Laʻau

O le tausiga o le keraki i le totoina o le totoina ma teuteuina

O le Geranium o se laau e sili ona lauiloa e ola uma i le togalaau ma totonu o potu. Ae toaitiiti tagata e iloa o le geranium totonu o le pelargoniuma, ae o le geranium garden o le geranium moni lava.

Meaola ma ituaiga

E mafai ona vaevaeina i totonu o geraniums totonu manogi - paʻi atu la latou laulaau, e te lagona lagona manogi (lemon, niu, togafiti ma isi), e faalagolago i le ituaiga. O fugalaau o ia laau e masani ona laiti, lanu piniki po o le lanu viole.

Agelu - o fugalaau o nei geraniums e pei o pansies. O a latou faʻailoga e fausia ai pulou ma tautau i lalo. O le togavao lava ia e laiti - e oo i le 30 cm.

Tulaga ese - O nei ituaiga e maua mai e ala i le sopoia o le geranium susulu ma le tupu. O ia laau totō o loʻo felafoaʻi tele laʻau, ma o fugalaau e foliga mai o geranium tupu.

Faigofie - o lenei vaega e le tele, e na o le 10 ituaiga o meaola eseese e eseese i totonu o le vavau o le tipu. O geraniums faʻasalalau o fugalaau lauiloa ia mo bonesai.

Seʻesea, manatua le geranium tupu ma le ivy.

Royal (Igilisi) Geranium o le mea matua mo se tele o fugalaau fugalaau. O ituaiga eseese eseese, faapea foi ma ituaiga o meaola eseese, na gase mai ai. O le maualuga o le vao e tusa ma le 50 cm.

Thyroid geranium O lenei meaola e taua tele mo ona gaʻo umi, faʻafetai i le mea ua tupu aʻe e avea o se fua tele. E i ai fugalaau matagofie e faigofie ma faalua.

O ituaiga o geraniums o togalaau e matua eseese lava:

Meadow geranium fai ni ogalaau e maualuga maualuga atu nai lo le mita. Lilac fugalaau.

Balkan eseese i aʻa tetele. E matua tupu tele, e ui o le maualuga o le vao e na o le 30 cm. O fugalaau e lanu viole.

Marsh eletise maualuga (60 cm) faʻamaʻamilo saʻo le lala. O mea leaga e le o le lanu violē.

Goa geranium vave ona tupu, e oʻo atu i le afa mita le maualuga. O fugalaau talavou e lanu violē, lea e maua mai i le matua le lanu enaena. O lenei geranium e le totoina e fatu.

Georgian geranium o se ituaiga meaola e faigofie ona tupu, talu ai i le natura e ola i ni tulaga faigata. Masalo e le toe gafa umi nai lo isi geraniums. Le lanu o fugalaau e lanu viole.

Suauu lanumoana toto tilotilo ma le teuga maualuga. E i ai ni lanu lanu e le masani ai ma fuga lanu uliuli. O le pito i lalo o le fana ma laʻau pito i lalo e amata ona mumu i le tautoulu.

Tausia o le suka i le fale

Geranium e faigofie lava ona ola i le fale, ua lava le iloa o nisi o vaega o lenei laau ma o le a lelei mea uma.

Geraniums e pei o le malamalama malosi, e fiafia o ia e tu saʻo. Afai e te tuʻuina atu i le laau le malamalama ma le fugalaʻau, ona mafai lea ona fuga i le tausaga atoa.

O le eleele mo geraniums e tatau ona filifilia lelei, e mafai ona e faʻaogaina se paluga o le lalolagi atoa.

O le teuteuina o le fugalaau e tatau ona talafeagai, talu ai ona o le tele o le susu e aafia ai. E le manaʻomia e Geraniums le suʻeina.

O le vevela aupito sili ona lelei e ola ai e 18-20 ° C. I le taumalulu, e sili atu le faʻaitiitia o le vevela, ae e le mafai e le laina o le thermometer ona paʻu i lalo o le 10 ° C.

