O le togalaau

O mataupu faavae o le totoina o fualaau aina ma le mea e totoina pe a uma ni beets

Amataina tagata nofo i le taumafanafana e le masani ona latou iloa le mea e totoina pe a uma ni beets poʻo isi fualaʻau fuamoa e maua ai se seleselega lelei i tausaga uma. O le a le taimi e mafai ai ona ou tupu isi fualaau faisua ma o a fea mea pe a maeʻa le seleselega o le pi? O le faʻaogaina o le faʻatulagaina o faʻatoʻaga i luga o le 'upega tafaʻilagi e le masani ai i tagata uma, o le mea lea e masani ai ona maua e le au fai togalaau le tele o faʻafitauli e pei o le le lava o fua o laau poʻo fua leaga.

Amataina o tagata fai fualaau fualaau aina e tatau ona muamua suesue ma tausisi i tulafono o fua o fua. O le mea moni, o le auala tonu i le totoina o fualaau faisua fesoasoani tele:

  • Totoina se seleselega lelei.
  • Puipui meaʻai mai faʻamaʻi ma faʻamaʻi.
  • Tausia o le eleele i se tulaga sili ona lelei.
  • Faʻaitiitia le aofaʻi o vailaau ma vailaʻau faʻaaogaina.

Faʻamatalaga autu ma taʻiala

O le vaomatua o le suia lea o fua o faatoaga i totonu o le togalaau. Ina ia maua se vaomatua lelei, e tatau ona e tusia saʻo se mamanu o le fua o le seleselega! Afai e manatu nisi tagata o le a le mafai ona latou feagai ma lenei galuega, ona latou sese lea. Mo le ata saʻo o le poloketi, ua lava le iloa o mataupu faavae o le fuaina o fua, ma manino le faʻamalamalamaina o fualaau aina e mafai ona totoina pe a maeʻa fua

Le tulafono pito i sili ona taua: E le fautuaina le totoina o laau mai le aiga e tasi i le nofoaga e tasi, ae o loo i ai lava ni tuusaunoaga. E le manaomia foi le totoina o fualaau aina ma le sili ona manaomia mo meaʻai e sili atu nai lo i latou e maualalo le manaʻomia mo i latou.

Vaeluaina o laau toto i mea e manaomia:

  • Tulaga maualuga - pateta, zucchini, kapisi, meaʻai, seleni, uka. O se vaega o le suiga o fua o le pateta, kapisi - o nei togalaau aina e mafai ona ola i le tasi nofoaga mo ni vaitau i se laina.
  • O le maualuga o le kulumba, melon, radish, eggplant, tomato, beets, kāloti.
  • Tulaga maualalo - fatu pi, aniani, radishes, letus.

O le mea lea, o le a le mea e totoina pe a uma ona tuʻuina beets mai lenei lisi.

Toto e mafai ona totōina pe a uma ni pipi

E tatau ona fai i le taimi lava lena i so o se tulaga, e tatau ona maua ai le malolo malolo, ma ia faʻamafanafanaina. Beetroot o le aiga o kukama. E le lelei ma ola lelei i luga o eleele palapala i minerale. O le manaʻoga autu o beets e lelei le suāsusu.

Potato

O lea, pe a uma ni beets, e mafai ona e totoina pateta. E matua tupu lelei i lalo o soʻo se tulaga taumalulu. Ina ia mafai ona totoina se fua lelei, e tatau ona totoina pateta i eleele mataga ma tulaga masani o le vai.

Ata

A maeʻa ni beets, e mafai ona e totoina le galala. O lenei laau e fiafia tele i le malamalama. O le tele o taimi e tupu ai i ni moega eseese, ae o le leai o se avanoa, e mafai ona totoina le kalaka i isi mea totō. O se tuaoi lelei o le a avea ma strawberries, aniani, pateta, tamato, fugalaau. O nisi fugalaau e sili foi ona fiafia i le pitonuu o lenei aganuu - o roses ma tulip nei.

Tomato

E mafai foi ona totoina Tomatoes pe a uma ni beets. A e leʻi totoina tomato, e tatau ona e saunia lelei le eleele, o lona uiga, e manaʻomia ona faʻamaʻaina. Peʻa, humus e talafeagai e fai ai lavalava pito i luga mo palapala.

Kāreti

O se fualaʻau suamalie matagofie lea e totogo lelei pe a uma ni beets. O Karoti e matua fiafia lava i le susu ma le la, peitaʻi, i le faʻalelei. E mafai ona totoina e le gata ina ua uma ni beets, ae o tamato foi, kukama, aniani, kapisi.

Eggplant

O le lanu violē, o le isalaʻelu paʻepaʻe e mafai foi ona tupu pe a fai o beets sa faʻaaogaina e fai ma vailaau.

Kukama, elekini, zucchini

O fualaʻau tulaga ese e mafai ona totoina pe a uma ni beets, ae e tatau muamua ona faʻamaʻaina le palapala.

Ina ia maua i taimi uma se seleselega lelei, e tatau ona e faia se laulau e tatau ona vaevae ai le togalaau i vaega ma igoa o mea toto na totō i lenei vaitau. Ma i le tausaga a sau, faʻaaoga lenei faʻamatalaga pe a fuafua le tuʻuina atu o fualaʻau, fualaau, fugalaau.