Meaai

Faiga sili ona fiafia i ai Apple Dessert

I taimi uma, a maeʻa se taumafataga fiafia, e tatau ona 'ai le kuka. Mo nisi, o le lauti lenei ma kuki, o isi e pei o le sipuni, ae o apu apu o se faleteuoloa moni o elemene aoga. Po o le a lava le suamalie o fai mai a tagata, o lenei meaai e sili atu i so o se ituaiga falaoamata. E le gata i lea, o le fua e fesoasoani i le faʻaogaina o le tino, fatu ma faaleleia ai le toto. Ma mo tina tausimai, o apu tao e na o se atua pepelo.

"Toe faaola mai ia te au i apu," o le alaga lea a le heroine o le galuega taua a le Tupu o Solomon "Pese o Pese". O lenei fasifuaitau e taʻu mai ai ao leʻi oʻo i lo tatou vaitaimi, na malamalama tagata i le taua o nei fua. O le mea lea, na latou o mai ai ma se numera e le mafaamatalaina o fualaau mo le sauniaina o fua masani. E faʻafefea ona tao ni apu i totonu o le ogaumu e faʻasaoina ai vitamini ma minerale o le oloa? O a ni mea e sili ona lauiloa e masani ona faʻaaogaina e le kuka pe a latou saunia se meaʻai suamalie mo uo? Sei o tatou taumafai e tali fesili i se gagana faigofie ma malamalama.

Faataitaiga e faaalia ai mo le taoina e sili ona lelei le faʻaaoga o Antonovka poʻo Simirenko. O fua e tatau ona fai i le tele o le lapopoa, e ui lava i nisi tulaga latou te faʻaaogaina ata tetele.

Faigofie, anapogi ma le tofo.

Afai e te manao e vave kuka vave apu, e sili ona lelei le faʻaaogaina o fua masani. E na o le lua mea e aofia ai: suka ma apu. E saunia le Dessert i le na o le faʻaaogaina o ni nai gaioiga.

Muamua, e fufulu lelei fua o fualaau aina ma se omomi e faʻaumatia uma ai le paʻu. Ona soloia lea o apu taitasi i se solo. O se naifi laʻitiiti e faia i se manoa malosi, o lona lautele e tusa ma le tasi ma le afa senitimita.

Pe a aveeseina le ogatotonu, e le tatau ona galo se tasi i fatu o le tamaititi. O le pito i lalo o le fualaau aina e tatau ona le toe gaogao.

E tumu uma vaʻaia o le apu i le manava suamalie. O le filifiliga sili ona faigofie o le suka poʻo le meli. Ona ufiufi lea o le pepa tao ma le afifi poʻo le paʻu. O fualaau 'aina ua tuʻuina i luga ma tuʻu i totonu o se ogaumu a muaʻi. E fia apu e tao ai i totonu o le ogaumu ina ia manuia ai le suamalie? O le mea e malie ai, o le taimi e faʻalagolago i le tele o le fusi. O kopi laiti o le a saunia i le na o le kuata o le itula. O fua tetele e manaʻomia pe a ma le 30-40 minute.

E taua foi le fetuunaʻi o le vevela. Afai e maualuga tele, o le a mamago apu. Faatasi ai ma le leai o se vevela, o totonu e mafai ona manava. O faufautua poto e fautuaina le filifiliga sili - mai le 180 i le 200 tikeri.

O fualaau aina suamalie e tautua i luga o se ipu laulau. I luga latou e sulu i le suka oona poo le sukalati kuka.

Le ala masani e fatu ai se oloa

O le uluai fua mo le apu apu i totonu o ogaumu ua lautele ona amanaiaina i tagata lautele. O le mea moni, o meaʻai e faʻaleleia ai le puipuiga, faʻaleleia le gasegase ma aveesea ai toxins eseese.

E fautuaina e tagata e taumafa taumafa le masani ona 'ai i apu kulumu i tagata gasegase ma gastritis ma i latou o loʻo i ai ni faafitauli i le pancreas.

O le tuufaatasiga o le oloa e aofia ai fualaʻau laiti ma sina suka. Saunia e pei o lenei:

  • fufuluina fualaau aina i lalo o le suavai;
  • aveese ma le faaeteete le fatu ma fatu;
  • muamua le umu i le vevela manaʻomia;
  • sasaa sina vai i luga o se pepa tao, ona tuu lea o fua;
  • suka liligi ifo i totonu taʻitasi taʻoto ma lafo i le ogaumu;
  • pe a fuʻu enaena le fua, e ave i fafo mai le ogaumu ina ia toe faʻatumu i le suka;
  • Ona latou tunu lea mo le isi afa itula ma tautua i luga o le laulau e fai ma taumafataga atoa.

