Fugalaau

Park roses

E tusa ai ma faaupuga faʻavaomalo faʻavaomalo, o laʻau o loʻo oso aʻe ai rose o loʻo taʻua o rosa paka - ituaiga o latou lava, o latou ituaiga ma ituaiga. O lenei 'au na maua lona igoa ona o ona foliga vaaia i le laufanua ma le faʻatusatusa i le faʻaogaina o fanua. I tulaga lelei, o paka papaa e fausia ai vao tetele ma le tele o fualaau aina ma fualaau aina. E totoina taitoatasi, i vaega poʻo ni pa puipui e leai ni totogi, tuaoi. Mo le tele o le teritori o Rusia, e tele paka park, e faaopoopo atu i le teuteu, ei ai le isi, sili ona taua. Latou te taumalulu e aunoa ma se malutaga, matou te faʻatinoina mo rosa togalaau poʻo faʻamalama lelei. O le mea lautele, o nei laʻau e tutusa ma lauolaola e pei o le lilac pe tauemu.

O roses o le paka e masani lava o laʻau vao e oo i le 1.5 mita le maualuga. Latou te fuga mai muamua nai lo isi vaega i le afa muamua o Iuni ma fuga lelei mo le sili atu ma le masina.

I le autumn, o togavao o nisi o ia mea e le taugofie ona o le lanu susulu o lau ma fua. Malosiaga, tele tele vaovao o paka parks foliga matagofie e faasaga i le pito i tua o le mutia i le tasi ma le vaega toto. O le tele o nei "rosa" na lauiloa i seneturi ua mavae. O i latou na latou teuteuina togalaau o tagata anamua o Aikupito, na viia ai i latou e Eleni anamua, na usuina e Sappho (o le polani Eleni anamua, 7-6 senituri BC). Ae i le aluga o taimi, o le lauti, o le polyanthus ma isi roses na aliali mai. Na latou tuleia o latou tuaa i tua, ona o lo oi ai lo latou lelei sili ona lelei - o le toe fai soo, o lona uiga, toe maua mai. Mo se taimi umi, sa nonofo ai roses tuai i togalaau Cinderella, ma na o tausaga talu ai nei na amata ai ona latou gauai atu ia i latou.

O le fugalaau o le paka pisa e amata i le amataga o Me - amataga o Iuni, 2-3 vaiaso muamua atu nai lo isi Roses. O le lanu o fugalaau e mai le paʻepaʻe i le uliuli, o le samasama ma le moli e le masani ai. O le tele o ituaiga e tele ituaiga fugalaau (100-150 petals). E leai se isi rosa e iai. O le toʻatele o faifaatoaga faʻaonapo nei, faʻafetai i nei uiga uma, o loʻo taumafai e atiina ae ituaiga fou e faʻapipiʻi ai le matagofie o rosa tuai ma le lelei o rosa faʻaonapōnei. Ae maise lava le manaia i lenei tulaga, o le galuega a le Faʻalapotopotoga Peretania o David Austin. Na ia fafagaina le "Roses Roses." O se tasi o ona ituaiga o 'Graham Thomas' o loo i ai le manogi, foliga ma le tele o fugalaau, e pei o rosa tuai, ma le lanu samasama samasama o le petals ma le tele o fua mai le amataga o le taumafanafana i le faaiuga o le autumn e matua ese ai lava lenei ituaiga.


© BioTrek

1. White rose (rosehip) - Rosa alba

O le laau toto e vave ona ola, e oo i le 2.5 mita le maualuga. O fugalaau e paʻepaʻe, e sinasina ma sinasina, e faigofie ma faalua, 6-8 cm le lautele, manogi. Lalaga ma se ufiufi lanu. Fugama - ia Iuni-Iulai, tele, ae nofofua. O le faigata o le taumalulu e maualuga. Faʻatasi i le numera o laʻau papae sili ona teuteu. Faʻapitoa teuteuina pe a tupu aʻe i vaega. O lenei meaola o le faʻavae o le tele o ituaiga matagofie ma faigata. Faatasi ai ma i latou, o le "Maile's Blush" (tagai i le ata) e tu i fafo aemaise lava - o se vao e oo atu i le 1 mita le maualuga, matua pala, ma lanu lanumeamata lanumeamata lanumoana. O fugalaau e lanu piniki, e lapotopoto, ma le lautele o le 6-7 cm, terry (120 petals), sili ona manogi, 3-5 i le faʻaogaina.


