Laʻau

Totoina ma le tausia o crocuses i luga o le eleele

Crocus poʻo le saffron e sili ona lauiloa i le tele o fai togalaau. O lenei fugalaau e fiafia i le tele o lanu o ona gaʻo., e mafai ona valiina i le lanu viole, piniki, lanu samasama ma le lanu viole.

Faamatalaga faʻatau

I le amataga o le tautotogo, o Crocuses o le muamua lea e tatala ai a latou fugalaau mataga.

O Crocus o se mea e sili ona lelei i le va o le iris. I le natura, o lenei fugalaau e tupu i laufanua, steppes ma le tele o vaomatua ogatotonu ma Europa i saute.. O Saffron e mafai foi ona maua i luga o le talafatai o le Black Sea, i Asia ma Sasaʻe Tutotonu.

O nisi o ituaiga o crocus ua manatu ua lamatia ma ua lisiina i le Tusi Ulaula.

I le averesi, o le maualuga o le fale o le 10-15 centimita. O laʻau e tupu saʻo mai le eleele ei ai se laina laina, vaapiapi, ma le pito i lalo o le ipu mafolafola sesega. E valiina i le lanumumu lanumeamata ma le mafiafia i le ogatotonu. O laʻau e aliali i le faaiuga o le fuga ma faʻaauau pea ona ola pe a uma ona faʻamago.

O Crocus o loʻo faʻaalia foi i le i ai o laulaau maualalo, e tu saʻo i totonu o le eleele ma teuina ai se tamaʻi fana.

O le anufe i totonu o lenei fale o loʻo fausia i le pito i lalo o le faʻamafanaina ma ola i le tasi le tausaga. O lona uiga, i le taimi o le tuputupu ae o le vaitau ma le fugalaau, o meaʻai e faʻaaogaina lelei ma i le tautotogo, ua suia ai le vaʻa tuai i se mea fou.

Crocus bulbs

I ituaiga eseese o crocus, o eseesega e ese mai le tasi. E masani lava, o ni mea faʻapipii pe faʻalelei ma e ufiufiina i ni lanu enaena poʻo le paʻu. O le maualuga o le corm e 2-3 centimita, i le pito i lalo o loʻo i ai aʻa uroliform.

O le saffron stem e matua leai lava, nai lo lea, o se uumi umi, e foliga mai o se uumi umi, e toso mai le eleele. O le fugalaau lava ia e aofia ai ni peti e 6, lea, pe a tatalaina atoa, ia faia se pu e pei o se fausaga e tusa ma le 7-8 centimita. Mai le mamao, o le fugalaau fugalaau e pei o se logo.

I ituaiga vao o crocus, o petals e faigofie, manino, sili ona lanu i lanu samasama, moli, lanumoana, lanu violē poʻo le paʻepaʻe.. O ituaiga o meaola eseese e mitamita ai le lanu e lua-tone po o le i ai o ni mea ma isi mea mamanu.

E ola fugalaau i le manino ma le vevela o le tau.

I le avea ai o se fua, o se atigipusa e aofia ai le 3 sea o loʻo faia i totonu o sea laau. I le taimi muamua, e atiaʻe ai le eleele, ma e sau i luga ma le fesoasoani o se paʻu pipisi pe a uma ona matua.

O ituaiga sili ona lauiloa o Crocus

O fugalaau e tele ituaiga o ituaiga ma ituaiga o crocus, o lea e mafai ai e tagata uma ona filifili le filifiliga sili mo i latou lava. E masani lava, o lenei laau e masani lava ona vaevaeina i ni vaega se lua, o nei autumn poʻo fugalaau tautotogo. I le taimi muamua, e amata mai pupuu i le amataga o le autumn, ma i le lona lua ia Aperila-Me.

