Fale taumafanafana

E faʻapefea ona faia se mini-greenhouse mo tipu ma ou lava lima?

Toeitiiti lava o tagata uma e fai togalaau latou te mautinoa e le totoina le togalaau i le taumafanafana, pe a uma ona totoina laau i nofoaga tumau ma fuga ma ola ma le malosi ma le ogaoga, ma i se taimi umi muamua - i le amataga o le tautotogo, pe a faatoa tupu le toto. Ina ia maua i le aiga ni meaʻai lelei ma maloloina mai la latou lava 'upega tafaʻi, o le toʻatele o tagata e fesoasoani i greenhouses, lea e mafai ai ona latou totogo vave ma malosi ma totō le vaitau tuputupu aʻe o laau matutua.

Fai mai tagata popoto e mafai e tamaʻitaʻi ma falemaʻaiga a le aiga ona faʻaleleia fua e maua mai i fale e tusa ma le tolu taimi. E itiiti se mea e manaʻomia mo lenei mea: mea faʻalautele e maua i toetoe lava o soʻo se aiga ma le manaʻoga.

E tele ni mamanu faigofie. E fuafua i manaoga ma le tele o fualaʻau ua tupu, o ia greenhouses e mafai ona faatulagaina uma i totonu o le togalaau lava ia, ma i tafatafa o le fale, i luga o le faapaologa ma luga foi o le windowsill.

Manaoga mo mini-greenhouses mo fatu

Ae po o le a lava le fale e teu ai, e tatau ona:

  • Fausiaina ni laau mafanafana, maua ai le microclimate sili ona lelei, vevela, susu, meaai ma faʻamalama;
  • Tuuina atu avanoa faigofie i laau mo le tausiga, fausiaina ma le veleina o laau;
  • E agavaa e vaai ma fetaui lelei i totonu o totonu o le fale poʻo le lauʻeleʻele;
  • Ia malosi ma mafai ona sili atu ma le tasi le taamilosaga o le totoina o laau.

Ae peitai, o lona uiga e tatau ona fausia se fausaga faavae o piliki, tioata poo le taimi nei o le polycarbonate lauiloa, e manaʻomia ai mea tetele ma tau faaletino. Ae i le tele o eria o le ai ai se fausaga laiti, faigofie ona fausia o fausaga o mea e maua.

Moli lanu moli mo laau e iai se faʻaoga o paipa

Afai e manaʻomia le tele o tipu, ona mafai lea ona e fausia se fale koli, e aofia ai se faʻavaa laupapa mo moega ma paipa pipili, lea e faia ai le pito i luga o le fausaga. O le falemalama e ufiufi i se ata tifaga, lea o le a puipuia ai togalaau mai le malulu, timu ma le matagi, ae o le a lava le malamalama e pasia.

O le ata o le mini-greenhouse mo laau o loʻo faʻaalia ai le faagasologa atoa o lona foafoaga mai le tulaga o le makaina o le saite, faʻapipiʻiina o se faʻavaa laupapa i le fausaga maeʻa.

Ina ia taofia le ata mai le tuʻuina atu i le malulu, e faʻapipiʻiina i le faʻavaa e faʻaaogā faʻamaufaʻailoga faʻalua poʻo fasi ma fao pepa. O le tele o le kolivaʻai e mafai ona ese uma, ae e le tatau ona e umi atu nai lo le tolu mita.

O le fausiaina o se fale laititi mo le tipi ma ou lava lima e amata i le faʻamamaina ma le faʻavasegaina o le nofoaga o le a faʻapipiʻi ai le fausaga, ma o le saite e ufiufi i se upega, ata tifaga poʻo le agrofibre.

E tatau ona faia se paluga alavai i totonu o le itu, ma ua maeʻa ona tumu le pito i luga o le eleele lelei. O le a mafai ai ona faʻaaoga fualaau lanu tetele i le taumafanafana mo le totoina o kukama, tamato poʻo isi mea totō e manaʻomia ai le malutaga. Ma o le ata tifaga e mafai mulimuli ane ona suia pe faaopoopoina i se avega ina ia maua ai e le aʻega laau fesoasoani.

