Fugalaau

Muscari fugala manogi

Viper Bow, Mouse Hyacinth, Muscari. O nei igoa e taʻu mai ai le laʻitiiti o le laau. E na o le 12-20 cm le tuputupu ae. O fugalaau foi e laiti tele - paʻepaʻe, lanumoana ma le lanumoana. O le faʻatupuina o faʻavae muscari o se vaaiga tulaga ese. O le tele o mea leaga e tutusa ma fusi o tamai laau susulu i luga o laumei mumu. Fugalaau e pei o logo laiti. E manogi, o le mea lea o le igoa o le laau e sau mai le upu "musk".

Muscari

A maeʻaeʻa Muscari, lea e pa'ū ia Aperila-Iuni, e alu le laau i se taimi malolo e toe fanaufouina i le tausaga a sau. Fuga, e ui lava puupuu, ae vave. I le auala, o muscari e tele lava ina maua i le vao.
Muscari o se faʻatoʻaga tele. I totonu o lona ituaiga 40, o le sili ona teuteu, masalo o Muscari, o le Armenia. O loʻo i ai se taimi umi lava e faʻaaoga ai le lanumoana-lilac. E tasi le mea e mafai ona oʻo i le 50 fugalaau.

Muscari o loʻo faʻasalalau e fatu ma se pusa pepe, lea e sili atu ona faigofie, aua o le laau e vave faʻapupulaina le tamaʻitaʻi. I ni nai tausaga, o le a avea le vao ma se kapeta mafiafia. O le mea lea, o le 3-4 tausaga o le a latou nonofo ai. Ua totoina pulufana ia Setema-Oketopa i le loloto o le 3-7 cm (fuafua i le lapoa) i se mamao e 5-10 cm. E lelei foi le vaevaeina o laau i le afa muamua o le autumn. E mafai e le laau ona toto le tagata lava ia. Pe a totoina fatu, o le a amata ona ola Muscari i le 2-3rd tausaga. Mo le tulaueleele, filifili nofoaga o le la ma le faʻapipiʻi. I lenei itu, e mafai ona totoina se laau manaia i le va o laau. A uma, pe a ufitia palealii i lau, o le a maeʻa muscari. E faigofie tele le tausiga. E mafai ona tupu i luga o soʻo se palapala, ae o lapisi lapopoʻa ma sili atu ona tele o fua o le ai luga o fanua lafulemu. E matua faigata tele le laau. E le fiafia o ia i vai papa i aʻa (lea e mafai ona taʻitaʻia ai pulu).

Muscari

Muscari e lelei mo le fausiaina o mauga maumaututu, pei o se laau vavao, e pei o se paʻu i le va o fugalaau tetele, ma ua totoina i luga o auala. O isi pulu o le a avea ma paaga lelei a Muscari. O lona lanumoana lanumoana e lelei lava i le samasama ma le mumu. E faʻapea foi - e fetaui lelei mo le tipi, mai ia mea e mafai ona e fatufatuina muamua ia falafiti ma mea lapopoa. E mafai ona e tilotilo i lalo ifo o le fugalaau pe a tatala fugalaau maualalo. Ae e te leʻi tuʻuina i totonu o le vai, e tatau ona e toso le moto. O le myacinth lemu foi ua tupu lelei i totonu.

Ma o se isi itu e sili atu ona tāua o lenei faʻalapotopotoga e tatau ona e iloa. O loʻo aofia ai mea oona, o lea ia galulue faatasi ma totigilima.

Muscari