Laʻau

Gusmania - tausia, galueaina ma toe gaosia

O Gusmania o se laʻau faʻamalosi faʻatasi ma lanu lanu meamata ma lanu matagofie, e masani ona mūmū mūmū. O le tele o ituaiga o gusmania e lauiloa i totonu o laau. Gusmania fugalaau e faalagolago i ituaiga i le tautotogo po o le taumafanafana. E maofa lona matagofie ma lona susulu. E fetaui lelei i so o se potu. O le a tatou talanoa e uiga i uiga o le tuputupu aʻe o le gusmania i tulaga o potu i totonu o le tusiga.

Gusmania.

Faʻamatala puupuu e uiga i le aiga Gusmania

Gusmania (Guzmania) - o se genus of evergreen herbaceous plants of the bromeliad family (Bromeliaceae) O nisi taimi e le saʻo le taʻua o le laau o le tatmania.

O le genus gusmania e tusa ma le 130 ituaiga o meaola ma terrestrial ua vaevaeina i Florida i Saute, West Indies, Amerika Tutotonu, Venezuela, Pasila; tuputupu ae i vaomatua, i luga o mauga tumutumu mauga i luga o le maualuga e oo atu i le 2400 mita i luga aʻe o le sami. O fugalaau o nisi o ituaiga o gusmania o le clematogamous, o lona uiga, latou te le tatalaina ma faʻafeusuaʻi le tagata lava ia i totonu o pusa.

Gusmania faatupulaia manaoga

Le malamalama: susulu malosi. I le taumafanafana i le aoauli, e tatau ona ufiufi le gusmania. I le taumalulu, e manaʻomia le malamalama lelei.

Lulu: faʻalelei, i le vaitau o le tautotogo-taumafanafana + 20 ... + 25 ° C, i le taumalulu-taumalulu - sili atu ona lelei + 16 ... + 20 ° °, e le laʻititi ifo nai lo le 12 ° ° C. Mo le alualu i luma manuia o le gusmania, ua fautuaina e faatumauina le vevela ile + 25 ° C.

Faʻasa: faʻalelei, i le vaitau o le tautotogo-taumafanafana i le pusa, o le vai i totonu e tatau ona tumau. I le taumalulu-taumalulu, faʻaititia le gusmania, e le fautuaina e faʻafeinu i se sola.

Faʻamamaga o le ea: maualuga - 70-80%. I le vaitau o le tautotogo-taumafanafana, e manaʻomia e le gusmania le faʻaauau pea ona faʻaleleia. I le taumalulu-tau malulu, e le fautuaina le totoina. E alualu i luma le alualu i luma i fua o le terrariums, florariums, greenhouses.

Feeding gusmania: i le vaitau o le tautotogo ma le taumafanafana i le tasi masina i le masina faatasi ai ma le faʻaaogaina o le suauu i totonu o fafo.

Gusmania malologa taimi: faʻamalosia, ona o le faʻaitiitia o itula o le ao ma le maualalo o le vevela, mai Oketopa ia Fepuari.

Gusmania totoina: pe a manaʻomia, pe a mavae le 2 tausaga.

Tofiga: fanau lautele, fatu.

Gusmania

Vaega o le tausiga a Gosmania

Malamalama mo le gusmania

Gusmania e mafai ona tupu uma i se susulu ma i totonu o se potu malulu. E fiafia o ia e faʻasalalauina le malamalama, mai le susulu o le la i le aoauli e tatau ona ufiufi, e fai ma faʻataʻitaʻiga, ma le pepa felafolafoaʻi poʻo le ie. E tupu lelei i luga o faamalama o sisifo poʻo sasaʻe sasaʻe. E tupu lelei i luga o faamalama i matu, ae atonu e le fuga. I le tau mafanafana, e mafai ona ave le gusmania i le ea, ae tatau ona puipuia mai le la, mai le timu ma le ata. Afai e te le maua le avanoa e tuʻuina ai laau i fafo i le taumafanafana, ona tatau lea ona e faʻavavevave le potu.

