Laʻau

Faʻasagaina o laau o le apu: auala e puipuia ai i latou i le tautotogo mai faʻamaʻi ma faʻamaʻi

Atonu o laau Apple o se tasi o laau taatele i togalaau. O nisi o latou ituaiga e ola mo le tusa ma le 100 tausaga. Ae mo laau e fua mai, latou te manaʻomia le tausiga lelei. O le mea lea, e taua le iloa pe faʻapefea ona togafitia ia laau o le apu i le tautotogo. A uma mea uma, o le vave saunia o se laau mo le vaitau fou o se mea e tatau ai.

Auala e tausi ai laau o le apu i le tautotogo

I le amataga o le tautotogo ia Mati, faamama le togalaau. E faatatau foi lenei i laau apu. O le amataga, latou te aveesea otaota uma o siomia ai i latou. O le paʻu, lea na faʻamalosia, e tatau ona aveeseina, aua o iinei e mafai ona i ai se punavai o faʻamaʻi eseese. O nei nofoaga e faigofie foi mo le maluluina o iniseti.

E mafai ona faaleagaina paranesi e le malulu ma meaola faalafua. O le vaega pito i lalo o le ogalaau o nisi taimi e mafatia ai mai ai. Afai o lenei mea e le lelei, o le togafitiga togafitiga ua lava lea. Afai e 'ai le paʻu i le fafie, ona tatau ai lea ona fai se tui ma se alalaupapa.

A faʻamaʻolotoina laʻau o le laau mai i le paʻu ua leva ona oti, o loʻo i luga togalaau papaʻe mai le eleele i lala skelelalo o loʻo i lalo. O lenei fuataga e faapitoa le talafeagai mo laau laʻititi, e puipuia ai i latou mai le la, ae le gata. E aoga foi lenei mea mai faʻamaʻi pipisi na maua i le paʻu.

I luga o le faʻatauga, o loʻo i ai se faʻafefiloi ua saunia i luga o se faʻamau. E mafai faʻaoga lime moli. O le copper sulfate e masani ona faaopoopo i ai. O loʻo faʻamauina lelei le paʻepaʻe ma e leʻi fufuluina e timuga. I luga o laau tuai, pe tusa ma le 10-15 tausaga le matutua, o le paʻu e le faʻaalia i le la. O le mea lea, mo lenei faamoemoe, e le tatau ona faamamaina.

E le gata i lea, ao le i teu ese mai laau, e tatau ona aoina ni pusa, o fua e totoe mai le tautoulu. O nei mea uma ua susunuina i otaota. Iloilo le apu ma manuʻa, pe afai oi ai, na o le paʻu mama e mama i se naifi i se mea maloloina.

O lenei nofoaga e tatau ona eleʻele, ona faʻaoga lea o se togalaau. E talafeagai mo le faʻaaogaina copper sulfate solution. I totonu o se pakete vai, 300 g o tupe ua fafagaina ma o lenei paluga ua faʻaaogaina e togafitia ai nofoaga ua faaleagaina i luga o le ogalaau o le apu.

Faʻasalaga faʻatoʻaga po o le tuʻuina o togalaau e faʻapipiʻi ai vaega uma mo le puipuia o faʻamaʻi ma faʻamaʻi. E mafai ona e faia sea ituaiga e faavae i luga o fafie. E 50 vaega o le resin ua vevela i le tulaga o le suavai, 13 vaega o le puaa po o le mamoe povi ma e 20 vaega o le fafie ua faaopoopo i ai. O nei mea uma ua maeʻa fefiloi.

O loʻo i ai faʻamatalaga faʻapipiʻi faʻatau, ae le tele o fai togalaau latou te le fautuaina e faʻaaogaina, aua o loʻo aofia ai le rosin ma le faʻamamaina o le suauu. Latou te manatu e leaga i laau.

Taʻuina laau apu

O le taimi nei e mafai ona e amata teuteuina le tautotogo. E taua le mafaufau i le nofoaga o paranesi, aua o lo latou tuputupu ae ma fualaau aina e faalagolago i lenei:

  1. Le sili atu o fualaau aina uma e mafai ona tuʻuina mai ai se paranesi, lea e fai ai se pito i luga ma le ogalaau o loʻo aveesea i latou i le mea muamua.
  2. O lala amiotonu e tupu malosi atu nai lo isi, ae e itiiti ni a latou fua, e faʻaaluina le tele o le malosi i le tuputupu aʻe.
  3. O le tele o fualaau aina o loʻo faia i luga o laʻau o le apu.
  4. E taua le aveeseina o lala faʻamaʻi ma faʻamaʻi.

