Fugalaau

Ata ma igoa ma faʻamatalaga o ituaiga o gladioli

Malosiaga malosi o loʻo sosolo faʻatasi ma fugalaau lapopoa, pei o fugalaau-pei o fugalaau. O fiafiaga nei, ituaiga ma ata ma igoa e mafai ona suʻesuʻe lelei ma mo se taimi umi. Ae o le tumau i ni nai laau mo lau lava togalaau o le a faigata pea! Soo se tasi lava na ia galueaiina na ituaiga o matagofie i luga o se saite ua leva ona "maʻi" ma se fugalaau matagofie ma o le a mautinoa lava e maua se avanoa e faatumuina ai se aoina ola.

Na sau le gladiolus i toga Rusia mai Europa, lea o laau toto o lenei ituaiga ua tupu talu mai le seneturi 16. I le lua selau tausaga talu ai, na amataina ai le gaosia o le gaosiga o le gaioiga, lea na maua ai le lalolagi i ituaiga o vailaʻau faʻaonapo nei ua taʻua o le gladiolus garden.

O le masani i le tele o laau totino e gaosia ma toe faafouina ma le fesoasoani o le ogatotonu o gataifale e le tutusa ma o latou tuaa Aferika ma Europa. Mo le tele o seneturi, na maua ai e le gladioli garden se fuainumera tele o lanu, oa latou fugalaau na sili atu ona tetele, o ufanafana e maualuga atu, ma o le fugalaau e umi.

E tasi le tilotilo i le ata o fugalaau o le gladiolus ua lava lea e iloa ai o ia o le "tupu" moni o le fugalaau. O le amataina o le seneturi lona 19 i le seneturi talu ai, e le gata na faaauau, ae faʻafetai foi i gafa na maua ai se malosi fou. O le mea lea, i le ogatotonu o le seneturi, o se taumafaiga manuia tele na faia ina ia faʻavasegaina ituaiga o mea e maua ai, o nei mea uma i aso nei, e faaopoopo atu i le igoa o le tusitala, ua atofa atu i ai se numera tele alphanumeric code.

Ua manatu le au saienitisi e sili atu ma le lima afe uluaʻi ituaiga o gladiolus o loo i ai i le lafoaia o fugalaau fugalaau, o latou ata ma igoa e maofa ai mafaufauga ma taitai atu le aufaatauvalea i le fiafia e le mafaamatalaina. I le taimi lava e tasi, o le galuega a nerds e le muta. O mea tuai e masani ona galo, e faʻagasolo lelei ma sili atu mea fou e le mafaufauina.

O le tele ma sili atu ona malamalamaina, o le tele o kulupu tetele poʻo le fuga o le butterioli papalua ma fugalaau e foliga tutusa ma le tele o pata mafiafia o meaola.

Faafetai i le filifilia, o ituaiga ituaiga e fuga mai i le afa muamua o le taumafanafana ma taofiofi ai aulelei seia oʻo i le ogatotonu o le tau. O le maualuga o le eletise e mafai ona oʻo atu i le 1.3-1.8 mita, ma le 15-20, ma o nisi taimi e oʻo atu i le 28 pulumu e faʻavae i luga o tulaga taʻitasi. O le paʻu o ituaiga tele-flowered e matuā lautele lava, lea e vaevaeina faʻavae e le gata i le foliga o fugalaau, ae faapena foi i la latou lanu sili.

Ata ma igoa o ituaiga o gladioli paʻepaʻe

O le fiafia White gladials e matua maofa ma matagofie, aemaise lava le 'ai o le tele o fugalaau, e pei ona i ai i le ituaiga White Prosperity e oʻo atu i le 15 cm, ma o le maualuga o le eleelea e latalata i le mita. O laʻau papaʻe matagofie o le White Prosperity o le gladiolus White o le a teuteuina e le gata i le togalaau, ae o le potu foi. O fugalaau paʻepaʻe matagofie ma ni paʻulalalalalalala i luga o gaʻo i totonu o le faʻaloloa e le o se mea umi mo le umi o le tipi, ma pe a maeʻa ona faʻaleleia mea fou e tatala i luga, maualuga i luga o le ala.