Fertilizer mo geranium

E tatau ona e fafaga le fugalaau i aso uma e 15, e amata i le amataga o Mati ma faaiuina ia Novema. E sili atu le faʻaaogāina o luga o laʻei. E mafai ona faʻatauina ni fomaʻi faʻapitoa mo geraniums, pe e mafai ona e faʻaaoga le iodine solution.

Ina ia saunia, ia faaitiitia se mataua o le iodine i le lita o vai. Tuʻu atu 50 ml i le taimi. Taumafai e aua neʻi faʻaopopo le fualaau ina ia aua le mu le meaʻai. E mafai foi ona e faʻafeiloaʻi ma fuamoa maso.

Aua le faʻaaogaina faʻamaʻi faʻasaina mo le faʻamalosi - e le fiafia iai geraniums.

Faʻapapaina o le karaniki i le fale

E le gata i lea, o lenei laau e le manaʻomia se mea e gaosia ai, ae le gata i lea, e le mafai ona latou taliaina. Fai lenei faʻataʻitaʻiga pe afai ua tumu aʻa o le ulo.

E talafeagai le faia o se gaioiga i le amataga o le tautotogo, aʻo leʻi oʻo i le taimi o le faateleina o le lanu meamata. Aua e te uuina se fagu tele, aua o le taunuuga o le a tele lau lanu, e leai se laʻau.

Geranium teuteu mo le totoina vave

I le oʻo mai o le autumn, geraniums e tatau ona vavae. O aʻa uma e tupu mai le aʻa, ae aveese mai le fana. E vavae ese foi le lau, ma totoe ai le 7 laulaau. A oʻo mai le tele o laʻau i le taumalulu, e faia foi le teuteuga i le tautotogo.

Ma le isi, faatasi ai ma le amataga o le vaitau tuputupu ae, e tatau ona e faia le pine pe a uma le fa fa. I le taumalulu, e sili ona aloese le teuteuga.

Geranium mai fatu i le fale

O le faʻapipiʻiina o fatu garanium e faigofie lava, o le tulaga o le faʻaaogaina o meafaitino, talu ai o fatu e aoina mai geraniums ile fale, pe a latou o mai, o le a ono le maua ai o latou uiga eseese.

Tui fatu i se paluga o peat, oneone ma eleele vavao (1: 1: 2). E lua lua senitimita o le oneone e sasaa i luga. E le gata i lea, o le palapala e sina susu. A o lei totoina, aua nei galo e togafitia le eleele i se vaifofo o le manganese, ina ia aloese mai foliga o se "uliuli".

Ma le isi, o fatu ua totōina e ufiufi i le tioata ma faʻamamaina palapala mai lea taimi i lea taimi. E sili atu le tausia o le totō i le vevela pe a ma le 20 ° C. I le oʻo mai o se paga o pepa moni (o le a tupu i le tusa ma le tasi ma le afa i le lua masina), o le a mafai ona gaosia i totonu o se ipu tumau. Faatasi ai ma le fausiaina o laʻau e lima, faʻauʻu e faʻaleleia lau fugalaau.

Faʻaauau o le geranium e ala ile tipi i le fale

E mafai ona e faʻapipiʻi le geranium ma vaʻaia i soo se taimi o le tausaga, ae o le tautotogo e sili ona lelei mo lenei mea. E tatau ona saunia ni sisi se fitu sima ma se pea laulaau.

A uma ona tipiina, ona tuʻu ai lea mo se aso e maeʻa, ona pala ai lea i le malala ma tuʻu i le oneone mo le aʻafia. A faʻamalūina le meaʻai, taumafai e maua le susu i luga o le meaʻai. E tatau ona taina ile 20 ° C. I le aliali mai o aa, e mafai ona e saogalemu le totoina o mea i totonu o ipu eseese.

E leai se uiga e taumafai e faʻasalaga le geranium ma se laʻau - o le a le tupu, tusa lava pe maua aʻa. E tatau ona i ai i le kalu se vaega o le aʻa.

