O le togalaau

Paʻu Orange Orange i le Fale

Faatasi ai ma le tele o fale i totonu o le fale ua faatauina atu i faleoloa faapitoa, o le gaioi vave lava e tosoina ai ni laau matagofie ma lanu paʻu paʻu ma se manogi o fua manogi pupula. Afai e te maua le onosaʻi ma faia sina taumafaiga itiiti, e mafai ona e totoina se lanu moli mai le fatu ma i le fale, aemaise lava talu ai o se fatu mai fualaʻau 'aina ua faʻatau i totonu o se faleoloa e talafeagai lelei mo se mea totō.

E faʻapefea ona totoina se moli i le fale mai fatu?

O le lanu moli e ufiufi i se pulu mata, malo malosi, i le tasi lima, lea e taofi ai le totogo mai ituaiga uma o mea leaga, ma i le isi, e puipuia lona tupu aʻe. Afai e mamae le fatu, e matua faigata lava ona faʻaogaina, o lea na o fatu fou e faʻaaogaina mo le totoina.

Lanu Alavai:

  • fufuluina i le vai mafanafana;
  • susu mo le 8-12 itula;
  • totoina i eleele mataga pe paʻu i le loloto o le 1 cm i lalo o le ata.

Seia oʻo i le germination, lea o le a sau i le masina pe afa, o le pusa o loʻo i ai fatu e tumau pea i totonu o se paolo, mafanafana. O le mini-greenhouse e manaʻomia ona faʻafefeteina ma faʻaleleia i se taimi faʻapitoa. Ma e naʻo le foliga mai ua totogo, o le a aumaia i le malamalama ia lanu moli lumanaʻi.

Talu ai i totonu o atunuu o loʻo tutupu aʻe ai alalaʻau i le natura, o laau e maua uma ai le vevela ma le moli, e mafai ona e saunia ni vaomatua i le umi o le ao e ala i le totoina o fatu i le faaiuga o le taumalulu poʻo Mati. Ae e oʻo lava i lenei tulaga, o lanu moli lanu e tali lelei i le faʻaloloaina o itula o le ao ma le fesoasoani a moli faʻapitoa.

Suu totogo i le fale

O le totoina o lala totogo e faia i le tulaga pe a tatala ni laulaau moni se lua i luga o se moli, ae e taua le mafaufau o le laau e matua maaleale lava i manuga uma e fesootaʻi ma le gaosiga ma ono mafai ona faaleagaina le aʻa. Pe a faʻapipiʻi i le eleele, e le taliaina le uʻu o se moli.

O le auala sili e faʻavasegaina ai se laau o le toe faʻapipiʻiina lea o le laau faʻatasi ma se paluga o le eleele seia oʻo ina amata faʻatupulaia ma le malosi le paina ma o le a aliali mai pupu. O se moli e ola i le fale e tatau ona masani ona tuʻuina atu i sea faiga, o taimi uma lava e filifilia ai se atigipusa e tolu le tolu cm le maualuga nai lo le fagu tuai:

  • O le tuputupu ae o aʻa o se laau talavou i lea taimi i lea tausaga e manaʻomia ai le faalauteleina o le "nofoaga ola".
  • O laau fualaau matutua matutua e toe totoina ile 2-3 tausaga.

Mo ni vao ma le 4-6 lau, o se ipu e tusa ma le 10 cm le umi ma se paluga oneone o vaega e lua o eleele eleele, o le tasi vaega o humus deciduous, tutusa le aofaiga o le peat ma le oneone e talafeagai. Ua i ai i le isi vaeluaga, o le tele o fanua mumu i le eleele ua faʻalauteleina ma ua faaopoopoina ai sina vaega o le omea. O se laau moli, lea e tupu mai i le fatu i le fale, e mautinoa o le saunia lelei o alavai ma le faʻafeinu vai e le mafai ai ona faʻaumatia aʻa.

Tulaga sili ona tuputupu ae mo se moli i le fale

E pei o tagata uma o loʻo nonofo i le vailaʻau, e le mafai e laau lanumoli ona faʻafeiloaʻi pepa, ae latou te fiafia tele i le malamalama ma e manaʻomia le faʻamamaina o le ea ma le palapala. Faatasi ai ma le leai o se moli, o fualaau suamalie e ono afaina ai pe mumusu foi e fua mai, o lea e lelei ai le ola i luga o le la, ae puipuia ai mai le susunuina o ave saʻo, aemaise lava i le taumafanafana. I le tautotogo ma le taumalulu, pe a oʻo i le umi o le ao, e faʻalauiloaina le moli o loʻo tupu mai le fatu.

O le susu i totonu o le potu e tu ai le laau e le tatau ona maua ifo i lalo ifo o le 40%, a le o lea e amata ona vave paʻu lau laau ma ono oti. E tupu tele lenei mea i le taumalulu, i le taimi o le mafanafana, poʻo le taimi e latalata ai le ulo i le vevela. I lenei tulaga, e tatau ona faʻamamaina le ea, faʻamalo le laau ma ia mautinoa o le palapala i lalo ifo e le mago.

O le tulaga lamatia o le magoina mai le eleele o loʻo i ai i le taumafanafana, o le mea lea, faʻamautu i aso uma, faʻamamaina o le eletise atoa, ae le faʻapogai ai le pala, e taua mo se moli.

O laʻau manogi i le fale e mafai ona oti pe afai o le vai e faʻavaivai ai le chlorine. O le mea lea, latou te faʻaaogaina le timu, liusuavai, poʻo le vai vai mo le itiiti ifo ma le aso, lea e vevela i le 25-30 ° C.

