Isi

Tuputupu toto totogo toto: tulaga, auala ma tulafono

Afai e te totoina totō tōmato i luga o lau windowsill e pei ona fai mai le tekinolosi saʻo, o le a ola manuia i faigata uma o le tau le tautotogo. Ae i le tulaga o le le usitaia o aiaiga talafeagai, le le tausisia o faiga o faatoaga ma le le amanaiaina o tulafono faavae, o le a malolo ai laau laiti, e afaina mai le matagi ma ono oti.

O le totoina o laau aupito sili ona lelei o tamato o ituaiga o mea nei ma hybrids e puipuia i se faʻalavelave o faʻamaʻi o le a maua ai le maualuga o le "tamoe" i le taimi mo le mauaina vave o le seleselega, ma, o se taunuuga, faʻapupula le fua o le fua.

E faʻapefea ona faʻatupulaia faʻamalosi, tumato o togatogo maloloina, o loʻo faʻamatala auʻiliʻili i lenei tusiga.

Le saunia lelei o fatu mo le totoina o laau

Ae e te lei totoina totō lelei o tamato, o mea totō e tatau ona saunia lelei. O le mauaina lelei ma le saunia o fatu mo le luluina o saofaga i le maua mai o laau maualuga. O se vaega sili ona taua o le faateleina o fua, lea e le tatau ona lafoai, e tusa lava poo a fatu matagofie e te faatauina.

Ina ia saunia fatu tumato mo le totoina o laau, e tatau ona tausisia tulafono nei.

  • O le totoina o mea totō i se vaifofo o elemene, faʻatoʻa faʻatoʻa faʻapala, suamalie, mea faʻamalosi (Epin, Zircon). O metotia a tagata, faʻafefete i le aloe poʻo le Kalanchoe juice, faʻafefete 1:10, uʻamea (1 tbsp. Spoon e aunoa ma se paʻu i le 1 lita o le vai), faʻapea foʻi ma le faʻaleleia o mea. I le maualalo o fatu germination - 50-60% - e lelei le faʻaaogaina o le Epin poʻo le Zircon mo le galo. O le faʻamavaeina i lenei tulaga e oʻo atu i le 80% pe sili atu.
  • O le faʻamalosiina o fatu (susu ae le faʻafefeteina) i le vevela o le po o le vevela mai le 0 i le -1 ° C ma le aso +15 ° C mo le 2-3 aso, e matua faateleina ai le tetee o fualaau ma fualaau laiti i le malulu. I le aluga o taimi, o lenei faailoga e mou atu, ma o le vaiaso ao le i totoina, o le a faigata ona totoina (ave i le fale kiona), o lona uiga, latou masani i tulaga o le ai ai laau i le lumanai. O le faʻamalosiina o laau e faʻafeiloaʻi le faʻafeiloaʻiga faigofie, faʻateleina le faʻaleleia o oloa i le 7-8 aso ma faʻateleina le gaosiga e oo atu i le 25% pe a faatusatusa i le faʻamalosia o laau.

Tekinolosi mo le totoina o totogo laau totō i le fale: fautuaga mo le totoina o laau toto

E masani lava ona fesagaʻi le au faifaatoaga i le fesili: e faʻafefe pe leai foi le fufulu o laau? Ma o tagata uma lava e foia lenei mataupu i latou lava ona oa latou galuega poʻo tulaga faaletino. O le tekonolosi o le tuputupu aʻe o tomato totogo o loʻo faʻaaogaina le suavai e iai ona lelei ma faʻafitauli. O le tele o taimi, o lenei faiga e le alu e aunoa ma ni mea sese.

