Fugalaau

Se fetu fou o fugalaau

A o tilotilo i ata i mekasini mai fafo mo tagata fai togalaau, sa ou sailia ni manatu fou mo le mamanuina o fugalaau. O le tele o laau na masani ia te au sei vagana ai le tasi, e toe faamanatu ai Coreorepsis leai ni tau auro. Na o le tasi le nofoaga, i totonu o sainiga, na ou maua ai le igoa Latina o le laau - Bidens ferulifolia.

E lua tausaga ua mavae talu mai lena taimi, ma i le taimi lea, sa ou le gata ina ou iloa le igoa Rusia o le fale talimalo, e lauiloa i Europa, ae ia faatauina foi ana fatu ma faataitai le laau i gaoioiga.

Faʻasalaga Ferulolithic (Bidens ferulifolia)

O lea, ia e faamasani - o se faasologa o mea lelei, poʻo le moe, e faʻapipiʻi, lacy leaves, e pei o le fennel, o vevela felafoaʻi ma le matagofie o lanu samasama o fugalaau-fetu. O nei ituaiga o Amerika i Saute o le faasologa e le tatau ona fenumiai ma vailaau faafomai - o le faasologa o paʻu (Bidens cernua) ma le faasologa o le tripartite (Bidens tripartita). O nei mea e tupu i luga o auvai, vaitafe, vaituloto ma aau.

O Beedens na faʻaalia i le togalaau "vaaiga" i na o le 1992, ae ua mafai ona manumalo i le fia miliona o loto. Na faʻaalia ma le fiafia e le au faʻatoʻa ma latou fafagaina le tele o ituaiga meaʻai, ma o loʻo sili ona lauiloa - Goldie, Samsara, Atua Tupua ma Auro lanu.

Faʻasalaga Ferulolithic (Bidens ferulifolia)

Sa ou talitonu mai le poto masani o lenei faasologa e tele mea lelei: o le malulu o le lamala, malulu-mausali, le pala i eleele, ma faapaleni laau totō ma fulufulu lelei.

O se pepa fou sa ola i totonu o koneteina e ala i fualaau. I le faaiuga o Mati, na ia totoina ai i totonu o se alavai i luga o se faamalama, ma ia Me e aunoa ma le totoina o laau sa ia totoina ai ni fatu i ni tautau ma ni fugalaau. Toe faʻafoi atu le malulu o le kululu i laau. Ua i ai ia Iuni, o le uluai "daisies" muamua na fuga mai i se faasologa.

Faʻasalaga Ferulolithic (Bidens ferulifolia)

O vaiaso taʻitasi uma lava, o laau i totonu o le fugalaau sa fafagaina i fugalaau-potassium paluga, ma, o le mea lea, o le faasologa na ola e aunoa ma se malologa, e le na o le taumafanafana uma, ae o le tele foi o le pau i le masina o Oketopa. I le ala, na ou tuua ai ni nai "ulu" mo fatu, ma na mafai ona latou matutua atoatoa.

O Beedens ua na o se sailiga mo au. Ou te talitonu o lenei mea totino na faʻaleleia lelei le kamupani o aʻu fugalaau - o le zonal ma le pelargonium manogi, verbena, begonia tuber, fuchsia ma le mint faʻalauteleina.

Mea e faaaogaina:

  • A.Kudryashova Moscow