Fugalaau

O iinei na fuga mai ai le heather

Manatua le faataoto lauiloa: "I tua atu o laau e le o vaaia le vaomatua"E masani lava, e masani lava ona teufaafaigaluegaina i totonu o mea e le fesootai saʻo i luga o laau poʻo le vaomatua, ae ui i lea, mai le vaaiga a le au failotu, tagata vaomatua ma tagata fai togalaau, o le faataoto e saʻo le faasaʻoina:" E le vaaia e ia laau i tua o le vaomatua. "

E masani lava, e manaia le fiafia i le vaomatua, toatele, o le faafesagai ma ia faafesagaʻi, o nisi taimi e tauaso ai. E toatolu i le lima, o le mea sili, o le tele o vaomatua e nonofo ai o le a faaigoaina e le isi tagata faamemelo o le natura, ma o lona sili atu nai lo le poto taua ua uma ona vaivai. Ae o le vaomatua o se faʻalapotopotoga o faʻalapotopotoga, ma e faitau selau ituaiga o tagata lanumeamata e nonofo ai. Ma ituaiga uma o laau, o ituaiga uma o laʻau po o le lau o le vao e maua ai se vaomatua atoa. Soo se laau toto e mafai ona faamatala e uiga ia te ia lava le tele o mea manaia, ma e matua maofa lava. E mafai, ae alu e sue le ki i ai!

Common Heather (Calluna vulgaris)

E masani ona ou manatua ni malaga i le vao o Trostyanetsky, i le vaega o Sumy. O le a le mea e leʻi taʻuina mai e uiga i tagata matutua vaʻaia ma laau tetele na aumaia mai iinei mai atunuu eseese, o le tagata suʻesuʻe matua-o Valerian Valerianovich Gursky! "Fanau vaomatua", e pei ona ia valaau mai ma le alofa ituaiga eseese o laau i le lotoifale ma fafo atu, e tusa ma le afa afe, ma ua faafaileleina i le tele o tausaga o galuega. O vaomatua uma o faʻatoʻaga faʻatoʻaga e tupu ma lona lima moli i Trostyants.

Common Heather (Calluna vulgaris)

I laʻu fesili, o le a le tele o taimi e mafai ai ona ia vaʻavaʻai i tamaiti taʻitoʻatasi o le vaomatua, na tali mai Valerian Valerianovich e alu faʻatasi ma i latou i auala faʻapitoa faʻapitoa i aso uma e 5-7. E le gata i lea, e masani lava ona ia fuafuaina se mea e pei o se iloiloga a le militeli mo ana laumei lanumeamata, fausiaina ma toe fausia i latou i le faasologa, ona o le natura o pale, po o isi faailoga.

Afai tatou te faʻaaogaina lenei metotia ma faʻavasegaina tagata nonofo i soo se itulagi, fai mai, Belarus, o le a avea ma se vaaiga mataʻina. E pei ona fetaui lelei, o le itu taumatau o le a nofoia e tagata malolosi o oaks, o fasi auro lanumoana ma le paʻu, o le paʻu paʻepaʻe ma isi fafie. O laau o lona lua lona lua o le a foliga mai i le ogatotonu o le faiga, ma i le faaiuga o le laina lanumeamata, e foliga mai, semanu o le a iai se nofoaga mo le pito i lalo o le vaomatua - vao. Masalo, i le le amanaiaina o se faʻailoga, atonu e le mafai e soo se tasi ona liliu atu o latou mafaufau i le sikuea sikuea lea e tapunia le tauagavale tauagavale - heather masani.

Common Heather (Calluna vulgaris)

E mafai ona maua Heta i lalo o le paolo o se vao vao, ma i le la e goto ai le la, o le laufanua paga e tafe mai i matagi uma, ma i luga o le pusa paʻu lemu, ma i luga o maa papaʻe. E oʻo lava i nofoaga sili ona ogaoga e tupu vave ai le heather, ma avea ma vaomatua atoa. O ia vao e masani lava e le oʻo i le maualuga le mita, o le mea lea e tusa ai ma o latou laumei laumei lanu po o juniper e foliga mai o ni tagata tino ese. E foliga mai na latou ola faavavega i le "Atua ua galo, ma ua nofo ai Heather" i fanua. I le auala, o le gorse ma le seleselega, maa lanu samasama lanu samasama ma lau manogi manogi, o le salmonberry ma le St. John's wort, lichens ma namu e masani ona nonofo faatasi ma le tama. Ma e ui i lea, o le matafaioi autu i totonu o ia vao, e pei o se tulafono, o totoe mo le heather, o le mafuaʻaga lea ua taua ai i latou o heathers.

