Meaai

Pipi o le seleselega i a latou lava suavai mo le taumalulu

E faigofie le suamalie o le pulupach peach pulp, faʻalelei, lelei, ma e manaʻomia ona tofo i soo se taimi o le tausaga. O taʻavale i totonu oa latou lava suavai mo le taumalulu o mea ia e manaʻomia e se tagata i le taimi o le leai o vitamini. I le seneturi mulimuli, o le fua o le fua o le fia iloa, o se meaʻai ma sa na o le foliga fou lava na faʻaaogaina. O nei pikava o loʻo avanoa i soo se ituaiga ma le vasega. O manoa lapopoa e sili ona lauiloa ona o lo latou suamalie suamalie. O le fua o le laau peach e pala, pe a uma ona taoto i luga o le laulau mo se aso, e mou atu, suiga i le lanu, ma sina paʻu i lenei nofoaga e pogisa. Afai e iai lau fuainumera tele o fualaau aina, ma e leai sou taimi e ai ai, e tatau ona e alu i le togafitiga ma, sili atu, i totonu o lau sua. E faʻafefea ona kuka ni pike i totonu o lau lava suavai, o le faʻamatalaga i lalo.

Lua laina e uiga i le taua o le peach

O le faʻalavelave o vitamini B, C, E, K, PP o loʻo faia ai le pika e le gata i le lelei, ae ia maloloina. I le faaopoopo atu i mea uma, o loʻo i ai mea manogi, malic, acetic and tartaric, faʻapea foi le magnesium, manganese, uʻamea, copper, zinc ma isi elemene. I se tulaga masani, faʻaaogaina le pi, tatou te faʻamamaina le tino ma mea uma e tatau ai mo lona masaniga masani. E fautuaina e 'ai le pi mo tagata gasegase ma fatugaʻo, rūmatism, gout, ate ma le gall vladder. O pusi i totonu o a latou lava suamalie e mafai ona faʻasaoina vitamini ua lisiina ma mea tau togafitiga, pe afai e te mulimuli i laasaga uma o fualaau mo le taumalulu.

O fua o le laau o le peach e vaevaeina i ituaiga e lua: faʻatasi ma le veveti peel ma le lanu. O meaola ua tuʻuina atu e vaevaeina i ni vaega laiti se lua: faatasi ai ma se ponaivi faigofie e mafai ona aveese ma faigata ona vavae ese. I le fesoʻotaʻi ma nei foliga, e tofu lava ma lona lava tofo faapitoa, fou ma faʻasolosolo. E mafai ona e tofo i vaʻa matutua i Iulai ma taofi le fiafia i lenei meaalofa o le natura ia Oketopa. Ina ia faaumiumi le fiafia, o le fua o loo fesiligia e mafai ona gaosia i ni compotes, suamalie, lapisi, sapalai, ma e tusa lava pe i ai ni pea pea i la latou lava suavai, o le fua lea e maua ai se ata ma se laasaga i lea laasaga.

E tusa ma le 0.5 kilokalama o laʻau felafolafoaʻi e tuʻuina i totonu o le fagu 1 lita.

Vaʻavaʻai i a latou lava suavai faʻamaʻi

Meaʻai: peaches - 6 pi, vai (e leʻi kuka) - 4 tbsp. punetini, suka - 1 tbsp. se sipuni.

Tulaga o sauniuniga:

  1. Fufulu pea pika ma aveese le pele.
  2. Vaevae i ni vaega se lua ma aveese le ponaivi.
  3. Pipiʻi faʻamalosi i totonu o le fagu vailaʻau i luga o maʻalaʻau ma le suka.
  4. Faaopopo le vai ma tuu i totonu o se fagu vai mo le faʻamaʻi. Sterilize mo le 25 minute.
  5. Aveese apa, faʻapipiʻi le tapuni, liliu ma afifi i se laupepa tele mo se aso.
  6. Ua saunia aiaiga mo le laulau.

Vaʻa i totonu o latou lava suavai e aunoa ma le faʻamalositino

Meaʻai: peaches - 1.5 kg, vai (e le o kuka) - 1.5 lita, suka - 200 g, acid citric - 1 tīpuni.

