O le togalaau

Kāreti - o se fofo mo le fiaselau faʻamaʻi

Carrot o se togalaau aina lelei, lea i le tausaga muamua e maua ai se aʻa maloloina i le vitamini ma macroelements i se tagata, ma i le lona lua - o se fatu laau. I lo matou atunuu, kāloti, e uiga i mea aoga o loʻo tusia ai le tele o poloketi faʻapitoa, na faʻaulu mai mai eleele Metitirani. I fuainumera o nei fualaau faisua, e sili atu ma le 70 ituaiga o fualaau faisua, e le aofia ai le faataitai ma ituaiga eseese ma se nofoaga faatapulaaina.

Orange root vegetables, lautele e faaaoga i meaai, e maualalo-kalori - na o le 33 kcal mo le 100 g fualaau faisua fou.

Faamatalaga Taumafa o Kāreti: O Se Seti Maoaʻe o Meaʻai

O mea taʻitasi, e oʻo lava i laʻititi pito sili ona itiiti e maua ai le tele o mea e manaʻomia vave mo le masaniga o le tino o le tino. O lea la, o le a le tamaoaiga i kāloti:

  • Phytoenom.
  • Fitofluenom.
  • Lycopeni.
  • O mea faʻasolosolo ma mea faʻapitoa - i ni mea laiti.
  • Vaega o anticyanidins ma flavonoids.
  • Oona Taua.
  • O suauu mama.
  • Lysine.
  • Talafaasolopito.
  • Asparagine.
  • Methionine.
  • Vitamini B vaega.
  • Calcium, Magnesium ma Phosphorus.

E tele vitamini i kāloti o le taʻitaʻi e le o taʻua i totonu o le sefulu o fualaau faisua maloloina. O le maualuga o le maualuga o carotene e mafai ai ona avea karloti ma se punaoa taua o piglogically active active pigments. E le gata i lea, e taugofie tele, e le lelei le tausiga, e mafai ona ola i luga o soʻo se palapala ma e maua i le gasologa o le tausaga. O le tagata i aso taitasi mo le carotene e 6 mg, lea e tutusa ma le 200 g o kātiti fou.

O le sukalati o loʻo i ai le kulukose ma isi ituaiga o suka, faʻapea foi ma le maso, pectin, o le tele o fiber, lecithin ma vaega phosphatide. Afai tatou te talanoa e uiga i minerale ma a latou masima - ona tumu ai lea o kaloti i le suka. Ma e ese mai i lenei: B ma D vitamini, gaʻo ma le nicotinika, pyridoxine.

Mea uma e tatau ona e iloa e uiga i aoga o kāloti

E mafai ona togafiti Karoti mo faʻamaʻi eseese. E faʻaaogaina mo le anemia, bronchitis, skin dermatitis, faʻamaʻi o le fatu ma toto toto, mo faʻafitauli o le maʻi ma mo le vevela o manuʻa matala ma vavae.

O tagata o matutua matutua litaea e masani ona atiaʻe le tauaso taua o le po, lea e tupu ona o le le lava o vitamini o le vaega A. I lenei faamaʻi, e masani lava ona le iloa e se tagata se mea i le aoauli. Ina ia mafai ona faʻaaogaina le faʻalaʻau o le vitamini i totonu o le ate ma le gall vladder to take place at the level of reactivity, e tatau ona manatuaina o vitamini o le vaega A e sili ona tuʻufaʻatasia faatasi ma gaʻo. E mafai ona e fufuluina ipu e le gata i aʻa o le aʻa, ae faʻapea foʻi ma tumutumu o kāloti, e le itiiti ifo le tamaoaiga i mea aoga. O le mea aupito sili ona taliaina i lenei tulaga, o salamati ua faʻasalaina i fuālaʻau fuālaʻau po o kulimi kirimigi fale ma se pasene maualuga o mea e gaʻo.

Kaloti e mafai ona aʻafia ai o tatou tino o se viseptic, anthelmintic, choleretic, analgesic, tagata faʻamoemoe ma le anti-inflammatory agent. O le suamalie suamalie e faʻamalosia ai le peristalsis ma faʻateleina ai le numera o vavaega muscular i totonu o le gastrointestinal tract. E mafai ona e inu uma le palulaʻau ma faʻafefiloi ma isi fualaau faisua. O lea ituaiga o pusafana o le a faamaluluina ai le maso ma le atuatuvale o le popole, faʻaleleia le fiaʻai, faʻapipiʻi mata ma faʻavaivaia aʻafiaga le lelei o vailaʻau faʻasaina ma le faʻaaoga umi.