Common Heather (Calluna vulgaris)

E tupu mai le foliga mai o tamai laau iti, ae tele lava ina tupu fua. Heathers e matua tele lava e mafai ona maua i la tatou itu i mātū, i le pasefika Baltic, i Polani, Siamani, ma Sikotilani. E mamao tele le kalama o kapeteta a le heather, e faʻamaonia ai e leai ni tauva i Hase i nei nofoaga ona o le mativa eleele.

Talu mai aso anamua, ua taua e tagata le hēpeta e avea o se paionia, o loʻo nonofo i nofoaga sili ona faigata. "Ua nofo filemu Heather, o lona uiga e mafai e se tagata ona nofo iina," o la latou tala lea.

O le tele o vao vao o le heather i itu i mātū o Siamani i aso anamua na taʻua o le "luneburgayde", o lona uiga o le heather steppes. I le faʻaaogaina o nei manulele e fafaga ai mamoe, na fafaga ai foi e le au Siamani a latou ituaiga faapitoa, lea e iloga ona o le toilalo e le o se mea e maua ai, ma e tumu i le tausaga atoa ma le fafaga a le heather.

Common Heather (Calluna vulgaris)

Heather mai le gasologa o gaioiga e avea o se tagata e faʻaaogaina fanua. E leai se tasi e mafai ona faʻamatalaina tonu pe o fea, o afea, ma o ai na latou faia se auala uiga ese o le faʻamaina o eleele leaga. Ua na o le iloa i le vaveao o le faatoaga, o se tamaloa, ua filifilia se nofoaga lelei ma faatalitali mo se tau vevela lelei, faamumu le afi i le vao, ma faapaleina le palapala i le efuefu. Buckwheat na fanau mai lelei i luga o le ashtrays, ma isi mea totō faʻatoʻaga. Ina ua uma ona vaivai le fanua i fua o faatoaga, na toe faafoi mai e tagata le latou heather, ma na latou susunuina vaega fou o vao vao ma luluina.

O le taimi nei, o fale o povi o loʻo faʻasolosolo ae le o vaomago ma lala o le heather, e masani ona faʻaaogaina vao vao mo le fafagaina ma le moega, ma i le taimi ua mavae, sa manatu i ai o fale aupito sili ona lelei mo fale nofofale ma faatoaga.

Common Heather (Calluna vulgaris)

I lo tatou taimi, ua maua ai foi e Heather se nofoaga fou fou, e sili ona aoga - o se fale teuteu i togalaau ma paka. O se tasi e pele le malogo, pe pei ona fai mai tagata fai togafiti, xerophyte, e avea o se mea muamua mo le faʻaleleia o laufanua malulu. Hati iinei faatasi ai ma le fesoasoani a sucking root e vave vave ona faʻaleleia nofoaga faʻasalalau i le tausaga atoa, ona e masani ai i taimi uma.

O le mea moni, o laulaʻau a le heather e laiti, e le mautonu, e pei o nila o se vaipuni poʻo se isi lava laau faapena, e ui i lea, ona o lo latou tulaga lelei i luga o lala (i laina e fa ma itu uma e fa), faapea foi ma se fuainumera tele (e oo i le 75 afe i luga o se laau laitiiti) latou te fatuina se lalelei, mafiafia le lanu meamata. O laʻau o le Heather e faigata, mago, faʻafefe ese le susu. E masani lava ona latou nonofo i luga o laʻau i itu taumatau, ae mafai ona faasolosolo ina sola ese, ma faʻafefete le tasi i le isi. O lea ituaiga "lanu" o laulaau, o le mafuaʻaga lea ua taʻua ai e tagata o le heather o se ryskun, na mafua ona o le faateteleina o le tau o le tau pe a faamalosia ia Hate e laveai le taua taua. Afai e te tilotilo i le vaega o le laʻau o le heather i lalo o se microscope, e mafai ona e iloa o le stomata, lea e faʻafefe ai le susu, e na o le tasi itu o le ituaso, e na o le tasi lava, o loo tanu e fana, ufiufi.

Common Heather (Calluna vulgaris)

I le auala, e tupu tele vave ai Heta, ma tele taimi e sili atu ona vave nai lo laau toto. Na o le kiona o le a liusuavai, o le heather ua leva ona foliga mai o le malosi o le sola, ma e oʻo lava i le taumalulu e le misia le avanoa e faʻaaogaina ai le susu. I se upu, e ola malosi o ia i le loto malie filifilia nofoaga toafa, e ui lava mai fafo e le masani ona iloa, ae maise lava i le taimi e tupu ai. O nei aso o le lagona o nei mea e fiafia tele. E foliga mai e leai se mutaaga o le pito i lenei kapeta faavavega o lanu piniki-lilac, e faʻaleleia ai se manogi o le meli-tart lea e tosina ai le ao o pi.

