Laʻau

E faʻafefea ona fafagaina le geranium mo le tele o fuālaau i le fale Fertilizing faʻatasi ma togafitiga faʻavae ma sauniuniga

Auala e fafagaina ai geraniums e fuga i le fale

O le geranium totonu o se fugalaau e fiafia i ai le tele o fai togalaau. Na te faʻatoʻilaloina mea e tutupu mai, pulupets ma se manogi manogi mai le lauusiusi. Ina ia avea le vao ma foliga lelei-teuteuina ma fuga i taimi uma, e tatau ona tuʻuina atu le tausiga faigofie ma le faʻamaina. Mai lenei tusiga o le ae iloa auiliiliga le auala e fafagaina ai geraniums ina ia fuga lelei ma e le afaina.

Afai e le fuga le geranium, e le na o le fafagaina

O lona uiga, e taua le tausiga lelei. Ia mautinoa e te faia mea lelei uma:

  1. O le ki i le alualu i luma alualu i luma, o le fua tele lea o le eleele lea ua tupu ai le geranium. Ia mautinoa ia taatia le alavai i le pito i lalo o le totō toto. I lalo o ia tuutuuga, o le tuputupu aʻe o le vaega lanumeamata o le a talafeagai, ma le numera maualuga o lanu.
  2. Tuu le fagu i le laau i totonu o se nofoaga lelei malamalama i le susulu o le la, e le o le fefefe e oo lava i le susulu saʻo o le la. Puipui mai le la i na o aso vevela lava.
  3. Mo se fugalaau, o le lāmala e sili atu ona lelei nai lo le suavai o le eleele. Suavai e tusa ma le lua taimi i le vaiaso, ae tele le vai. Mai le sili atu o le susu, faʻaleagaina mea leaga.
  4. O le totoina o le laau e le talafeagai. E taua le faʻamautinoa le tafe o le ea fou. Faʻaauau ona faʻamalosi le potu, faʻafeiloaʻi i luga o le balcony avanoa mo le mafanafana o le vaitau, pe faʻapipiʻi i totonu o le eleele.
  5. Le tuʻuina atu o le okesene i le aʻa, tatala le eleele i totonu o le ulo i ni nai taimi i le masina. O lenei mea o le a puipuia mai aʻa ma meaola faalafua.
  6. E leai ni mea faʻapitoa i le faiga o le vevela. I le taimi o le taumalulu, e fautuaina le tausia o le ea vevela ile 15 ° C.
  7. Faʻaliliu i se taimi ole 2-3 tausaga, i le taimi o le a tupu tele ai aʻa. Matou te sui le meaʻai i se mea fou ma ave se fugalaau fugalaau sili atu.
  8. I le tautotogo, e ala mai le pelargonium mai le taumalulu malulu ma e manaʻomia le teuteuina. Faʻaalu i na o le tautotogo, a leai o le a le faʻaalia i luga o le fugalaau. O teuteuga lelei e aofia ai: aveese lau lau mago ma lanu samasama; asiasia laʻau, e le tatau ona sili atu i le 5 ia pulupulu, aveese ni taamilosaga fou.
  9. E fafagaina le karanium i le tautotogo ma le taumafanafana. Faʻaaoga vailaʻau faʻasaina ma mea faʻasaina, e le tatau ona faʻaogaina faʻapitoa meaola fou. Faʻaititia le fua o le vailaʻau; faʻamafanafana faʻamalolo o loʻo faʻaaoga ma faʻamaʻi e sili ona lelei. Lelei le geranium e aʻafia i le iodine supplementation.

I le noatia ma le fai fuafua i nei faatonuga, o le a totogo lelei le geranium i le vaitau tuputupu aʻe.

O afea ma pe masani ona fafagaina geraniums

E faʻafefea ona fafagaina tele le geranium

O le faʻaauau o le faʻaaogaina o mea faʻaaoga e faʻatatau i le vaitau. I le vaitau pa'ū le taumalulu aua nei fafagaina pe faia le afa o le fua o le fulu. Mai le amataga o le tautotogo e tatau ona fafagaina i le 2 vaiaso. E taua tele le faatumauina o le malosi o le laau i le taimi o le fugalaau.

