Fugalaau

Tausia ma toe gaosia i le meaʻai manogi o dracaena

I le mafanafana o le tau o Aferika Tutotonu ma Aferika i Sisifo, o le toʻatele o sui o le lalolagi o loʻo ola tele. O le dracaena manogi, o loʻo maua i le tasi ma le afa o nuʻu Aferika, e oʻo atu i le 6 mita i le natura ma taia i laʻau lanu enaena e faʻapipiʻi ai le mea na tupu.

Leʻau manogi Dracaena: faʻapitoa o se faʻatoʻaga fale

I le fale, o lenei ituaiga dracaena e le itiiti ifo le manaia, na o le tele o le laau e sili atu ona tauagafau. Crohn o ituaiga sili ona maualuga i le maualuga e le sili atu i le 1.5-2 mita. Ae o le teuteuga autu o le ituaiga meaola e le o se lapopoa, ae o le lanu, lanu lanu o lanu paʻepaʻe. I le aganuu i le taimi nei, o ituaiga sili ona susulu o dracaena manogi ma le 60-centimita-lau laʻau e faʻafefiloi ai le pogisa ma le lanu uliuli, lanu samasama ma le paʻepaʻe e matua lauiloa lava.

O ata dracaena manogi e faʻaalia lelei ai le tele o aganuu. I le natura, e fuga mai le olaola o le dracaena. O se pulou mamana e aliaʻe mai le pito i luga o le rosette laʻau, lea e faʻaalia ai le tele o fugalaau fugalaau lanu paʻepaʻe. E le pei o ituaiga eseese, o fugalaau dracaena manogi e sosolo ai le manogi lelei i le itumalo atoa, ma o le foliga lea na faaigoaina ai le foliga teuteu.

I totonu o se falemaʻi, e seasea lava ona fuga mai le dracaena. O le manogi manogi e leai se faʻalavelave. Ae o le lanumeamata poʻo le lanu lanu e fetaui ma le atoatoa i totonu o le fale ma avea ma teuteuga sili o le potu.

O le matagofie uiga ese o le malo o Aferika e le na o le pau lea o le mama o le ituaiga. Ona o le le mautonu o dracaena manogi, o le tausia o le a le tele se taimi ma taumafaiga.

Tausia o Dracaena manogi i le fale: ata ma faʻamatalaga o le galuega

O dracaena uma lava o laau lelei ia mo totonu o le fale. Latou te le faʻaaloalo i le tuufaatasiga ma le taua o mea taumafa o le palapala, faigofie ona faapaleni nofoaga i totonu o le paolo. E leai se tausiga faʻapitoa ma le dracaena manogi e manaʻomia. E ola matagofie i le itu i sisifo ma sasaʻe, luga o le loggia ma i totonu.

O le tele o le puipuiga i le maualalo o le malamalama e eseese ma lau lanu meamata. Afai o se dracaena e aliali i totonu o le fale ma lanu lanu pupula, ona manaʻomia ai lea o se nofoaga e sili atu le malamalama, a leai o le mamanu o papatusi pepa o le a maeʻa pe leai atoa.

E pei o isi fualaau i totonu, le dracaena manogi, i le ata, e le fiafia i faʻataʻitaʻiga:

  • i aso vevela, o le laau e toʻa i le vevela mai le 19 i le 25 ° C;
  • i le taumalulu, o le potu e tu ai le fugalaau e tatau ona tau le toʻa, e tusa ma le 10-14 ° C.

Ina ia faatumauina le matagofie o laʻau ma lona vevela, o meaʻai e maua ai le faʻalauteleina o le toʻasama. E taua tele lenei mea i le vevela o le vaitau, pe afai e le gata ina faʻaleleia le laau, ae faʻafefe foi le susu. I le taumafanafana ma i isi masina o le tausaga, e aoga le fufuluina o laulaʻau ma se ie susū. O lea tausiga mo dracaena manogi o le a faʻaleleia ai foliga o dracaena ma fesoasoani ai i le manava.

