Fale taumafanafana

Totoina ma totoina se maa e le masani ai i se fuafuaga patino

Stonecrop - o se laau o ituaiga eseese ma lanu e masani ona faʻaaogaina i le togalaau togalaau. Afai e te faia le tauʻeleʻele ma le tausiga, o le a foliga mai le stonecrop i le ata. O le tele o ituaiga o maafaʻailoga o loʻo i luga o le eleele, e le faʻaogaina. O le maualuga maualuga o le vao e 70 cm. O se fugalaau matagofie e pele tele, e taʻua ai le fiva, mutia vao, salu. Laʻau po o laau toto e ola i le eleele e le ola ai isi laau. O le mea lea, e faʻaaogaina i le teuteuina o fanua, faʻalilosolo nofoaga le lelei.

Faatoaga Sedum

E leai se mea e maua mai ai laau i le mea e maua. Latou te fuga i taimi eseese, e ese le fausaga mai le mutia i laau. Stonecrop e masani ona maua ma faʻaaogaina i mamanu i Rusia:

  • laina
  • ituaiga faʻamaʻi;
  • papaʻe.

Manaomia eleele

Latou te fai mai o le a tupu le maa i le oneone pe afai e lafoina se suʻu humus. Ae i luga o le eleele lelei e le tele le susu, e lagona e le laau le manaia tele. O eleele lafulemu ma lau oneone o le masani masani lea o le kapisi lapisi. E le mafai ona e faia ni fatuga laiti e pei o le ata.

Stonecrops e mafai ona ola ae i le 5 tausaga i le tasi nofoaga, ona tatau lea ona totoina le peleue ma fufuluina i eleele fou, oneone, maʻila, e faalagolago i le fatuga na fatuina. Pe a totoina, o le palapala ua faʻamaoaigaina i le oneone ma le pefu. Ina ia mafai e laau ona lava meaʻai, e faʻamaʻaina i ni vaega laiti, ae masani lava, faʻatasi ai ma le humus ma le suavai faʻasolosolo ma le tino o le organomineral. Afai o ituaiga laau toto o loʻo taumalulu, ona faatoa mafai lea ona faʻaaogaina le gaʻo i le tautotogo, ina ia aua nei faʻavaivaia le teteʻe i le maualalo o le vevela. O le faʻamalo ma le veleina o moega fugalaau o le a faʻaopopo ai le soifua maloloina ma le matagofie i laau. Stonecrop o le mea faʻamalosi - e na o le pau lea o le vailaʻau o ia lava e oona ma tui ai vao mai le moega.

Sedum caustic ua taʻua o se faamama, talu ai e mafai ona faʻaaoga e aveese ai fusi. O lenei laau na faʻaaoga e tamaitai e pei o le vevesi, olopala alafau ma le sua. Na taua e le nuu o ia o le vai ola mo le faalauteleina o le lalelei o tamaitai.

O le lanumoana Stonecrop na tu i fafo i se tulaga tutoatasi. Aloaia ona o mea tau togafitiga, o Rhodiola rosea o le sulu foi.

Faʻafefea ona tausia le maʻa

O le nofoaga mo le faʻamamaina e filifilia le la susulu, e mafai ona e faʻaaogaina i luga o se papa ma papa. O laʻau mumu lanu o le stonecrop "sunbathe" e mumu i pito. I totonu o le paolo, o le matagofie o le stonecrop o le a mou atu, o le auʻau ua faʻaloloa, o laulaau e seasea. E i ai le tele o ituaiga paolo, ae e toalaiti.

Pe a fatuina se laufanua mai le stonecrop, e pei o le ata, o le tulaueleele ma le tausiga e le faigata tele. Ae ui i lea, e le fiafia o ia i le toto o vai mama, ona o le vaitau o le tau malulu e vavaeina ma e malulu foi i nofoaga malulu. I le tautotogo, ua aveeseina lala ua mama pe suia i ni laau fou.

Sedum faʻateleina

A o lei totoina maa, e tatau ona faamama le saite mai vao. O le laau e totoina e tipu, vaevaeina o vao ma fatu.

O le auala pito sili ona faigofie o le tautotogo totogo i eleele mamā i le tautotogo. E faigofie ona mauaa i se tipi ese vaega eletise. E tupu le vavaega pe ae manaʻomia ona totō laau totō. Ua maeʻa uma ona fufulu, tipi, mo ni nai itula, ua mamago vaega i le paolo ma na o le taimi lava e toto ai se nofoaga fou. O le metotia o le fatu e tuʻuina atu ai i le lua tausaga le matua o le fuaina o fua o laau Laʻau laiti ma lau e lua ua totoina vave i luga o le auala.

Faʻapipiʻi maʻa maʻalaʻau i luga o le eleele ma o le sosoʻo e faasolosolo malie ona faʻaalia. O le vaaiga o le tulaueleele e faʻafefe. E mafai ona fufuluina i luga o le eleele poʻo le fasi iliili, faʻapipiʻi humus.

O iniseti, aphids, o laʻau o sulu ma sovili e leaga. Pe a faʻafefeteina, e paʻu ma paʻu laau, e aʻafia i le pala.