Tulaga o sauniuniga:

  1. Liligi fualaau suamalie ma vai inu ma pele, aveese fatu.
  2. Faatumu le fagu ma mea e tupu i le ua. Faʻasalalau ma le totoa ina ia le faʻaumatia ai o latou foliga manaia.
  3. Fufulu le vai ma sasaa i totonu o pusa tioata, ufiufi ma tuu e tu mo le tusa o le afa itula.
  4. Faʻamama le vai inu i totonu o le apa, faaopoopo le suka ma le kulimi citric. Suauʻu lenei potion seʻia toe faʻamavae atoa le suka.
  5. Liligi fuālaʻau mea o loʻo i ai ma le sipuni teuteu ma le lisi o lisi. Liliu mea vevela ma tuu i totonu o se palanikeke mafanafana seia latou malulu.
  6. A maeʻa le mafanafana, ia toe faafoi atu i latou i le tulaga masani ma tuʻu ese i totonu o le faleoloa.

Vaʻa i totonu o le sua sua: fua e aunoa ma se vai

Vaega mo vaega e tolu o le 1.5 l fagu: peach - e tusa ma le 4 kg, suka - 1.5 kg.

Tulaga o sauniuniga:

  1. Mai le fufuluina o peaches, o le ogatotonu ua aveese ma tipi i ni vaega.
  2. O vaega nei o loʻo tuʻuina atu i totonu o fagu: o se apa o suka, o se apa o peaches.
  3. Tuu tuʻulaʻau i totonu o se ipu vai mo le faʻamaʻiina ina ia mafai ai e le tauau o le apa ona faʻafefiloi i le vai. Latou te faʻamamaina mo le 40 minute, i le taimi o le mafanafana, o le sua e amata ona tu i fafo mai le fua ma tumu le pusa. E faʻamafanafana le alo, ma o loʻo i ai se avanoa e mafai ai ona e faʻaleleia se ulugalii.
  4. A maeʻa le faʻamaʻi, ona aveʻesea lelei lea o le apa ma faʻamau faʻamau i se tapuni, liliu ma afifi i se ie mafanafana.
  5. Ua sauni aiaiga.

Vaʻa i la latou lava suavai e aunoa ma le suka

Fualaau aina: fualaʻau suamalie po o le nectarine

Tulaga o sauniuniga:

  1. Fufuluina lelei le vaʻaina, pepa vevela i le vai ma aveese fatu.
  2. Faʻamau tuʻuga i totonu o se atigipusa tioata i pito, aʻo leʻi faʻamaonia.
  3. Salu le vai ma sasaa i totonu o ni pea.
  4. Sauniuni mo le faʻamalositino: tuʻu se solo poʻo se ie vavae i totonu o le fagu faʻamamafa i le pito i lalo, tuʻu ni fualaau suamalie ma sasaa vai mafanafana i luga o tauau o le fagu. Liliu le afi ma aumai le suavai i se vevela, ona sosoo ai lea ma le taimi o le faʻamaʻiina e faalagolago i le suamalie o le fua ma le fua o le sua mai ia i latou, ona o le aafiaga o le vevela maualuga. E masani ona 15-20 minute.
  5. O loʻo faʻafeiloaʻi ia mea faʻapitoa faʻatasi ma tin lids, ua fuli le pusa ma ua afifiina se palanikeke.
  6. Ua saunia le suamalie!

E le mafai ona faʻaaogaina pea pea pea pepeti e tusa ai ma le maʻisuka.

E mafai ona 'aina uma lava meaʻai i luga o le suavai, saunia mo le taumalulu, e aunoa ma se mea, ma faʻaaoga foi e avea o se meaʻai i isi ipu, faʻataʻitaʻiga, pies, jelini, casserole, jelini. Ina ia faʻalauteleina le tofo lelei o le pi, o isi fua e mafai ona faaopoopo i le faʻasaoina. O le suamalie suamalie o le a tuʻuina atu se tofo matagofie e faʻafefiloi ma paʻu, o laasaga o le faʻasaoina o le a na o le faʻatautaiga o pauna. O le a tatau foi ona aveese le pele mai ia mea ma ave ese fatu, ona faasaʻo ai lea i lona lava suavai, na o le pi ma le paʻu o le a tuu i totonu o le fagu. O paʻu o moli e mafai ona ave lelei fasi pepa moli, lemoni fasi pepa, fasi falaoamata, vaega o apu po o pears, fugalaau, strawberries.