Fugalaau

Laʻau matagofie togalaau - Incarville

Aʻo lei taitai ona faaali mai le tagata i luga o le fogaeleele, na teuteuina o ia e fugalaau eseese. Faatasi ai ma lenei matagofie matagofie o laau totino, ioe, o se lalelei maualalo na tupu - o le Incarville. E tusa ai ma talitonuga lauiloa, o fugalaau o lauulu lea o le lalolagi, lea na muaʻi teuteu ai. E faalagolago i tulaga o le tau, latou te suia le tasi ma le isi e musuia ma fiafia i se tagata. O fugalaau fugalaau ua suia i le taumafanafana, ma o le autumn ma le malulu-o mea taumalulu faigata o loo i tua atu. O le mea lea, mo se tausaga atoa, tatou te ola faʻataʻamilomilo ai i ni mea agamalu filemu.

O le tele o tagata e gauai atu i fugalaau totō. Faatasi ai ma le tele o filifiliga, ou te manaʻo e nofo toʻatasi i se lalelei tauagafau.

Na maua lona igoa e faamamalu ai le faletua lauiloa Farani o Pierre De Incarville. O ia o se tagata maelega o laau lanumeamata, o lea na ia sailia ai le tele o filifiliga mataʻutia. A o i ai Saina i le Saina, o le penina o lana faaputuga o se fugalaau e le masani ai. Na suʻesuʻe ma le totoa e Pierre lenei laau, ma matauina i totonu o vivo. O le a le mea o ia, o lenei togalaau manaia matagofie?

Faʻailoa Matagofie Fugalaau

A e alu i totonu o le togalaau ma matamata i fugalaau manaia i lalo o ou vae, e te manao e punou i lalo e paʻi atu ia latou petals. O ia lagona e mafua mai i le incarville i le taimi e tupu ai.

O le laau e mafai ona ola mai le 20 centimita i le 150. O ona lauʻau e lamolemole, teuteuina i se pito matagofie, faigofie pe faʻalautele. Muamua mea e fai i luga oo latou tumutumu. O fugalaau taʻitasi e aofia ai ni peti e 5, o lona lautele e oʻo i le 6 cm.ʻUa tupu le lanu:

  • papaʻe
  • paʻu piniki;
  • mumu
  • samasama.

O le foliga o le polo e talitutusa ma le gloxinia, ona o lenei mea, o nisi o tagata lanu lanu ua taʻua o incarville. O le fuga muamua na tupu ia Iuni. E tele lava ina tasi le masina ma le afa. E faʻalagolago lava i le eseese. O le galu lona lua o le fuga o le pua o Aukuso, e ui lava e le manaia tele. O se suesuega ma le faaeteete o le ata o Incarville e fesoasoani e mafaufau lelei ai i lenei tala fatufatuaʻi masani.

A o faagasolo lenei vaitau, o pusa e foliga mai mai mea e tutupu. A oʻo ina vevela ma pala, o le a pauu fatu lanu paʻu i le eleele. O latou germination e tausia e oʻo i le 4 tausaga. O le laupepa laupepa ei ai lona faʻavae. I le umi e oo i le 30 cm. Lanu lanu meamata lanu.

O le mamanu o le matagofie o le togalaau o le gaosiga, e laʻititi le faʻalauteleina. O loʻo i ai se foliga faʻalanuumi faʻalanuumi, e foliga mai o se fusi vao. O nei foliga e tatau ona mafaufau i ai pe a tutupu ae i totonu ma tausia.

O le laau e faʻaaogaina e teuteuina ai laufanua papafa o le togalaau, i fugalaau ma i toga papa. Mo lona ofusa pupula, o le fugalaau e taʻua i nisi taimi o luma o le togalaau "orchid". E foliga mai muamua i le paluga, e ui lava e mafai ona teuina i le na o le 2 aso.

Faamoemoega o le tuputupu aʻe o se matagofie faalelaulau

Ina ia tupu se Incarville i lau togalaau, e tatau ona e mafaufau i vaega nei:

  1. E fiafia le laau i le susulu o le la. A o le mea moni, o le faʻatoʻaga o loʻo iai i totonu o laufanua paʻu-paʻu e fesoasoani i le vaʻavaʻa umi.
  1. O le togalaau o le Rhizome "orchid" e le taliaina toleniga maualuga. Ina ia aloese ai mai le pala o le aʻa, aʻo le i totoina, ua taoto vai i le pito i lalo o le lua. Mo le faia o lenei mea, e mafai ona e faʻaaoga maa maʻa, faʻalautele le gaʻo po o piliki paʻu.
  1. Laufanua lafulemu. Incarville e fiafia i le natura mataga o le palapala ma le manava lelei o le susu.
  1. Feteenaiga i le umi o timuga. Faʻafetai i lenei mea, e le manaʻomia e le fugalaau le suāsusu masani.
  1. Laʻei masani i luga. Ina ia ola le laau i le umi e mafai ai, e tatau ona fafagaina. O le filifiliga aupito sili lava o le togafitia o le eleele latalata ane i le vao ma le faʻamaʻi tasi i aso uma e 14.

E mafai ona olaola faavavega le Incarvillea e aunoa ma se gaioiga mo le 5 tausaga.