E tele filifiliga mo le pito i luga, ata tifaga. E mafai ona tatala ni pusa eseese o mamanu poʻo se laupepa gaogao mai le ata tifaga. O laufanua lanu mumu mo le gaosia e faia e ala i le sopoia o ni fagu sikola se lua, ae o fausaga umi e manaʻomia ai le tele o ia arcs.

Afai e le maua ni paipa palasitika, e mafai ona faia ni arc e fai ai se uaea uʻamea umi. E moni, o se faʻavae e tatau ona sili atu ona masani nai lo le palasitino.

Pusa tioata-moli ataata mo laau

O le fale e sili ona faigofie e aunoa ma se faʻamafanafanaga faʻapitoa e mafai ona faia i ni papa e tu i luga mai fafie laupapa ma ufitia i se ata vevela poʻo se pepa lakapi. Ina ia mafai ona lava le mafanafana o le ea, e tatau ona faatulaga le fausaga mai sasaʻe i sisifo ma fautuaina e fai se taualuga galuga.

Ina ia faʻapipiʻi se fale apuni, e tatau ona e fuafuaina le tele ma saunia mea e faaaoga ai:

  • Pupuni o vaega eseese mo le faavaa ma le faavaa;
  • fafie faʻasaoina,
  • pepa falesa ma fao fao,
  • togi mo le faʻapipiʻiina o le faʻavaa i le faʻavaa;
  • ata tifaga po o mea lanu meamata.

Le lelei o sea fale lauʻeleʻele:

  • Tau maualalo o le fausiaina;
  • Amataga muamua i le fale kosi;
  • Faʻasaoina ma le tumau;
  • Faʻapipiʻi vave ma sui le ata pe a talafeagai;
  • Toe faʻaleleia o le palapala ile palapala pe a uma le kiona.

O le totoina o se pusa tioata e mafai ona amata amata i le sefulu tausaga muamua o Aperila, ae afai e te faʻapulou puipui i fasi vaovao poʻo isi mea ma faʻaogaina laʻau mumu, ona totoina lea o laau i Mati.

Greenhouse latalata i le puipui o le fale

Faʻapipiʻi i le la o le fale poʻo se isi fale, o le a puipuia le greenhouse mai le matagi ma o le a maua le maualuga o le malamalama, ma o lea e vevela ai.

O le faʻavaa o le fausaga, faʻapea foʻi ma lona ufiufi, e mafai ona iai. Ma i luga o le pa puipui, e mafai ona faʻamalosia faʻamalosi faaopoopo, lea o le a le faʻateleina pe a tupu aʻe ni laau i totonu o se tamai fale.

Greenhouses mo ni fatu mai fagu palasitika

Afai a maeʻa le vevela vevela e lava lava fagu palasiti e totoe, ona mafai lea ona faʻaaogaina e avea o se mea fale mo le uluai fale moli tioata mo fatu. E le gata i lea, e mafai ona tipi fagu, e pei ona faaalia i le ata, ae mafai ona e aoina mai puipui mai vaa atoa.

Greenhouses mai le faamalama

E mafai ona maua se lua lona lua, ma e sili ona taua, ola, pe afai e aofia ai i totonu o le mamanu o lanu meamata mo laau, lea e mafai ona eseese ituaiga ma mamanu. Ma faatasi ai ma nisi o mafaufauga o le a latou tautua foi o se teuteuga o se togalaau po o se faletalimalo.

Laʻau laiti greenhouses mo tipu

O le faʻatoʻaga o laau e ola i soʻo se vaega saoloto o le eria, e le o se mea faalilolilo i soʻo se mea o loʻo i totonu o fale, e masani lava mo na tagata fiafia, o mea uma lava o loʻo faʻapipiʻi i pusa ma ipu i laau.

