O le togalaau

Belamkanda Saina totō ma tausi le faʻaleleia o fatu

Belamkanda Saina o se tasi lea o ituaiga ituaiga o le ituaiga o Belamkanda, o le aiga o Iris. I tua atu, o le fugalaau e pei lava o Iris, aemaise o ona laʻau. O le natura natura o Belamkanda o le Sasaʻe Mamao, lea e tupu ai i tulaga mafanafana.

Faamatalaga lautele

O lenei ituaiga meaola e le na o le tasi lea o lona ituaiga, ae na o le tupu i le aganuu. E manaia tele, e ui lava o loʻo totoina le laau, i le vao e seasea lava ma e lisiina i totonu o le Tusi Ulaula.

O lenei laʻau faʻalenuʻu e iai lona lautele, e taoto latalata ile lauʻeleʻele. O se ituaiga laʻau tele ma laʻau malolosi, lea e mafai ona oʻo i le afa mita le uumi ma le lautele pe a ma le 30 cm.

Peduncles e umi foi - e oʻo i le 1 m, pe sili atu foʻi. I le pito i luga o le fugalaau fugalaau, e oo atu i le 20 lanu o loʻo faia, lea e tatala ai ni nai vaega i le taimi.

Eseese ma ituaiga

O fugalaau e telē, e ono peti, e pei o le lili, o le mea lea e tele ai igoa o loʻo i ai i totonu o faifaatoaga: lanu lanu, 'au siʻosiʻese siama. Fugalaau e le ola mo le umi, na o le tasi le aso, a maeʻa ona mou ese atu, ae o le taeao e sosoo ai, e tatalaina ai fou fou, lea e mautinoa ai le fugalaau umi.

O le lanu o petals e mafai ona eseese - mai le samasama i le piniki, o se uiga iloga o nei lanu o ni mea pogisa i petals. O le fua e foliga mai o se blackberry, ae e le mafai.

E iai foʻi ituaiga eseese o nei laau e maua mai o se taunuuga o le faʻavasegaina:

Belamkanda flava - ua faʻalautele fugalaau samasama e aunoa ma ni pogisa.

Belamkanda purpurea - o lanu o petals o lenei ituaiga e mafai ona sau mai le piniki ma le lanu violē.

Belamanda flabellata gray pe leai fan - fualaau teuteu teuteuina ma fugalaau laiti e le mafaamatalaina.

O le totoina ma le tausiga o Belamkanda i le laufanua

O lenei laau e fiafia i le tele o le malamalama; o vaega o le la po o se paolo malulu e fetaui lelei mo lea mea. Ae mo le palapala, e tatau ona mama, humus ma iai vaivai e puipuia ai le faaleagaina o le susu.

O le faatupulaia o le nofoaga e tatau ona mulimulitaʻi ma humus, lea o le a maua ai le fugalaʻau. E le gata i lea, e tasi i le 15 aso uma, e tatau ona faʻaaogaina se laei faʻapitoa faʻapitoa, ma i le taimi o le fugalaau, o le faʻateleina o faʻamaʻi faʻasaina e faʻaopoopoina i le tasi i le vaiaso.

Faʻasalaina Belamkanda

O Belamkanda e masani lava ona tatalia le lamala ma ua fefefe i le tele o le susu, o lea e tatau ai ona e faaeteete pe a fausua.

O le a lava le vai mai lea taimi i lea taimi ina ia susu ai le palapala ma faʻafefe i le va o vai.

Belamkanda i le taumalulu

O lenei aganuʻu e le faʻafefe lelei le malulu, pe a oʻo ifo le faʻafuga o le thermometer i le -15 ° C, e faʻaumatia, ina ia mafai ona ola i totonu o le togalaau e naʻo totonu o nofoaga mafanafana i lalo o le malutaga.

I totonu o nofoaga vaivai, ua tupu aʻe e pei o se tausaga poʻo le toe faʻapipiʻiina i totonu o se fagu mo le taumalulu, ma i le tautotogo o le fugalaau ua toe totoina i le togalaau.

Belamkanda tausiga ile

E le gata i lea, o Belamkanda e mafai ona ola i le aganuu, e faʻalagolago i tulafono tutusa o le tausiga. Talu ai ona o le ola lelei o lenei laau ma fuga i totonu o se ulo, e le mafai ona totō i luga o se moega fugalaau, ae mafai ona ave saʻo i le taumafanafana i totonu o pusa.

I le taumalulu, e manaomia e Belamkanda se taimi e moe ai, ona e lafoaia lau. I le taimi nei, o le vevela e faʻaititia i le + 10-15 ° C, taofi le fuga ma faʻamapulaaina le faʻamalosi.

Ae mo le eleele mo le ola i totonu o se fagu, e mafai ona e faʻaaogaina se faʻafefiloi o le oneone, o le peat ma le eleele suauʻu i le fua o le tasi i le tasi.

Beulakanda Saina fatu fatuina

O le toe gaosia o le Belamkanda Saina e faia e fatu ma auala vegetative. I le tautotogo, o vao e totōina, ae i le malulu malulu ua gase fatu. Ina ia maua se fatu, o fua e seleseleina ma tuu seia oʻo i le tautotogo.

E mafai ona e lūlūina ile lauʻeleʻele ile masina ole Me, ae i lenei tulaga, o le a oʻo mai le puaʻa tuai pe leai foi. Ona o lenei mea, ua fautuaina ai se metotia o fatu laau.

O le luluina o loʻo faia i le masina o Mati, pe a uma ona faʻaaogaina le meaʻai mo se aso i se vaifofo o le potassium. Mo le lūlūina, faʻaaoga le eleele paleni mama poʻo se faʻafefiloi o peat ma oneone.

A uma ona lūlūina, e manaʻomia le faʻamalosi. Mo lenei mea, o pusa e iai fatu e ufiufi i le polyethylene ma firi. I lalo o ia tuutuuga, o le a amata ona tupu mai togalaau i le vaeluaga mai le 7 i le 15 aso, ae mo fatu matutua, o le taimi o le faamalosi e mafai ona toso i le lua masina.

A uma le germination, ona tuu lea o fagu i se mea manaia ma mafanafana. A maeʻa ona faia ni laʻau moni se 3, e mafai ona e togi i ipu eseese. O le totōina o laau i le togalaau e faʻatinoina pe a uma le toe faʻafoʻi.

O Iris foi o se tasi o le aiga o Iris, na tuputupu aʻe i le taimi o le totoina ma le tausiga i le malae vaalele e aunoa ma le tele o le afaina. Ae ina ia mafai ai ona lelei lau fuga, e tatau ona e usitaia tulafono o le laau. E mafai ona e maua uma fautuaga talafeagai i lenei tusiga.

Faʻaleleia le Belamkanda i le vaevaeina o le vao

O le 4-tausaga le matutua e mafai ona faʻaleleia e ala i le vaevaeina o le vao. O le togavao ua eli ma vaeluaina e tamatamailima i ni vaega, o lea e vaeluaina ai ni lala.

Sa totō Delenki i le palapala ma le maualuga o le oneone ma le suavai lelei, ona fai lea o le humus.

Maʻi ma meaʻai

E le afaina Belamkanda ia tatou faʻamaʻi ma faʻamaʻi, ae mafai ona mafatia mai palalea e aliali mai ma le tele o le susu.

Talu ai o lenei laau o loʻo i ai aʻa, e masani lava ona le mafai ona faʻaolaina, ae mafai ona e taumafai e faʻafeiloaʻi ma togafitia faʻamaʻi.