Laʻau

Faamalologa o meatotino o le heather

I Nouei, o le mea e taʻua ai le tama o se faailoga o le atunuʻu, ma i le taimi na tupu ai, o vailaau vavao uma e valiina i ata uma o le lilac, o lenei laau ua leva ona faʻatauina e le gata mo le manaia ma le tumau, ae faʻapea foi mo le faʻamalolo. O se tasi o ia mea na uunaia e le natura lava ia, po o le, e tagata nonofo i le vaomatua.

O le au Norwegian hunters ua latou matauina faifai pea i nisi eria ua matua fememeai ma malepe. Na foliga mai o manuʻa manua ma maʻi, o le mea moni na tietie i le keke, o le sua lea na taofi ai le toto, sa avea o se faamaʻi manuʻa ma vailaau faʻamaʻi pipisi, faʻamoemoe mo vaomatua o meaola matala.

Na talia e tagata le malamalama aoga. I aso nei, e le gata i le Scandinavia, ae faapena foi i Siamani ma isi atunuu Europa o loo tupu ai lenei laau aoga, o loo aofia ai Hate i le fomaʻi aloaʻia, ma o suʻesuʻega faasaienisi o aso nei o loo suesueina le tuufaatasiga ma meatotino o le "tagata ola maloloina".

O a mea e faʻamalolo ai le heather, ma o a maʻi e mafai ona faʻaumatia ma lana fesoasoani?

Le tuufaatasiga o meaola o le heather

I pupu o laʻau ma fugalaau o tagata nonofo i vanu papaʻe, ua maua e saienitisi se faʻalauteleina o mea eseese o mea gaosi. O Heta e tamaoaiga i tannins ma resins, coumarins ma mea faʻalaʻau, saponins, flavonoids ma minerale.

O nai laumei laititi e aofia ai glycosides ma alkalaids e le masani ai, phenols ma vitamini. Anthocyanins o loʻo i ai i aʻa ma lala o le vao, lea e puipuia ai le matua, le atinaʻe o neoplasms ma le aʻafiaga leaga o le siosiomaga i fafo.

O suʻesuʻega o le tuufaatasiga o le heather ma le aoga o mea totino o le laau ua faʻamautu atoatoa ai le matematega moni a le fomaʻi ma fomaʻi.

Lago ma masini vaovao ua gaosia i se taimi pupuu ma le taimi o le fugalaau, pe a faateleina le tele o mea gaosi i lala, lau ma fugalaau o vao, e sili ona aoga.

I aso nei, o popo apical o le heather ma laʻau ma tumutumu e faʻaaogaina e le gata i tagata faʻapitoa, ae faʻapitoa foi i togafitiga aloaia. I Rusia, ua aloaia ai Heather e avea o se faʻaopoopoga o meaola faʻalauiloa, ma sauniuniga e faʻavae i luga ole faʻaaogaina ile faleopathy.

I lenei tulaga, faatasi ai ma le tele o mea tau vailaau o le heather, e toetoe lava a leai se faʻailoga. O le mea taua o le faʻaaogaina o lenei laau, e le tatau ona e faʻagaloina togafitiga ma feutagai ma lau fomaʻi maʻi i le taimi muamua.

Soifua Maloloina o Heather

O mea e faaaoga i le gaosiga e faʻaaogaina mo le gaosia o fualaau oona ma fualaau oona. O mea faʻamalolo o le heather e oʻo atu ai i le rūmāmati, gout, inflammatory process and infections of nature eseese. Mo togafitiga, e mafai ona e faʻaaoga le heather i luga o moega o le togalaau

Ona o le gafatia e faanatinati ai masima sili atu i le urine, ia maua ai se visepisi ma le toʻafilemu, o le heather decoctions ma le tea o le a aoga mo faamaʻi oona i le urogenital area ma le atherosclerosis, gastritis ma le colic gastric, o le ate ma le rumati.

I faiga faʻafomaʻi faʻapitoa a Europa, o mea aoga o le pata o le pata o le vao e faʻaaogaina i le togafitiga o faʻalavelave faʻalavelave ma le le mautonu.