Faʻatoʻa togavao togavao ma togafiti

O le totōina ma le tausia lelei o togalaau geraniums (o le mea moni o geraniums, ae le o le pelargonium) e le manaʻomia ai foi tomai faʻapitoa, e tatau lava ona e iloa ni vaega o lenei laau.

E sili atu le faʻatau o rhizomes mo le totoina i faleoloa faapitoa i le faaiuga o le taumalulu. Filifili mea faʻamalosi o le ai ai le tele o aʻa maualalo. O le tulaga tuputupu ae e tatau ona mausali.

O le aʻa faʻatau ua tuʻuina i totonu o sina mea susu susu, ma i totonu o le pusaaisa. O aso uma e 15, faʻamamaina le peʻa seʻia oʻo i le taimi e toto ai aʻa.

A e faʻatau se fugalaau ma togavao na amataina, toto i totonu o se fagu o ona itu e tutusa ma aʻa o le fugalaau. E le gata i lea, o le fagu e tatau ona i ai ni pu mo le alavai. O loʻo totoina le laau i se mea faʻavave seʻia oʻo ina toto i le eleele.

E mafai foi ona e faatauina le laau lava ia, lea e vave totoina i le togalaau pe teuina ao le i totoina i se fale paolo, ae le galo ile vai. O le totōina totō o se tasi o laasaga tāua i le tausiga o geraniums.

Filifili se 'upega tafaʻilagi o le a malamalama lelei. Ma le isi, e tatau ona e eli se lua loloto, o le a 20 cm le loloto nai lo le aʻa. O se mamao e tusa ma le 30 cm e tatau ona maitauina i le va o tagata taʻitoʻatasi. Aua le tuʻuina vao vao i totonu o se pu - e afaina i geraniums.

Ma le isi, o le faʻainuina masani o vai o le a sili ona taua i le tausiga. Ia mautinoa o geraniums e le lafoaia laulaau, ae faapea foi e le paʻu le vai ile eleele.

E vave ona tupu le gaiola ma vaʻai vao, o le veleina o le a le talafeagai, ma le mulimulitaia le palapala, o le a faʻaola oe lava mai le tatalaina.

Geranium garden totoina i le autumn

E le mafai ona gaosia le garanium mo se taimi umi - e oo atu i le 10 tausaga. Afai ua tupu tele le vaomatua, e mafai ona e vavae ese se vaega o le rhizome, ae o le fugalaau e le manaomia ai le toe totoina.

Winter geranium teuteu

I le autumn, pe a uma ona fuga, o nisi geraniums e manaʻomia le teuteu, ae ia manatua o le tele o nei fugalaau e taumalulu ma laulaʻau lanumeamata, o lea e le talafeagai le teuteuina.

O lenei laau e faʻafefe ai le malulu malulu ma e le manaʻomia se fale mo le taumalulu.

Fatu Geranium

O le metotia o le fatu o le faʻalauteleina o geraniums e matua faigata lava ma ua leiloloa faʻasolosolo tala o le varietal. O le aoina o fatu e faigata foi - o le fua o le fua ma ua leai se fatu. Afai e te manaʻo e te taumafai, e mafai ona e lūlū fatu i le taimi lava e uma ai le seleselega. Masalo o le tausaga a sau o le a latou fuga.

Faʻaauau o le geranium e ala ile vaevaega o le vao

O le auala sili e faʻaleleia ai togalaau geraniums o le vaevaeina o le vao, lea e maua i le tautotogo. Faʻasaʻo le faapalaga ma le peat top dressing ua faʻaofiina i le palapala ma ua totoina se vaega o le rhizome. O le taimi muamua na matua malulu. E mafai ona amata le fugalaau i le 30 aso talu ona totoina.

Maʻi ma meaʻai

O le le lelei o tausiga ma geraniums e mafai ona mafua ai le tele o faafitauli.