O le togalaau

Tuputupuina o parsnips mai fatu - o faʻaaliga uma mai le lulu i le seleselega

Parsnip i luga o moega mo togalaau e le mafai ona maua i taimi uma, talu ai ona o le maualalo o le fatuina o fatu, o le tele o fai togalaau e sili e faʻatau le aʻa o le togalaau "ua saunia." Ma ua matua le aoga lava, ona o le tuputupu aʻe o parsnips mai fatu o se faiga faigofie lava. O le mea moni, o suauu taua i fatu e le faʻaleleia ai o latou faʻatoaga. I le taimi lava e tasi, o le parsnip o se tasi o togalaau e sili ona malulu, o lea o le a leai ni faafitauli i lenei mataupu. O le iloa o le faʻaogaina o le faʻagaga o le lulu ma le taua o le tausiga o le laau, e mafai lava ona maua se seleselega lelei. E faʻapea foi - e tuʻuina atu oe lava ia fatu mo le isi vaitau. E faʻapefea ona tupu se parsnip maloloina mai fatu? O le a tatou talanoa e uiga i lenei mea i auiliiliga i aso nei.

Auala e faateleina ai le germination ma saunia fatu mo le luluina

O fatu o lenei aganuu e matua maualalo le toto. E tupu e na o le 50% o fualaʻau e totoina, ma e oo lava i moega e leai se aoga. I le mataupu mulimuli, e tupu lenei mea pe afai o fatu "tuai" na faʻaaoga mo le totoina. Ma o lenei ua uma nei mea o le tausaga talu ai. I le ala, pe afai e mafai, e sili atu le saunia o au fatu - o lea o le ae mautinoa ai o latou "fou". Ae e le mafai ona e mautinoa e uiga i le tulaga lelei o fatuga faleoloa.

Ina ia totoina aʻa, e tatau ona e na o fatu fou lava. I le lona lua o tausaga o le teuina, o le malosi o le germination e paʻu malie.

Ina ia maua le maualuga o le taunuuga, e fautuaina e sosolo fatu ae lei totoina mo ni nai aso. E lua auala e faia ai lenei mea e faʻaaoga ai:

  1. Laupapa suamalie.
  2. O se fofo o le efuefu (20 g i le lita o vai).

I le faaiuga o le faʻataʻitaʻiga, e tatau ona toe fufuluina fatu i se tasi taimi ma faataatia i fafo e malogo. Ua latou saunia nei mo le lulu.

Le taimi e totō ai parsnip

E ui lava e le fefefe le parsnip i le malulu ma e le popole o ia i fulu e tali mai ai, e taua le mulimuli i fautuaga e uiga i le taimi o le totoina. Le faʻaaogaina o taumafaiga uma atonu e vave tele pe tulaʻi mai. I le malulu, o le a mou atu fatu ma pala aʻo lei tupu.

Na mafanafana le lalolagi i le 10 ° C o le vevela - o lona uiga ua oʻo mai le taimi e mafai ai ona lūlū parsnips i luga o le eleele.

Ae o fualaau, o lenei metotia e le talafeagai mo parsnips. Leai, o fatu e mafai ma mafai ona totogo i le fale, ae o le totoina o laau e mafai ona muta i le toilalo. O se lalelei ma oʻo lava i le aʻa o le tino ua faʻaleagaina ona o se taunuuga o lenei faiga. Ae o ia o le autu autu o le fai togalaau.

E tusa ai ma le taimi patino o le lūlūina i le palapala, latou te faalagolago i le manaʻoga o le fai togalaau ma sina mea itiiti i le tau. I se tulaga lautele, e mafai ona faia lenei mea i le amataga o le tautotogo ma aʻo lei oʻo i le taumalulu. I le tautotogo, e mafai ona lūlūina parsnips vave, pe a paʻu le eleele i le masani luga. E fuafua i le vaega o le galueaina, atonu o lenei ia Aperila poʻo Me. O le filifiliga mulimuli e popole i itu i matu, aua o le a vevela le vevela. E le tatau ona faia lenei mea muamua. E ui o le fatu e matua fufula ma pepelo i le itiiti ifo ma le 3 vaiaso i le eleele, i le taimi lea e mafai ona mou atu e aunoa ma se vevela.

Parsnip totoina i le taumalulu amata i le faaiuga o Setema. O le tapulaa mo le totoina o le autumn o le tausaga lona lua o Oketopa. O fatu e lelei le paina i totonu o le togalaau, ma i le tautotogo e tumau ai pea le vevela o laau.

A lūlūina le taumalulu, e le tatau ona faʻafefete fatu.

Parsnip togavao faʻatoʻaga: o fea ma le auala e toto ai

Le mautonu i le malulu, o lenei laau, e ui i lea, e fiafia i le vevela ma le la. E sili atu le filifilia o se nofoaga mo ia ina ia susulu i le ao atoa. Faatasi ai ma le malamalama lelei, o le a tele fua. Ae ui i lea, o se filifiliga, i tulaga ogaoga, e mafai ona e totoina fatu ma le paolo. O le seleselega, e ui lava e le o mauoa, e mafai ona maua iina.

Filifilia o se nofoaga mo parsnip

E lelei lava, pe a fai o loʻo i luga o le laupepa lea na fuafua ai le togavao o le parsnip, aʻo leʻi tupu:

  • pateta
  • beets;
  • Tomato
  • kukama
  • kapisi;
  • aniani;
  • paka
  • zucchini.