E le gata i lea, o le inu, mafua ai le vevela, fesoasoani e faamama le vevela, faamama le tino o toxins.

O mea faʻamalolo o le heather e manaʻomia mo le malulu, faʻamaʻi faʻalamalo ma faʻamaʻi mea e aʻafia ai, ma faʻatasi ai ma se maʻi vevela vaivai. O le inu malosi o la latou lala o le heather malulu o le a fesoasoani:

  • faaitiitia le malosi o le tale;
  • faamafanafana le tiga
  • ia faʻafouina le toe faʻafouina o mea ua faaleagaina;
  • faʻavaveina le tuʻuina atu o le pipisi.

O faʻaaliga o stomatitis, faʻapea foʻi le foci o le mumū ma le angina, e mafai ona faʻamalolo e ala i le fufuluina o le gutu ma se teuteu mafanafana a le tama. A uma ona inuina le inu mai le togi o le Hate, o le gaogao o le manava o loʻo faʻatasi ma le tiga o loʻo totoe, ma talu ai ona o le tele o meaʻai o le inu, o le manava o le manava ua taofia le ita.

O mea aoga o le heather e faʻaalia foi i le faʻaaogaina o sauniuniga e faʻavae i luga o mea e gaosi.

O faʻamalosi ma le paʻu o le susu e faʻaalia mo le rūmāmati, maʻi o le isi ma isi dermatitis, ola ma le gout. I le taimi lava lea e tasi, e le gata ina faʻamafanafanaina le tiga o le tino i le paʻu pe maua ai se aoga aoga i sooga, ae faʻamaʻi ai foi manua ma faʻamalosia ai le togafitiga.

O faʻamaumauga ma meaʻai faʻatasi ma le heather infusion o togafitiga masani e fautuaina ai:

  • faʻamalosi
  • faatasi ai ma fusi ma otaota;
  • ma ni manuʻa mama vaivai.

I totonu o atunuu Scandinavian, o mea manogi e faʻavae i luga o sekone mai le heather ua leva ona faʻaaogaina mo le malulu, mumu ma isi manuaga o le paʻu, e aofia ai manuaga faʻamalolo ma faʻasalaga.

E mafai foi ona faʻaaogaina le faʻaaogaina o le faʻamaʻi, faʻasalaga ma le faʻaleagaina o keke o le heather, mo faʻamalositino, mo se faʻataʻitaʻiga, faʻatasi ai ma seborrhea faʻatasi ai ma le vevela, faʻaleagaina ma le gau o lauulu.

O le faʻafefeteina o lau ma fugalaau o le a faʻaitiitia ai le afaina e mafai ona maua i le tino.

Ina ia faia lenei mea, e faʻaaoga le vai e fai ma auala mo le fufuluina. Faatasi ai ma se teuteuga o le heather e iai mea aoga, e faia ai ni faʻaoga ma faaopoopo i masini faamalolo.

Faʻaeteete pe a faʻaaogaina vailaʻau o le heather

E seasea lava ona maua ni laau o le a aafia ai le tino naʻo le lelei, e aunoa ma aʻafiaga. O Heather, lea e toetoe lava a leai se faʻailogaina, e aofia ai lenei vaega, o vailaʻau faʻaleagaina e amanaʻia e fomaʻi i le tele o atunuu ma o loʻo suʻesuʻe pea ma le tului.

Ae ui i lea, faʻaeteete pe a manaʻomia le iniseti decoction poʻo le lauti ma le heather:

  • ma le maualalo o le eletise;
  • i le taimi o le tigaina o faʻamaʻi masani o gaʻo i totonu;
  • faatasi ai ma le le faapalepale taitoatasi i vaega o laau toto.

O le maelega tele mo togalaau ma le taele e mafai ona taitai atu ai i fualaau momoe ma mafua ai sina le mautonu.

O vailaʻau faʻatelaʻau a le heather e faatatau i tamaiti e mafai ona faʻaaogaina naʻo le faʻatagaga a se fomaʻi, pe a uma le tolu tausaga le matua.