Filifili laau e fesoasoani i le sili atu ona lelei le faʻaaogaina o eria, aemaise lava pe a fai e puipuia e le tausi fale le eleele. I le taimi lava lea e tasi, o le eria o le fale lauʻeleʻele ua faʻaolaina, talu ai e le tatau ona lulu i se nofoaga tumau ma vevela i latou ile taimi ole taimi. O lenei mea e teu ai le tele o tupe mo le faatauina mai o fatu, vevela, ma isi mea, ma o lea e faʻaitiitia ai le tau o tipu i le 1 m2 o eleele puipuia. Ae e tatau ona e faia se paluga, e tusa lava pe e te faʻaaoga matala o le faamalama e toto ai laau toto.

O le suʻeina e mafai ai e oe ona maua ni malosi sili atu. Pe a totoina ni togalaau, e faʻaaogaina ma le loto i ai e le fai togalaau le aʻa autu. O le iʻuga, o le faʻavaeina ma le atinaʻeina o aʻafi ma aʻafiaga amata. O le faʻavaeina o se aʻa malosi e fesoasoani i le tuʻuina lelei atu o laau toto ma vai ma meaʻai.

E mautinoa lava o le siitia malie i le vaega o le totoina o meaai paleni e mulimuli ane afaina ai le atinaʻe, tuputupu aʻe ma fua o fualaau aina. O le mea lea, ina ia mafai ai ona totoina totō totogo i le fale, pe afai e mafai ona suamalie ni laau toto i totonu o tamai fagu, ona faʻafeiloaʻi lea ma se fasi fanua i totonu o fagu tetele. E faia lenei mea a itiiti ifo ma le 2-3 taimi mo le taimi atoa o le totoina o fatu. E tāua tele le taofia o le faʻalauteleina ma le togiina o fualaau. O lenei ituaiga o galuega e tatau ona maeʻa i se taimi patino. A oʻo mai se laʻau moni lona lua i laau totō, totō laau i pusa taʻitasi.

O le mealilo autū o le pikiina pe a totoina togavao o le totoina o laau i le tasi po ao lei totoina i se pusa eseese ma le Epin-Extra anti-stress drug. Ua faia lenei mea ina ia faaitiitia ai le atuatuvale mai le taualumaga. Ina ia faia lenei mea, e 10-12 pata o le fualaau faasaina ua faʻaitiitia i le 1 lita o le vai.

O le suʻeina i le taimi o le totoina o laau totō o le tōmato, o loʻo faia i potopoto eseese ma se malosi e 0.5 i le 0.8 lita. E mafai ona e tuʻuina ni laau se lua i totonu o le ipu e tasi pe a ma le 1 lita. I le taimi muamua, e tatau ona puipuia ni laau mai le la susulu.

I ni nai aso talu ona mavae le tafe, e tatau ona amata le malamalama atili o laau. E le lava le malamalama faalenatura i lenei taimi, ma e le lava le taimi o le ao mo fatuga o aganuu uma. E lelei lava, pe afai ei ai ni au faʻapitoa faapitoa mo lenei mea. Ae e mafai ona e maua mai i le lumanaʻi, tuu i se maualuga e tusa ma le 25 cm mai laau. A o latou tuputupu ae, e maualuga aʻe i latou, ma tausia le mamao e faasino i luga o laau. O se tulaga taua mo le totoina o laau toto pepe o le umi o le ao - 15-16 itula (mo se faataitaiga, mai le 7 i le taeao i le 10 i le taeao).

E faʻapefea ona totoina totō totogo totō i le fale: faʻamalosi

Afai e te musu e pikiina, ona faʻamaʻaʻaina ai lea, o soʻo se lagona o le totoina o fuamato tomato i le fale ua leiloa, aua o le mealilo atoa lenei o le mauaina o le fualaau manaomia i le vave e mafai ai.

O le faagasologa o le faʻamalosi e fesoasoani i le fetuutuunaiga malie, e tatau ai ona totoina i le taimi o le suiga mai tulaga o le tuputupu ae o le lauʻeleʻele i aʻafiaga leaga mai fafo o nofoaga tatala. Pe a totoina i se nofoaga tumau, e sili atu le mamafa o laau e sili atu ona mamafa nai lo i latou na faʻamaʻaʻa.

