Laʻau

O le a le taimi ma le auala e totō ai vao pe a tupu mai fatu

Tsiniya o se laau lauiloa tele na tupu i le taimi muamua o Soviet Union. I le fale, e manatu i ai o se tulaga aloaʻia. Faatasi ai ma i matou, e mate pe a pa'ū le vevela lalo ifo. Mafaufau e totoina se fugalaau mai fatu: o afea ma pe faapefea ona totō ile laufanua.

Laufanua o Zinia

E mafai ona tupu uma i fualaau ma saʻo totoina fatu ile fanua tatala.

Vaʻaia i fafo

Ina ia faafaigofieina la latou galuega, e totoina e le tele o fai togalaau le fatu laau a Siamini i totonu o le eleele.

E mafai ona e totoina ni fatu i luga o le eleele, e faʻafefe ai le faʻataʻitaʻiga ma tipu
I le taimi lava e tasi, o le moega o le a lūlūina ai fatu o loʻo saunia mai le tautoulu, eliina ma faʻaaogaina ai le faʻamalolo.

Le taimi e totō ai

E mafai ona toto fatu i le amataga po o le faaiuga o Me, e faʻalagolago lava i le itulagi ma le tau. I le vevela o le tau, o le fatu e tupu pe a uma le vaiaso, ma afai e te ufiufi fua i togafiti, o le a faateleina ai le germination ma le saoasaoa o le fatu germination.

Faatasi ai ma lenei lulu laau totō leai se mea e manaʻomia mo le faʻamalosi pe a faʻatulagaina i se nofoaga tumau.

Fatuina o togalaau

O le togalaau mo le togalaau na saunia talu mai le autumn o loʻo toe faʻaleina ma lelei tele. O fatu laau o le Zinnia e totoina i totonu o le 5 cm le 10 cm i le va o laina.

Faʻamamaina lelei fua o laau ina ia le fufuluina fatu mai le eleele ma ufiufi ai se ata mo le lelei atili o fatu. I aso vevela, e tatau ona e faʻamaʻaloina se fale lauʻeleʻele ina ia aua nei vyprela mai fualaau aina.

Pe a 2-3 laulaau moni e foliga mai i luga o laau, o nofo i nofoaga tumau nofoaga masani, filifilia o la o le la i le fugalaau.

Mo fualaau, e taua le le fufuluina o fatu pe a fausua

Manaoga muamua mo tausiga i fafo

Ina ia mafai ona ola lelei laau toto ma ia aua nei leai se mea mo ia, e tatau ona talafeagai tausiga.

Faʻatau - e tatau ona faia i le taeao po o le afiafi i aso taʻitasi e aunoa ma le tele o vai mafanafana. Afai e faʻafeinu i le aso i le vevela o le tau, o le a foliga mai e mu ai le laʻau talavou o tipu.

A maeʻa vai inu, e tatau ona vela vao, ina ia oʻo atu le ea i aʻa.

A faʻamaligi, taumafai aua le lavea fasi pepatalu ai ona o lanu enaena o se laulaau laʻau e mafai ona iai i lalo o le ata i nofoaga malulu.

O le vevela mo le tuputupu ae lelei o le totoina e tatau ona le itiiti ifo i le 18-20 tikeri le vevela. Afai o le vevela o loʻo i totonu o nei tapulaʻa, ma paʻu i le po, ona manaʻomia ai lea o se fale le tumau mo fualaau mo le po.

O le Zinnia e le faʻafefeina le vevela o le vevela ma e matua faʻafefe ma oti.

Afai o le faʻamaʻiina o le kulimi na faia i le taimi o sauniuniga ile palapala i le tautoulu, ona e te le tau faʻapalapala i le tautotogo. Afai o fatu e totoina i le eleele e lei saunia, o le taimi e aliali mai ai laau, o le faʻaleleia o fualaʻau faʻatasi ma le faʻaaogaina o mea faʻapitoa o minerale o le a manaʻomia.

O laei uma e faʻaaogaina i le palapala susu, ina ia le mu ai le aʻa aʻa o le laau.

Faʻafefea ma pe aisea e faʻamalosi ai, sasaa Zinnia

E taua le tuiina o laau i luga o le laʻau lona 6, pe afai e avea o se teuteuga mo le fugalaau. Faatasi ai ma lenei peritomeina, ua faateleina ai le tina ma o le a tele atu fugalaau. Afai e tupu aʻe i luga o se poloka, ona le aoga lea o le pine.

Togatogo Zinnia palu ma nofo i le eseese 200 gr. ipu e faʻaleleia ai le nofoaga o mea taumafa o totoga taitasi.

Pe a faʻaleleia, faʻalautele le seedling i le 3 cm.

