O le togalaau

E faʻapefea ona taofi le seleselega?

E faʻapefea ona tausia fualaau faisua i le umi e mafai ai? Le fesili e fesagaʻi uma ma fai togalaau. Ioe, o le tele o fualaʻau e mafai ona puipuia ma faʻamaʻi. Ae ou te fia fiafia pea i tamato fou ma pepa, mo se faataitaiga, i le umi e mafai ai pe a uma le seleselega. O le tulafono sili ona taua e le o le faaleagaina o fualaau faisua ma fualaau faisua pe a selesele. E le mafai ona teuina nei mea - o le a vave ona tupu. Lalo o loʻo tatou lisiina metotia o le teuina o fua autu.

Fualaau faisua.

Tomato ma Peppers

O le lanu meamata ma fua e leai ni fua o loʻo tuʻuina i totonu o pusa i le tasi poʻo le lua laulau. O pusa e tuʻuina i totonu o se potu malulu. Iloilo i taimi uma, filifilia fua. E mafai ona teuina tumato i le auala lenei mo le tusa o le masina.

Pepa foi e teuina. Soifua maloloina, e aunoa ma se faʻaleagaina, o loʻo tuʻuina palu i 1-2 laulau i pusa. E mafai ona afifi pepa i pepa. Ua aveeseina fualaau aina. E masani lava o le 1.5-2 masina.

Potato

Ua teu paluga e aunoa ma se avanoa i le malamalama. Pe a teuina ni ituaiga, e sili atu le aua le faʻafefiloi. Teuina i totonu o atigi pusa. O loʻo faʻamaligiina paluga i se laulau e tusa ma le tasi le mita, o pusa na tuʻuina i luga o le isi ma le maualuga e oʻo atu i le lua mita.

Faitau a matou auiliiliga auiliili: E faʻapefea ona teuina pateta?

Kapisi

Mo le teuina o kāpeti, e tatau ona e filifilia ni ulu o kapeti. O le potu e tatau ona i ai le vevela o le -1 ... + 1 ° C, ma le lelei o le fesuiaiga o le ea, o ulu o kapeti ua lelei ona teuina i totonu o fale, i mea e toso, i luga o ato, i luga o fata.

Faitau a tatou auiliiliga auiliili: E faʻapefea ona taofi le kapeti fou seia oʻo i le tautotogo?

Kāreti

Fafasi le kāloti i le oneone susu, teuina i pusa (20-30 kilokalama). O kātiti o loʻo teuina i totonu o se atigi palapala. O le omea e fafagaina i le laʻau masani, o loʻo faʻatofuina i totonu o kāloti mo ni nai minute, aveʻeseina, faʻagogo ma tuu i pusa poʻo ato.

E mafai ona e faʻasaoina kaloti seʻia oʻo i le puna toto i luga o moega. I le tautoulu, o pito i luga ua vavaeina, o le togalaau togalaau ua ufiufiina i se mafiafia papa o vaovao po o laulaau paʻu, ma ua puipuia i le susu mai le ata.

I le malulu malulu, o le kiona ua lafoina i luga. I le tautotogo, e faʻasaʻoloto le togalaau mai fale, faʻasaʻo vavae ma seleseleina.

Beets, turnips, radis

Beets, turnips, radishes e masani lava ona teuina i totonu o pini i totonu o talone po o paluga, e ui lava e teuina lelei ma sili atu i le oneone.

Aluga

O elemene mo le tele o le setete ua ola maloloina, mamā, e aunoa ma ni mea faʻaleagaina, o fatu sese e tipi 3-4 cm mai le pulufana, ona faʻagogo, sasaa i totonu o pusa o loʻo teuina i se potu malulu ma malulu. O vaetolo e lelei ona puipuia i fusi lalagaina.

Ata

Pulutini o le kalaiki e tatau foi ona lelei-mago, maloloina, ma paleni soifua maloloina. O pulupulu o loʻo lalagaina i totonu o vavae, ona faʻamaluluina lea o mama i lalo o se faʻavaa. A maeʻa, latou te tautau i luga poʻo tuʻu i luga o le isi i luga o laupapa laupapa poʻo laupapa.

Teu lelani i totonu o se potu e le tatau ai ona i lalo le vevela -3 ° C.

Faitau a tatou auiliiliga auiliili: E faʻapefea ona taofi aniani ma le kalaka i le fale seia oʻo i le tautotogo?

Fualaau faisua ma fualaau.

Pumpkins

Pumpkins ave fua, maloloina, e aunoa ma ni mea faʻaleagaina; e tuʻuina i latou e aunoa ma le fetaomiina e le tasi le isi i luga o papa laupapa po o fata.

Faitau a matou auiliiliga auiliili: E faʻapefea ona taofi le zucini ma le paukini mo le taumalulu i le fale?

Greens

O laulaʻau o le seletile, pasili, o le kulimi ua faʻagogo i luga o tao tao i totonu o le ogaumu. Teuina i latou i foliga malogo.

E mafai foi ona saunia le kulumu ma le pasisa ma masima i totonu o se ipu ipu. O le masima e tatau ona tusa pe tusa ma le 20% o le mamafa o greens.

Matou te faʻamoemoe o loʻo e maua la matou fautuaga aoga. Ma faʻapefea ona e tausia lau fualaau faisua? Faʻamataloa mea lilo i faʻamatalaga i luga o le tusiga poʻo le matou Fono. Matou te faafetai ia matou au faitau.

Faitau a matou auiliiliga auiliili: E faʻapefea ona faʻafefe sina laʻau mo le sua ma le salati mo le taumalulu?