I le taumalulu-taumalulu o le gusmania, e manaʻomia le faʻamalamalama lelei, i le vaitaimi lea e le manaʻomia ai le ufiufi. E mafai ona e faia se moli faʻaopoopo e faʻaaoga ai moli mumulu mo lenei, tuʻu i luga o le laau i se mamao o le 50-60 cm, mo le itiiti ifo ma le 8 itula i le aso. I le taumalulu-tau malulu, e tatau foi ona faʻamalosi le potu, ae tatau ona aloese mai faʻataʻitaʻiga.

Faʻasaina gusmanii ma le faʻamafanafana

I le vaitau o le tuputupu ae (mai ia Mati e oo i Oketopa), o le gusmania ua matuai suamalieina aʻo malepe le palapala. E sasaa le suavai i totonu o le fale, e sili i le taeao. E tatau ona suia le vai i lea taimi ma lea taimi ile fale. A o leʻi amataina le vaeluaga o le vaitau pe a uma le fuga o le gusmania, e faʻafefea le vai mai fafo. I le taumalulu, o le suāvai e faʻalelei, ma se mea i lalo ifo o le 20 ° C, e le sasaaina le suavai i totonu o falemaʻi, ae o le laau e sosolo.

O totoga o loʻo tuʻuina i luga o se laau talatala e aveesea mai le lagolagosua ia le itiiti ifo i le tasi i le 10 aso ma faatofuina i le vai vai seia oʻo ina tumu, mulimuli ane latou faʻatagaina le tele o vai e faʻafefe ma toe foi i le nofoaga.

Suavai mo le grismania o le irrigation e faʻaleleia lelei ma vaivai, 2-3 tikeri luga o le vevela o le potu.

Pe a oʻo i luga o le 20 ° C le mea o loʻo iai i le taumalulu, o nisi taimi e mafai ai ona sasaa sina vai inu i totonu o le pusa, naʻo le taeao ma faʻamafanafana pea.

E pei o faifeau uma, e fiafia le gusmania maualuga maualuga. Lelei mo lona totoina i totonu o se terrarium poʻo le susu vevela. E tatau ona fufulu le laau i le tele o taimi i le aso. Ina ia faʻaleleia le susu, e mafai ona tuʻuina le laau i luga o se paʻu i luga o le masi susu, faʻalautele le gaʻo po o maa. I lenei tulaga, o le pito i lalo o le ulo e le tatau ona paʻi i le vai. E tatau ona e fufuluina taimi o laulaau o gusmania ma se ie susū, faamamaina mai le efuefu, faʻaaogaina se masini faapitoa e tuʻuina atu ai le susulu i laulaau e le fautuaina.

Mai ia Me ia Aokuso, faʻapitoa i le masina, faʻaaogaina le fertilizers fertilizers o le gusmania, aʻo faʻaitiitia le falu i le vai mo le faʻavaivai ma sasaa atu i totonu o le pusa. E faʻaaoga faapitoa le fugalaau mo bromeliads poʻo mo fale masani i totonu o le fale, ae faʻaaogaina ile fua ole fa taimi e itiiti ifo nai lo isi laau. E tatau ona manatua e tatau ona maualalo le fua o le vevela i totonu o le 'eleʻele, o lona sili atu e mafua ai le oti o le laau.

Gusmania, vasega "Scarlet Star"

Gusmania togafiti ma meaʻai

Gusmania e totoina pe a manaʻomia, 1 taimi ile 2-3 tausaga. I le taimi o le totoina, e le tanumia le ua o le laau, mai lenei mea e mafai ona pala ma mate ai le laau.

O le sui mo le tuputupu aʻe o le gusmania e tatau ona palu, o le alavai e tatau ona le itiiti ifo i le 1/3 le maualuga o le ulo. Mo ituaiga epiphytic, o le faʻafefiloi e aofia ai le paʻu paʻu paʻu, sphagnum spat, peat, leaf, humus (poʻo le mullein mullein) i se fua faatatau o le 3: 1: 1: 1: 0.5 faatasi ai ma le faʻaopoopoga o le perlite ma vaega o malala.