Tausia o se Laau Ufi i le Fale

Ina ia mafai ai e fanau ona ola vave, ma a mavae ni nai tausaga e amata ona fua mai le laau, e tatau ona fatuina ni tulaga, i le Metitirani ma i le itu i matu o Aferika, lea o loo ola ai laʻau i le natura:

  • I le tau mafanafana, e mafai ona faʻatonuina le laau i le ea, puipuia mai le la vevela.
  • I le tautotogo, pe a amata le amataina o le pi ma faatulaga le ovary, e tatau ona i ai laau lanumoli i le 15-18 ° C.
  • I le taumalulu, e faʻaitiitia le vai ma o se taumalulu mafanafana e faia i le vevela i luga aʻe o +12 ° C, e le faʻagaloina le faʻamalamalamaina o le laau.

I luga o le fesiitaiga mai lea potu i lea potu, suiga i le vevela, susu ma isi tulaga tuputupu ae, e oo i le liliu o le fagu, o se laau moli, e pei o le ata, e mafai ona lafoaia laulaau, lanu samasama ma mamae i le fale. O le mea lea, ia fesuiai le laau ina ia tupu atili ai ona aʻa, e fautuaina e tusa ma le 10 ° i aso uma 10.

O aso uma e 7-14 aso, e manaʻomia ai le lalagaina malosi o se lalaga sili ona lelei ma faʻamaʻiina mo fua o le suamalie pe o se tuufaatasiga e faavae i le 10 lita o le vai ma:

  • 20 kalama o le ammonium nitrate;
  • 25 kalama o le superphosphate;
  • 15 kalama o masima salts.

O le tausia o se lanu moli i le fale e faʻaalia ai le faaopoopoina o le sulfate uʻamea faʻafa i le tausaga e faʻafefiloi ai, ma ia faatumauina se lanu paʻu o laʻau, o le moli e faʻamalūina i se vaifofo o le potassium i aso taʻitasi.

Faʻaiuga Orange Orange

Afai e te tausia ma le faaeteete se laau, e vave ona faaopoopo i le tuputupu ae ma atiina ae. Ae ui i lea, e le o tagata uma e manuia i le faatalitali mo le fugaina ma le fualaau oona, ma afai o fualaau aina, e foliga mai e laiti ma oona. O le mea moni e faapea o aluga e tupu mai i le fatu e le mafai ona tauaveina ni uiga faamatua ma atonu e na o ni vao vao. O ia manu felelei e mafai ona iloa i le matua o le tausaga e tasi i tafatafa lanu meamata i luga o le ogalaau.

E faʻapefea ona toto lanu i le fale, e suamalie ma lautele e pei o fualaau aina? I lenei tulaga, e mafai ona e filifilia se tasi o metotia nei:

  • Faʻafoe se faʻamaʻaloga masani o laau i le faʻaaogaina o se fatugala e fai ma faʻatau mo se varietal shank e maua mai i se fualaau aina.
  • Faʻasalaina se moli ma le fugaina e ala i le faʻapipiʻiina o se fatuga o se laau totō ma se tamai laulau o paʻu ma laupapa. Mo le faʻamaoni, e oʻo atu i le tolu mata e mafai ona faʻaaogaina i le taimi lava e tasi, siakiina mai i itu eseese o le ogalaau.

O le auala lona lua e itiiti le taimi e alu ma tiga mo le laau. Afai o le fatuga pe a uma le tui e tumau pea e avea o se faʻatau, o le taotoga e sili ona lelei ona faia i luga o se laau i le matua o le 1-3 tausaga, pe a le sili atu i le 6 mm le lautele o le 'auʻau.

I luga o se tagata matua moli laʻau, i le ata, e mafai ona faapipii fualaau aina suamalie, talu ai o le laau e masani lava e le teenaina ituaiga meaola.

O le paleni kalauni i le fale

O le suaina o se lanu moli i le fale e mafai ona amata i le 6-10 tausaga talu ona uma le fatu ma e naʻo pe afai o le laau e lelei lona paleni. Buds, ona sosoo ai lea ma le ovary, i totonu o laau lava ia e tasi i luga o lala ua atiaʻe o le faasologa lona fa. O le mea lea, ina ia maua vave le seleselega, amataina le faapaleina i le taimi e oʻo atu ai le laau i le maualuga o le 25-30 cm:

  • I le tautotogo, togi le ata autu i le maualuga o le 18-25 cm.
  • O le itu o le itu, o le tolu poʻo le fa o le malosi e totoe, o loʻo vavae ese, faʻamalosia i le paranesi.
  • I le isi vaitau, e lua lala o le poloaiga lona lua e tuua mai le tuputupu ae. O le a latou tuʻuina atu mulimuli ane 3 to 5 togi o le faʻatonuga lona tolu.
  • Ma na o le taimi lena o le a amata ai ona atiina ae lala laau.
  • O le isi, mataʻituina le maualuga o le pale ma le sui taimi o paʻu.

I luga o laau laʻititi, e sili ona lelei le fufulu muamua o fugalaau ma ovaries. O le fua muamua e mafai ona na o le 2-3 oranoa ina ia le tele le malosi o le laau pe a oʻo ina vevela.

E mafai ona e faʻateleina le ulu atu o se laau i le vaitau o fualaau aina e ala i le taumaluluina o se moli i le vevela o le 2 i le 5 ° C, faʻatapulaaina le faʻafeinu ma le le fafaga mo le tolu masina. A oʻo i totonu o le potu e ola ai lau o laau, o le vevela e alu i le 15-18 ° C, e amata le seti o faʻaʻau ma amataina le ovary. E masani ona togafitia le moli i le fale e mafai ona ola i le 50-70 tausaga, e masani ona fiafia i foliga o fugalaau paʻepaʻe ma fua manogi manogi.