Common Heather (Calluna vulgaris)

E le gata o le matagofie e ofoofogia mo fugalaau o le heather, lea e tu manino mai e faasaga i le lanumeamata lanumeamata o ona vao. Laititi, ae aoina mai i pulumu matagofie, mafiafia ma matagofie, latou te fiafia mai se vaaiga o meaola. O latou taamilosaga manaia e aofia ai palu e fa, o loʻo ufiufi ai totonu o le fugalaau. I le ogatotonu o se fugalaau po o se fatu, o se koluma vevela e tuʻuina atu i ai ma se faʻaleaga. Seiloga e matala le fugalaau, o le suamalie suamalie natia i totonu o lona loloto e le mafai ona maua e le iniseti. E tatau i tagata faigaluega o le povi ona suʻe fugalaau ua uma ona fuga. Ae i luga o le ala i le nectar o faiga ia o isi. E le mafai ona pasi atu se faʻalavelave faʻaʻoleʻole, i sina mea itiiti lava, o se uluai masini e mafua ai. E pei o se pakete faʻasili, na te tosoina uma le pollen mai le tua i tua o se iniseti. O le faʻatusatusaga iinei e faigofie lava. O le manava lea na faia ina ua maeʻa le suʻega muamua o le nekesa o le a tuli le iniseti i le fulufulu lona lua, lima ma le sefulu, ma i luga o ia mea uma o le ai ai se vaega o le pollen. O lea la, i le pasia, o le pi o le a faʻafefeina le tele o fugalaau vavalalata.

O le lauiloa o le heather o lona lauiloa i se taufaaleaga e le masani ai, e le o se mea e le aoga e faatusaina lenei meli pe a faatusatusa i le alofa alofa. O le mea moni, o le tele o tagata tausi manu e le fiafia i ona lanu samasama, o nisi taimi e lanu mumu, o le tart poo le oona oona. O le manatu ua leva ona faʻamautuina o le meli meleni e faigata ona faʻafefeina e pi i le taimi o le taumalulu, ma mo le taumalulu e tatau ona pamu mai fafo. Ae ui i lea, o lenei meli o loʻo i ai faʻamalologa o meatotino, faʻamafanafana, faʻapipiʻi lemu; e toatele e talisapaia lona uluai tofo.

I le tele o eria o lo matou itu i mātū ma matu sisifo o le heather o le laʻau meli matua o le afa lona lua o le taumafanafana ma le autumn. E sili atu ma le 200 kilokalama o le meli i le hectare e tuʻuina atu e tagata o le nuʻu, ma i le taimi e sauniuni ai le natura mo le filemu i le taumalulu e le toe fiafia i le vaʻaina. E i ai foi se faamaumauga faapitoa a Heather mo le umi o le meli: o le tatalaina o le vaitau i le afa lona lua o Iulai, e avea ma pia e le o vaivai seia oo i gutu.

O le laau o le heather-honey e tatau ona faʻafetai uma, ae e foliga mai o aso anamua sa saunia ai se vaiinu matagofie mai ia mea - o le meli honey.

Common Heather (Calluna vulgaris)

O le tusitala Peretania o le seneturi sefuluiva o Robert Stevenson na toe tusia le tala o le mala na tupu i aso anamua i le toga o Heather i Sikotilani. O le au faatupu vevesi, na taitaia e le tupu malosi, na oo ina latou lagona pe a latou faaumatia ia Picts - o uluai tagata o le itumalo o Heather, oe na puipuia ma le lototoa lo latou laueleele. Ma latou ave faatasi ma i latou le mealilo o le saunia o se mea inu faavavega.

O le fomaʻi, o le faaigoaina o le meleni le igoa tauagavale o le "masani", e le uma lava le tausia o ia ma le faʻaaloalo tele. O le tele o meaʻai i le fuafuaina o le vavalalata o laau totō, faʻapotopotoina i latou i ituaiga, genera, aiga, saienitisi na faʻamalosia e vavaeeseina le heather i se tulaga faʻavae tutoʻatasi. E le gata i lea, ua iloa e le au fai togalaau le aiga atoa o le heather, e aofia ai le latalata i le 1,500 ituaiga, e mafai ona e maua bearberry - bearberry, ma ituaiga ituaiga rhododendrons, azaleas, Aferika i Saute o le ituaiga o Erica, ma le tele o isi laau, vao ma laau.

I le auala, e le gata o le aiga o le heather e tele naua, ae o le masani a le heather lava ia e le o tutusa, mai le vaaiga o fanua. Mo togalaau teuteu, mo se faʻataʻitaʻiga, sili atu ma le 20 ituaiga o ituaiga lanu eseese o fugalaau ma ituaiga o palealii na filifilia.