Ae o moega faʻatasi ma mea e faʻapitoa (kāloti, pasili, seleri) e mafai ona "tuʻuina atu" parsnip i faʻamaʻi. I le tulaga o nei laau toto, e le aoga le totoina.

Toa ma le susu o eleele e le talafeagai mo parsnips. Ma e sili ona lagona e ia le mea sili i luga o fanua paʻu ma oneone papaʻe ma i totonu o loams.

O le totoina o parsnips i luga o le eleele avanoa e aofia ai foi tapenapenaga amata ile eleele. E oo lava i le taimi o le togiina o le autumn, o meaola ma minerale e aumai i le saite. O meaola faʻasaina, e lelei le faʻaaoga o le humus poʻo le faapalaga. Mai le "kemisi" mo se parsnip, o se mea faigata e aofia ai le masima (10 g), masima tiso (25 g) ma le superphosphate (30 g) mo le 1 sq. M e talafeagai. m

E matua faʻasaina le faʻaaogaina o le manua fou e pei o le faʻamaina mo moega parsnip. Mai ia mea, o aʻa o le a amata ona fai ai lala lalata.

Parsnip toto togafiti

O nisi o fai togalaau e faia ni pu taʻitasi i se mamao e 10 cm ma salalau fatu i ai. Ae peitai, o le a sili atu ona talafeagai le totoina i latou i moega umi, laina, aʻo luluina e tatau ona pala, "faʻaagaga". Ona o le maualalo o le germination, o le a fesoasoani lenei mea e aloese ai mai le vavao i totonu o le togalaau, ma e mafai foi ona faʻapipiʻiina nisi togi. I lenei tulaga, i le va o le 30 ma le 50 cm e tatau ona tuu i le va o laina ina ia faigofie ai le tausia o laau.

Talu ai ona o vao o le a faatumuina moega aʻo leʻi tutupu mai laau, e mafai ona lūlūina parsnips i radishes. E vave ona tulaʻi ma o le a faailogaina le nofoaga o le lūlūina, faafaigofie le veleina. Ma i le taimi o le germination o le parsnip, e mafai ona toso ese le radisa mo le salati.

Tausia le parsnip i le togalaau: mai le tulaʻi i le seleselega

O le luluina ma le tausia o parsnips e foliga mai e pei o karoti ua tupu, ma i se tulaga aoao lava. O le tekinolosi taufaatoaga o nei faatoaga e toetoe lava a tutusa. Ae ui i lea, e le pei o kāloti, aʻa o le parsnip e maua ai le tau malulu i le laufanua ma e oʻo lava ina sili atu ona lelei. O le fiafia i fua o le tausaga muamua, o laau e totoe i le togalaau i le tausaga lona lua o le olaga o le a maua ai fatu.

O le tausia o parsnips e tupu mai fatu e aofia ai taualumaga nei:

  1. Thinning. Pe a fai se pea laulaʻau i totonu o fualaau, latou te faʻaogaina avanoa mo aʻafiaga o aʻa. O le faia o lenei mea, o isi totogo e tafe mai i se mamao e 5 cm. Afai o le eleele e sili ona lelei, o le ae manaomia faalua pe sili atu le avanoa (e oʻo i le 10 cm). Afai e manaʻomia, e faʻataunuʻuina lona lua pe a tupu le vao i le 8 cm.
  2. Totoina ma togavao. O le puipuia o vao mai le taina o parsnips, ua vavae ese i se taimi talafeagai. E tatau ona faia faʻasolosolo faʻataʻamilo pe'ā maeʻa faʻasusu ma timuga.
  3. Faʻasa. E pei lava o fualaʻau taʻitasi, o parsnips e fiafia i le vai ma e manaʻomia le masani ona inu. A leai, o le fua o le a tafe.
  4. Laʻei pito sili. I luga o le eleele mauoa ma lafulemu, e mafai e parsnips ona faia e aunoa ma latou, ae le mafai e tagata uma ona mitamita i sea fanua. Mo se fua lelei, e tatau ona faʻamafanafanaina moega e tolu taimi i le vaitau. O uluai laei e lua o luga o le nitrogen, i le 2 ma le 6 o vaiaso talu ona maeʻa. O le mulimuli o le phosphorus phosphorus (i le ituaiga o se vaifofo), mai le afa lona lua o le taumafanafana.

E seleseleina le parsnip i le tautoulu, mai le amataga o Setema i Oketopa. Latou te tilotilo ma le faʻaeteete i se masini, tipi pito i luga ma faʻagogo. A maeʻa lenei mea, e mafai ona teuina fua i totonu o le pulou e ala i le teuina oi latou i totonu o se mea oneone.

Ae peitai, afai e leai se mea e teu ai, e mafai ona e eliina naʻo vaega o moega, ma tuu le malologa i le taumalulu. Ma i le tautotogo o le ai ai vitamini fou i luga o le laulau - o le mea taua o le i ai lea o le taimi e eli ai fua ae leʻi amata ona ola. Ona amata ai lea ona tupu le parsnip o se mea e afaina i le afaina o le tofo o le fua. Ae ia Iuni, o le a fuga mai vao vao, ma e mafai ona e aoina au oe lava mea totō e faʻaauau pea ona ola ai parsnips mai fatu.