O le mea lea, pe a tutupu toto laau totō i le fale, e tatau ona faʻamaʻaʻaina laau, faʻaitiitia le faʻaitiitia o le vevela, faʻaitiitia le faʻamalosia ma faʻafefe i se nofoaga puipuia i fafo. Ma o le po foi e tatau ai ona fufulu laau i totonu o se fale kati poʻo se potu. Ae ui lava i lea, e fautuaina e aloese mai le faʻamalosiina o laau toto i le susulu o le la ma le taia o matagi malulu poʻo ata.

Tekinolosi tau faatoʻaga mo le totoina o totogo pepe: vaega o le suāuʻu ma le pito i luga

Ole taimi o le fafaga e faalagolago i le vevela o le mea - mai faalua i le vaiaso i le timu, i aso uma - i le la. O le matauina o le saʻo lelei o togavao, e tatau ona e totoina fualaau totogo ma vai inu ma sina mafanafana nai lo le ea lata ane. Ua mavae le vaiaso talu ona tulaʻi mai le toto o laau toto, e tatau ona fesuiaʻi faʻatasi ma le faʻaaogaina o faʻamalosi faʻamaʻi pe a tasi i vaiaso uma. Mo lenei mea, o soʻo se mea faʻapipiʻi saunia mo fatuga o fualaʻau fualaʻau ma le tele o le potassium i luga ole nitrogen 2: 1 e talafeagai. O le faʻamuamua e muamua ona ave le afa i lalo ifo, ao tuputupu ae le laau, latou te faateleina. E mafai ona e faʻaaoga fomaʻi faapitoa mo fualaau o fualaʻau fualaʻau.

A faʻaleleia le totoina o tamato i le taimi o le fale, e faʻaaogaina pusa penisini i le eleele 7-10 aso pe a uma le suavai i se vaega itiiti lava, pe tusa o le 2 g i le ipu ipu, i le loloto o le 1-3 cm. O nei faʻamaʻi faʻamaʻi, lea o le a faʻaitiitia ai le faʻaleleia atili o le faʻaleleia o laau ma faʻamautinoa le atinaʻeina o se aʻa sili ona lelei, e faʻaaogaina ai le mycorrhiza. O le i ai o le mycorrhiza o le a faateleina ai le tetee atu o laau i faʻamaʻi ma aʻafiaga o aʻafiaga i fafo, ma o le a tuʻuina atu ai ni malosi ma lelei ona totoina.

Faʻatoʻa lelei le totoina o laau totō, ma aʻafia ai aʻa, lau lanu lanumeamata ma se numera o le itiiti ifo o le 7-9. Ua totōina i totonu o se fale lauʻeleʻele poʻo se avanoa tatala pe a maeʻa le faʻamalosi.

O loʻo totoina seedlings i le vevela e oʻo atu i le 18-20 ° C i le ao, ma oʻo atu i le 15-16 ° C i le po. Vai vai i totonu o fagu i le vaiaso e tasi seia maeʻa le palapala. I le vai e sosoo ai, o le eleele e tatau ona faʻamamago sina mea itiiti, ae o se malologa umi i le faʻavaivai e leaga.

Aua nei galo e uiga i mea e tutupu i le totoina o tamato vine ma fafagaina laau ile lua vaiaso faatasi ai ma le faʻaaogaina o meaʻai fualaʻau mo fualaau faisua po o soʻo se isi mea e sili atu i le potassium i luga o le kulimi i le ratio 2: 1.

O le puipuia o togafiti ma siama faʻamaʻi pe a tausia le lafu ao ola i le fale, e fautuaina e sasaa laau ile 10-14 aso faatasi ai ma se vaifofo o Alirin ma Gamair (1 le laulau mo le 10 lita o le vai). I le tulaga na e faʻaofiina le sauniuniga o le microbiology Extrasol i totonu o ipu, e le manaomia lenei fua, o le fugalaʻau e aofia ai le microflora aoga.