O le isi palania whiteiolus Bangladesh loloto i totonu o le corolla e valiina i ata lafoia o lanu-lanumeamata. O le maualuga o se laau matagofie e oʻo atu i le 80-11 cm, o le siakiina o paluga laiti e sili atu i le 12-14 cm. E pei o le ituaiga muamua, o le gladiolus o Bangladesh e mafai ona faʻaogaina uma mo le faʻaogaina o fanua ma le vaeluaga.

E pei ona mafai ona vaaia i le ata, o fugalaau o le Ajax gladiolus e teuteuina e le gata i le tuaoi o tuaoi i tafatafa o le gaʻo, ae faapea foi ma se lanu mumu sesega i le pito i lalo o le corolla.

Le fiafia le fiafia o le gladiolus Green Star ma fugalaau o se lauulu lanu samasama-lanu samasama ma faafetai i lona tulaga, o le umi o le fugalaau ma le eleelea tele o loo fai mai o le "fetu". O le maualuga o le aū e oʻo atu i le 100 cm, le lautele o le fugalaau o le gladiolus Green Star i le faʻamavae atoa e sili atu i le 15 cm.

Ata o gladioli ma fuga samasama ma moli

O aso nei, e iai faʻatoʻaga faʻatoʻaga ma se lanu samasama lanu samasama, o laau totō e lua ma le tolu-lanu lanu. E sili ona lelei i totonu o le togalaau samasama, moli, salioli fiafia.

Lulu, summer-like suniolus Bananayana ua lalagaina i le lanu mafanafana o fugalaau, i le ogatotonu o ia mea taitasi o se foliga mataʻina o le a maitauina ai moli po o paʻu lanu meli.

O fugalaau lanu samasama o le gladiolus Princess Margaret e foliga tutusa fetu. O foliga tutusa i tino selesitila e sili atu ona o le mumu mumu i tafatafa o le pito o le tata o petals. Princess Margaret gladiolus fugalaau, e pei o le ata, o le a susulu uma le togalaau ma teuteuina soo se potu.

O se tuufaatasiga tele o lanu samasama ma lanu samasama na avatu ai i le tagata e tausia le gladiolus Buggy. O le nofoaga manaia o le corolla, e peiseai o loʻo faʻapipiʻiina e se paʻu paepae paʻepaʻe, e maua ai se lagona fiafia ma vave tosina mata.

O fugalaau o le Olive Olioli o le Wariolus e toetoe lava a valiina i totonu o se salimu suamalie po o se lanu moli. Na o le totonugalemu o le corolla o se lanu samasama mafana e iloa. Gladiolus Olympic Flame o se laau mo nofoaga lafulemu o le faatoaga ma eleele lafulemu lelei. O iinei o le maualuga o inflorescences e mafai ona oʻo atu i le mita, ma i luga o aū taitasi e silia ma le 15 fugalaau ua faʻaalia.

O le tele-flowered gladiolus Jester o se malamalama susulu lea e faʻamalamalamaina le togalaau! O le maualuga, e oo atu i le tasi ma le afa mita laau e maua ai le maualuga e oo i le 80 cm le umi. O lanu samasama e tatala ia Aokuso o lanu samasama i lanu, o paluga o paluga ma se pusa e le mafai ona galo i le ogatotonu o le corolla.

Orange gladiolus Peter Pierce, e pei o le tele o lanu paʻepaʻe, e maualuga lona 80 i le 150 cm. E toto le laau mai ia Iulai e oʻo i le amataga o le tautoulu, e fiafia i lanu susulu ma le malulu o le gaʻo ma le popo i le ogatotonu o le corolla. Gladiolus Peter Pears e manaʻomia se laumei ma e le faʻafelatai le maualalo o le vevela.

