O le togalaau

Eleutherococcus nofo

I le vaomatua, e ola Eleutherococcus sedentiflora i Sasae Mamao - i le Primorsky ma Khabarovsk Territories, o le itu i sasaʻe o sasaʻe o le Vaitafe o Bureya, Saina ma Korea. E tupu taʻitasi pe i ni vaega laiti i luga o fagavai e tafe ai vaitafe, o vaituloto o vaomatua, vao vaomatua, i nofoaga maualuluga i le va o le vavau.

Eleutherococcus nofo (Eleutherococcus sessiliflorus) o se ituaiga o laau mai le genus Eleutherococcus o le aiga Aralian. I le taimi muamua, o lenei ituaiga na mafua ona o le ituaiga o Akantopanaks ma sa taʻua o le Akantopanaks o loo saofafai-o loo oso ifo (Acanthopanax sessiliflorus) O le igoa e le masani ai le igoa o le acantopanax e sau mai le Eleni "akantha" - spiny ma le "panax" - aʻafiaga faamaloloina; o lona uiga o le "togafiti faʻamaʻi."

Eleutherococcus saofafai faʻafefea (Eleutherococcus sessiliflorus)

Faamatalaga o Eleutherococcus nofo

Eleutherococcus o se faʻalanoaga-faʻafefe - deciduous, e le masani ona fai - o se laʻau faʻamalosi poʻo se laau.

Eleutherococcus sedentate e oʻo atu i le maualuga e oo atu i le 3-4 mita. O fugalaau e toetoe lava a leai se lanu, uliuli lanu enaena, i luga o le ulu ile 1-3 cm le lautele, lea e aoina 2-6 i le lapisi poʻo le racemose inflorescences i pito o vine. O fua e fua mai i se mea e faʻaaogaina pe e faʻafefe mai ai, e lanu uliuli, ma fatu e lua. O laʻau o ni pama, i luga o petioles, e aunoa ma ni faʻala, o nisi taimi e tumu i pupuʻu pupuu.

Le faʻaogaina o le faʻaleleia fua o le eleutherococcus i vailaʻau

Mo togafitiga togafitiga, o aʻa o Eleutherococcus o le fua o le ola, lea e seleseleina i le tautoulu, amata i le afa lona lua o Setema, e masani ona faʻaaoga. E faʻataʻapeʻapeina, luluina le eleele, fufulu i le vai tafe ma faʻamago i fafo. Ona faʻamamāina lea o vaega elemene ma faʻamago i masini faʻamago i le vevela o le 70-80 ° C poʻo le togi i le lelei o le ea.

O aʻa o le soifuaga o le ulu eleutherococcus e aofia ai gaʻo (masini malolo, gutu), o le suauʻu taua (0.2%), mea e faʻaaogaina ai meaʻai, uila, alkaloids, lignans, coumarins, gaʻo maualuga gaʻo (palmitic, linoleic, linolenic).

O le faʻaleleia o aafiaga o tapenaga mai lau o Eleutherococcus o le faʻapupulaina o le lauʻeleʻele ma lona paʻu na faʻaalia. O laulaau o Eleutherococcus sessileflower o loʻo i ai se vaega itiiti o alkaloids, siama. E tele glycosides ma saponins i vaega uma o le laau; e le o totoe na o le fua o fua.

O mea taua o Eleutherococcus sessileflower i fuainumera laiti e maua i fua (0.5%), lau (0.28%), gaʻo (0.26%) ma, mulimuli ane, i aʻa (0.28%).

Suesuega o le aafiaga o sauniuniga a le Eleutherococcus sessileflower i tagata soifua maloloina ua faaalia ai o loo i ai se faateleina o le mafaufau, o se faateleina o le aofaiga o galuega ua faia, faapea foi ma le faateleina o le faatinoga faaletino o tagata maloloina.

Eleutherococcus saofafai faʻafefea (Eleutherococcus sessiliflorus)

Faʻaaoga meatotino a Eleutherococcus nofo

O aʻa o le tuputupu aʻe faʻaleleia Eleutherococcus e faʻaaogaina i vailaau Saina ma Korea e pei o se tonic ma faʻalautele, aemaise lava mo le le atoatoa. O tapenaga mai ona aʻa e faʻalauteleina ai le tino ma le mafaufau o se tagata, ia i ai se faʻaoga faʻapitoa. E tusa ai ma ituaiga autu o le faʻaalia i le tino, o sauniuniga a Eleutherococcus o le fuga o le ola e tutusa ma sauniuniga e maua mai i le laau aralia.

O le aʻa o le vai ma le vaega oa latou glycosides o loʻo i ai se aafiaga faʻaolaina i luga o le tino tutotonu. Pe a faʻaaoga Eleutherococcus o le faʻalanoaga-faʻafefea, o le a faʻapupula le tetee o le tino. I Sasaʻe Mamao, Eleutherococcus sessileflower e faʻaaogaina e pei o se tonic ma faʻalautele, faʻaaoga nai lo le ginseng.

O aʻa e masani ona faʻaaoga i togafitiga FaʻaSaina ma Korea mo faʻaletonu. O le suavai na maua mai i le suʻega e faʻaalia ai le faʻaleleia o le aʻafiaga, faʻateleina le tumau faaletino o manu ma tagata, faʻaauau le faʻaogaina o le tino. O laulaau o Eleutherococcus o le faʻalautelega o le lauʻeleʻele e faʻaalia ai le faʻaleagaina. I totonu o suʻesuʻega, o le faʻaleleia o fualaau mai laulaau o Eleutherococcus o le faʻapupulaina o le lauʻeleʻele ma lona paʻu na faʻaalia. I togafitiga masani a atunuu o Asia i Sautesasa, o sauniuniga a Eleutherococcus sessileflower e faʻaaogaina mo le malulu, o le gasegase, ma le isi, e pei o se tonic lautele.

Totoina ma toe gaosia Eleutherococcus nofo

Eleutherococcus faʻalautele e ala i le totoina o fatu o fugalaau, lea e totogo e aunoa ma le lavelave i le 1-2 tausaga. E mafai ona faʻamalosi fatu i totonu o le pusaaisa, tuʻu i ai mo le 1.5-2 masina i le oneone susu. E mafai ona faʻaleleia e ala i le vaʻaia ma le aʻa.

E fiafia i se suāuʻu susu, susulu, palapala lelei. Paolo-faapalepale, ae ausia ai le alualu i luma lelei ma le malamalama lelei. Winter-hardy, faʻafesoʻotaʻi solo ile gutu ile - 40 ° C

Laʻau lelei o le meli. O le Eleutherococcus nofo-faʻalelei ua teuteuina ma ona lau muamua. E fautuaina mo vaega ma nofofua nofofua, e pei o se togi i togavao vaomatua ma paka, mo pa puipui ola, o nisi taimi mo le fausia o puipui puipui. E talitonuina o ia o se aganuu talu mai le 1800.