E tatau foi ona tausisia le metotia pe a fai meaʻai. O le mea lea, mai le tele o laʻau felaʻuaʻi ma o le ovataua e lanu samasama.

Laei afu: A maeʻa ona teuteu, e tatau ona e fafagaina faʻamaʻi faʻasamalosi, o le a fesoasoani lea i le fugalaau e vave faʻaleleia vave. O vaiaso taʻitasi, fafagaina ma faʻamaʻi faʻamaʻi faʻamalosi poʻo mea faʻapitoa, e mafai ona e faʻaogaina pito i luga o loʻo saunia e tusa ai ma faʻataʻitaʻiga a tagata. Aua nei galo e uiga i le fafagaina o vai ma iodine.

I le taumafanafana atoa O le pelargonium e susulu manaia ma e manaʻomia le fafagaina masani. Ole taimi o le fafagaina - ina ua tuanai le 12-14 aso.

I le tautotogo, e tele ituaiga o meaola e alu i totonu o se malo malolo, o lea ia Setema latou te le toe fafagaina i latou. Mo le vaega o totoe, ia maualuga le taimi ole laei pito i luga i le 1 le taimi mo 1-1.5 masina.

I le taumalulu e le manaʻomia e le laau le faʻaleleia atili o felauaiga; geraniums e manaʻomia le malolo - o loʻo malolo. E naʻo le ogatotonu o le taumalulu e mafai ona e fafagaina le afa o le fualaau o fugalaʻau faʻapitoa o meaʻai, ae pe afai e te mafanafana i totonu o le fale, e le manaʻomia ona e fafaga pe a malulu.

Geranium o laʻau paʻu nai lo le fafaga

E tupu ai lau lanu o geraniums e mama, o nisi taimi e toetoe a paepae i le ogatotonu. Faʻaaoga Fualaau faʻatoʻa i totonu o Falalaʻau: o loʻo aofia uma ai mea e manaʻomia. Mo le 1 lita o le vai, 2-2.5 g o le fuluʻi o le a manaʻomia.

O le fualaau lava lea e tasi e mafai foi ona faʻaaogaina i le taimi o le faʻapipiʻi o pulu, faʻapea foʻi ma le taimi o le fugalaau. Ole taimi o le laei i le taimi o fugālaau e 1 le taimi i le vaiaso. I le taimi o le taotoga, i le taumalulu, e le sili atu ma le 1 le taimi i le 1.5 masina.

E faʻafefea ona fafagaina le geranium faʻatasi ma togafitiga faʻasalalau ina ia fuga lelei

Mo le alualu i luma alualu i luma, e tatau ona faatumauina se paleni o meaʻai autu: nitrogen, phosphorus, potassium. E pei ona taʻua muamua, o le fua o le nitrogen e itiiti, e tatau ona faʻaofiina i le tautotogo e faʻaleleia ai le alualu i luma. Faʻasolosolo foʻi le vai ma le iodine.

O le i ai o vaega nei i le eleele e taua: zinc, magnesium, apamemea, manganese, uʻamea, fuluʻi, pulu. I luga o le fautuaga a le au fai togalaau, o le a manaomia le faaopoopoina o le calcium.

E mafai ona e fafagaina i fualaʻau faʻamalosi faʻapitoa, ae o loʻo i ai ni auala faigofie e saunia ai oe lava fomu. I le tulaga muamua, e tatau ona e faʻaaluina tupe i luga o le faʻatau o faʻamaʻi, ae e te le manaʻomia le faʻalavelave i le sauniuniga. O le filifiliga lona lua o le tala faʻatatau o le tupe, o le pusa pito i luga e saunia saʻo mai auala faʻaleleia. Mafaufau i ni nai fua.

E faʻafefea ona fafagaina le geranium iodine mo le tele o fugalaau

O se auala sili ona faigofie ae mataalia e faʻafiafiaina ai le geraniums o le fafagaina o iodine. E sili atu le faigofie le tuʻuina atu:

  • Mo le 1 lita o le vai e te manaʻomia ai le 2 pata o iodine.
  • Muamua e tatau ona e sasaa suavai masani, ona sasaa atu lea o sina vai solution i le pito o le ipu (pe tusa ma le kuata o se ipu malamalama).
  • Matou te fafaga tasi i vaiaso uma.