O masks of gruck gelles o le a fesoasoani i le faʻailoga-ma faʻamalamalama le paʻu i luga o foliga. I le taumalulu, e aoga tele kāloti e faʻaaoga e avea o se meafaigaluega e mafai ona faʻaleleia ai le malosi o le tino ma faʻamalosia le puipuiga. Ma faʻamalosi foʻi fao ma lauulu i le malulu malulu.

O le a le aoga o kāloti - e iloa e tagata uma, ae e mafai ona afaina ai le tino?

Le manuia ma le afaina - pe faʻapefea ona le faʻaitiitia le paleni

Ae, pei o soʻo se pisinisi, o le faʻaaogaina o kāloti mo faʻamatalaga puipuia e manaʻomia ai foi le faʻatulagaga. O faʻamanuiaga o kāloti ua faʻamaonia e le gata na faia e tafaʻa ma faʻamalolo faʻapitoa, ae faʻapitoa foi i kamupani vailaau faʻapitoa, ma lagolagoina a latou sailiga ma faʻaauau pea suʻesuʻega. Ae le o tagata uma e nofo i ai e masani i le faʻamaʻiina, e ui lava e saogalemu i latou mai i le tele o vitamini A.

Afai e le o maitauina le amio lelei, ona tele lea o mea e mafai ona faaosofia:

  • Tauvalea
  • Vaivai;
  • Migraine
  • Lafoaʻi maso;
  • Lagona le alofa ma le vomiting;
  • Faʻaleagaina o le paʻu le talafeagai.

Ina ia aloese mai le sologa lelei, e mafai ona aofia ai se fualaau faisua fou i le taumafataga i le fua faatatau o le 100 g mo tagata matua ma le 50 g tamaiti i lalo o le 12 tausaga. E talafeagai le saunia o salakeke poʻo ipu e tasi, lea e sili atu i luga o se manava gaogao pe muamua foi i le ipu muamua. O se tagata na te faaaogaina na o le tele o kāloti e faʻaititia le lamatiaga o mafatiaga mai faʻamaʻi o le cardiovascular system, tuberculosis, bronchial asthma, gastritis, low acidity, ate ma le fatu fatu.

E mafai ona e maua se aafiaga sili pe afai e te aofia ai kāloti kuka ma kuka i le susu susu i au meaʻai i aso taitasi. O le fua saʻo e 1: 1. Faʻatasi ai ma le mumū o le pulmonary, o le faʻanoanoa, o le moe umi ma le bronchitis masani - o le vaifofo muamua lenei.

Uiga lelei o kāloti mo paʻu mamafa

E leʻo faʻamaonia mai e tagata e taumafa taumafa meaʻai pe o peleti e talafeagai mo le aofia i totonu o le lisi o mea taumafa, talu ai ona o le maualuga o le suka i totonu o lea mea e maualuga tele. Ae ui i lea - o loʻo mauʻoa i le fiber ma ona o le tele o meaʻai o meaʻai, o se lagona o le atoatoa e sau vave.

O le vailaʻau A o loʻo i totonu o le fualaau aina e fesoasoani e faʻafefe ai le vevela o le paʻu ma maso, faʻamalo pe a maeʻa le mamafa, faʻapea foʻi ma mea taumafa i le faagasologa o le faʻaumatia o paʻu faaopoopo.

Ole malosi o le sukaroti e galue e avea o se antioxidant e fesoasoani e faaleleia atili ai le lelei ma le faatumuina o le toto, o lona uiga o le hemoglobin maualuga e faateleina ai. O le faʻamaoniga lea o le gaioiga faaletino, ua faʻaalia o se auala e faʻafefe ai le mamafa, o le a aumaia ai nisi faʻamanuiaga.

O le suamalie suamalie o kāloti e mafai ona suia le leai o ni meaʻai, ma o le leai o le mamafa o le a le motusia pe ae vaʻai i se sukalati poo se meli suamalie.