Afai o le totoga muamua na totoina i totonu o tamai fagu, ona maeʻa ai lea i le 20-25 aso ona faʻafeiloaia ma le faaeteete faatasi ma se faaputuga fanua i ni koneteina lapoa, lea o le a latou ola ae leʻi totoina. O ia ituaiga mea e lua e faʻalavelaveina ai le tuputupu ae o fualaau, puipuia ai i latou mai le tele o mea, ma e fesoasoani i le faʻavaeina o se aʻa. A maeʻa ona totōina, o le a matuā suamalieina fualaau i le vai mafanafana.

E faʻapefea ona totoina totō o tōmato totō i le fale ile windowsill

O nisi taimi, e tusa lava pe lelei le galueaina i le fale, ua totogo toto laau toto. Afai e tupu lenei mea, e mafai ona e faʻaaogaina lenei metotia: tipi ese le pito i luga o le laau i le tulaga o le 5 poʻo le 6 laʻau, tuu le tipi i lalo i totonu o se fagu vai, lea o le a latou aʻa ai i le 8-10 aso. Ona oʻo lea i luga o aʻa ua toto i totonu o ipu. Mai le sinusina o laʻau pito lima e lima o le laau teuteu o loʻo totoe i totonu o le ulo, o le a vave ona aliali mai ni vaovao fou (laasaga). A latou oʻo atu i le umi o le 5 cm, e tasi pe lua vaea luga luga (stepson) o loʻo totoe, ma o le pito i lalo e aveesea. Mulimuli ane, pe a totoina ia fualaau aina i totonu o se fale koli, o le a fausia i se tasi pe lua mai, e faalagolago i le numera o laasaga o totoe. O lenei taotoga e mafai ona faʻatino i le 20-25 aso aʻo lei tulaʻi i se nofoaga tumau. Ae o le taimi nei e tatau ona tatou mafaufau e uiga i le faʻaleleia o le susulu o laau.

Afai o laulaau o laau e iai lanu lanumeamata lanumoana, ona faʻaaoga lea o le fautuaga lenei i le totoina o fualaau o le tomato: fai ni laei faʻaopoopo i soo se fua o le suavai (mo se faataitaiga, 1 tbsp sipuni o Uro i le 10 lita o le vai), fafasi se vaifofo o elemene ile laulaau, ona tuu lea o ipu i luga o le 5 -6 aso i se nofoaga malulu faatasi ai ma se vevela o le ea e tusa ma le 10 ° C ma e le susu vai mo ni nai aso. O le a taofia le totoina o laau toto, liliu lanu meamata ma liliu se lanu uliuli lanu violē. A maeʻa lena, e tatau ona toe siitia atu i tulaga masani.

Afai o loʻo totoina e laau tetele le malosi o le vegetative, lea e mafai ona mulimuli atu i le faʻaleagaina o le fugalaau, o le laei aʻa i fulukalama e tatau ai (mo le 10 lita o le vai 3 tbsp tbsp o le superphosphate). I se aso pe a maeʻa ona fai ni laei pito i luga, e tatau ona tuu i totonu o se nofoaga mafanafana ma se vevela o le ea i le 26 ° C i le ao, ma le 20-22 ° C i le po ma e leʻi faʻafeinu mo ni nai aso ina ia faʻapalapalaina le palapala. I le vaiaso mulimuli ane, e siitia atu i tulaga masani.

Ina ia mafai ona totoina ni laau totō mama, e pei ona faaalia i le faatinoga, o le sili atu ona lelei le puleaina o le vevela e tatau ona 22-23 ° i le ao i le vevela o le tau, 16-17 ° i le po, i le taimi o le timuga e faaitiitia le mahana i le 17-18 ° i le ao, ma le 15 i le po -16 ° C.

