Isi

Totoina o fale

O le tautotogo mo e fiafia i fugalaau i totonu o le taimi lea mo nisi popolega ma faafitauli. Ma e iloa e tagata uma lena mea. E foliga mai latou te na o le totoina o se laau ma tipi, ma ua oʻo mai le taimi e tupu ai. Ma i le taimi o le fugalaau, e sili atu le aua neʻi faalavelaveina le laau.

O i latou o loʻo amata ona taulimaina fugalaau e fautuaina e mafaufau ma le faaeteete e teu vine. E masani lava i le tautotogo, o laau i totonu o le fale e avea ma mea leaga ma leai ai lo latou fiafia. I le taumalulu, o puʻe vaivai e aliali mai, faʻaloloa, lea e le aumaia ai soʻo se manuia i le fugalaau, ae na o le faʻaleagaina o ona foliga ma aveese le malosi.

O le faagasologa o le teuteuina o avanoa lanu meamata i totonu o le fale e tatau ona amata i se asiasiga. I le mauaina o ni manua mūmū fou, e manaʻomia ona vavaeina.

Pe a tupu laau totō, mo se faataitaiga, e pei ole lemoni totonu, rimoni, ficus, bougainvillea ma isi, aua nei galo e uiga i pusa momotu. O le faʻamatalaina o nei mea e le faigata. O le tele lava o taimi nei o lala mama ia e le oi ai ni paʻu lalata. I laau e pei o lemoni ma le bougainvillea, o laau tuitui e aliali mai i luga o ia lala. O lea la, o nei fugalaau fugalaau e le o manaʻomia. E na o le aʻafiaga o aʻafiaga o laau toto, faʻaalu lona malosiaga. E tatau ona vavaeeseina aʻo leʻi faʻasauāina le fugalaau.

Ina ia avea le vao ma foliga sili ona manaia, e tatau foi ona vavaeina lala i totonu. I luga o la matou 'upega tafaʻilagi o loʻo i ai le tele o faʻamatalaga i le auala e faʻapipiʻi ai le laau. O le teuteuina o Azalea atonu o se faʻataʻitaʻiga.

O loʻo i ai ia laau totō, aemaise lava laau toto, o loʻo tupu malosi i le vaitau o le taumalulu. Latou te leiloa o latou laulaau ma foliga mai e paʻu. O lanu e aunoa ma ni laʻau e tatau ona faʻaumatia. Afai e te alu i luga i le 6 i luga o le fana, ona toe faʻaalia lea o laulaʻau lanumeamata.

O le nofoaga o fatuga ma a latou numera e taua foi le gauai i ai. E masani ona tupu e le o fatuga uma e ala i luga. Na o le toatasi lava e mafai ona ala mai, lea o le ai luga tonu lava o le sola ese. O le a foliga mataga, ma o le a le lalaina le fana. O lea o lenei fatuga o le a tatau ona vavae ese. E leai se faʻalavelave i totonu, pe a ese, atonu o le a ala mai fatuga maualalo i le taimi lena.

E i ai se manatu i le va o ni tagata fai togalaau e le masani ai, o fuga (suamalie, lili, sulu, ma isi mea) e le tatau ona vavaeeseina. Ae o lenei mea e na o na laau totō e le totogo ma o latou lālā e leʻi faʻaalia i le taumalulu. E i ai se avanoa e sili atu i le aluga o le taimi o le a latou aliali mai ai aʻafia lanu.

Mo se faʻataʻitaʻiga, afai e te vavae ese le ivy i totonu, o le anufe poʻo le masani, faʻapea foi ma le scipandus, ona seasea ona aliali mai lea o pine i luga o latou i le mea na vavae ai. O lea afai e maua ni laau mama i luga o ia laau, ona lelei lea ona tipi ese, ona tuu ai lea o 2-3 tumutumu (nodes).

Ae o sea vine, e pei o le fatu oona, e manaʻomia se teuteuga sili atu ona matuia. E tatau ona vavae ese mea uma. Afai e te totoe na o le 5-8 buds i luga o pana, o le a le pine ae e faamemelo i le matagofie o se togitogi laitiiti.

O nei mea uma ua na o ni fautuaga lautele ma i le faiga o le teuteuina, e tatau ona faafesootai taʻitasi taʻitasi, ma mafaufau i itu uma o le fugalaau. Ma o avanoa i totonu o le lanumeamata i totonu e masani lava ona foliga foliga lelei.