga Bigonian. I totonu o tagata e taua o le "Room Ash", "Emerald Tree". I le natura natura, e fuga mai le malosi, ausia le maualuga o le 30 m. O fugalaau e foliga mai o se logo, paepae, ma se nofoaga tutotonu moli.

Fuga i le po ma alu ese atu i se mea manaia, ma le manogi le manogi. O le alofa lautele o faifaatoaga ua manumalo i le faafetai i ona lau lapopoa ma susulu matagofie. I le natura, e 16 ituaiga o taʻaloga. Ae i totonu o aiaiga o totonu, e naʻo le tasi le ituaiga e faʻaaoga - le Chinese Radermacher.

fugalaau fugalaau
O le auala sili ona lauiloa e faʻasalalau ai le aganuʻu o le vaʻaia. Ina ia faia lenei mea, oti ese vaega pito i luga o le tipu (7-10 cm.), Ma aʻa i latou. E pei o le eleele e faʻaaoga ai le faʻafefiloi o peat ma le oneone, i le aotelega o le 50% X 50%. O se atigipusa e faʻaaogaina ai laufanua e ufiufi i se ata tifaga, faʻasalalau taimi ma faʻagasolo.

E mafai ona e faʻateleina le aganuʻu e ala i le taoto. Mo le faia o lenei mea, o le fatu e amataina le 2 cm le umi. O le faʻailoga e ufiufi i le galu ma afifi i se ata. O Moss e faʻafefeteina taimi. A oʻo mai se aofaʻiga o aʻa e aliali mai i luga o le faʻavae, e vavaeese ma le vaʻaia ma tuʻuina i se pusa eseese.

Se vaega o talafaasolopito

O le fanau mai o le laau o Asia i Saute.
O le taʻua o lea aso na amata mai i le 18 senituri. Muamua na siakiina ma faamatalaina le aganuu a le fai togalaau mai Tenimaka, Jacob Radermacher. I lona mamalu, ma maua lona igoa.

fugalaau fugalaau i totonu o le potu

Faʻaleleia o mea teuteu teuteu i le fale

Mo mea teuteu i le fale, ua na o le pau lava le ituaiga aganuu ua tupu - Saina. O se laau manaia tele ma lanu lanu mananaia ma lautele. E vaevaeina se laulaʻau tele i ni lau laititi se tele. O le felagolagomaʻi o mea laʻititi ma lapoa e faʻaalia ai le aafiaga o le laupepa tatala. Ma o le laau e pei o le ofuina o se ofu matagofie lalaga. E le oʻo i le maualuga o le sili atu i le 1 - 1.5 mita.

E le mafai e le tamaʻitaʻi Saina ona fai ni faʻafitauli faapitoa i le tausiga o ia i le fale. E matua le lelei lava, faʻavave vave ma vave faʻatusatusa i tulaga o potu. Pau lava le faʻaaliga e tatau ona matauina e aunoa ma se faʻatulagaina o le tulafono faatonutonu o le maualuga o le eleʻele. O le teuteuina masani e talafeagai e avatu ai le pale i se foliga manaia.

Tulafono Laiti o Tausi

togafusi togalaau

Faʻasa
O tulafono mo le fausiaina o totonu o laau e tutusa ma le tele o fale. E le fiafia Rädermahera ile eleele mago ma e matua susu. E tatau ona faʻaleleia le faʻaleleia, o le eleele e tatau ona tumau ma le faʻafefete ma susu. Vai le laau pe a maeʻa le pito i luga o le palapala (1 cm). E taua tele le tumau mo le laau. O le eleele e tatau ona susu susu i taimi uma.

Malamalama
E manaʻomia e se laau le malamalama faʻasalalau. Lagona lelei latalata i faamalama, i itu i sasae ma sisifo. E talia foʻi le tauʻave. O le mea autu lava o le malamalama e pau mai i itu uma, o le a fesoasoani lea e aloese ai mai le faʻaleagaina o le pale.

Palu potu ma le susu
O le laau e faʻafefe lelei ai le vevela vevela. E lagona le manaia i le 12-25 tikeri Celsius. I aso vevela vevela, e manaʻomia ai le faʻamafanafana atili. E mafai ona maua lenei mea e ala i le faʻaleleia e le aunoa o le laau i le vai i le vevela o le potu.

Laʻei pito sili
E taua le fafagaina o le laau i le taimi mafanafana: mai le tautotogo o le tautotogo i le amataga o le tautoulu. O loʻo faʻaaogaina falalaʻau minerale, e tusa ai ma faatonuga mo le faʻaaoga, faalua i le masina.

Palani teuteu ma teuteu
Ina ia tuʻuina atu i le laau le matagofie matagofie o foliga, e tatau ona e togiina le tumutumu pito i luga o le tipu. E televave le ola o le laau, o lea e tatau ai ona e teuina e le aunoa e avatu ai i le laau se foliga teuteu.

Isi tausiga
Faatasi ai ma le tuputupu ae vave o le failaʻau, e tatau ai le toe totoina faaletausaga o se laau talavou. Suʻeina se laau, i totonu o se ulo e lua centimita sili atu nai lo le muamua. Fai lenei mea pe a siosiomia uma e aʻa le pusa i totonu. O se aganuu matutua e manaʻomia se toe faʻavasega tasi i le 2 tausaga.

Saina Siamani

Vave faʻamaʻi ma faʻamaʻi

O le mea e leaga ai, o le tamaititi e mafai ona aʻafia i faʻamaʻi ma faʻamaʻi.
I le le talafeagai ai o le suasusu, o le a amata ona liu enaena ma amata ona paʻu ese le laʻau. Faatasi ai ma le tele o le suāinu, o aʻa e ono fesiligia.

Faatasi ai ma le leai o se malamalama ma le vevela tele o le ea, ua amata ona mou ese ma mamae lau laau. O le Spider mite, mealybug ma aphids e mafai ona afaina tele. O faʻamaʻi muamua e fufulu muamua i le vai o le fasimoli. Ona togafitia lea o le laau ma se iniseti.

Ma le tausiga lelei ma filifilia lelei tulaga lelei mo lenei aganuu. O se fugalaau o le a fiafia i taimi uma i ona mea matagofie ma meaʻai suamalie. Ma i le taamilosaga atoa, o le a maua ai i totonu o le fale se taimi o le taumafanafana.