Meaai

Laʻau tilotilo paʻu mafiafia

E manaia ma suamalie, tele pe laiti, i totonu o se mea manogi manogi lelei ... O mea uma lava e uiga i pepa kelu - o se ipu ua saunia ma le fiafia mo aso malolo ma na o le 'aiga o le afiafi. Mo i latou e fia faʻanoanoa i latou e pele ia i latou i le mana e le masani ai o se meaʻai masani, tatou te fautuaina le faia o le kāpeti e taʻavale mai laulaʻau.

E masani lava o laʻau tipisi e faʻaaogaina mo laupepa kili. Ae ui i lea, e tele taimi e tatau ona faia ai e le faletua ni taumafaiga se tele e maua ai se ulu talafeagai o kapeti. A uma, o laulaau e tatau ona manifinifi ina ia faigofie ona afifi i le faʻatumu. Ioe, ma o laʻau e tele tele ua saunia umi. Ma o le faagasologa o lo latou vavae ese mai le ulu o se tala eseese.

O le mea lea, i le taimi muamua na taumafai e faia le kapeti e taʻalo mai luga o pou, e toatele e nonofo i lenei filifiliga. Faʻafetai i le faʻavalea o le laʻau o le pusi, latou te faigofie ona piilima, ma o le ipu lava ia e vave ona kuka. O tamai pato e laiti, ae sili atu ona faigofie - leai se mea e tatau ona tipiina. A le o lea, o le laupepa pusa e saunia i le auala lava lea e tasi e pei o laʻau tipi. Matou te ofoina atu le tele o fualaau mo le tilatila i luga o laulaʻau.

Ina ia maualalo le manava o le pipi ma sili atu ona faigofie, e fautuaina ai faletalimalo masani e tutu ai mo ni nai aso i le pusaaisa ao lei kukaina le kuka

Beetroot Dumplings

O le kukaina o le kāpeti e taʻavale:

  1. Laasaga muamua o le kukaina o araisa mo le faʻatumu. Mo lenei, 1 tbsp. araisa, muaʻi fufuluina, sasaa 2 tbsp. vai ma simmer mo le 15 minute seia oʻo i le afa kuka.
  2. A o kuka le araisa, e mafai ona e faia se sauniuniga mo le fuvy. Tipi ni aniani e lua ma lua kāloti ma falai i totonu o le suauʻu i totonu o se mea e malolo ai.
  3. I le faaiuga o le falai, faaopoopo le 2 tbsp i le gravy. l tamato tomati poo 2 tomato fou.
  4. Tuʻu faʻamaʻapeʻape 3 puʻu o le kālele ma tuʻu ese.
  5. Filifili 20 pcs. pupuvao uma, e aunoa ma se mea e faaleagaina, tipi ese le tipi ma sasaa vai inu mo le 5 minute.
  6. Faʻamama le vai ma vavae ese le mafiafia i le ogatotonu i laulaau taʻitasi.
  7. Faaopopo 300 g o fasi meaʻai i le alalaʻau saunia, masima ma le pepa e tofo ai. E maua mai i le pusi eleele meaʻai e sili ona lelei, ae o isi ituaiga e mafai foi ona faʻaaogaina.
  8. I le faia o le kāpeti e taʻavale mai laulaʻau, e tatau ona tuʻuina i totonu o le vaega o le laʻau le mea na i ai le manoa, ma ufiufi, ma ufiufi pito. Afai o le laupeʻa e itiiti lava le vaʻaia, e mafai ona e piilima faatasi ia lua faʻasolosolo ina ia mafai ai e pupu ona puʻe.
  9. Tuu le tila i luga o se pani mai luga i luga o le uʻu, sasaa le vai vevela i se auala e masani ona ufiufi ai laupepa laulaʻau. Cook i luga o le vevela vevela mo le 25 minute, faaopoopo 2 pasesa ma le galala kuka i le pito.

Ufiufi sipuni i laʻau tilati ma le galo mai le tipi

O lenei fua e iloga i lona faʻamuamua. Nai lo le paʻu o le tomato, e faʻapipiʻi faʻasoa i le gauga o loʻo faʻapipiʻiina i laupepa kelu. Afai e manaʻo ai, e mafai ona e faʻaaoga uma le vaeluaina ma le patati.

O le kapeti sauniuni e lalagaina i laʻau tilati e pei ona taua i lalo:

  1. ◊Oti ese le tipi ese mai laulaau, tipi lelei ma tuu ese mo le taimi nei.
  2. O laʻau lava ia e tuʻuina i lalo mo le 5 minute i le vai vevela, ona aveʻese lea ma faʻataga e faʻafefe le tele o le vai.
  3. Sisi laisa.
  4. E lua nila lapoa na tipi i totonu o pusa.
  5. Liligi le afa o le sipisi i le 300 g o fasi meaʻai, faaopoopo le 300 g o le sukalala kuka ma le masima e tofo ai.
  6. Mai lau laʻau tilotila e afifi ai le kapeti ma taatitia i totonu o se fagu.
  7. Uʻu le sisi na totoe i totonu o le fagu i le suauu, faaopoopo i ai meaʻai gaosi mai pito i luga o vao.
  8. Tuu le laei i le pito i luga o le falala, faaopoopo vai (e ufiufi ai) ma kuka mo le 25-30 minute, muamua masima.

O le mea e leaga ai, o fua fou o vao e mafai ona maua vave. A maeʻa le seleselega o le seleselega o aʻa, o le a le maua ni laumei, ona e le faatauina atu i luga o le maketi. Ae ui i lea, o faifeau fiafia na maua se auala mai lenei tulaga ma le seleseleina o tumutumu mo le lumanaʻi mo le taumalulu.

Laʻau faʻaputu mo laʻau kili mo le taumalulu

O le mea lea, ia togitogi ai ni meaʻai mo le taumalulu, taoto i le pito i lalo o se fagu lita:

  • 2 cloves o le kālele;
  • 1 lavrushka;
  • 3 pi o le uliuli ma meaola uma;
  • aʻa o le vine (se vaega laitiiti).

Sasaa vai i totonu o se lautele lapo ma aumai i se faʻala. Gagau laulaau lau i pusa o le 5 fasi vaega ma, uu piʻu, faʻaititia i le vai inu mo le 30 sekone. Faʻamau i luga o se laupapa tipi poʻo se ipu e faʻamaʻamalie.

Otioti le petioles, ma gagau laulaau taitasi e pei ona taua i lalo - muamua i le afa, ia ufiufi le pito o le laupepa i le pito o le lima, ona fufusi lea i se lisi. Tasi i le tasi, tuu ma le faaeteete ia taaiga i totonu o se fagu e pei ona mafai ai.

Faatumu se fagu e tumu i laʻau ma le vai vevela e fuafua ai le tele o le vai e manaʻomia mo le sami. Liligi le vai i totonu o le apa ma kuka ai le faapalepa i luga, faaopoopo atu:

  • 2 tsp sima;
  • 2 tsp suka
  • 1/3 tsp citric acid (i le faaiuga).

Sasaa le marinade i totonu o se fagu, ufiufi ma vaʻaia le mea faigaluega mo le 10 minute. Lili, afifi i luga.

O le i ai o se sauniuniga i le lima, e mafai ona e kukaina le kāpeti mai luga o laulaʻau i soo se taimi o le tausaga. Ma ia sili atu le manaia o le ipu, pe a fai e galue, o lola o loʻo i ai kirioti suamalie poo le mayonnaise - soʻo se tasi e fiafia i ai. Cook ma le fiafia, 'ai ma le fiaʻai!