Faatasi ai ma fugalaau fugalaau, ituaiga o tautotogo e sili ona lauiloa, aua e le sili atu ona lalelei ma teuteuina.:

Ketlen Pirlow (Kathleen Paʻu)

Crocus Kathleen Parlow

O lena ituaiga laau e tupu i taimi o faamaumauga ma fiafia i ona matagofie foliga vaaia mo le 2 vaiaso. O paʻu e valiina i se lanu paʻepaʻe, i le averesi, o le lautele o le fuga e 6 simita;

Jeanne Dark

Crocus Jeanne Pogisa

O lenei ituaiga e iloga i lona tetee atu i tulaga mataʻutia o le tau ma faʻamaʻi eseese. Fugalaau paʻepaʻe teuteu i paʻu paʻepaʻe paʻu i totonu o petals foliga vave lava. O atigi afifi uma e oʻo atu i le maualuga o le 6 inisi sima;

Suzia (Crocus susianus)

Crocus susianus

O fugalaau laiti, e na o le 3 i le 4 inisi le lautele, e foliga mai e tele naua ma mitamita i le lelei o le tetee atu i tulaga eseese o le tau. O ata petal e valiina i lanu auro., aʻo i luga o le pito i fafo o loʻo paʻuuli le paʻuuli uliuli;

Tupu o Stripe (Tupu o le Faanatinatiina)

Crocus King of Stripe (King of the Strawed)

Fugalaau e iʻu i le 5 simita le paʻepaʻe paepae ma le faʻaopoopoga o lanu violē. O paʻu paʻepaʻe paauli o loʻo iai i itu uma o petals;

Little Dorrit (Laititi Dorrit)

Crocus Little Dorrit

Crocus petals o lenei ituaiga o loʻo valiina i se lanu moana lanu moana, aʻo paʻuuli le paʻuuli i luga ia i latou. I le averesi, o le fugalaau e 12-14 aso.O le limite o le togi e 5-6 centimita;

Faamanatuga (Manatua)

Crocus Remembrance

Fugalaau lapopoa, ma le lautele o le 6-7 centimita masani ona lanu violē. E tatau ona maitauina i le pito i lalo o le paranesa o loo i ai se vaega pogisa, ma o paluga i fafo o loʻo i ai se paolo sili atu ona paʻu nai lo totonu;

Yellow Mammutch (Yellow Mammouth)

Crocus Yellow Mammouth

O se uiga iloga o le ituaiga o le taimi o le fugalaau, o le 18-20 aso. O petals o le laau o loʻo samasama samasama, o le lapoa o le fugalaau e 5-6 centimita.

Aso mo le totoina o se fugalaau ile laufanua

O le taimi mo le totoina o crocuses i luga o eleele tatala e faalagolago i le ituaiga o laau ua filifilia:

  1. Eseese fuga i le tautotogo, na totoina i le faaiuga o Aokuso-amataga o Setema;
  2. Laʻau e fuga i le autumn, faʻafeiloaʻi i luga o le lauʻeleʻele i le amataga i le ogatotonu o le taumafanafana.

O le tausisia o aso o le totoina o se vaega taua tele i le galueaina o crocuses. E mafua lenei mea ona o le fugalaau e tatau ona i ai le taimi e maua ai aʻa ma maua ai le malosi ao leʻi amataina le fuga, lea e masani ona tupu toetoe lava a maeʻa le kiona.

Totoina o Tulafono

Pe a totoina le crocus i luga o le eleele, e taua le mafaufau o lenei laau toto e fiafia i nofoaga lafula, ae e mafai foi ona ola i nofoaga malulu.

Pe a totoina Crocuses, e taua le filifilia o le nofoaga saʻo

A o le totoina le laau, e tatau ona saunia le palapala, e tatau ona mama, matala ma lelei:

  1. E le mafai e alokeke ona faapalepale le susu, o le mea lea, i le nofoaga o le a latou ola ai, ua fautuaina ina ia fausia se alavai o le kalaupapa mafiafia po o le oneone tele;
  2. Faʻaleleia le lelei o le eleele ua eliina faatasi ma le faʻaopoopoga o le faapalaga po o le pala;
  3. Le faʻaitiitia o le eleʻele ile eleele aʻo eli peʻa faʻafefiloi ma le lime po o le uʻue faʻapipiʻi i fugalaʻau.
A o lei totoina, e tatau ona siaki le mea e toto ai, e le tatau ona i ai ni faailoga o le faaleagaina.
Pe a totoina Crocuses, e tatau ona maitauina e tusa ma le 15 cm ² o le avanoa avanoa e manaomia i le tuber

I le taimi o le totoina i eleele mataga, o le pusa e tanumia i le 6-8 inisi, ma afai e mamafa le palapala, ona totōina lea o le vaega pito i luga i le tulaga lava e tasi ma le eleele. I le averesi, o le mamao i le va o fugalaau e lua e tatau ona 7-10 centimita. I le taimi lava e uma ai le totoina, e tele ai le vai.

