Fugalaau

E faʻapefea ona fesoasoani i se viole pe afai e lanu samasama lau lau

Violets o se malo fiafia i luga o le windowsill, ae ia mafai ona maua se falemaʻi ola maloloina e manaʻomia ona e faʻamautinoa le tausiga lelei. O le faailoga muamua o faafitauli e masani lava o se suiga i foliga vaaia o laulaau. O i latou, o ni faʻataʻitaʻiga, ia mafaufau le tagata fai togafiti pe aisea e lanu samasama ai le lanu po o le tu i luga.

Faailoga o faʻamaʻi faʻapitoa

Soʻo se suiga i le foliga mai o le senpolia mo le leaga e mafai ona fesootaʻi atu i faʻamaʻi pipisi poʻo faʻamaʻi pipisi. O suiga o le physiologist e faalagolago i luga o tekinolosi faʻaaogaina o mea taufaatoaga, o faʻalavelave faʻapitoa e faʻalauiloa pe a uma ona faʻavaivaia le laau O le faailo e tatau ona e vaʻavaʻai i ai mo le mafuaʻaga o le faʻafitauli o le laau o le tulaga lea ma le tulaga o le laʻau lau. O le a le mea e fai pe a fai e lanu samasama lanu samasama?

O le tulaga saʻo o laulaau e faʻasaga. O laulaau e le tulaʻi ma fatuina se matagofie matagofie, o le totonugalemu o le pulou o fugalaau. I luga o lau o le senpolia e leai ni fugalaau e tu i le itu i luga.

Suiga o le tino ma a latou faʻailoga

Mafuaaga o lanu samasama o laulaau violē:

  • Tulaga le saʻo
  • le faʻafefeteina le talafeagai ma laʻei pito i luga;
  • manaoga e le mafai ona ausia;
  • Oti masani o laulaau pito i lalo.

O le mafuaʻaga muamua mo faʻafitauli uma atonu o le maua mai o se laau poʻo se mea e faʻaaogaina ma ni mea na faia i le mea na fai. O le mea lea, o le laulaau mo aʻafiaga e tatau ona ave mai se fale maloloina lelei e aunoa ma ni nai faaletonu ma e le mai le pito i lalo o le pusa. O le atinaʻeina faʻatau e tatau ona lua vaiaso le puipuia. O lona uiga e le o tuʻuina atu le fale i le aoina, tuʻu eseese ma mataʻituina lona tulaga. O faʻamaʻi poʻo faʻamaʻi manuʻa i lenei taimi o le a iloa, ma o le aofaʻiga atoa e aloese mai faʻamaʻi.

Yellowing of leaves i le pito i lalo e mafai ona faauigaina o le viole ua matua ma e leʻi toe totoina mo se taimi umi. E le lava meaʻai, ma e tufatufaina atu mo fugalaau ma laʻau talavou. O le mafuaʻaga e mafua ai ona lanu samasama ona o le leai o le pasala ma le gaʻo. E tutusa lava le taunuuga e mafai ona fai pe afai ua leai se eletise o le eleele, o elemene i totonu o se siosiomaga alkaline e le mafai ona pasi i totonu o se solu tioata. O le auala sili e foʻia ai le tulaga atonu o le toe totoina o se fugalaau e suia ai le eleele pe fafagaina ile vai inu.

Ae ui i lea, o le mafuaʻaga atonu o le suʻesuʻeina o laulaau i le malamalama susulu, ma le gata i le la. O violets i luga o fata i totonu o faʻamalama e le faʻamalamalamaina e afaina ai le tele o moli. O loʻo i ai se ata tifaga e mafai ona faapipiiina i le tioata faamalama poʻo le ufiufiina o laau i auala faigofie. Violets ma lanu uliuli e sili atu ona puipuia i le tele o le malamalama.

E mafai ona lanu samasama mai le paʻi o le malulu malulu i le tau malulu, pe a faʻafeinu i vai malulu pe tele. E fiafia Senpolias i le ea malulu, ae e mafai ona ausia lenei mea e ala i le nofoaga e lata i le tane vai vai poo le susu. E mafai ona fufulu fasi violets? Leai, e le faʻapupulaina le faʻamamafana, ae faʻaleagaina foliga vaaia o le senpolia. Lea e le fiafia i le faʻaleleia. Tausia mo i latou e aofia ai le mulumulu i vai paʻu i totonu o le fagu ma faʻagogo i totonu o le faletaele ile kuata kuata. O le fugalaau e maua ai vai o le a avea ma taulaiga mo le susulu o le la, ma o le a susunuina le laulaʻau, o le a le o se mea lanu enaena.