Meaʻai manaia mo le 'aiga o le taeao

Soo se taimi lava e sau ai se aso fou, ou te manaʻo e fai aʻu lava i se mea faapitoa. Manatu sili - apu tao ma le kuka. O lenei meaai manaia o le a le gata ina aumaia ai ni nai minute manaia, ae e aoga foi i le tino. Ina ia saunia o le a e manaʻomia:

  • apu 'aina (Antonovka poʻo Simirenko);
  • gaʻo gaʻo e leai ni gaʻo;
  • fuamoa moa;
  • kirimigi suamalie;
  • pata;
  • vine;
  • vanillin;
  • mea manogi.

O sea fua faigofie mo apu o tao i totonu o le ogaumu ma le kuka siʻi e aofia ai laasaga nei:

  1. A o le i luma, liliu i luga le ogaumu ina ia mafanafana i le 180 tikeri.
  2. A o faagasolo lenei vaitau, o le lapisi paʻu o loʻo faʻamamaina i suka, vine, fuamoa ma vanilla.
  3. I apu, o le ogatotonu ma ponaivi ua vavae ese. Ona tumu ai lea o pusa i le kuka.
  4. O fua niniʻaiga ua tuʻuina i luga o se pepa tao tao. Fafasi i latou i le kinamona ma tuʻu i le ogaumu. Pipi mo le 25 minute.

E mafai ona e siaki le saunia o le oloa e ala ile foliga vaaia. Fualaau aina e maua ai se kulupu faapitoa ma e mama i le paʻi.

Lago apu ma le namononi ma le kusi falaoa e tautua, e pei o se ipu malulu. Dessert faʻasuina i siamu poʻo kirimi kirimigi.

Faʻasalaina faʻamafanafana o meaʻai

E toatele tagata ua latou faalogo e uiga i faamanuiaga o le meli, o lea e masani ona faʻaaogaina mo le kuka. O vaega o lenei oloa e sili atu nai lo mea uma e faʻamoemoeina. O le faʻaauau ona faʻaaogāina o le meli e faʻaleleia ai le puipuiga a le tino, o le mea taua lea i le ola o tagata.

Lago apu i totonu o le ogaumu ma le meli e ofoina atu ia latou manogi ma le tuufaatasiga o tofo. Pe a faʻapotopoto faatasi le kulimi fualaau suamalie ma le suamalie o se mea faʻapitoa, o le agaga e sili ona manaia.

Ua saunia se falaoa suamalie mai lenei seti o vaega:

  • tamai lanu meamata;
  • lemoni
  • meli vai;
  • mea manogi.

Muamua, mulumulu lelei fua i lalo o le tap. Afai na faʻatau ma solo, e tatau ona fufuluina i le vai mafanafana ma se omomi. Ona fufulu ai lea o apu i se solo solo ma faʻaauau ai le faʻamavaega autu. E mafai ona faia lenei mea i se naifi malosi po o se faila.

Aʻo sauni le fale, ua tumu uma i le meli. O le lanamon ua tuu i luga.

Tipi le lemoni, sasa le sua, ma tipi le moa i ni fasi vaega e fafasi ai le faʻatumu.

O fua e salalau i luga o se pepa tao ma sina vai itiiti ma auina atu ile ogaumu mo le 30 minute.

Lago apu o loo i ai le meli ma le kinamoni ua avea o se ipu tolu tutoatasi. E matagofie le faataatia i luga o sefolafolafolafola, ina ia mafai e tagata uma ona filifili le kopi latou te fiafia i ai.

O le faʻaalia o mafaufauga, o nisi tagata poto faapitoa i meaʻai e faʻapipiʻi fatu i le meaʻai. O le iʻuga, e sili atu ona faamalieina ma maua se tofo uiga ese. Lago apu i le meli ma ua saunia ni nusipepa e pei ona taua i lalo.

Muamua, latou te aoina uma oloa talafeagai:

  • apu
  • meli;
  • nati
  • sua o le tipolo;
  • fualaau suamalie;
  • pata.

Ona latou amata lea ona saunia le faʻatumu: nati o soo se ituaiga (walnuts poʻo vao) e tipiina i ni vaega laiti. Ona faʻafefiloi ai lea i le sukalala ma le meli (e sili ona lelei le vai).

