Fale taumafanafana

Aoao e faʻaleleia lau suāsusu i lou lava faaaogaina metotia eseese

Afai o oe o se tasi oi latou ua uma ona mafai ona suʻeina mea aoga uma o se fale o le honeysuckle, atonu, atonu, o le mataupu o le faʻaleleia o le honeysuckle e taua tele mo oe. Ae paga lea, e oo lava i laau sili ona lelei e fua mai i ni nai tausaga, ona tupu ai lea o le matua, faasolosolo lava ina le toe aoga. Ae o nei vine, o loʻo i ai i le va muamua i le vaitau, e matua manaia ma soifua maloloina e leai se tasi e manaʻo e faoa mai ia i latou lava le fiafia e 'ai. O le mea lea, e le o toe mamao pe mulimuli ane o le ai ai se manaʻoga e sui le vao. Atonu e le mafai ona e alu i le maketi ma maua mai, o lea o le a aoga ia faamatalaga nei mo i latou o loʻo mafaufau e toe faʻaleleia o latou ala. Vaʻavaʻai foʻi: faʻafefe mai le suamalie ma tausi i le lauʻeleʻele!

Suʻeina o le honeysuckle e fatu

E foliga mai e faigata: afai o fatu o le fatu o le fatu, e leai se faʻafitauli i le auala e faʻaleleia ai le honeysuckle. Ae ui i lea, o le mea moni, o lenei faagasologa e matua faigata lava ma e le aumaia i taimi uma iuga e te faʻamoemoeina.

A e taumafai e faʻaleleia fatu o le honeysuckle, e tatau ona e saunia mo le mea moni e faʻapea o le a leiloloa uma ona faʻatoʻaga.

Ae ui i lea, afai e na o fatu, o nai laasaga faigofie o le a mafai ai e oe ona maua muamua togavao o lenei mea manaia:

  • O le totoina o fatu o Oketopa. Seʻia oʻo i lenei tulaga, e tatau ona e mautinoa o fualaau mamago ua teuina i se nofoaga malulu.
  • O le lūlūina o fatu o le honeysuckle e talafeagai i le oneone, e sili ona lelei mo lenei faʻamoemoe se vaʻa lautele ma itu maualuga e tusa ma le 6 inisi le talafeagai.
  • O le vaega muamua o le oneone, pe tusa ma le lua senitimita le mafiafia, e tatau ona lelei le suamalie, ona tatau loa lea ona tufatufa atu fatu i luga o le palapala ma faʻafefete i le oneone, toe faʻafeu.
  • O le fagu e iai oneone e tatau ona ufiufi i se paʻu palasitika po o le ufiufi ata. E tatau ona teu i luga ole fata o le pusaaisa.
  • I vaiaso uma, e tatau ona aveese se pusa o fatu ma fufulu mai se fagu moli.
  • I le tautotogo, sasaa pe tusa ma le 10 cm o le paluga eleele i totonu o se atigipusa i luga o itu, faʻaleleia lelei ma faʻalautele oneone ma fatu ile luga. Faʻasusu e tusa ma le lua sene o le faʻafefiloi i luga, faʻamama mea uma ma ufiufi i le afifi.
  • Filifili se nofoaga e teuina ai le pusa ina ia i ai i le la mo le tusa o le 6 itula, ma le taimi atoa i le paolo.
  • A maeʻa, e tatau ona aveeseina le ata mai le atigipusa, e tatau ona faʻamamaina ma le faaeteete le vao pe a malogo, ma ia Setema e tatau ona totoina i le eleele.

Faʻaleleia o le honeysuckle e ala i tipi

Afai o loʻo i ai sau laʻau e tasi o le honeysuckle o loʻo e tuʻuina atu, e mafai ona e faʻaaogaina le fafaguina o le honeysuckle e ala i le vaʻaia. I lenei tulaga, e te faʻapolopolo le ituaiga na e filifilia mo oe lava ia e tasi.

Mo le alualu i luma alualu i luma ma le fua mai o honeysuckle, ia le itiiti ifo ma le tolu ituaiga o lenei fatu e tatau ona ola i luga o lau 'upega tafaʻilagi! O taʻavale e mafai ona faʻaleleia i lanu meamata ma mataʻupu. I le mea muamua, o le seleseleina e seleseleina i le taimi o foliga mai o fualaau lanumeamata muamua, aʻo gauai atu e le puupuu ma 7 le sili atu nai lo le 12 inisi senitimita, ma i le taimi e tasi e tatau ona i ai mafaufauga e lua.

O seleni e tatau ona tuu mo se aso i se fagu vai, ona totoina lea ile eleele. Faʻasalalau taimi, e tuʻuina i le nofoaga seia oʻo i le tautotogo, ona totoina lea i se nofoaga ua saunia mo le suamalie. Ae peitaʻi, afai e leai sau taimi e tipi ai le lanu meamata, ia faʻalogo i le auala e faʻaleleia ai le suamalie mai lala mamago - ua faia lea i le ogatotonu o le autumn.

Mai lala taʻitasi, o le seleseleina e le itiiti ifo i le 4 'oloʻo tipiina, afifiina i le pepa susu ma ufiufi i le oneone. E tatau ona teuina i totonu o se potu poʻo se isi potu malulu, ma i le amataga o le tautotogo, e totoina ai ni laau i le eleele ina ia na o le tasi le fatugaʻo e tumau i luga aʻe o le eleele. I le avea ai o se tulafono, o le pasene o le ola i lenei tulaga e le sili atu i le 20 (mo le faʻatusatusaga, pe a totoina ni mea lanu meamata, o le ola ola e oʻo i le 70%).

E faʻafefea ona faʻapipiʻi le suamalie ile vaeluaina o le vao?

O se tasi o auala pito sili ona faigofie e faʻaaoga ai le suamalie o le vaeluaina o le togavao. Ina ia faia lenei mea, a le o Mati po o Setema, e tatau ona eliina le vao ma faʻaaoga se sepisaʻi vaevaeina i le 2-3 vaega (faʻatasi ma aʻa). Soo se mea lava e totōina ai le togavao.

E leai se lagona e vavaeese ai le vao i le lima tausaga!

Filifili laau laʻau tetele ma se aʻa malosi mo le tufatufaina - o le a mautinoa o le a maua e laau taʻitasi ia avanoa tutusa e fai ma ola manuia, faafetai i aʻa. O se faʻaopoopoga faʻaopoopoga o lenei metotia o le faʻalauteleina o le saoasaoa: e pei o le tulafono, totoina vao e fua mai i le tausaga na sosoo ai talu ona totoina.

Afai ei ai ni ituaiga ituaiga o honeysuckle o loʻo tutupu i luga o lau 'upega tafaʻilagi, totoina i latou i le taimi tutusa.