Afai e te totoina togalaau tomato i luga o le windowsill, o se tasi o itu taua o le maualuga o le tulaga. O le taimi lava e faʻatapulaʻa ai laʻau ma faʻafefiloi aʻa, e amata faʻalautele laau. O nai aso vevela e lava mo laau vavalalata vavalalata e maua ai le 10-20 cm le maualuga, avea ma mea vaivai, le talafeagai mo femalagaaiga, ma lemu lemu pe a uma ona toto. O le mea lea, e tatau ona faʻatulagaina ipu e pei o laau ola, e puipuia ai laulaau mai le tapunia.

I le mea e iai le avanoa e maua ai se afi vevela o le fale lauʻeleʻele, o le totoina o togavao malosi i totonu o le fale, e mafai ona amata mai le faaiuga o Mati, e taulai atu i tulaga o le tau ma tulaga vevela ua faʻamaʻoina i luga.

Tuputupu ae totogo o tamato i totonu o se tamai fale

O fualaau e mafai ona ola i luga o le windowsill i le 1-2 laititi peatusi poo fagu fugalaau. Ma e leai se mea e paʻu ai! E mafai lava ona e sailia se auala e alu ese ai. Taumafai e totoina fualaau totō i totonu o se tamai fale lauʻeleʻele. I luga o lau 'upega tafaʻilagi, suʻe se nofoaga e malamalama lelei ma puipuia mai matagi malulu, o le eleele na eli ma fuafua talu mai le pa'ū, faʻafefete i le pito i luga o se' eleʻele e oo atu i le 6-10 cm o le sawdust, faʻalelei pe fou, ae faʻatautaia muamua (mo le 3 pakete o le sandd 200 g o le ammonium nitrate, solo i le 10 l o le vai ma teuina i lenei tulaga mo le itiiti ifo i le 2 vaiaso), faaopoopo le 80 g i le 1 m2 o Fertik punavai-taumafanafana taumafa iina ma tuu se palapala palapala i luga o le sawdust mo tipu ma le Phytosporin i totonu ma sasaa EM1 Baikal solution (1: 1000) poʻo Extrasol.

Ufiufi le togalaau i le lumanaʻi ma se faʻavaa e ufiufiina i se kosi palasitika poʻo se ituaiga Spandbond. I totonu o le vaiaso, o le a faʻamafanafanaina le mini-greenhouse e le afi mumu ma Baikal EM 1 ma e mafai ona e tipi vine i totonu. O nei totogo e le fefefe i le malulu (-2--4 ° C), ma e amata ona tupu malosi. O fualaau e lelei ona suia e suiga o le vevela (ao ma le po), ma o le polokalama samples e le faalavelaveina ai le aʻa. A oʻo mai aso mafanafana ma mafanafana, e tatau ona ufiufi laau toto. O fualaau e sili atu lona lelei ile tele o laau toto ma faʻapipiʻi vave fua. I le faʻaopoopoga, i le auala lava lea e tasi e mafai ai ona totoina totoa o kukama ma le cauliflower mo le faʻafefe o le tau vevela i se aso mulimuli ane.

Ona mafai lea ona e matamata i se vitio e uiga i le totōina o fuamato totō i totonu o se lauʻeleʻele poʻo se fale komivala ma faitau i auiliiliga auiliili o fualaʻau fualaʻau.

Totoina ma totoina togavao totogo i totonu o se fale kati poʻo se fale kesi (ma le vitio)

O fualaau tetele i le va o vaitausaga o le 45-60 aso, e fuafua i le vaega ma le tuputupu ae, e tatau ona sili atu le lelei o le palapala ma tulaga tau, e tatau ona totōina ile eleele tatala pe puipuia. O Tomatoes ua vaevaeina i ni vaega autu se tolu e tusa ai ma le ituaiga o le tuputupu aʻe: maualuga, mautu, ma le faʻamaonia. O fea oi latou e taofi, e filifili le fai togalaau.