Maʻi ma meaʻai

O nisi taimi pe a le tausia lelei le Zinnias pe ona o le leaga o le tau, o le a amata ona afaina pe o mea inosia e oso ai le iniseti.

Afai i le susu o le tau osofaʻia aphidsIna ia faʻaumatia, e aoga le togafitia o fugalaau faʻatasi ma le tali a Actellik.

Snails ma slugso laulaau o le Tisinaia e 'ai i le taimi pe a uma ona timu le timu.

O le tele o taimi i luga o le laau e mafai ona e vaʻaia paʻu palapalae aliali mai i timuga timuga.

Aphids osofaia toetoe o ituaiga uma o laau
E le gata foi i le faʻailoaina o faʻailoga e 'ai fua
E mafai ona tupu mai le paʻu i le taimi o timuga
Fusarium - o se maʻi afaina o laau toto
O Rot e matautia ona e mafai ona faʻaumatia se fagafao faʻatoʻaga

O maʻi nei e aliali mai foi:

  • Fusarium
  • Gau pala.
O nei maʻi uma e aliali mai mai le tele o le susu. O lea na aveesea ai vaega na aafia o le laau ma faʻaumatia i fafo atu o le 'upega tafaʻilagi. O isi o loʻo togafitiga i fomaʻi.

O nisi taimi e tatau ai le asiasia o fugalaau ina ia mafai ai ona iloa faʻamaʻi maʻi ile taimi.

Ina ua uma ona tupu

Pusa o pusa e fufulu masina pe a uma ona tupu. O le mea lea, e aoina ai a latou lava fatu, latou te filifilia pupu latou te fiafia i ai, faailoga le laau ma aveese uma itu laau.

A oʻo ina mama le laulaʻau, ona tipi lea, mago, aveeseina fatu ma teuina i taga pepa.

O le a le sili atu le manaia e sainia le tausaga o le aoina o fatu ina ia mafai ai e fatu ona taofia lo latou gafatia e oʻo i le 4 tausaga.

Tausaga o le Taumalulu

O vaega e tatau ona aveʻesea le aʻa o le laau, lea na faʻafiafia mai le kiona, mai le fugalaau ma saunia le fugalaau mo le isi vaitau mafanafana.

E faʻapefea ona totoina fatu mai fualaau

O le galulue faatasi ma le totoina o fatu o lenei ituaiga e aumaia ai le togalaau o se mea fiafia. O le fatu o le Zinnia e telē ma e māmā ona tupu.

Tanie mo laau toto e oo i le 10 cm le maualuga. Ua faatumulia i latou i eleele vevela ma meaʻai o loʻo maua i le nofoaga autu o le togalaau.

E le gata i lea, o le eleele mo laau toto e mafai ona fatuina oe lava e ala i le ave:

Turf eleele1 vaega (33%)
Faatoaga fanua1 vaega (33%)
Sand1 vaega (33%)

O laʻau e faataatia i se mamao e 5 cm mai le tasi ma le isi, pe afai e te totoina i latou latalata ane, a maeʻa sina taimi o le ae manaomia se pikiina o tipu.

A o leʻi totoina fatu, faʻafeiloaʻi i latou e tusa ai ma faatonuga i le fofo o le Epin.

E le gata i le fatuina o fatu fatu ufiufi le fagu i tioata. Ona oʻo mai ai lea i le tolu vaiaso o le a aliaʻe mai ni vaʻai lelei pe a maeʻa ona aveese le ipu. Ole isi fatuina ole tausiga e aofia ai:

  1. Faʻasa.
  2. Tatalo.
  3. Tuuina atu o le susulu o le la.

Ituaiga ma ituaiga o Zinnia

Ua totoina Zinnia mo le sili atu i le 200 tausaga ma i le taimi lea na fafaga ai e le au faifaatoʻaga ni ituaiga matagofie fou e mafai ona teuteu ai soo se togalaau ma o latou fua. Ese eseese i le maualuga o le vao, le tele ma le foliga o ulu ulu. Ma o le ituaiga o lanu e malie i le mata.

Eseesega Eseese
Eseesega e le mafaamatalaina

Taua

O ituaiga uma o Tisina i lo latou atunuu i Mekisiko ma Amerika e taua tele.

I Rusia, e oo lava i le itu i saute, oi latou aua le faapalepale i le malulu malulu ma o le mea lea ua matua tupu lava e pei o se laau taʻitasi.

Laʻau faʻamalosi

O lenei ituaiga meaola e le sili atu i le 30 cm ma e malosi le faʻalaʻau i pito o le totoina o le tele o puʻe o loʻo i ai. O se meaola e leai ni meaola e totoina i le pito i luga o fugalaau muamua poʻo le fatuina o se fugalaau eseese. E eseese lanu.

