Fugalaau

Rhododendrons - O Tagata Mamalu o Tibet

O Rhododendron o se vaega tele, lea e saʻo le mafaufau o se tasi o mea sili ona matagofie o le natura. Muamua, ona o le tele, matagofie ma vave ona fuga mai. A o foliga o le togalaau po o le paka e sili ona faanoanoa, o nei mea manaia, e ui lava ina faigata, e mafai e laau toto ona fesoasoani ia te ia ina ia matagofie ma faatumuina i lanu.

Rhododendron (Rhododendron)

Rhododendrons (faamamafa i luga o le tolu o le syllable) o ni mea taʻitasi e tasi, o le fuga ma le lau o laau ma laau toto ma isi laulaau faigofie. I le itulagi o Sochi, o le tele o ituaiga o azaleas ua leva ona faʻaleleia (o nisi taimi latou te fai mai sese ma tusitusi - azalea). Azaleas e ese mai i rhododendrons i na o mea faigofie e malamalama ai naʻo saienitisi. Le numera o corolla lobes (petals, faʻapipiʻi) - i fugalaau rhododendron - mai le 5 i le 8; o le lanu e sili ona eseese, o lanu uma, sei vagana ai le lanumoana ma le uliuli, e masani lava ona i ai ni laʻau ma ni solo; atigipusa fualaau aina ma fatu laiti. O fugalaau o le rhododendron e faʻapipiʻi, ae mafai foʻi ona i ai i le foliga o le logo.

Rhododendron (Rhododendron)

O rhododendrons uma, e pei o le heather lautele, e masani lava ona ola na o eleele eleele; Lime po o le fausiaina o otaota i totonu o le eleele e afaina ai i latou. O le tele o rhododendrons ei ai lau laulu lauulu, o ona aʻa e manifinifi, ma latou tali atu i le palapala i lalo o laau. O se tasi o manaʻoga autu e faia e le rhododendrons ia i latou uma oe filifili e avea ma uo ia i latou o le eleele tumau tumau. I le natura, latou te ola i vao susu. I vaitau māgogo latou te manaʻomia ai le faʻafeinu lelei. Ae peitai, i timuga timuga, e manaʻomia ai e le rhododendron se alavai lelei. O le mea lautele, o se mea faigata tele lenei, ae o se tasi na vaʻaia le fuga o le rhododendron o le a mautinoa lava le taumafai e tupu i lana togalaau.

Rhododendron (Rhododendron)

O Rhododendrons e masani lava o laau iti ma vao. Ae o rhododendrons o laʻau tele foi (o le rhododendron e tutusa le laau). E i ai vaomatua atoa o rhododendrons i Tibet! E i ai rhododendron-laau, ma rhododendrons-o laau afu, ma le tapuni o rhododendrons. Rhododendrons e mai Tibet, Sasaʻe Mamao ma Iapani.

Rhododendrons e faʻapupulaina e fatu (sei vagana ai ituaiga o meaola), faʻamafanafanaina o le mafanafana, lafoaʻi ma le faʻamaʻi. O fagu e faia i le ogatotonu o le taumafanafana, pe a oʻo i le tausaga e sosoo ai le faʻalauiloa o le rhododendron buds. E mafai ona e faia se vaalele. O nisi nofoaga i luga o le ogalaau e faʻafefiloi ma se sui o le hormonal e faʻaosofia ai le tuputupu ae o aʻa, ona lilo lea o lenei nofoaga mai le pito i luga ma se ato manava ua tumu i le sphagnum. O le teuteuina e masani lava e le manaomia, sei vagana ai pe a talafeagai e faaitiitia le tele o le laau.

Rhododendron (Rhododendron)

O le mea lautele, o rhododendrons ma azaleas e matua faʻaeteete lava, o laau eleelea, e tatau ona puipuia, ma afai latou te nonofo i lau togalaau, e tatau ona i ai pea se pulupulu, vai, ma se tuufaatasiga o tusitusiga ogaoga i mea e manaomia e le rhododendrons mo se olaga lelei.

E i ai le tele o azaleas i paka, o nisi taimi latou te ola ai i ni vaega tetele. Ae e leai se tasi na mafai ona tupu se paka o ni rhododendrons moni. O le aai e vevela tele i le taumafanafana, faʻafefete ma fetogi, ma rhododendrons o tagata e nonofo i le vaomatua oe le mafai ona taliaina nei "alofa" o le ola o le tagata. Ae latou te ola i luga o mauga, lea e sili atu le vaivai ma le mama o le ea. I mauga o Krasnaya Polyana, e mafai e se tasi ona iloa, e ui lava e le o eseese e pei o Tibet, ae o tulaga matagofie foi, e matua olaola lava i ituaiga o rhododendron - Caucasian and Pontic. E moni, i luga o mauga e leai se tasi e siʻosiʻomia i latou i se pulupulu ma se taʻiala, ae e le o alu taavale a le KamAZ, ma e leai ni mea mataʻutia o le aai, o lea e lagona ai e le rhododendron le manaia iina.

Caucasian rhododendron. Mai ia mea e mafai ai ona e faia le meli oona, o le pope. (Rhododendron caucasicum)

Mafaufau ma le totoa ao lei mauaina le rhododendron - o lenei laau e manaʻomia ai le tele o le alofa ma le gauai. Ae afai e te faʻaalu se taimi ia te ia, o le a ia faʻafetai ma le loto faafetai!

Lelei, a ea?

Mea e faaaogaina:

  • Yu.N. Karpun - Green Treasures of the White Months, Arboretum Decorative Subtropical
  • R. Bird - "Fugalaau ma laau toto."
  • Ma sa faʻaaoga foi le malamalama patino ma le matauina!