Faatasi ai ma le suiga o le vaitau, o le manaomia o le vai e sui. Muamua lava, e iai le popolega i le tele o le faʻalagolago i le faʻaleagaina o le vai:

  1. I le taumafanafana, o le eletise eleele i lalo o le laau e tatau ona sina susu, ma o lona faʻamago e mataʻutia le suia o le lanu o le laʻau ma lona faʻamago.
  2. I le taumalulu, i le maualalo o le vevela, o le sili atu le susu e sili atu ona matautia. O le susulu o le eleele o le mafuaʻaga lea o le pala o le aʻa. O le tuusaunoaga o le tulaga pe a le alu le dracaena manogi mo le taumalulu. I le mafanafana, ea vevela, e tatau ona faʻafefeina le aganuu ma suʻe.

E masani lava, fafagaina faalua i le vaiaso i le taumafanafana ma e le silia le 1 taimi i le lua vaiaso i le taumalulu.

Tataloina o le eleele ile lalo o le laau:

  • aoga aoga i le tulaga o le aʻa;
  • e faatonutonu ai le suamalie o le sui;
  • faʻapupula atili ai le okesene i totonu.

I le avea ai o se vaega o le taamilosaga i le tausaga mo dracaena manogi, i le fale, e pei o le ata, o laau e mautinoa e fafaga:

  • i le taimi vevela, o mea faʻapitoa mo alofilima ma fagu e faʻaalua ona faʻaaoga i le masina;
  • i masina o le tau malulu, o le vaeluaina o le pito i luga o laei e faʻaluaina.

O le uluai totoga o loʻo faatalitali i se tamaʻi galaena manogi 2-3 tausaga talu ona totoina. E le gata i lea, o le a tuʻuina atu faʻataʻitaʻiga o tagata matutua i totonu o ipu e tele le gafatia i le tai 3-4 tausaga. O le sui mo dracaena o ituaiga uma e manaʻomia le tatalaina, malamalama. E sili ona lelei le fai o se paluga faʻapitoa mo pama ma faʻaopopo sina siʻosiʻomaga laiti, fasi piliki mumu ma le malalaʻai. E manaʻomia se faʻaaogaina o alavai faʻavaivai i le pito i lalo o le fagu e aveese ai le tele o le susu.

Totoina ma toe gaosia o dracaena manogi

O le matua ma le maualuga o dracaena manogi o loo faaalia i le ata, o le sili atu lea ona foliga tutusa ma le pama. Laʻau tuai, faʻamago, alu ese le ogalaau, lea e tumau pea ma leai se itu o le itu laau.

O se tagata matua i le fale e manaʻomia le faʻatulagaga o mea faigaluega, ae o lenei fuataga e le fesoasoani pe a leiloloa le teuteuga.

I lenei tulaga, e talafeagai le faʻaaogaina o se faʻamatalaga. I le dracaena, o le pito i luga o le pupu e vavae ese ma le 5-7 laulaau. O le ogalaau e leai se pusa e ufiufi i se taga ma tuʻu ai e mafanafana. A maeʻa pe a ma se masina, ona amata lea ona fatuina fatugala fagua. O se taunuuga, ua faapuupuuina le laau, ua sili atu ona matagofie ma sili ona manaia.

O le pito pito i luga o le dracaena e le tatau ona lafoina. O se mea manaia tele lenei mo le aʻafia ma le faʻaleleia o dracaena manogi.

Lalo pito i luga:

  • tuusaunoa mai ni laulaau i lalo o le au;
  • tuʻuina i totonu o le vai faatasi ma le faʻaopoopoga o le malala poʻa poʻo se lua sene e tanumia i totonu o le faʻafefiloi o le oneone, sphagnum ma le peat.

I lalo o se ata tifaga po o totonu o se kiona, o le dracaena o le a maua aʻa i le 3-4 vaiaso. O lea e mafai ona avea oe ma tagata e ona se faʻafouga fou o aganuu teuteu. Le auala pito sili ona faigofie e faʻaleleia ai dracaena manogi i le tautotogo poʻo le afa lona lua o le taumafanafana.