Laʻau

Zephyranthes

O le igoa e sili ona atagia ai uiga o lenei laau toto. O le mea moni, o se upstart, poʻo ni slip, e fuga vave ma seʻi mafaufauina! E foliga mai na oso ese ona fugalaau mai le eleele pe lele i luga o apaau o le matagi.

O le igoa Eleni o Zephyranthes, o lona uiga o le "fugalaau o le matagi sisifo", o le mea moni lava pe aisea na tuuina atu ai ia te ia.

O lenei pupuvaga laau e maua mai i le aiga matua. Mai le tasi pulu, e masani lava ona tupu tele ni fugalaau, e tu i luga o ni manoa uumi umi, lea e maua ai le filosolo foliga matagofie. O fugalaau matagofie o le upstart e matagofie tele.

Zephyranthes e totogo vao i vao o Amerika i Saute ma Amerika Tutotonu. I le aganuʻu, e mafai ona e maua le tusa ma le 10 o ona ituaiga. O loʻo ola i latou uma e pei o togalaau ma totonu o laau.

O ituaiga eseese e ese i le lanu ma le tele o fugalaau ma isi uiga. O le tele o taimi e faʻatau atu e mafai ona e maua ai le Zephyrantes e paʻepaʻe, poʻo le kiona-paʻepaʻe (Zephyranthes candida), ma Zephyrantes e lapopoa (Zephyranthes grandiflora).

Zephyrantes Care

Ese eseese ituaiga o zephyrants e fuga mai i taimi eseese. O lea la, afai o le a amata ona fuga mai le va o Zephyranthes ia Me, ma e mafai ona e faamemelo i ona fugalaau seia oo ia Iulai, ona fuga mai ai lea o le kiona-Zephyrantes - ia Iulai - Oketopa. O nisi o meaola e paʻu lau i le taumalulu, aʻo isi e leai. Faʻalagolago i nei uiga, o le tausiga o le a eseese.

E sili atu le fiafia i le la ma le malamalama lelei i le vaitau o le alualu i luma tuputupu aʻe ma le fugalaau. O le mea lea, i totonu o le potu latou te manaʻomia le tuʻuina atu o le faitotoʻa sili ona malamalama. Faʻasaga i le itu i sasaʻe poʻo le itu i saute sisifo e fetaui lelei. I le tau mafanafana, e lagona e laau toto i luga o le faletusi.

I le taumalulu, o fugalaau ua paʻu laʻau e tatau ona aveese i se nofoaga malulu ma malulu. E le manaʻomia ona e faʻafeinu. O le eleele e masani ona susulu ina ia le malogo ai pupu. O le vevela o le potu e tatau ona maualalo - e tusa o le 14 ° C, a itiiti ifo - 5 ° C. I lalo ifo o le vevela, e ono mate le fale. I le tautotogo, pe a amata ona tupu lau laulaau, ona tuʻuina lea o laau i le malamalama ma toe faʻafefe.

Afai o lau vaaiga i zephyranthes e le faʻaitiitia ai laulaau i le taumalulu, e tatau ona teuina i se nofoaga manaia ma lelei. O le faʻatau i le taumalulu e le tatau ona masani. I le tautotogo latou te faateleina, ma i le taumafanafana e masani ona faasūsūina le fale ma e tele lava. Ae i soo se taimi o le tausaga, e le tatau ona faʻamago le palapala i totonu o le ulo.

O le vevela sili ona lelei mo zephyranthes i le taumafanafana e 20 - 25 ° C.

O le upstart e fiafia tele i le fafaga ma tali lelei ia i latou. I le vaitau o le tuputupu ae ma le fugalaau, e tatau ona faia i aso uma e 10. Mo laʻei pito i luga, e mafai ona e faʻaaogaina fualaʻau uma.

E fiafia tele Zephyranthes i le maualuga o le faʻafefe, aua o ia o se laau o togavao. O le mea lea, o laulaau e tatau ona sosolo faʻaalu i le vai i le taumafanafana.

O faʻasolosolo faʻapolopolo bulbs upstarts e tatau ona i ai i le maeʻa o le vaitau moe. E faia lenei mea i tausaga taʻitasi.

Faʻafouina o filosolo ma tamaʻi tama teine

O fugalaau o Zephyranthes e mafai ona faʻasalalau e tama teine ​​ma fatu fatu. O le auala muamua e sili ona taatele ma faigofie.

E masani ona iai le tele o tamaʻitaʻi teine, ma pe a totō lelei ma tausia lelei, latou te fuga i le tausaga na sosoo ai. Ua totoina i le tautoulu, totōina i le lautele ma le maualalo o fagu poo pusa.

O le faʻafefiloi o le eleele ua saunia mai vaega tutusa o le humus, oneone ma eleele eleele. E tatau ona mataga ma galo. Ia mautinoa ia tausia lelei vaipuna.

Pulufana e sau ma se ua umi ma le pupuu. Latou te manaʻomia le totoina o nisi i totonu o le ulo e tasi ina ia faʻamaʻeleina ai pulu pupuu i totonu o le eleele, ma o sina uumi faʻafuaseʻi e faʻafefe mai ai.

I totonu o le tasi ulo, e fautuaina e totoina e oo i le 10 pusa.

Faʻafouina o Zephyranthes Faʻaaogaina o Fatu

O lenei metotia e faʻaaogaina foi, e ui e tele lava ina le tele.

O le luluina o fatu o le upstart e tatau ona faia i se taimi vave e mafai ai ona maeʻa, ona e vave lava ona le toe tupu. Afai na teuina i se nofoaga mo se taimi umi, o le taunuuga o le lūlū atonu e le lelei. Ina ia mafai ona maua ni fatu, e tatau ona faʻafefeteina le paʻu, ma e tupu i totonu ole 2 masina pe a maeʻa.

A lūlūina fatu, e manaʻomia le soʻotaga o le palapala e pei lava o le totoina o pulufana + se isi vaega o le peat o loʻo faaopoopoina. E faʻamaluluina le palapala ile palapala. O fatu e toto i vaitaimi o le 2 i le 3 cm.

O se pesini e totoina fatu e ufiufi i se ata tifaga, tuu i totonu o se fale paolo ma teuina i le vevela o le 22 ° C. E tatau ona ave le tausiga ina ia faʻaleleia le palapala ile taimi atoa. E ono tulaʻi mai i le 3-4 vaiaso.

O fualaau o le a totogo ae na o le tolu tausaga talu ona toto.

Maʻi ma meaʻai

Zephyranthes - o le mea totino e le faʻamalosi. E seasea aafia i meaola faalafua ma faamaʻi. A e tuputupu ae, e tatau ona e gauai totoʻa i le susu mai le eleele ma ia le mafai ona faʻamago pe faʻafefe.

E tatau ona taulimaina lelei le laau i le vaitaimi o loʻo moe, ia maitauina le puleaina o le vevela e manaʻomia.

I atunuu eseese o Amerika i Saute, o le upstart e faʻaaogaina e avea o se vailaʻau faʻamaʻi. Faatasi ai ma lana fesoasoani, manua ma mu, faamai o le ate ma fatuga o loʻo togafitia.

Toto le upstart, tuu sina tausiga ma le gauai, ma o lenei laau manaia o le a le gata ina e fiafia ai i ona fugalaau matagofie, ae o le a fesoasoani foi pe a tatau ai.