O le taimi lava na mou atu ai le geranium ma taofia ai le togiina o fugalaau, lagona le saoloto e amata ona fafagaina iodine. O lenei laei pito i luga e mafai ona faʻaaoga e tusa lava pe o le taumalulu.
Mo nisi faʻamatalaga i le auala e fafaga ai le geranium ma le iodine, vaʻai le vitio:

Auala e Fafaga ai le Iva o le Geranium

O le faaopoopoina o le yeast o se mea e sili ona lelei le tuputupu ae. A faʻaaogaina, o le fefete e fesoasoani i le gaosia o le eletise ma le potassium. E sili atu le lelei pe a uma ona faʻapipiʻiina ma faapipii geraniums: o le faʻaaogaina e matua saogalemu lava, e le mu aʻa ma aʻa.

O le auala lenei e fafaga ai le geranium ma le fefete:

  • Mo le 1 lita o le vai mafanafana o le ae manaomia ai le 20 kalama o le fefete faʻamalosi (1 taga), ia tuʻu le paluga mo le 2-3 itula i se nofoaga mafanafana ma faʻafefe i le isi 5 lita o le vai.
  • O le a tatau ona faʻafefe le fugalaau i le faʻafefeteina i le 2-3 taimi faʻatasi ai ma le tele o aso 7-10.

E mafai ona e fafaga le geranium ma le fefete ma le suka:

  • Mo le 1 lita o le vai mafanafana, ave le 10 kalama o le fefete masusu (afa afa) ma le 1 sipuni ti suka. Tuu le faʻafefiloi mo le 2 itula, faaopoopo se isi 5 lita o le vai ma fafaga fugalaau.

Ua e malamalama e te manaʻomia le kukaina o le fefete fou i taimi uma, e le mafai ona e teuina.

E faʻafefea ona fafaga le geranium ina ia le lanu samasama lau

Afai o le laau o loʻo i ai foliga faʻavauvau pe ua faʻavaivaia e le faamai, faʻamamaina i se vaifofo o le hydrogen peroxyide. Faʻatau le 3% hydrogen peroxide ma faʻasili 2 tbsp i le 1 lita o le vai. Ona sosolo lea i luga o laulaau pe fafaga foi fugalaau.

Mo nisi faʻamatalaga i le fafagaina o fugalaau i le fale ma le hydrogen peroxyide, vaʻai i le vitio:

Fafaga i susu

E aoga le sui i le faʻafeinu i vai masani, fafaga i se vai susu, lea o se faʻasologa e faʻaleagaina ai faʻamaʻi. Faʻaalu le 100 ml o le susu i le lita o le vai, faʻaosooso ma le vai.

Glucose faaopoopo

O le tuputupu aʻe e faʻalauiloaina e le glucose supplementation. Vaevae le 1 glucose tablet i le 1 lita o le vai, vai le fugalaau. Manatua o le fofo o le kulukose e le talafeagai mo laau uma, mo se faʻataʻitaʻiga, o le geranium royal e faʻapitoa ona le taliaina. Afai e te vaʻai i se paʻu ma se samasama o laulaau, e tatau ona taofi le laei pito i luga.

E faʻafefea ona fafagaina geraniums mo le faʻaleleia vave o lau laau

Geraniums e matua lelei lava le fefinauai ma se vaifofo o le suauu castor, lea e faaosofia ai le gaosiga o peduncles, fugalaau galue ma le tuputupu ae o laau. Ina ia saunia ni ofu pito i luga, i le 1 lita o le vai tatou te faʻasaina le 1 teaspoon o le suauu. E mafai ona e faia e ala i le fafagaina i lalo o le aʻa pe fufulu le fofo ile laulaau.

Auala e fafagaina ai geraniums i le taimi o le fuga

E faʻafefea ona fafagaina le geranium i luga o laʻei

E sili atu ona faigofie le faʻafefiloi ma fomu faʻataʻitaʻiga e faʻamoemoeina mo laau totō. I faleoloa fugalaau, o le tele o nei ituaiga oloa. O meaʻai mo geraniums e sili ona aoga, ae mafai ona e kukaina le meaai oe lava.