Faʻatasi ai ma le kalapu pale e le faigofie tele. Latou te le fautuaina mo le teuteuina o laau o le apu i lalo ifo o le 3 tausaga, e pei ona manaomia mo lo latou tuputupu aʻe. Ae o lala skeletal, ua faapuupuuina. Afai o loʻo faʻatinoina le faʻatinoga mo faʻamuamua matua, ona fai loa lea i le umi o le tuputupu ae faaletausaga.

O le teuteuina o laau o le apu e fesoasoani faatonutonu le tuputupu ae ma fualaau aina. O laau e 1 tausaga e masani lava e leai ni laʻau tetele. E vavaeeseina i latou pe a ma le mita mai le eleele.

E oʻo atu i le 5 tausaga le matutua, sili atu ona lelei le faia o le teuteuina i luga o se apu, ma faʻapouliuli ai lala e aoga le faʻaeteete. E sili le faʻapipiʻiina i se mea pito i lalo e aloese ai mai le tolopo i le atinaʻeina o laau.

O le tausiga ole tausiga o laau e manaʻomia ile tausiga faʻapitoa. Pe a toe totoina se laau, e tatau i se tasi ona mafaufau pe ua i ai se siitaga i le 2 tausaga talu ai. Afai e le o matauina, ona faʻaaogaina lea o vaega o fualaau aina suamalie ma lemu vavae ese lala o skeletal.

Pe a galulue ma laau tuai, i le teuteuina o latou taʻitaʻia e le vaega o paʻu moe. O loʻo tu i le pito i lalo ole fana. O ia laau e teuteuina pe a ma le 7 tausaga le matua.

O le taunuuga o lenei popolega o le a le o toe mamao. Toe amataina faagasologa amata i le tausaga a sau. O le mafaufau o le pale e fesoasoani i sili atu le mafanafana o le apu ma lona aofia. O nei mea uma e afaina ai le tulaga o le laau ma lona gaosiga.

O le a le mea e sosolo i ai laau i le tautotogo

I le taimi nei, e tele vailaau eseese mo le puleaina o manu. E mafai ona vaevaeina i ni vaega se lua e tusa ai ma le auala e faʻaalia ai: faʻaogaina ma faʻafesoʻotaʻi.

O le a le eseesega? Faʻafesoʻotaʻi fualaau faʻataʻitaʻi lelei lava mo le vave togavao. E lelei tele i latou faʻamaʻi faʻamaʻi na maua i lalo o le paʻu mago.

Insecticides o lenei ituaiga, pau i luga o meaola faalafua, vave faʻaumatia i latou. Ae o la latou miti o le puupuu o le taimi o le gaioiga, o lona umi e na o le vaiaso, e le gata i lea, e faigofie lava ona fufulu ese e timuga.

O vailaʻau faʻasaina e eseese i le mataupu faavae o le faʻaalia. A maea le gaosiga, latou te ulu i totonu o le apu, lea fasioti meaola. O le umi o le iniseti e tusa ma le 2 vaiaso.

I lenei tulaga, o le fualaau faasaina e le afaina ai le fua, aua e vave lava ona pala. E sili atu le lelei mo le faʻasologa mulimuli ane o apu. O nisi nei o vailaʻau o loʻo i ai nei:

  • Voliam Targo - lelei e faasaga i ticks ma moths.
  • Nurell D. O lenei fualaau faasaina e lelei e tetee atu i faʻamaʻi pipisi.
  • Ole afaina e le gata ina faaleagaina ai le moa, ae faapea foi le laumei.
  • Benzophosphate. O lona gaioiga autu e faʻatatau i meaola faalafua, ae o le elemeneina o iniseti e toetoe lava a le afaina, e oʻo lava i le 1 masina.
  • Ole fesoasoani Oleokuprit i le tau faasaga i aphids, ticks, ma iniseti.
  • Karbofos. E aoga i le vaitau o le tuputupu ae mai meaola faalafua, ae le aoga i le taimi o le palota.