Mo le terrestrial species of gusmania, o se meaʻai e saunia mai le pepa, oneone humus, peʻa ma le oneone (2: 1: 1: 0.5). O le sphagnum, turf eleele, laau o le coniferous tree, ma le malala ua faʻaaogaina e avea ma faʻaopoopoga. Malosiaga mo le tulaueleele e le tatau ona loloto, e sili atu le faʻaogaina o papatusi lautele.

Gusmania totoina

Gusmania e seasea faʻalauteleina e le fatu, e masani lava ile fanau.

Faʻapenaina o le gusmania e fatu

E lūlū fatu i le sphagnum mafiafia pe o le peʻa ma le oneone faaopoopo. A o le lūlūina le fatu, e mulumuluina i se vai mālūlū mālūlū o le palamati ma faʻagogo. O fatu o le gusmania e le totoina i le palapala, ao latou ola i le malamalama. Faʻaauau le vevela i totonu + 22 ... + 24 ° С, faʻaauau ma faʻamalosi ma faʻapala. A maeʻa le 10-20 aso, ona tupu mai ai lea o pine, pe a mavae le 2-2.5 masina latou te aʻafia i le paluga o laʻau, palapala laʻau ma peat (1: 2: 4). A maeʻa pe a ma le ono masina, ona totōina lea o fatu totō. E totogo laau talavou i le 3-4 tausaga.

Faʻapenaina o le gusmania e ala i le tipi

E sili ona faigofie le faʻapipiʻiina o le gusmania e ala i gaioiga (fanau). A maeʻa ona toto, e mate le fale, ae i le taimi e tasi, i le pito i lalo, faʻaleleia le manava o le manava, faʻateleina tamaiti. A maeʻa le 1.5-2 masina, latou te fausiaina 3-4 laʻau ma se aʻa vaivai.

E vavalalata vavalalata faʻatasi ma aʻa, ma toto i totonu o koneteina ua tumu i le sphagnum, pe i se mea e aofia ai le lau o le vao, paʻu pine ma le oneone (3: 1: 1). E mafai ona e faʻaaoga se mea e aofia ai le laumei, laʻau, eleele humus, peʻa ma le oneone i se fua faatatau o le 1: 1: 1: 1: 0.5, poʻo se paluga sauniuni mo faila.

Tuu le pusa i se mea mafanafana ma le vevela o + 26 ... + 28 ° С, ufiufi i se pulou tioata po o se taga palasitika paʻepaʻe i luga. I lalo o le tioata, i totonu o se mafana mafanafana ma le lau-malulu, e vave ona ola le tamaititi.

A ola aʻa laau ma malosi, latou te masani i tulaga o le tausiga o tagata matutua.

O le aʻa tulimanu o Gusmania.

O faʻamaʻi ma faʻamaʻi o gusmania

Gusmania e afaina mai faʻamaʻi faʻaleagaina e mafua mai i le maualuga ma le vevela o le vevela. O le maualuga o le susu i totonu o le faʻaloloa o laʻau e mafai ona mafua ai le paʻu o le laau, faapea foi le pala o le aʻa ma le faavae o le aʻa.

I le tulaga o le tele o le faʻasusu, e mafai ona pala le gusmania, faʻaitiitia le faʻafeinu ma sasaa vai i totonu o le laʻau. O le susulu o le la e mafua ai le mu i laulaau.

O Gusmania e aʻafia foi e se apogaleveleve mite - i le ea malulu, pe a laulauina laʻau ma laʻau e ni pusa paʻu; talipupuni - lanu enaena e aliali mai i luga o laulaʻau ma filo, tuʻu ai mea faalilolilo; mealybugs - pe a ufiufi laau i le paʻepaʻe paʻepaʻe sinasina, aphids.

E mafai ona fesoasoani le togafitiga e ala i togafitiga ma vai inu, mafanafana ma fufulu ma Actellicum (1-2 ml i le lita o vai).

O pito mamago o laulaau o le gusmania e taʻu mai ai le maualalo o le suavai poʻo le leai o se vai i totonu o le faʻavao.

Paʻu paepae i laulaau o le gusmania e tupu mai ona o le totoina / faʻavaivai i le vai malosi. Faʻaaoga mo lenei faʻamoemoe e naʻo le nofo lelei, timu poʻo le vai na faʻamaʻapeina.