© Kurt Stueber

2. O le rose (taifau le luko) e manogi, pe samasama - Rosa foetida Herrm.

Faʻateleina le olaola i Pamir-Alai, le Tien Shan, i Asia Itiiti. Folafola i luga o mauga. Phoopophilous mesophyte, micro-mesotroph, fomaʻi, e le masani ona sili ona puleaina vaega o laau.

O se ogalaau umi lava e oo i le 3 mita, faatasi ai ma le umi, manifinifi, e masani ona fusi faataamilo, feʻaʻei, susulu, lanu mumu-mumu, e ufiufi i ni mea saʻo, e fesuisuiai ma ni tamai fagu. O laʻau e mumu, mai le 5-9 leaflet ovateva, e oo atu i le 4 cm le umi, i luga o le lanu-lanumeamata, i lalo o le vevela, lauiloa. O fugalaau e nofofua, e le masani ona fai - 2-3, e oʻo i le 7 inisi le lautele, lua, samasama poʻo le mumu-ulaula totonu, faatasi ai ma se uiga le lelei o lenei ituaiga. O lau foi e tutusa lava le manogi. O fua e fua mai, mumu.

Paʻu-malulu, lafoaʻi o le lāmala, puipuia mai le paʻu palapala. Faʻapenaina e le aʻa, vavaeina o le vaomatua, suluina, tipi faʻasolo lelei. E tele ituaiga ma ituaiga. Na faataatia ai le faavae mo se vaega toatele o rosa i le togalaau e taua o le Pernetian, e igoa ia Joseph Perne-Duchet, o le muamua na faaaogaina mo le gaosiga.

Pepa: lua-tone (f. Bicolor) - ma fuga lanumumu lanumumu i totonu; Peresia (f. Persica) - pala, e tele ona tupu, samasama, le manogi, sili atu ona malulu (i le latitu o St. Petersburg ma Yekaterinburg); Harrison (f. Narissonii) - o le uʻamea o R. foetida x R. spinosissima - o se ogalaau umi, ma e lapotopoto, e toetoe lava a leai ni lala, ma ni fugalaau lanu auro tele, ma le lanu-piniki, e itiiti le pala, e susulu lelei, tuputupu aʻe malosi ma sili atu le malulu nai lo le pepa Peresia. O le mea aupito sili ona fiafia i ai le ituaiga "John Bicolor". O se laau toto e 1.5 mita le maualuga ma lapisi, lanu mumu mumu. O fugalaau e lanumumu-lanu mumu, ma i luga o le pito i lalo e samasama samasama, ma le 4-4.5 cm, 5 petals, manogi, faʻapotopotoina i ni mea laiti laiti. Manumalo e aunoa ma se malutaga. E lelei le togavao mo le totoina i nofoaga lafulemu.

I le aganuu o le XVIII senituri. E faʻaaogaina i le tasi ma le faʻavaeina o vaega ile fiafia ma pito.


© unforth

3. Rose (Rosehip) Daurian - Rosa davurica Pall.

Homeland Eastern Siberia, Far East, Mongolia, Manchuria. E tupu faʻatasi, e masani lava i vaega, o nisi taimi e faia ai vao vao i luga o tumutumu o mauga ma vaitafe o vaitafe i vao vavao ma vao, o loʻo maua i lalo ifo. Faʻafeiloaʻi ma le meli-tolerant mesophyte (mesoxerophyte), microtherm, mesotroph, sosekoso o lalo ifo ma vao o vao. E puipuia i faʻaagaaga.

Laʻau e oo atu i le 1.2 mita le maualuga, ma lanu enaena lanu enaena ma le lanu uliuli-paʻepaʻe, e ufiufi i le nila ma ni mea tetele. O fugalaau e piniki piniki, tasi pe 2-3, e oo i le 4 cm le lautele. Pepa o 7 leaflet lautele, faʻailoa i luga, faʻavalava i lalo; i le taumafanafana latou te lanumeamata, i le tautoulu - valiina i lanu samasama-lanumumu. Fua o fualaau suamalie, moli lanumumu, foliga paʻu, e oʻo atu i le 1.5 cm, ma lanu mumu mumu.

Uma faigata faigata i le taumalulu. Fatu fua e 50%, germination o le 43%. Laasaga na amataina i le 89% pe a togafitia i le 0.01% fofo o le IMC mo le 16 itula

Winter-hardy, amata mai le vaega o Arkhangelsk. E tumau i totonu o le 'aʻai, e le faʻasalaina i eleele. Faʻapenaina e fatu ma tipi. Used in groupings and hedges.