E fufulu fua ile suavai. Fufulu i se solo. Vavae ese ma le faaeteete le autu. O le pito i luga e totoe mo le paʻu.

O le suamati suamalie ua tafe atu i totonu o masini ua gaosia, ma ua maeʻa ona tumu i se paluga meli-nut. Tuu se fasi pata ma se pi apu i luga.

Faʻamaʻu se pepa falai ma gaʻo ina ia le mu le oloa. Fua le fua i luga ma tao mo le 40 minute.

Ina ia vave ona faia se meaʻai, e fautuaina e faʻapipiʻi le ogaumu i le amataga o le gaioiga.

Fualaau aina

Mo tagata o loʻo i luga o se meaʻai taumafa, o nisi taimi e tatau ona suʻe suʻe mo mea suamalie. Ae afai e te iloa le kukaina o apu i totonu o le ogaumu atoa, mafaufau ua e mauaina se oa. O ia ituaiga suamalie o le a suia ai laʻau, kuki ma keke. Ma o elemene aoga e faateleina ai le puipuiga a le tino. I se faaopoopoga, o le oloa pe a uma le taoina o se mea manogi manaia e le faʻalavelave.

Mo le ipu e te manaʻomia ni aisa suamalie ma lemu. Mo se faataitaiga, Simirenko, Golden, Lisa.

Muamua lava, ua fufulu ma fufulu mama ma fufulu. I le pito i lalo o le apa e sasaa ai le vai mafanafana ma faaputu le fua. Vaʻai le ogaumu i le 180 tikeri. Pipi apu mo le kuata o le itula. O le oloa maeʻa ua faʻafefeteina i le suka.

O se faaopoopoga matagofie i se taumafataga faaleaiga

O le a se mea sili atu nai lo le tufatufa atu o meaai? E le o se mea e leai se mea e aoina mai e uo i faleʻai, e 'ai faatasi tamaiti i le falemaʻi aʻoga, ma o aiga eo atu e' ai ma meaai. O le tilo o le aʻai ma le meli e masani lava ona avea ma se faʻaopoopoga matagofie i se 'aiga faʻatasi.

Saunia vave meaʻai i le vave ma le faigofie, faʻaaoga e na o le 3 vaega: apu, meli ma le vanilla.

Muamua, o le ogaumu e vevela i le 180 tikeri. Ma le isi, o apu o le a tosoina ma vaʻaia. O nai paʻu paʻu e tatau ona sau i fafo. Ia tofu i latou ma le meli ma se pine o le vanilla. Ona afifi ai lea i le pepa alumini, salalau i luga o se pepa tao ma tao. A maeʻa le 20 minute, ona sauni lea o le taumafataga.

5 minute momoe

Mo le tele o tausaga, o loʻo faʻaaogaina e tagata tomai faapitoa i le gaosiga le tekonolosi fou mo le saunia o ipu. Latou te iloa le kukaina o apu i le microwave, o lea ua fautuaina ai i latou e taumafai i lenei auala.

Muamua, latou te mulumuluina fua i lalo o le tap, solo i se solo solo, ona ave lea o le autu i lua.

O fuālaʻau e maua mai i le suamalie.

A maeʻa, o le a tuʻuina apu i luga o se ipu faapitoa ma tuʻu i totonu o le microwave.

E faʻatatau i le mana ua filifilia, e gaosi le gaʻo mo le 5 minute. O le tataina o apu e tuusao fua i se naifi po o le vavae.

E tautua le otaota pe a uma ona faʻamafanafanaina, pisi faʻamaʻoti i le paʻu. O lenei fua faigofie faigofie e faigofie ai ona tao se apu i totonu o le microwave ma tautua mo le 'aiga o le taeao. Anapogi, lelei ma maloloina!

Uluaʻi fua mo le faia o le suasusu i se multicolo

E taumafai tamaʻitaʻi taʻitasi e kuka meaai lelei mo lona aiga. I le uma, o le faatauina mai o paiga e le manuia i taimi uma i le tino. Lago apu o se faleteuoloa o vaitamini, minerale ma le uʻamea, lea e le mafai ona tufatufaina atu. E le gata i lea, o isi mea faʻaopopo e pei o le meli, sugar, cinnamon, vanilla ma lemoni e tuʻuina atu i le ipu se mea tulaga ese.

E i ai le tele o filifiliga mo le taoina o apu i se kuka taofi, ma o nisi e tulaga ese lava.