E masani ona i ai i le vevela malosi ma sina kiona, e mafai ona tolotolo ai laau toto. Mo le puipuia o fugalaau mai lenei mea, ua fufuluina lelei ia fatu. E mafai ona teuina i totonu o le fogafale i lalo ole laʻititi ole eleele pe i totonu o le pusaaisa, e ufitia tele i le sawdust.

O le mataupu faavae o le totoina o fale i fanua tatala ma le tausia o se mea faigofie. I le amataga o le tautotogo, e totoina fatu totō i totonu o ipu ma humus. I lenei tulaga, e le tatau ona tapunia le ua aʻa. I le taimi e totoina ai laau i le laufanua, o le a aliali mai laulaau fou. Faʻafetai i lenei, o le incarville o le a fuga i le ogatotonu o Iuni.

Pe a tausia se lalelei o le togalaau, e tatau ona e faʻaleleia lelei. E ui lava o le laau e faʻafefe taimi malolo lelei, e le manaʻomia le faʻatulagaina o se vaomatua. Ua lava lea e faʻamamaina ai le eleele i lalo o le fugalaau i le vaiaso.

O le faʻasalaga e tatau ona faʻaulu, ae le o le mataʻu. Ae sili atu, o le susu e oʻo atu i aʻa o le laau. O le mea lea, o le Incarville o le a mafai ona ola manuia i le atunuu.

Fesootaiga ma ituaiga lauiloa

O le fugalaau ese mai le Saina na sau i le tele o ituaiga. Faatoaga e tusa ma le 14 filifiliga. O le sili ona taʻutaʻua o latou:

  • Delaware;
  • Myra
  • Olga
  • Saina
  • Telefoni.

O se faʻamatalaga puupuu o ia mea taʻitasi o le a fesoasoani ia te oe e te iloa ai.

Incarville Delaware

A o tilotilo i ata o le Delaware's Incarville, e le faigata ona e alofa i lenei fugalaau agamalu ma le tauagafau. Na maua muamua le laau i sautesisifo o Saina. O le fugalaau e tupu i le 120 cm le maualuga. O lau e aoina i foliga o se rosette latalata i le rhizome. O latou umi e 30 cm.

O le tumutumu o tumutumu e mamago. O le ogatotonu o le ipu o le samasama. Diamita - pe a ma le 6 cm. O fugalaau e aoina i ni fasi vaega i ni lima e sili ona lima. E totogo le toto i Iuni ma fuga seia oʻo i le ogatotonu o le taumafanafana.

O le faʻaleleia ma le tausiga o le Incarville o Delaware e aofia ai galuega nei:

  1. Lauina o fatu. E mafai ona lūlū le laau i le amataga o le tautotogo i totonu o ipu, ma pe a faʻamafanafana le eleele - i luga o le eleele. O tupu muamua e tupu i le vaiaso. O le a leai se fuga i le tausaga muamua o Incarville.
  2. Rhizome division. O lenei ituaiga fugalaau e totoina i le amataga o le tautotogo po o le tautotogo. O le rhizome ua eli mai le eleele ua tipiina i ni fasipepa, ona toli ai lea i luga ole vaega ole palapala.
  3. Laʻau. I le ogatotonu o le taumafanafana, e vavae ese le vaeluaina o le Delaware incarville ma se vaega itiiti o le ata. E tuʻuina i totonu o pusa vai i vai seia oʻo mai aʻa. Ua totoina laau totō i le eleele.

O se aʻa ua totō e manaʻomia ai le faʻafeinuina lelei. Mo le taumalulu, e manaʻomia le malupuipuia o le fugalaau. Pepa teuteu o Delaway i le papae papae - incarville Snowtop.

Aʻoga Myra

O le fugalaau e oʻo ile 30 cm. O le pito i fafo o le pulupulu o loo valiina i se lanu piniki loloto, o le pito i totonu o le samasama ma ni lanu paepae papaʻe. E fuga mai i le amataga o le taumafanafana. Le fefe i le malulu.

Incarville Olga

O lenei ituaiga e tupu ile afa mita. E malosi malosi, ma e pisi lava i luga. Lea lafoaʻi, cirrus. E tatau lava ona taulaʻi le ave i luga o le paʻepaʻe papaʻe, E ao ona faapipiiina ona pulupulu i totonu o le panicle ma o loʻo i luga o laʻau. O le fugalaau e amata i le ogatotonu o le taumafanafana ma e tasi le masina ma le afa.

Incarville Sina

O nisi o ituaiga o Saina ua i ai i totonu lanu-lanu samasama po o le lanu piniki ma laulaau lapisi. O le fugalaau e tupu i le 30 cm. E fuga mai i le 2.5 masina talu ona totoina.

Incarville Dense

O se ituaiga lauulu e oʻo atu i le 30 cm le maualuga. Lanu o se natura lamolemole, sina paʻu ifo. O laʻau e lelei, ma aʻa - cirrus. Fuga i totonu o Iuni ma ni lanu paʻepaʻe poʻo le lanu piniki ma se lanu samasama. O le vailaʻau o le malulu lea, o le mea lea ua sulu ai e aunoa ma se malutaga.

Ina ia filifili le filifiliga aupito sili, e tatau ona e amanaʻia le tau o le lotoifale, le ituaiga o palapala ma le taimi o laau totō.

A oʻo ina e iloa vavalalata laau vavalalata, e faigofie ona e mafaufau i lau togalaau i lona mamalu. Incarville - o se matagofie matagofie o le laufanua e mafai ona avea ma teuteuga atoatoa mo se fale mafanafana.