O toto Tomato ua totoina i totonu o se fale lauʻeleʻele poo se fale kiona mai le faaiuga o Mati, ma i le avanoa tatala i le amataga o Me. Totoga e tatau ona le sili atu i le 30-35 cm le maualuga ma se upega e oʻo atu i le 1 cm le mafiafia O fualaau e tatau ona malosi, faʻamaʻaʻaina, ma lau laʻau e lelei ona atinaʻe, o laau toto e tatau ona i le va o le 5-6 i le fuafuaina poʻo le 7-9 i le vaeluaina. (o lona uiga, faatasi ai ma le le faatapulaaina o le tuputupu ae) o laulaau ma tumau e lei totoina i luga o le fua muamua.

A o le totoina, e tatau ona faasusu ma totoina fatu laau toto i se faaputuga eleele.

Afai ua totogo laau toto, aua le faanatinati e lafo ese i latou! O loʻo i ai se auala mai i tulaga uma. I lenei tulaga, ia totoina totoa i totonu o le faaputuga, ona ave muamua lea o 2-3 laulaau ile 2-3, ma le pito i luga o le tamato e tatau ona faasino i le itu i saute. Faatasi ai ma lenei faatulagaga, o laulaau o le a puipuia le aʻa mai le la. Manatua pe a totoina totō totogo i totonu o se fale koli, e le mafai ona e tanumia loloto le meaʻai i le malulu malulu. E tatau ona tuu i le loloto o le 3-5 cm ma ufiufi i se palapala eleele e le sili atu i le 2 cm mai le pito i luga. O le mea lea, e mafai ona e maua muamua se seleselega e oʻo lava mai i le toʻaga (leaga-quality) seedlings.

Mo se faʻaaogaina lelei o le tele ma le vaega o le fale lauʻeleʻele, o vaega mulimuli e lua o loʻo fautuaina mo le totoina i totonu o le fale kati e sili ona fiafia.Aotelega mo le totoina o tamato, greenhouses ma le maualuga o le 2-2.5 mita.

Tomato o le kulupu muamua e mafai ona faʻaaoga e maua ai se togalaau vave. Ua totoina e avea ma se faʻamaufaʻailoga i luga o laina i fafo o le pito i lalo o le lauʻeleʻele i se laina ma se mamao i le va o laau totō ile 20-25 cm. O loʻo faia i totonu o le tasi ogalaau ma le faʻatagaina o le aveeseina o laasaga uma. E fautuaina e le sili atu ma le tasi le pulumu i luga o le laau. O le sili atu i le lua brushes, pe afai o le ituaiga po o le kulupu e laiti-fua, ma le fua o fualaau aina e le sili atu i le 50-60 g. I soo se tulaga, o ituaiga po o hybrids ua filifilia i luga o fualaau suamalie, laititi ma sina laulauina, faatasi ai ma le mamafa o fualaau aina e le sili atu i le 100 g.

O tamato faʻamoemoe e sili ona lauiloa i vaega uma nei e tolu. E pei o le "palasitika" i le fausiaina o togavao e mafai ona suia i toetoe lava o soo se tulaga ma le taimi e toto ai. Faatasi ai ma le faʻatulaga lelei, o le a latou fiafia e faʻaaogaina le voluma na tuʻuina atu ia i latou i totonu o le kiona e toetoe lava o soo se faʻalapotopotoga ma le tele.

O fualaau faʻamaoni e fua mai ai fua ma faʻaauau. Ae e le o tagata uma e alofa ia i latou ona o le maualuga o le paʻu o le pulumu muamua ma le umi umi o fuainumera i luga o isi tamato.

O iinei e mafai foi ona e aluese mai le tulaga:

  • Tuu tamato i le ogatotonu tutotonu, pe a maualuga le maualuga o le fale lauʻeleʻele.
  • Filifili ituaiga ma vailaʻau faʻatasi ma se ituaiga gafa o le tuputupu ae, ae le o se vegetative tasi.
  • Taulai atu i ituaiga ma faʻafetaui ma faʻapuupuu galuega.