Muamua, ina ia fuga lelei le geranium, faʻaaoga le vai timu mo le faʻavaivai (e tele atu meaʻai nai lo mea masani), aua le galo iodine solution.

Mo le taimi mafanafana, e lelei le faʻavasegaina o geraniums i le lauʻeleʻele faʻasaina poʻo le totoina i totonu o se fagu telē, tuʻuina i luga o se faapaleni poʻo se avanoa. I lenei tulaga, soo se 3 vaiaso e mafai ona e fafaga ai humus po o le faapalaga. A maeʻa ia laʻei pito i luga, o aʻa e malolosi, tele lanu, ma o latou malu - e susulu.

E mafai foi ona e fafagaina eseese vitaminie faʻatau i le fale talavai. I tulaga tau tupe, o ia ituaiga meaai e sili atu ona aoga nai lo le faʻamalosiina o le faʻatauina o fugalaau mo fugalaau. Suia vailaʻau faʻamalosi i taimi uma ma aumai i vaiaso uma.

O le totoina vave o geraniums e fesoasoani i magnesium sulfate. O tioata e tatau ona solo i le vai ma faʻafefe.

I le taimi o le alualu i luma po o le amataga o le fuga, fafagaina o le calcium: fafasi sina tamai penisina po o ni atigi fuamoa nutimomoia i se ulo.

E faʻafefea ona fafagaina geraniums pe afai e lanu samasama lau

Lanu samasama o laʻau o geranium e tupu mo le tele o mafuaaga:

  • Ua tupu le aʻa ma ua amata ona laiti le ulo mo fugalaau. I lenei tulaga, faʻafeiloaʻi atu i se atigi vailaʻau e sili atu le vateatea ma sui ai le mea fou ma se mea fou ma o le a faʻaaoga le faafitauli.
  • Geranium lau lanu samasama ona o le le lelei le tausiga: mai le suavai o le eleele, maualuga le ea i le taumalulu-taumalulu, faʻataʻitaʻiga.
  • Afai e leai se alavai i totonu o le fagu, o laulaau e lanu samasama pe iloa.
  • O se tasi o mafuaʻaga sili ona taatele o laulaau samasama o le sili atu lea o le vevela ile eleele. O le faʻalanoaina o le faafitauli o le a fesoasoani i le faʻamaʻiina o le masini-phosphorus.

E faʻafefea ona fafagaina geraniums pe a faʻatulagaina

E le fiafia Geranium i le gafa. Faatasi ai ma meaai lelei, o le toe totoina e tatau ona naʻo le taimi e tupu tele ai le fugalaau. Ia mautinoa ia taatia le alavai i le pito i lalo o le tane. E leai ni mea faʻapitoa mo le meaʻai, ae e tatau ona lafoaia, faʻaleleia, tumu i meaʻai. O le tele o taimi latou te faʻaaogaina ai se mea lautele mo le totoina o fua. Perlite, peʻa, o le paleni luga o paleni o fanua o togalaau, oneone ma le humus e mafai ona faaopoopo i ai.

Mo 2-3 masina pe a uma ona totoina, o le fafagaina e le talafeagai, talu ai o le tele o meaʻai o le a aʻafia ai le aʻafia ma le alualu i luma o le mea totino.

O le mea lea, ina ia mafai ona maua ai le umi o laʻau o geraniums, e tatau ona fafagaina faavaitaimi. I le tele o tulaga, o le vaifofo o loʻo faʻaogaina i lalo o le aʻa, o nisi o loʻo sosolo i le pepa. E mafai ona e fafaga faʻatasi ma mea faʻapitoa faʻamalosi faʻamalosi poʻo sauniuni luga oe lavalava - o le mea mulimuli e le faigata ma e le taugata. Ma le isi, i le taimi o le fugalaau, vai ma le iodine. E tatau ona totogia se mea itiiti ma o le a faafiafiaina le laau i se foliga malosi ma foliga matagofie.