O i latou uma e fiafia i le faʻatoʻaga o faʻatoʻaga, e faʻafeiloaʻiina e le vao ia fugalaau paʻepaʻe sinasina, e fai ma lanu paʻepaʻe poʻo lanu lanu samasama ma e faʻaogaina, sikuea, e fai ai lanu lanumeamata. O le tele ma le sili atu o tagata lagolago e manumalo i ia ituaiga heathers ia tatou togalaau ma paka. Faatoaga, faʻalauteleina ma le alolofa i latou, o ese mai le lautele na taliaina mo le taumafataga a Heather Spartan. Mo i latou, o se "meaola patino" lelei - o le fanua o le heather, lea e aofia ai le oneone ma tafaoga masani mo le hate, ua saunia nei ma le faaeteete.

Ae o se tamaloa mo se taimi umi sa le gata ina faamemelo ai ia heather, fafagaina i latou povi ma faatumu le eleele. I tusi tusi anamua i togafitiga o vailaʻau, ua faamatalaina o se togalaau e faʻaaogaina i faʻamaʻi faʻamaʻi, o ona laulaau na faʻaaogaina ae le o ni salu, ma o fugalaau na faʻaaogaina mo laʻei ma lanu paʻu.

Common Heather (Calluna vulgaris)

"Aua e te manatu e lafoai le aʻa o le heather," na lapataia ai aʻu e Valerian Valerianovich, ma faailoa atu ia Heta i vaitau o Trostyanetsky.

Ioe, na ia faʻaigoa ma le faʻamaʻavale o se mea manaia tele, e igoa ia Heather, ae le o le hate, e tusa lava lona igoa i le igoa Ukrainian o Setema e pei o le "heather", talu ai o fuga o le vao i Ukraine i lena taimi. Ae ui i lea, o finau e uiga i lenei, masalo, e leai se aoga, talu ai e iloa e tagata isi igoa. I le faʻamalamalamaga o le lomifefiloi o le V.I. Dahl, mo se faataitaiga, o ona igoa faʻaleaganuʻu e pei o le heather, tagata faipule, pasene myrtle ma isi o loʻo tuʻuina atu foi. I Polesie, na ou faalogoina le ala na taʻua ai o ia o le pine lanu mumu.

Ae ui i lea, toe foi atu i aʻa o le heather. I le tautalagia e uiga i lo latou taua, e leʻi agasala lava Valerian Valerianovich faasaga i le mea moni: o togavao tauamalie o vao o loʻo i ai ni aʻa uiga ese, o le mea moni e taugata tele le mamafa o auro i totonu o tufuga failei. O tagata ulaula uma lava e faʻatasi le viia o paipa mai aʻa o le heather. Fai mai tagata popoto faapea o le lauiloa o le heather tubes na faia e le matai Farani o le taulaga o Saint-Claude, o le na faaaogaina aʻa na maua i le talafatai Metitirani.

Masalo, o le pule a le Metitirani sa i ai e tumau pea le le maluelue, pe afai o le pule o mataupu tau felafolafoaiga e leʻi i ai i lo matou atunuu. O le naunautaiga talavou mo le gaosia o paipa ua tupu mai Leningrad Alexei Borisovich Fedorov e avea ma tomai matua. O ana oloa sa matua talisapaia e Alexey Tolstoy. O le faʻamaoniga o le uluai taleni a Fedorov na sau mai Georges Simenon, o ia o se sui faʻavaomalo faʻavaomalo i mataupu tau vaʻaia: i luga o le talosaga a ē e ona le tele o faletusi tuusao i le lalolagi, ua ia fuafuaina le paipa paipa o le tausaga mo le tele o tausaga. Na o J. Simenon ma sa auina atu i le talosaga a se tasi tagata faamemelo i lana tusitusi taleni Suafa tufuga Rusia na faia mai lo matou alii. O le tusitala na manumalo i le meaalofa: na ia talisapaia le oloa a lo tatou matai e le gata o paipa sili ona lelei o le tausaga, ae o se faaaliga sili ona lelei i lana pusa tele o paipa.

Common Heather (Calluna vulgaris)

Ae o le tasi itu o le mataupu. E taua foi le maitauina o se isi mea: e tusa ai ma le faʻaagaga o meafaitino mataʻutia, e mafai e tagata nuʻu ona faamalieina manaʻoga o fatu fatu uma o le lalolagi. Na o le pau lava le fesili o le, e aoga le sasaina o se heather matagofie ona o le leaga o mea ua fai ma vaisu - o se paionia i le atinaʻeina o eleele mativa, o se laau sili ona lelei o le meli, o se tagata e sili ona teuteu, o le tagata lauiloa o Picts?

Lisi i meafaitino:

  • S. I. Ivchenko - Tusi e uiga i laau