Ata ma igoa o ituaiga o gladioli piniki

Pink e masani ona fesootai ma le agaalofa. I luga o lanu o gladiolus, e mafai ona e vaʻavaʻai atu i ituaiga uma o ataata mai le faʻapitoa e tumu.

O fugalaau paʻepaʻe o le lanu Mamanu e teuteuina i se laufanua matagofie e faʻasolosolo i autafa o le tafaoga o le gaʻo, paluga maaleale o le kulumu-piniki ma le lanu lanumeamata i le ogatotonu o le corolla.

I le taimi muamua na tilotilo atu i se ata o se fomaʻi gladiolus e taʻua o loʻu alofa, e maofa le tasi i le tomai o le au faifaatoʻaga na mafai ona latou faia se matagofie matagofie. O fualaʻau laititi o le tele-flowered variety o loʻo teuteuina i faʻapipiʻi faʻapipiʻi.

Mai ia Iulai ia Setema, o loʻo tupu pea le fua o le vineiolus o le Vine ma Roses. Faatasi ai ma fugalaau lanumumu-paʻepaʻe ua faapipii i fusi vine i le pito i lalo o le corolla. O manogi o le manogi e pei o le uaina ua faʻamaligiina i luga o se ie laulau, o le mea lea e faamanatu mai ai le igoa o le viniolus Vine ma Roses.

O ituaiga o gladiolus a Priscilla e sili atu ona agavaivai, ae e le itiiti ifo le matagofie nai lo ituaiga muamua o fugalaau togalaau. O fusi e oʻo i le maualuga le maualuga e oʻo atu i le 8 fugalaau lanu piniki ma se lanu mumu i le ogatotonu ma sili atu le paʻu nai lo le lauusiusi. Gladiolus Priscilla fuga i le ogatotonu o le taumafanafana ma e tu i fafo ona o lona tulaga faapitoa o mea e le tutusa.

O le gladiolus Plumtart ei ai se lanu felanulanuaʻi matagofie e pei o le paolo o le vevela vevela. O ituaiga o le fugalaau e tupu i le afa lona lua o le taumafanafana, pe a tulaʻi mai pere o le gladiolus Plumtart i se maualuga e 130 centimita. O fugalaau o le Plum ma fugalaau oona e aofia i le 60 cm le umi ma e sili atu i le 15 cm le umi.

Redioli faʻamafanafana: ituaiga ma igoa faʻalauiloa mo lanu matagofie

O le ituaiga matagofie o gladiolus Black Surprise e le gata ina afaina i se matagofie matagofie, ma e seasea ona tupu, ae faapea foi ma se pu malosi e oo i le lua mita le maualuga. lanu violē-lanu meamata ma le lanu piniki po o le lanu violū ia Iulai avea ma lagona o le togalaau. O le faʻaogaina o le umi e tusa ma le 70 cm le umi, e mafai ai ona tatalaina le 6-10 telelaina i le taimi lava e tasi ma faʻamaina paʻu paepae i luga o nei petals.

E pei ona mafai ona vaaia i le ata, o le gladiolus Traderhorn o se laau e matua lauiloa, e le gata ina tosina mai ai le silasila lautele, ae e manaʻomia ai foi le mamalu mamalu. O le maualuga o le toto e oʻo i le lua mita. O le tele-floating gladiolus Traderhorn e fuga mai ia Iulai seia oo i le faaiuga o Aokuso, e oʻo atu i le 10-18 buds i le afa mita mita. O se fugalaau lanu mumu lanu mumu ma se pulumu papaʻe papaʻe i luga o le petal pito i lalo e oʻo ile 15 cm le maualuga.

Gladiolus Oscar - o se mea moni lava! Fugalaau matagofie o le fugalaau o le vevela-silk petals. O laau laau Oscar e oʻo atu i le maualuga o le 120 cm ma faia le 15-20 buds ma le diamita o le 12-15 cm i luga o le afa mita le maualuga. E tutu lelei ia uʻamea, ae tatau ona fusifusia i le vaega e puipuia ai le mamafa o le malosi mai mea leaga ma mea leaga.