E faaopoopo atu i iniseti, ei ai foi oloa masani. Mo se faʻataʻitaʻiga, o se fofo o le efuefu laupapa e fesoasoani i caterpillars ma apple aphids. E le gata i lea, e aofia ai elemene taua aoga: magnesium, iron, copper.

Mo le faʻaaogaina o le tau o le apu e faʻaaoga ai se vaifofo apamemea po o le sulfate uʻameaNa te tauivi lelei ma isi meaola faalafua. E eseese foi le faʻaogaina o meaʻai: o le sipisi o loʻo kuka, garlic, tapaa. Lelei ma se fofo o le sapalai tagamea.

Ona o le mea moni e faapea o le vaitaimi ole gaoioiga o meaola faalafua e eseese, o se tasi poo le isi auala e mafai ona faaaogaina filifilia. Po o le faʻaaogā faʻalavelave iniseti faʻatele. E filifilia e taʻitasi le faiva mea e faigofie mo ia.

Faaaogaina o fualaau faasaina, e taua le tausisia o le metotia. Aua nei galo e uiga i fuataga saogalemu pe a e galulue faatasi ma i latou.

Puleaina o pest

A maeʻa le fufulu o le laau, ua oʻo i le taimi e faʻaaogaina ai mai meaola faalafua. E sili atu le lelei i le faia o le siama i le tautotogo nai lo le faʻamaʻiina o iniseti i le vaitau o le taumafa.

O le togafitia o laau o le apu e iai ona lava togafiti. Ua vaevaeina i ni vaega. I le amataga o le tautotogo, i le masina o Mati, ao lei amataina le tafe o le suavai, o le uluai faagasologa o loʻo faia. O le pale o le apu o loo sosolo i ni fofo faapitoa. E ono mafai iinei faʻaaoga le suavai Bordeaux.

E mafai ona e kukaina oe lava ia. Ua faia lenei mea e pei ona taua i lalo: 250 g o le vave ola i le 10 lita o le vai (malulu) ma faʻapipiʻiina. Ona faia lea o se vaifofo o le apa memea o le sulfate, mo lenei, 2.5 lita o le vai mafanafana, ave le 250 g suauu sulfate. O lenei faʻafefiloi e sasaa atu i totonu o se vai fofo ma faʻafefiloi lelei.

O le mea lea e faʻapena pupuina palealii. O le tau maualalo mo le taualumaga o le +3 ° C. O loʻo faʻapitoa foʻi fesoʻotaʻiga faʻapipiʻi fesoʻotaʻi. E taua i le laasaga e sosoo ai. Latou te gaosia le pusa, lala ma fanua latalata i le apu.

O le togafitiga lona lua ia Aperila. Pe a uma ona amataina le pulupulu, ae leʻi ola le apu. E sili ona lelei le faʻaogaina o se faʻaogaina o le iniseti o le tino ina ia le mu ai fatugaʻo. Pe mafai foi ona e faʻaaoga sauniuniga faʻafesoʻotaʻi i luga ole faavae o meaola, e saogalemu mo eletise.

Fugalaau apu

I le vaitaimi o le fuga o fatugaʻo, latou te tau faasaga i le apu o le apu ma meaola faalafua e fafagaina i luga o lau laau. Mo nei faʻamoemoe, o vaifofo o nei vailaʻau pei o Benzophosphate, Karbofos, Rovikurt e talafeagai.

A amata ona liu piniki, e mafai ona e puipuia ia apu mai i anufe. E aoga tele iinei Bitoxibacillin solution. E taua foi le siakiina o laulaau mo le i ai o ni meaʻai o fualaau aina. Karbofos o loo tauivi ma i latou, ma o le faaaogaina o le sulfur e faaaoga foi.

O le faʻagasologaina e le o faʻatinoina i le vaitaimi o le amataga o le pua, ina ia le faʻalavelaveina le fausia o ovaries. Pe a fuga mai fugalaau i luga o le apu, o faiga e pei o le veleina o vao ma mea e maua i luga o le laau e mafai meaola faalafua ua aveesea e le lima. I le taimi lea, e le tatau ona sosolo le laau apu, aua e mafai ona afaina ai iniseti e afaina ai.