© Epibase

4.lala Rose (rosehip) - Rosa acicularis Lindl.

O loʻo i ai se lautele lautele e aofia ai itu i mātū o Europa, Asia ma Amerika. E tupu faʻatasi pe i vaega o loʻo i lalo o le vaomatua o ituaiga o vaomatua, i totonu o vao, luga o mauga, i le steppe, ulu atu i le tundra ma le vaomatua. Soo-tolerant mesophyte (mesoxerophyte), gekisto-microtherm, mesotroph, fesoasoani fesoasoani i vaomatua o coniferous ma deciduous, fesoasoani ma o nisi o taimi e puleaina ai le vaomatua. E puipuia i faʻaagaaga.

Laʻau e oo atu i le 1-2 mita le maualuga ma pine lapisi o loʻo ufiufi i le tele ma le vevela malati; fugalaau e tetele, lanu piniki ma le paiki piniki, tuufua pe aoina i le 2-3. O fua o le mumu, o le ogatotonu, faatasi ai ma le faʻamaʻi i le apex, i le umi, o loʻo paʻu ai.

Mafia le malulu, malulu-faapalepale, mausali i tulaga o le taulaga. E tele ituaiga o togalaau, na faʻaaogaina mo le fausiaina o rosa malulu faʻamaʻi, e masani ona maua i togalaau ma paka o Siberia. E fetaui lelei mo pa puipui, vaega ma vaomatua, faia o togalaau i totonu o le paka, faapea foi ma se fasi o rosa.


© Ravedave

5. Rosa multiflora - Rosa multiflora Thunb. Ex murray

I le natura, ola i Korea, Saina, Iapani.

Laʻau faʻatasi ma laʻau uumi e felafolafoaʻiina i ni paʻu felafoaʻi, faʻataʻitaʻiga. Lea lanu lanumeamata. O fugalaau e paʻepaʻe, o nisi taimi e piniki, e leai ni mea, e aoina i le pyramidal panicle inflorescences. O fua e fua, laititi, mumu. E fuga mai ia Iuni - amataga o Iulai, mo le 30 aso. E sili atu ona pala i totonu o nofoaga la. O le faigata o le taumalulu e maualalo. Fatuina o fatu o le 47%. Laasaga muamua o le 4% pe a fai le gaioiga o le tino.

Faʻailoga, e le o le manaʻo i eleele. O se rosa e sili ona teuteuina i le taimi o le vavao, pe a ufitia le vao i fugalaau paʻepaʻe, ma i le autumn - faʻafetai i le tele o fualaau mūmū o loʻo tumau i le laau mo se taimi umi, e masani lava seia oʻo i le tautotogo o le tausaga a sau.

  • Rosa m. 'Sarpea'. Laʻau e tusa ma le 5 mita le maualuga. O faʻamatalaga o le atinaʻe o meaola faʻapitoa e fetaui lelei ma meaola autu. O le tuputupu ae maualuga e maualuga. O le faigata o le taumalulu e maualalo. Laasaga muamua o le 4% pe a fai le gaioiga o le tino.
  • Rosa m. eseese. cathayensis. - P. M. Katayanskaya. Laʻau e tusa ma le 5 mita le maualuga. O faʻamatalaga o le atinaʻe o meaola faʻapitoa e fetaui lelei ma meaola autu. O le tuputupu ae maualuga e maualuga. O le faigata o le taumalulu e maualalo.
    Laʻau aʻa e vaivai.


© lcm1863

6. Rose (rosehip) lapisi - Rosa rubiginosa L.

Muamua mai Europa i Sisifo. E tupu i luga o papa papaʻe, i vanu, i luga o vaomatua, masani lava i totonu o vaomatua. Mesophyte, microtherm, fomaʻi vao. E puipuia i faʻaagaaga.

Lauga matagofie, faʻafeiloaʻi, faʻapipiʻi mea manogi e oʻo i le 1.5 m le maualuga, faʻatasi ai ma foliga o le togavao, malosi ma le malosi, e pei o le faʻataʻitaʻiga.. O laʻau e mumu, o le 5-7 laulaau laititi, sina pala i le pito i luga, lapisi i lalo, glandular, ma le manogi manogi malosi. Laititi, e oʻo atu i le 3 cm le lautele, fugalaau tuʻufua pe i totonu o mea manogi, corymbose inflorescences, piniki pe mumu, faigofie pe lua-faalua, i luga o pedicels ma glandular bristles. O fua o le olive, mumu.