O ata laiti laiti e fesoasoani i le faasaoina o avanoa ma faʻatapulaaina ai le tamaoaiga o le tamaoaiga. E mafai ona saunia ni meaʻai laiti-greenhouses mo fualaau faʻatasi ma fualaau o peat, faʻataʻitaʻiga televise ma faʻamafanafanaina faʻapitoa faʻapitoa ma faʻamautu faʻamafanafana, ae e le mafai ona e faʻaaluina tupe i luga o ia faʻafouga, ae ia faia se mamanu faapena i le fale.

E faʻapefea ona faia se fale-vaʻaiga i se auala faʻalelei?

O le auala pito sili ona faigofie e faʻaoga ai se fale lauʻeleʻele o le faʻaogaina lea o ni pusa tioata lea e faatauina ai keke ma mea e leʻi maeʻaeʻa i aso nei, ma o le afifiina mai fua o loʻo i ai se faʻamalama manino.

Pepa o fuamoa ma fualaʻau tumu ua tumu i fuamoa ua faatumulia i eleele paleni, tipi i le tele o le pusa, e mafai ona avea o se ie i totonu o se tamai faletalama mo fualaau aina.

Afai o le pulumu fuamoa o le palasitisi, ona tatau lea ona faia ni pu laiti i le pito i lalo mo le tafe o le susu o susu aʻo leʻi faʻatumu le palapala.

E mafai foi ona faʻafefiloi pusa fuamoa, o lima mai pepa paʻu pepa pepa poʻo ni taga faʻaopoopo mai se nusipepa masani, faʻapipiʻi, pei o le ata, i totonu o potu. O nei atigipusa masani, aʻo ola laau ma ua aʻafia le aʻa, ua faʻaumatia ma leai ni ala i le eleele.

Mini greenhouses mai fagu palasitika

E tele auala e faʻaaoga ai fagu palasitika, ma mai pusa lapoa e mafai ona e fausia ai ni greenhouses mo ni fualaau.

O le filifiliga aupito sili mo se tamai fale koli mo laau o se ipu manino, lea e tipi, e pei ona faaalia i le ata, tumu i se alavai ma paluga, ma o fea e totoina ai fatu. I le mea e le tatau ai ona susu, e tatau ona faia ni pu i totonu o fagu taitasi i le pito i lalo ma maua ai se fale kati ma se paleti.

Mini pulu tioata

O se tamai lanu meamata mo laau, ae o se voluma tele, o le a maua mai se pusa palasiti pe afai o le itu o loʻo i ai ni mea e le aʻafia ai le malosi. O le tapuni e tipi ese mai se ata feololo ma e faʻapipiʻi faʻamaufaʻalua pe faʻapipiʻi foi meafale, ma e ala i le fagu i totonu o le kiona e mafai ona e aumaia ai le moli i luga o lamepa.

Faatoaga i luga o le faapaologa

Afai e le faʻaogaina pusa otaota uma i le faamalama, ona mafai lea ona e faʻaaoga le vaega o le faapaleni e faʻapalapala ai le lauʻeleʻele. E tele ni fuafuaga ma eseesega o sea fausaga, ma i luga o le upega tafailagi e mafai ona e maua muamua ata o mini-greenhouses mo fatuga mai i se atopau ma mai atigipusa mai le leiloa po o le le talafeagai.

I luga o le faletalimalo, o mini-greenhouses e faia i foliga o uila e ufiufi ata tifaga poʻo pusa tioata faʻatasi ma tioata o le a talafeagai. O se tamai lanu meamata i le ituaiga o mea leaga mai i le puipui tuai o le faamalama o totonu o le faapaologa po o le fanua.

Ae ui i lea, e tatau ona manatua e le lava le malamalama i laau i le taumalulu po o le tautotogo i le potu poʻo luga o le faapaologa, o lea la e taua tele le faʻapalapalaina o greenhouses ina ia le itiiti ifo i le 12-14 itula le ao o le laʻau. Mo le totoina o laau i totonu o sina fale-vaʻaiga, e sili atu ona fetaui lelei moli e le o mu pe mumusu. Ma o lea e le maua ai e le laau se mu pe a aliali mai le la, e sili atu le tuʻuina atu o vaʻa puipui i le taimi muamua.