Gladiolus Zizanie o se aso malolo moni i luga o le saite! O le fugalaau lanumumu-lanu mumu e le alu ese ma e mafai foi ona suia nisi ituaiga. O loʻo ufiufiina i luga ole lanu mumu ma le paʻepaʻe, o le gaʻo e faʻafefe ma le alofa ma faʻafefe i lalo o se galu.

Gladioli ma fugalaau enaena

I ni nai tausaga ua mavae, e le mafai e tagata faifaatoaga fugalaau ona manatu o ituaiga eseese o gladiolus i lanu enaena e le masani ai mo le aganuu o le a avanoa mo i latou. O le asō o se mea moni!

Gladiolus Chokala e afaina i le suamalie o sukalati, kalame vaivai, pulupundy ma lanu piniki-lanu manogi. O le lanu e oʻo atu i le maualuga o le saturation i le pito o paluga paluga. I le ogatotonu e 12-centimita tulimanu o gladiolus. O le sukalati e mama ma vevela. O laau totő lava e malosi tele, lapoa, e mafai ona ola e oʻo i le 120 cm, o lea latou te manaʻomia ai le lagolago poʻo le faʻamalosi.

Eseese ma le enaena, e pei lava o fugalaau fugalaau i aso nei ua matua tele lava. O se faʻataʻitaʻiga o le gladiolus o El Diablo ma fugalaau lanu enaena-efuefu, o laʻau taitasi e teuteuina i se vela vine.

Leai se mea e sili atu ona manaia o se ata o se gladiolus ma le igoa o le ituaiga "Magic Anamua". O se fatuga o filifiliga i totonu o le loto ma fugalaau lanu enaena e maofa i foliga mataga ma se mea mauoa o ata. O le lalac-smoky edges of petals e faʻauluina, o vevela tutotonu o loʻo valiina i lanu piniki ma le kuka.

Lilac ma le violetiolusio

E toetoe o le lanumoana, pale lilac ma toetoe lava o le purpleioli fiafia e fiafia i taimi uma i le faateleina o le mafaufau o tagata fai togalaau.

O Gladiolus Passos e faʻaalia se lanu moni e faʻapipiʻiina ai se tala faʻapitoa o petals, o lanu violē lanu violē faataamilo i pito ma fusi vine i le ua o le corolla. E le gata i lea, o le pito o le fugalaau e teuteuina i se tuaoi o le galu lea e faaopoopo atu i le Fasos gladiolus ituaiga eseese o le matagofie ma le teuteuina. O fualaau totogo i le afa lona lua o le taumafanafana e maualuga lona 120 cm, o le afa mita e pa'ū i luga o se faʻaoga-taliga.

Gladiolus Lilac ma Chartreuse - agaalofa lava ia. O paluga faʻasalaina e ufiufi i fasi tila o le lilac, lemoni ma lanu piniki. I fugalaau i le faʻamavae atoa, malulu, lilac leo e sili atu i le mafanafana, lanu piniki.

Na mafai e tagata faʻatoʻa ona maua ituaiga o gladioli ma fugalaau lanu eseese mo le natura. Ae ui i lea, o se fuga lanumoana lanumoana poʻo le lanumoana e lei faia. Ae ui i lea, i le lanu o le Sweet Blue gladiolus e na o se paʻu manaia ma le malulu e foliga mai e foliga mai e lanumoana le leo o le lilac.

Gladiolus Blue Mountain o le a talisapaia e tagata e fiafia i lanu lanu susulu. Corollas o lenei ituaiga o loʻo i luga o le lilac background e faʻasuasolo solo i le pulumu piniki-lanu viole. O veins i luga o petals e mama nai lo le lanu sili, naʻo luga o le pito i lalo o le fugalaau matou te matauina ai se lanu violē lanu violē. I le taimi e tasi i le taimi lava e tasi 6-8 tele fugalaau tatala, e oo atu i le lua vaiaso e aunoa ma le leiloa o latou lalelei.