Mausali-mausali ma mausali i siosiomaga i le taulaga. Faʻapenaina e fatu. E tatau ona tele le tufatufaina atu i le ogatotonu o Rusia, i nofoaga nofofua ma vaega, aemaise lava i pa puipui. E tele ni foliga teuteu.


© Jean-Luc Toilet

7. Rosa (dogrose) lanu uliuli po o le lanu mumu -Rosa glauca Pouir.

O se vaomatua lelei tele e olaola i mauga o Central ma Southeast Europe ma Asia Minor

Laʻau e oo i le 2-3 mita le maualuga, ma vevela, saʻo poʻo le faʻafefe o feʻau. Lanu, laulaau ma laʻau o lenei ituaiga o meaʻai ma le fulafula po o le fuga o le ulu, ma se lanu mūmū-paʻepaʻe, lea na ia maua ai se igoa o ituaiga. Lafoaʻi o tusi elliptic e 7-9 e faʻasolo i le pito. Lulu lanumoli 1-3, e oʻo i le 3.5 cm le lautele. O fua e lapotopoto, e oo i le 1.5 cm, lanu lanu. O le faigata o le taumalulu e maualuga. Fatu e mafai ona faʻaaogaina le 16.6%. Laasaga o le 30% pe a togafitia i le 0.01% fofo o le IMC mo le 16 itula

E televave ona tupu, o le malulu, e le faʻafefeteina i tulaga o le palapala, faʻaleleia lelei i eleele papaʻi, faʻafefeteina le lamala, lagona lelei i totonu o le aai. E faʻaaogaina e fai ma faʻatauga mo rosa faʻaleʻaleʻa, faʻapea foi i vaega, vaomatua ma puipui.


© Franz Xaver

8. Luga o le Dog, po o se rose masani - Rosa canina L.

Homeland Southern ma Central Europa, Aferika i Matu, Asia i Sisifo.

E tupu faʻatasi pe i totonu o vaega laiti i vao, i luga o vaomatua, i luga o faʻailoga, vaitafe, i luga o le avanoa i luga o auala, i luga o avanoa avanoa ma i luga o auala, o nisi taimi i lalo ifo. Faʻalelei tele, ae o le faapalepale faapalepale, mesophyte, microtherm, mesotroph, faʻatoʻa togafiti. E puipuia i faʻaagaaga.

Laʻau e oo i le 3 mita le maualuga i le felafolafoaʻiina, lalalaʻau, lanumeamata po o le mumu-lanu enaena, ma le mana malosi, e faʻafefe i lalo. O laulaau e laiti (e oʻo i le 4.5 cm) ma le 5-7 lanu po o lanu lanumeamata e faʻasolo i le pito. O fugalaau e lanu piniki, e oʻo i le 5 cm le lautele, i le tele o faʻafefete. O fua e lapotopoto pe faʻaloloa-oval, lamolemole, mumu mumu, e oʻo i le 2 cm. O le fua faʻatupulaia o le averesi. E fuga mai le 18.VI ± 7 no 28.VI ± 13 mo le 10 aso. Fua i le 3 tausaga, o fua na fuaina 25.1X ± 15. O le faigata o le taumalulu o le averesi. Fatuina fatu o le 26%. Laasaga na amataina i le 58% pe a faʻaaogaina i le 0.01% fofo o le IMC mo le 16 itula

O le sili sili ona lelei mo rosa faʻaleleia. E seasea ona faʻaaogaina o se paka, aua e maua ai le tele o aʻa.


© Fir0002

9. Farani Faʻasao (Rose Lamea) - Rosa gallica L.

Homeland Central Europa, Metitirani, o Balkans, Asia Minor, Western ma Southern Transcaucasia. Faʻaleleia luga o vaomatua ma fiafia, paso papala, alalaʻau maʻa, masani i togavao, i vaomatua, o nisi taimi e fai ai vao. Phoopophilous mesophyte, micro-mesotroph, calcephitis aoga, paaga, e le masani ona avea ma puleʻaga o vaega laʻau. E puipuia i faʻaagaaga.

Laʻau faʻamalosi e oʻo i le 1.5 mita le maualuga. Laua e oo i le 12.5 cm le umi, mai le 3-5 lapisi, lanu paʻu, luga luga, leai se lanu meamata, lalo ifo, ma lauulu lauulu. O fugalaau e tetele, mai le lanu piniki i le mūmū mūmū, faigofie ma faalua, tuʻufua, o nisi taimi e aoina i le 2-3. Mamoe toto i le amataga o le taumafanafana. Fua o fua, e oo atu i le 1.5 cm le lautele. O le taumalulu-faigata, ae i le vaeluagalemu o nisi taimi e afaina ai le malulu.