A maeʻa ona vaʻaia le tausiga

O Crocus tausiga e matua faigofie lava ma e mafai ona malamalama i ai e oo lava mo se fai togalaau amata.

Faʻasagaina o le laau e tatau ona naʻo le taumalulu e leai se kiona ma le tautotogo e aunoa ma se timu. E mafua lenei mea i le mea moni o le saffron e faʻafefeteina le lamala lelei ma e le mafai ona taliaina le mamafa o le suavai i le eleele.

Crocus o se laʻau toleni toto ma, e aunoa ma le susu, e fua mai ai fugalaau laiti

I le taimi lava e uma ai le kiona, o le eleele i luga o le nofoaga e matala ma faamamaina vao ma isi otaota. O ia galuega e toe faia i le 1-2 masina.

I le taimi o le tuputupu ae malosi ma le fugalaau, e manaʻomia e crocuses le tele o meaʻai e mafai ona maua.:

  • vave tautotogo, taumatau faʻalavelave faʻaleleia o minerale e faʻasalalau i le faʻafefe o le kiona faatasi ai ma le fuafuaina o le 35-40 kalama o le tino i le 1 sikuea sikuea o palapala;
  • o le laei pito i luga lona lua e faia i le taimi o le fugalaaufaʻaaoga fualaau faʻamalolo-pailani.
E le mafai e laau faʻamaʻi ona faʻafeiloaʻi totoga fou, o lea e le mafai ona faʻaaogaina e fafaga ai laau.

Tausia pe a uma le fuga

O se mea manaia o crocuses o le a mafai ona gaosia ai le tele o tamaʻi tama teine, ona o le tele o fugalaau e tupu tele ma o se totō lelei e avea ma se kapeta taape. E le gata i lea o aniani iti e amata ona faalavelaveina e le tasi le isiona o le lelei o le totoina o laau totō e matua afaina tele, o le a faʻaitiitia, ma o le lanu o petals e paʻu.

Crobs bulbs ma tamaiti

Fuʻu faʻasalalau mai le eleele i le 3-5 tausaga. Pia faia sea galuega i le ogatotonu o le taumafanafana, i le taimi o le taimi o le laau:

  1. Mo ituaiga o tautotogo mai le ogatotonu o Iulai e oo i le amataga o Setema;
  2. Mo ituaiga o le autumn mai le ogatotonu o Iuni e oʻo i le amataga o Aukuso.

A maeʻa ona aveeseina pupuvaga mai le palapala, faʻamamaina lelei, faʻamamāina o fua faʻasalaga ma aveese faʻamaʻi maʻi. Ona o mea totō e faʻapipiʻiina e faʻaaogaina ai le koala poʻo le pefu.

Pulupalai o loʻo teuina i totonu o se potu vevela, lelei ile vaʻai i le vevela o le potu. Soʻo se atigipusa e mafai ona faʻaaogaina e fai ma pusa, ae o mea totō e tatau ona tuʻuina i totonu o le tasi le papa.

Sauniga o le taumalulu

I le taimi lava e uma ai ona totō ma mo le isi 3-5 tausaga, o le a tau le taumalulu i le laufanua, e tatau ona saunia mo le amataga o le tau malulu. Mo lenei mea, a maeʻa le lanu samasama, e tatau ona ufiufi le laufanua e iai fugalaau se mafiafia mafiafia o paʻu poʻo lau lauʻeleʻele.

O le tuputupu aʻe o crocuses i luga o lau 'upega tafaʻilagi, e mafai ona e faʻalatalata atu i le amataga o le tautotogo. I se faaopoopoga, ua tuuina atu ituaiga eseese o lenei laau toto, faatasi ai ma lana fesoasoani, ua faia ai ni aulelei matagofie ma ni ituaiga eseese o togalaau.