O le isi laasaga o le faia o le tautotogo o le apu amata i le faaiuga o le fuga. I le taimi lea, latou te tau faasaga i iniseti e faaleagaina ai laʻau ma fua, e pei o le moa laula ma le codling moth.

E mafai ona tautau pipili lele. O mea mulimuli ia na tutupu i le faʻatupuina o le tau o le apu ma se tulaga taua tele. O nisi taimi atonu e tatau ai le faʻaauau pea ona faia o laau.

Apple faamai - togafitiga ma le puipuiga

O se mea taua o le puipuia ma le togafitia o faʻamaʻi o le apu. E tele lava taimi e sauni ai sauniuniga malie mo lenei mea. E aoga tele i fungal infections ma e le gata.

Mo se faʻataʻitaʻiga, e faʻaaogaina Chorus mo le tuai ona gaosia o laau opu. E mafai ona faʻaaoga ao lei fuga. O ia puipuia mai le paʻu palapala ma i le taimi lava e tasi e maualalo le oona. Faatasi ai ma le maʻi lava lea e tasi latou te tau ai ma le fesoasoani a le colfidal sulfur.

O le a fesoasoani i togafitiga ma copper sulfate. Na te faia le apu e faasaga i faʻamaʻi faʻamaʻi, lichens ma namu, lea e mafai ona aofia ai meaola faalafua eseese, ma latou puipuia foi laau mai le manava masani.

Mo le susunuina o se laau, ua saunia ai le vaega lenei: 200 g sima sulfate i le 10 lita o le vai. I le amataga o le tautotogo, o le laau ua faʻamamaina o lichens, aveeseina le paʻu. Ma o latou togafitia mea e aafia i lenei fofo. O le suavai o Bordeaux e aoga foi i ia tulaga.

O le puipuiga lelei o le paʻu o le apamemea kesi. O le faʻafefiloi o le sulfate sima ma le lime ua tineia o le a fesoasoani mai ai, e gaosia i le 10 lita o vai ma togafitia i laau. E faʻaaogaina foi le faʻamaʻi o le carbonbonate.

Fuga laau apu i le tautotogo

O le tautotogo tautotogo mo le apu e aofia ai lona faʻaaogaina. I le taimi lava e uma ai le kiona i totonu o le liʻo lata ane, latou teliina ma le totoʻa le eleele ma faaopoopo le ammonium nitrate.

I le amataga o le vaitau o le tuputupu ae, o mea e maua ai le maualuga o le kulimi o mea e maua ai le gaosiga e talafeagai. A o le i aveesea ia vao ma sili atu vaʻaia ma le faʻaeteete eleeleina ia le faaleagaina ai aʻa. E mafai ona e faʻaaogaina se vaifofo o le suasusu i le vai 1:10, faʻafefeteina manulele 1:15. Faaaoga ma le sulfate apamemea, faʻafefe i le vai 2 g Per 10 lita.

O fugalaau lelei e mafai foi ona saunia mai le vao. Mo le 10 lita o le vai o le ae manaomia ai le 100 g o le ash ma Art. l Uro. E faʻafefiloi le faʻafefiloi i lalo o le laau. Faʻaaoga mo nei faʻamoemoe ma humus. Faʻatasi ai ma se eleele le lelei, o le faʻaleleia faʻatasi ma le amataga o le ola o le a aoga foi.

E mafai ona saunia i le foliga o le suavai e ala i le soloia i le 10 lita o vai:

  • potassium sulfate 40 g;
  • superphosphate 50 g;
  • 250 g fuga manu (e mafai ona suia i le 0.5 l le paʻu).

I taimi o le fugalaau e lelei fugalaʻau, ae e le tatau ona e faʻagalo e uiga i mea o minerale. Fafagaina o laau laiti e matua talafeagai lava; ua fautuaina e faʻamaʻi faʻasefulu taimi ma se malologa o le afa masina. A maeʻa laei pito i luga, e aoga le toe tatalaina o le eleele.

E taua tele le tausiga o le tausiga o le suavai. O le faʻamaoniga o atinaʻe masani laau. E na o se taumafaiga e mafai ona e maua ai se seleselega lelei.