E tupu mai i le 12.V ± 4 i le 20.X ± 3 mo le 160 aso. O le fua faatatau o le tuputupu ae o le averesi. E fuga mai le 21.VI ± 4 leai 2.VII ± 1 mo le 11 aso. Fua i le 6 tausaga, o fua na amata i le 28. VIII ± 11. O le faigata o le taumalulu o le averesi. Fatuina fatu o le 38%. Lafoaʻiina o le 95% (e aunoa ma togafitiga).

E tele ituaiga o togalaau ma ituaiga: Agatha (f. Agatha) - faʻatasi ai ma laʻititi nai lo le mea masani, vevesi terry, fugalaau lanu violē; (f. herpida) - ma fuga lanu mumu-lanu mumu ma laulaau lau, taamilo, pedicels ma se ipu ua faʻafefiloi ma le pisa; (f. inermis) - ma taʻalo e aunoa ma vao tuitui, fugalaau faʻalua, ulaula-mumu; vailaʻau (f. officinalis) - e talitutusa ma le masani, ae faʻatasi ai ma fugalaau faʻalua; fesuiaiga (f. versicolor) - faatasi ai ma se lanu fesuisuiai o petals, mai le lanu piniki piniki mumu i fafo i le lanu uliuli i le ogatotonu, petals i lanu paʻepaʻe ma mumu; fuff (f. pumila) - foliga faʻafefiloi ma fugalaau faigofie, mumu; (f. matagofie) - faʻatasi ai ma ni nai fuga faʻalua faalua, fulafula o le carmazine susulu, sili ona malulu, taumalulu e aunoa ma se fale e lata i St. Petersburg.


© Bogdan

Faʻapitoa

Nofoaga: O le paka o le paka mo se atinaʻe lelei e manaomia ai se la, e lelei le vaʻaia. E mafai ona latou tuputupu ae i se vaega o le malu, ae latou te le fuga tele. I tafatafa o laau tele, e le manaomia ona totoina.

Soo: soʻo se mea e talafeagai ai, sili atu ma le manino (pH = 6-7) ma se maualuga maualuga o humus e talafeagai.

Faʻamasinoga

O lapisi e tupu lelei i le malamalama, eleele manava. E mafai ona faʻaleleia eleele palapala e ala i le faaopoopo o peat or compost, sand (5 - 10 kilokalama i le 1 sq. M), lefulefu laupapa. O oneone oneone oneone e sili atu le malulu ma faʻafefe tele le vai. I ia tulaga, o le manua o le manure po o le faapalaga i se vaega o le peat, poʻo le eleele, e masani lava ona faʻalauiloa mai. O Roses e sili atu le manaia o le eleele.

O ituaiga uma ma ituaiga o roses e manaʻomia tele le malamalama e mafai. O lapisi e sili ona lelei ona atinaʻe i nofoaga o loʻo malu ai le laau, ae maise lava ile vevela i le aoauli. I le malulu atoa, ua mamae le rosa - latou te mafatia i faʻamaʻi ma mea faʻamaʻi, i le taumalulu latou te mafai ona malolo. E le fautuaina le totoina o rosa latalata i laau o ona aʻa e maua ai le tele o meaʻai ma susu mai le palapala (birch, maple, elm, ash). E le mafai ona e totoina rosa i lalo o palealii o laau, i se ata.

O ituaiga uma o rosa paka e sili ona totoina i le tautoulu, mai le afa lona lua o Setema seia oo i le muamua kiona, o lona uiga seia oo i le ogatotonu o Oketopa. I le taimi o le totogoina o le autumn, e pulea ai e le laau le fatuina o aʻa fou aʻo lei amataina le kiona, lea o le a tuuina atu i luma i le atinaʻe i le tau e sosoo ai. E tatau ona saunia le eleele i le lua vaiaso aʻo lei totoina. E tatau ona tolopo le trimming povi seia oʻo i le tautotogo.