Mea manogi mo tamaiti

Ina ia mafai ona masani tamaiti i meaai maloloina, e taumafai tina e fafaga i latou togafitiga maloloina. O se tasi oi latou o le "Ulugalii Talia" - apu ma le pauka i se kuka taofi. Saunia mai ia oloa:

  • apu
  • paka
  • fualaau suamalie;
  • pata;
  • vai.

Afai e aoina mea e gaosia, ia e galue:

  1. Palu le kulimi, aveese fiber ma fatu. E tipi le tino i ni fasi laau (pe tusa ma le 2 cm le mafiafia).
  2. Muamua, tipi le apu i le afa, aveese le mea autu. Ona tipi lea i ni fasipepa, e tutusa lelei lava.
  3. I le pito i lalo o le ipu tuu ni fasi pepa pata. Ona avea lea o se faaputuga o apu, fasi pamu, suka gaosia. Maualuga suavai i vai.
  4. O oloa e matua faʻafefiloi ma se sipuni laupapa. Kuni le koneteina ma se tapuni, ia seti le polokalama "Baking" mo se vaitau e 35 minute.

Nai lo o le vai, e mafai ona e faʻaaoga le sipuni, compote poʻo le teuteuina o fualaau mamago. Suafa ua suia e le meli.

Latou te tufaina le suamalie i tamaiti, sasaa i le sukalati suamalie, kulimi mumu po o le kulimi tuʻu. Fafasolo i luga o 'aʻai i luga. E mafai ona teenaina sea ituaiga meaʻai? E faigata.

Lelei mea taumafa taumafa

O le uluai fua mo le apu apu i se fai kuka taofi o le a mautinoa lava le talosaga i tagata i luga o se meaai.

Lisi o oloa:

  • popo tele apu;
  • paʻu
  • lafasi laititi-gaʻo;
  • suka
  • pata;
  • mea manogi.

Filifiliga Filifili:

  1. Fufuluina fualaau aina i lalo o le vai tafe ma solo i le solo. A uma lena, ona vaeluaina lelei lea o le pito i luga o le tamaititi.
  2. Faatasi ai ma se maʻila malosi, ia faia se atuatuvale i le ogatotonu o le apu. Aveese le tumutumu.
  3. E fufulu mama i totonu o le vai mafanafana, ona susu ai lea mo le 5 minute i le vai vevela. A faʻamaluluina, tipi i ni fasi fasi fasi pepa.
  4. Tasi le sisi kulimi ma le suka gaosi ma le sukanamon.
  5. I tafaoga taʻitasi, o apu o loʻo tuʻuina i luga o tuʻuga o le faʻatumu. I le muamua paʻu, ma i luga o le paluga o le paluga.
  6. O se ipu mai le multicolo e tele lava suauu i le suauʻu ma tuʻuina i le aano o apu. Seti le filifiliga "Fafaga" mo le afa itula. A maeʻa se pepe, ona faʻamafanafana lea o fua ma tautua.

Ina ia foliga matagofie le teu, ua teuteuina i se lala fou o le mint. Fua faʻasusu i le suka suka.

O le pito sili ona maualuga o le ipu o nati

O nisi tagata latou te manatu o le kuka o apu ma le meli po o le suka e le manaia. Ma afai e te faʻapipiʻi sina nai laʻau, e te maua se tofo eseese. Mo le faia o se mea taumafa o le a e manaʻomia:

  • tamai apu oona;
  • se luʻu o fatu (atonu e eseese ituaiga);
  • pata;
  • vai
  • mea manogi.

Amata le faagasologa e ala i le matamata i le fua. E tatau ona leai se mea e faaleagaina, ma se paʻu paʻu. I le isi itu, o le ogatotonu e tipi ese mai fualaau taitasi i le masani masani e saunia ai se malologa mo le faatumuina.

O fuālaʻau e magumaʻu i totonu o le ogaumu, faʻapipiʻi faʻamalosi pe faʻatasi foʻi ma se mea e faʻaleleia. Suga, ua faaopoopoina le nainamona. Faʻafefiloi. Faʻasaga ia faʻatumu meaʻai i apu ma tuʻu i totonu o se ipu tele multicooker.

Faatumu le fua i le vai mai luga, ma ufiufi le polokalame "Baking" i le iunite. Seti le taimi - 30 minute.

Talu ai e eseese ituaiga o apu, 20 minute talu ona amata le multicolo, e tatau ona siaki mo le sauniuni.

A leo le leo, ona aveese lea o le fua mai le pusa. Auauna i le jam, kulimi kulimi poʻo le yogurt.