Eseese ituaiga

Eseesega e mafai ona faʻailoa i totonu o la tatou pusa, pe a latou matutua i totonu.

Fiafia ituaiga:

  1. Kalefonia tele.
  2. Giant cactus.
  3. Scabiosa.
  4. Siniia lapopoa.

Graceful

Vaʻai ei ai le maualuga e oo atu i le 100 cm. ma fuga i le paʻepaʻe, moli ma le piniki. E leai se lala laau ma lau laulaau e oo i le 7 cm le umi ma faasino i le pito i luga.

O fugalaau e iva le 15 cm le umi ma o peti taʻitasi e oʻo i le 4 cm le umi. O ata o lenei ituaiga o ituaiga uma lava, vagana ai le lanumoana ma le manava.
Aʻoga Graceful
Eseese Dahlia
Vasega Pompon

Gergotsvetnaya

O lenei ituaiga meaola e lua fugalaau fugalaau e oo i le 15 cm le lautele e foliga tutusa ma le Dahlia. O le maualuga o le toto e masani ona sili atu nai lo le 100 cm. O se nofoaga mo le tuputupu ae la. O se vaega o le Zinina o lenei ituaiga o meaola o le a foliga lelei i totonu o se vaega ma i luga o fanua e tasi.

Fugalaau o loʻo i ai se 'oa tele:

  • Paʻepaʻe
  • Lanu samasama;
  • Pink;
  • Violet
  • Lilac.

O lenei ituaiga o Tisini e eseese:

Polar bearpaʻepaʻe papaʻe fugalaau fuga
Mitiua i ai fugalaau lanu piniki
Violetsusulu i lanu viole lanu enaena ulaula

O lenei vaaiga e talafeagai lelei mo le tipi ma e foliga sili ona lelei i totonu o laʻau.

Pompom

O lenei ituaiga meaola e le sili atu ma le 55 cm le maualuga. I le pito o lala taʻitasi o le vao, e lua fugalaau e iai le diamita e oo i le 5 cm.

O le totoina o ituaiga eseese o le pompon Zinnia i luga o se tasi laau, o le a maua ai se foliga teuteu. O ona lanu susulu o le a tu i fafo atu o le lanu lanumeamata seia oʻo i le tautoulu.

O ituaiga sili ona lauiloa pom pom zinnia o:

  1. Tom Thumb.
  2. Rothkophen.

O lanu mumu lanumumu o fugalaau o nei ituaiga o laau o le a fuga seia oʻo i le muamua o le kiona lea na mou atu ai Zinnias.

Fugalaau Vaaiga

O le Zinnisi o fugalaau matagofie o ona pu e tulaʻi aʻe i luga o le taumafa o le taumafanafana. Igoa lauiloa - "Majors", na tuʻuina atu ia i latou mo le mea moni o fugalaau e pei lava o loʻo i luga o le poloaiga "Faʻalogo".

Faʻamatalaga

Tsiniya o se togavao vao i totonu o lo tatou atunuu ua tupu aʻe o se laau taʻitasi. E aʻafia ai le aiga o Asters.

O loʻo i ai le uiga manaia o le Zinnia:

  • O teuteuga matagofie teuteu teuteu soo se fugalaau.
  • Fugalaau nofofua i pito pito o le tipu e mafai ona mai le 3 cm i le lautele i le 15 cm.
  • Maualuga o laau faalagolago i le vasega ma eseese mai le 25 cm i le 110 cm.
  • O laulaau lanu meamata e le o taua tele i le pito i luga.

Faʻaaoga i le mamanu laufanua

O le Zinnia ua totoina i vaega e faasaga i se laʻau lanu meamata. O le a foliga lelei i le juniper ma isi conifers.

Tulaga o le tuputupu ae i Siberia

Ua tupu le Zinnia i Siberia naʻo le faʻaaogaina o le metotia fatutalu ai o loʻo i ai se vaitau puupuu lava. Afai e te fiafia i le vaomatua Siberia, matou te ofoina atu se tusiga e uiga i le 7 sili ona sili ona lelei taumalulu-fugalaau mo Siberia.

O le tele o fugalaau lannia o le a teuteu ai so o se togalaau

O le tausisia o tulafono uma mo le totoina o se fugalaau o le a fesoasoani i le tagata e galue ai e fausia sana lava fugalaau fugalaau mai nei fugalaau matagofie. Fugalaau e amata mai le ogatotonu o le taumafanafana seia oʻo muamua i le kiona, ma afai e te mulimulitai i le tulafono e aveese fugalaau Zinnia mago, o le a faʻaauau pea.