Afai o le laau o loʻo tu i totonu o se ata, e mafai ona mafua ai le foliga mai o lau paʻu po o le paʻu. O le maualalo ma le maualuga o le vevela ei ai aʻafiaga le lelei mo le laau. I le vevela i luga aʻe o le 25 tikeri, o le fugalaau laulaʻau.

O laulaau lanu samasama e mafai ona faʻaaogaina mo le vaʻaia. Afai e tipi i lalo le pulu ma lalo le ogalaau, ona tatau lea ona afifi i le galu ma faʻamama. O se taunuuga, o le a aliaʻe aʻa. E faʻalautele le fale ma maua ai meaʻai faaopoopo.

Aisea e tulaʻi ai le viole

Afai e tosoina laulaʻau lanumeamata, atonu e tele mafuaaga. O se tasi o ia mea e le lava le ala e tasi. Ina ia mafai e le viole ona faia le sao saʻo o laulaau, e tatau ia i latou uma ona maua le faʻamalamalama lanu. O le mea lea, a maeʻa se taimi patino, e tatau ona liliu le tagata totō i se pito laʻititi, ma suia le susulu o laulaau.

O le isi mafuaʻaga e mafua ai ona tulaʻi laulaau i totonu o le viole atonu o le ea malulu, lea e masani ona puipui ai laʻau i le tumutumu o le fugalaau. O laʻau e ita i le suiga o le nofoaga, ona o latou o le fale. Afai o loʻo faʻamalulu le pito i lalo o le ipu, ona manaʻomia lea e le laau le kuka i luga o le kuka, ae i totonu o tapulaa masani. I tulaga vavave, o le laulaʻau e mafai ona tulaʻi i le tauiviga mo se nofoaga i le la.

Maʻi faʻamaʻi o violets

O faʻamaʻi pipisi e aofia ai i latou na faʻalauiloaina i totonu o se fale vaivai. O le mea lea, o le mafuaʻaga o le faʻamaʻi o se tausiga le talafeagai. Ina ia puipuia le senpolia mai faʻamaʻi, e tatau ona e le muamua faʻamaʻi faʻamaʻi i laau fou. E faʻaaogaina le keletini e fai ma lapataiga. Lafoaʻi e mafai e le laau ona:

  • lē usitaia o tuutuuga faʻavave;
  • le faʻafeusuaiga le talafeagai o laau:
  • faʻataʻitaʻiga, o le maʻa malulu malulu na tuʻu ai le laau.

I lalo o ia tulaga, o le pala e aliali mai i luga o laʻau po o aʻa o le violet, o le sone lea e mafai ona oʻo i ai le paʻu. O se tasi lea o faʻamaʻi pipisi o le senpolia pe a le o matauina le vevela ma le susu. O le faʻapogai o le faʻamaʻi o le faamai e faʻasalalau atu i le lalolagi. O le mea lea, e taua le fufuluina o mea uma na faʻatau ma eleele e faia ile fale.

O le isi faʻamaʻi e mafai ona faʻaumatia uma violetini i se taimi puupuu e taua o le paʻu paʻu, lea e amata o se pefu e le afaina i le paʻepaʻe paʻepaʻe, e muta i le oti o le laau. O le lūlū palapala i luga o violets e manaʻomia ai togafitiga vave. E le mafai ona e taatia mai se mea faapena.

Mo togafitiga i le amataga, e mafai ona e faʻaaoga fualaau faasaina e pei o le "Topaz" poʻo le "Saprol". Seiloga na e maitauina se paʻu palapala, ia faʻatumu le laau i le elefesa uʻamea, tapuni faʻatasi ma se taga faʻamaufaʻailoga ma fatuina se vevela e 25 e fasi ai le mycelium. E mafai ona e pamu e faʻaaoga ai le faʻamalologa o le suauu ma le sapalai tagamea. Afai e faʻamalosi le milipovi luga o le violet, faʻaumatia le laau, ma faia togafitiga puipuia mo tagata o totoe o le windowsill.

O le eseesega i le va o le fesuisuiai e afaina tele i le salalau atu i laau uma i le vavao. O faʻamaʻi e le faʻaaogaina ona o le le tausia lelei e mafai ona fasia se tasi laau.