Fugalaau

Aisea e le toe fuga mai ai le pusi fagafao?

Orchid, matagofie matagofie, ae o lona fiafia e tatau ona maua. Aisea e le fuga mai ai le togi i le fale ma le auala e faia ai ni vailaʻau i totonu o se fale nofo motu ese? O fesili e le faigofie, ae mafai ona foia. A le o lea, aiseā e fai ai e se tuaoi se vavao e fuga mai mo le ono masina? O lea, e tatau ona e alofa i le loto maʻaʻa ma malamalama ia te ia.

Faʻamatalaga o tulaga faʻafeiloaʻi

A e faʻatau se fugalaau, e tatau ona e fesiligia se tagata atamai mo se faʻamatalaga o ituaiga ma ituaiga o togalaau. Phalaenopsis orchid, o ituaiga sili ona le lelei e talia ai le ufiufi o le malamalama. Ae o loʻo i ai ni kulimi lea e talafeagai ai le faamalama o saute, ma e oo lava i le vevela vevela latou te talia lelei. O le orchid e le totogo pe afai ua solia ia tuutuuga o le taofia.

I tafatafa o le orchid e te manaʻomia i taimi uma le tuʻuina o sau sauʻai ma vai inu. Tuu se ufiufi o le kalaiki i totonu o le meaʻai.

Afai na faatauina mai le fugalaau i totonu o se faleoloa, ma ua uma ona fuga, ma ua fetogi le aū, ona toe oʻo lea i le tausaga. Afai e ola le laau mai tamaiti, ona sili atu lea i le lua tausaga e faʻatali ai mo le muamua fuga. O le taimi nei, o le aʻa o le a maua ai le malosi ma o le togi o le a faʻamalolo 5-6 laulaau. O le vave totogo o le a faʻavaivaia le matagofie.

Aisea e le fuga mai ai le togi i le fale pe a uma ona totoina? O afea e faʻatali ai le ufanafana muamua? O se laau na totoina muamua na fausia lona aʻa i totonu o le ono masina. A oʻo mai aʻa, ona tupu ai lea o lau. I totonu o le fugalaau fugalaau fugalaau e faataatia. O le uluaʻi taimi o le atinaʻeina o le laau i tulaga lelei e fesoasoani i le faʻatauina o le tele o limo.

Manatua le auala e tatau ona aofia ai se togi.

  1. O aʻa ua lelei ona atiaʻe, lanu meamata, o nisi oi latou o loʻo i luga o puipui o se ipu manino, o se vaega i luga, e faʻafefe le susu mai le ea.
  2. O le meaʻai e le aofia ai se paʻu fou, salu poʻo le manua.
  3. O le malamalama e sili ona tausia faʻasalalau.
  4. O le eseesega i le vevela i le ao ma le po pe a tatau ona faia ni gafa ia le itiiti ifo i le 5 tikeri.
  5. Laʻei pito i luga faʻatasi ai ma le faʻamaʻi faʻamaʻi suavai faʻapalapala i le gaʻo i aso uma e 10 ao le i faʻamalolo le aū.

O tuʻutuʻuga mo le faʻapipiʻiina o fugalaau o loʻo lisiina, ae o manaʻoga o meaola mo mea o loʻo i totonu o pipiʻi e tatau ona matauina.

O le a le mea e fai pe afai e le fuga le kulili, e atiaʻe lelei? O le a manaʻomia lou faʻaosoosoina o se mea. I le taimi muamua, o le ea ma le ea e foliga tutusa. Ae o le pito o le uʻamea e lapotopoto, ma i le aʻa e taua, e pei o le ata.

E faʻapefea ona fai se fuga o le orchid

Orchid o se laau vevela e le iloa pe o le a le taumalulu ma le taumafanafana. Ae na te vaʻaia le vaitau o timuga mafanafana ma le lāmala. Fesuiaiga o le tau e mafai ona amataina le fugalaau. O le tulaga mo le faʻamalosi o gaioiga o le ola maloloina. O le fugalaau vaivai e mafai ona faʻaumatia.

O le faʻaaogaina o mea e faʻamalosi ai i le ituaiga o Epin, acidic succinic, i le aso i luga o le eletise ma le faʻasaina i vaiaso taitasi ma le faʻaopopoina o le vailaau faʻasaina e mafai ona faʻaopopo ai le malosi, ma o le a lafoina ai le aʻau.

Afai e te fafagaina le kulimi mai luga, ona faʻamamaina lea o le vai ma ave le masima sili atu. I le taimi lava e tasi ma le vai, o le okesene e tuʻuina atu i aʻa.

Aisea e le fuga ai le orchid, ae tupu laulaau? O lea, i le taumafataga na maua ai le tele o le vevela. E mafai ona fesoasoani se vaitau taʻutaʻu taʻutaʻua. I le masina pe lua fugalaau o le a aliali mai, pe afai e te fatuina le leai o se susu, ae o le vevela e le tatau ona sili atu nai lo le 300 C:

  1. O le taimi faʻaaliga o aʻa i le malo mātū i le va o vai e tatau ona faʻaleleia i le 4 aso i se mea mafanafana, seia oo i le vaiaso pe afai e malulu le potu.
  2. Aua e te fufulu, faʻasusu, taua pei o lena mea!
  3. O le ai ai se fugalaau ma toe fai togafitiga, sei vagana ai le faʻaaogaina o le faʻaleleia o le faʻamalo.
  4. Faʻatulagaina le malamalama talafeagai, i le taumalulu, faʻamalamalamaina ma moli uila mumu i se mamao e leai se sili atu maualuga atu i le 40 cm mai le pale.
  5. Afai o le "lamala" e faia saʻo, o le a tupu aʻe le gaʻau ma o le a maualalo ifo laulaau pito i lalo nai lo le masani.

O le a le mea e fai e faʻamalo ai le orchid i le mavae ai o le "timuga timuga"? E faʻaaogaina na o le vai faʻasaina i le 35 tikeri mo vai vai. E tele auala e faʻamalosi ai se orchid e fuga.

Suavai 3-4 aso i le laina, ona tuu lea o le laau e faʻamago mo le lua vaiaso. A maeʻa lenei mea, e tatau ona ave le tausiga e pei ona masani ai.

Faʻatolu i le aso mo le vaiaso mai se fagu moli vali faʻatasi ma le vai mafanafana ma le Epin po o le kulini sosolo mo le vaiaso.

I totonu o se potu vevela mafanafana, faʻafefe le laau mai le taʻele i le vai i le 35 tikeri mo le 15-20 minute. Tuu le fale taʻele e manaia i le fugalaau ina ia le maua ai se malulu o le togavao.

E mafai ona e faʻaaogaina se tasi o metotia e faʻavavevave ai le fugalaau.

O le fesili, pe aisea e le totogo ai le orchid i le fale, atonu ei ai se tali e leʻi mafaufauina. E te ulaula, ma o le fugalaau e le taliaina le manogi o tapaa tapaa. E masani ona i ai sau pesini fualaau aina i lau laulau? Ae o le fugalaau e le fiafia i le ethylene, faʻamalo e ala i le fua o fua. Pe a selesele se fugalaau e toe faʻaleleia mai lea nofoaga i lea nofoaga? Aua nei faatali mo le fuga. A e faʻatau se fugalaau, e tatau ona e maitau le ala na tu ai, ma faʻamautu le faʻalapotopotoga pe'ā mafai.