O le faʻatoʻaga o le totoina o fatuga maʻoti ma faʻamaoni e eseese i le va o le 30-45 cm i le va o laau i le laina 50-60 cm i le va o laina. Pe a tupu laau totő ile 2-3 laina, e tatau ona faateleina le va i le va o laau i se laina. I lenei tulaga, e le o le fuainumera o laau i vaega taʻitasi e fuafuaina, ae o le numera o tipu.

I le avea ai o se tulafono, o nisi o ituaiga ma ituaiga o paʻu eseese eseese, laʻau ma le tele o taimi ua ola faʻatasi. Afai e le totoina laau i le tele o laina, o le mea lea e mafai ona e avea o se faavae o le totoina o le 40-45 cm i le 60 cm.Mo le malamalama o le laau ma le faaaogaina lelei o le voluma ma le eria o le greenhouse i le fuafuaina o ia togalaau, e taua tele le amanaia o foliga o le vao o ituaiga eseese. E tatau ona sui i totonu ia i latou lava, mo se faataitaiga, o laau totő ma pusa lapisi e lalagaina i luga o le pito i luga o le laina ma laau totō ma lau paʻu lau, ma isi.

O le faʻaogaina o le totoina o tamato mai fualaau aina i luga o le windowsill

E tusa lava po o le a le tau, e mafai ona e maua tamato i luga o le laulau e toetoe o le tausaga atoa faʻafetai i le faʻaleleia o fualaʻau i totonu. E mafai ona e totoina tamato lelei mai fualaau aina i le fale: o le togalaau i luga o le windowsill e maua fualaau faisua fou, pe a faʻaaogaina nisi o ituaiga. Mo nei faamoemoega, e mafai ona e faʻaaoga fatu e pei o Minibel, Tyne Tim, Florida Petit, Mini Boni-M, Betta, ma isi.

O a latou fua e le tele, sofe ma suamalie, o le fatu fatu e laʻititi. O le tele o ituaiga o laau totō e faʻapitoa, e mafai ona ola i se vaega itiiti o meaʻai. E i ai le poto masani i le tuputupu ae ia i latou e le gata i le windowsill, ae i luga foi o le eleele i le taimi mafanafana e ala i le luluina i se nofoaga tumau mo le seleselega ia Aokuso - Setema. O nei ituaiga e le manaomia ai le tuiina, faʻasaʻo i faʻamaʻi, maualalo le vevela, e le mafatia ona o le leai o se malamalama. Faatasi ai ma le amataina o le mafanafana, o tamato na toto i luga o le eleele avanoa e mafai ona ufiufi i ata tifaga e pei o Spandbond ma faaumiumi lo latou tuputupu ae ma fualaau seia oʻo i le amataga o le malulu.

O tulafono mo le saunia o fatu mo le totoina o tamato mai laau toto i luga o le windowsill e le ese mai le saunia o fatu mo le totoina i totonu o se fale kiona poʻo se fanua avanoa.

E lūlūina fatu i le faʻamaʻiina ma eleele lelei saunia, pe a uma ona amata i le laasaga o 2-3 laʻau, e aʻafia i totonu o nei fagu poʻo ni atigipusa latou te fuafua e tau ai i se nofoaga tumau. Faʻamamaina ma le faaeteete, faʻa-tasi i le vaiaso, loloto le gaoia o le palapala. O se tasi o togafiti o le totoina o tamato mai laau toto i luga o le windowsill o le faʻamaina lea o fertilizing faʻatasi ai ma fomaʻi faʻatasi ma se vaitaimi o le 7-10 aso, e pei o Fertika Lux, Uniflor Rost poʻo le faigata. Faʻasusu uma lava, ua faaopoopoina le vailaʻau o Baikal EM1.