Siaki i ata o le tele o ituaiga ma ituaiga o stonecrop

O le taimi lava na latou taʻua ai lenei laau le lelei! I Siamani na faaigoa ai o ia o le tina moa vao, i le lapisi lapisi Ropati. O ituaiga uma e iai laʻau laʻau e mafai ai e le laau ona fai e aunoa ma le fafagaina mo se taimi umi. O le ituaiga o galulolo e 500 ituaiga. E tusa ma le selau ituaiga o ituaiga o loʻo faʻaleleia i le ogatotonu:

  1. O le laʻau o le Stonecrop e pei o le fola o le fola i le ata o se kapeta salu eleelea ma se maualuga e oʻo atu i le 15 cm. O laulaau e tino, palaniki, lanu-lanumeamata. Faʻateleina i luga o faʻamau o maa i luga o mauga. E maua i le vao i le Caucasus. O ituaiga uma o lapisi fetolofi e le lelei, o mea e maualalo i le malamalama, e fuga i le tau mafanafana atoa ma le malulu. I totonu o le fugalaau, o le tala lea e susulu ai fugalaau uumi.
  2. Stonecrop o se laʻau maualuga lauiloa faʻatasi ma laina saʻo. Lalaga ma se paʻu vevesi o loʻo i luga o le ala. O fugalaau lanu piniki laiti e aoina i totonu o se ato e oo i le 15 cm le lautele. O nisi ituaiga o vailaʻau e paʻepaʻe ma paepae mumu. E fuga mai Stonecrop i le masina o le tautoulu, aʻo leʻi oʻo i le malulu. O le sulu i totonu o le togalaau e foliga matagofie.
  3. O le laʻau violigi o loʻo ola i soʻo se mea i Rusia. O le paluga o le lapiti o le lapiti i le amataga o le tautoulu, pe a maeʻa le fugalaau uma. O fua saʻo e siitia ai le ato fofo i luga o le eleele e 30 cm. Manumalo e aunoa ma se malutaga.
  4. O le Sedum morgan o loʻo i ai se foliga e le masani ai o laulaau i luga o ni laau uumi. O ia ituaiga laau e foliga matagofie i fugalaau fugalaau pe a alu ifo lala ma fuga o lau laulaʻau. I Mekisiko, o fea e sau mai ai le fugalaau, sa faaigoaina o le siva manuki.
  5. Stonecrop o se mea oona tele ma faʻaaogaina i vailaʻau. I le natura, ola i autafa o le vaitafe, i luga o papasa po o totonu o se vao vao. O laulaau e lelei, o fugalaau e pei o se fetu, na o le samasama. Sumu le toto mo le masina e tasi i le faaiuga o le taumafanafana. O se laau e 10 cm le maualuga e ufitia ai le eleele. O lenei ituaiga maa maʻa e ola na o le avanoa.
  6. O le mea sese na maua lona igoa ona o lea, magogo, e foliga mai o loʻo ola, ae o le fala e pei o se mea faʻapitoa. O le fugalaau o se lauʻeleʻele toleni, e le manaʻomia ai le faʻamalosi. I luga o le faavae o suauu pepelo, na maua mai ai hybrids teuteu, ae e le o mautu ma maua ai faailoga o le pa'ū. O lenei ituaiga o mea e le mafai ona maʻi, ma o meaola faʻamaʻi pepe e le ola ai.

Se filifiliga o ata o stonecrop i le togalaau togalaau

O le fatuina o se faʻatoʻaga o le togalaau, e tele mea e manaʻomia e le mamanu. E taua ia te ia e tutusa lelei laau. E le tatau ai i le teuteuga o togalaau le pala o ituaiga eseese. O le laau o le taumalulu matua-faigata ma le faʻaleagaina i le tausiga e faʻaaogaina e avea o se vaega susulu pe fatu ai se talaaga.

O le tulaga autu o lena maʻa e fiafia tele avanoa. Tuu atu i se malifa, se papa po o se mauga maualuga, o le a mama. Faatoagaina o taualuga, mamanu o togalaau - i soo se mea o lenei tulaga faigata e taua tele. E feagai le mamanu ma le galuega o le sili atu ona filifilia ma le filifilia o maʻa maa e tusa ai ma le fuafuaga a le tusiata.

Vasega masani o le seneturi mulimuli

Arsen Castle Garden

Manano o aso nei

Uluaʻi fuafuaga

Stonecrop i luga o le mauga

O maa i le lanumeamata o Sedum

O le mamanu o fatuga o togalaau e le maeʻa e aunoa ma le faʻaʻoleʻole. O le faʻaogaina o ituaiga meaola e le faʻaogaina e faʻaogaina ai taualuga o fale laiti, e fausia ai ni mea e fausia ai fale tusi. O lanu moli o lanu eseese e maua ai se foliga tulaga ese e tusa ai ma le fuafuaga a le tusiata. Stonecrops o loʻo faʻaaogaina uma i totonu o fausaga faʻamalolo ma i totonu o se togalaau maʻa. I le tautotogo, pe a itiiti ni lauusiusi, o le vao e toe faʻaleleia le togalaau, fuga ma taʻalo ma lanu i le autumn.