O le totoina o lua e tatau ona i ai ina ia talafeagai lelei o latou aʻa. Faʻapalapala le eleele i le pito i lalo o le lua, faʻaopoopoina le fala ovi. Fafagaina o togalaau fou e amata ile tausaga. Pe a totoina rosa, ona tuu lea o aʻa i totonu o se pu ina ia latou o ifo i lalo, e aunoa ma le punou i luga, ma i le taimi lava e tasi e teu ai laau i le maualuga e maualuga ai le ua (le nofoaga o le faapipiiina) 5 cm i lalo o le eleele. Ona faatumu lea o le lua i le eleele, faapipii ma suavai le laau. Pe a totoina i le tautoulu, latou te maualuga, e oo i le 25 cm, poloka, o le a totoe mo le taumalulu atoa e puipuia mai le malulu. I le amataga o Aperila, e matala roses.

Tausiga

I le tolu tausaga muamua, o le faʻavaeina o le autu o le vao ma le faʻavaeina o se aʻa malosi. O le mea lea, e masani ona vavalalata le palapala i autafa o le vao, lalaga pito i luga ma le faʻapitoa o fualaʻau 3-4 taimi i le taimi o le taumafanafana, ma le faʻafeiloaʻiga o le togafiti i le maeʻa o le autumn. Mo le faia o fuālaʻau lanuʻu, o loʻo faʻapipiʻi mai le gaʻo ia Me-Iuni 2-3 taimi faʻatasi ai ma mea e faʻaleleia atili ai (solium humate solution).

O le mea autu i le tausiaina o rosa pati o le teuteuina lea o tausaga taʻitasi. E toetoe lava a le vavaeina e tamaʻi vao le lua tausaga talu ona totoina. I le lumanaʻi, e manaʻomia le fausia o se togavao i le foliga o se pesini, ma tuʻu ai pupu tetele (pe tusa o le 5-7 vaega). O na aʻa e ola i totonu, e pei foi o le manifinifi, laitiiti, momotu, maʻi ma e le taʻavaleina, ua vavaeina i le tipiina i totonu o se mama laau ola 0,5-1 cm i luga ae o le mata i fafo ma se aufaataulele lelei.

Talu ai ua amata ona tutupu vave le paka i le vave, pe a oʻo i le maualuga o le vevela i aso taitasi e oʻo i le 5 ° C, o le teuteuga e faia i le tautotogo i le ogatotonu o Aperila, faatasi ai ma le amataga o le fugalaau. Aveese le taamilosaga o pine ma fua o totoe o le tausaga ua teʻa. Ia Aokuso-Setema, e aoga le tipiina o le malolosi o Omela malolosi i le 5 cm. O lenei mea e saofaga i le matua o le mama ma faʻatagaina ai i latou e sili atu ona faʻafeiloaʻi suiga o le vevela. I le gasologa o taimi, e tupu ai vao, ma o latou foliga teuteu. I lenei tulaga, ua faia le teuteuga o le matua. O le ulumatua, o le 3-5-tausaga le matua o loʻo tipi ese i lalo o le pito i lalo i le tautoulu, o le tele o paiti laiti, o lala uma e le o totoina, ua aveesea. Fugalaau fugalaau e mafai ona aveeseina, ae o nisi o ituaiga o paka parks e avea ma laʻau tetele, matagofie e teuteu ai le togalaau tusa lava pe o le taumalulu. O pusi o le paka ua teuteuina ma se aufaamaluga lelei, ua vavae ese mai ogalaau tuai. O vaega e tatau ona ufiufi i varnish vine poʻo le vali suauʻu. Talu ai o palasi o le paka e matua vevela lava, o teuteuga e tatau ona faia i le mafiafia, sili atu ona paʻu, paʻu ma se tapoleni.

Saunia mo le taumalulu: O tagata matutua o paka parks e matua taumalulu-faigata, i le taimi e tasi, o laau talavou ma nisi o meaola e sili atu ona malulu. Mo lenei mea, o laʻau o le vao o loʻo faʻafefeteina i le eleele, ma o loʻo afifiina laʻau i le 2-3 tuʻufaʻatasi ma pepa pepa. O sea malutaga e lavea ai le laau mai se fesuiaiga o le vevela o le vevela i le ao ma le susulu o le la ma le matagi i le taumalulu taumalulu - amataga o le tautotogo. Faatasi ai ma le malulu tele, ua toe faʻaleleia vao o paka paka, ua tupu aʻe mai i le faavae. Ae ui i lea, o le a latou le vave totogo, talu ai o lau fugalaau o loʻo taoto i 2-3-tausaga le matutua i le itu o le lala muamua ma le lua. E na o ni paka paka nei e faʻapupuina fugalaau i luga o paʻu o le tausaga oi ai nei..

O Roses o le a manumalo i soʻo se fai togalaau ma o latou matagofie! Faatali mo au faʻamatalaga!