Fale taumafanafana

E faʻapefea ona fai se taʻavale e fai i ou lava lima

A faʻapipiʻi se fale faʻapitoa, fale, lotoā, e tatau ona faʻatulagaina se nofoaga mo le pakaina o se taavale. Ina ia puipuia lau taavale mai le timu, kiona, uatoʻa ma isi tau le lelei, e mafai ona e fausia se uta mai se laau. O lenei mamanu e vave lava, ae i le taimi lava e tasi e mafai atoatoa ona mautinoa le saogalemu mo le solofanua uʻamea. Ae ae e te leʻi faia, e taua le mafaufau i mea taua. E mai i le malamalama o faʻaaliga uma ma mea laiti e faʻalagolago i ai le malosi ma le tumau o le fausaga.

Ituaiga o Canopies

O se pupuni mo se taavale na faia i laupapa o se mamanu talafeagai lea e tele uiga lelei. Muamua lava, e puipuia le taavale mai tulaga le lelei o le tau. I le taimi lava e tasi, e faigofie lava ona faʻapipiʻi, o le mafuaʻaga lea e mafai ai ona faia se fale e pei o se faleoloa faleoloa.

O faʻamau mo se taavale na faia i laupapa e mafai ona tele ni ituaiga:

  1. Faʻaopoopoga. O le isi itu o le fausaga o loʻo i luga o le puipui o se fale, fale taʻavale poʻo isi fausaga. O le uta e faʻapipiʻi i le fale e mafai ona faia i le fafie, e mafai foi ona tuʻu faʻatasi ma oloa uʻamea, piliki, paʻu.
  2. Faʻasalaga puipui. O se tulaga lenei na o le mamanu. O lona taualuga o loʻo lagolagoina e faʻailoga e leai se totogi. E mafai ona faia e le gata i fafie, e mafai ona faaopoopo i piliki mumu, paisa, polycarbonate.
  3. Kanoa ma se taualuga e aunoa ma se tau. O le mamanu sili ona faigofie, e faia e aunoa ma le faigata tele o le toʻatele o tagata nonofo i le taumafanafana. Ae o lenei ituaiga o popo e iai ni mea e le mafai ai ona maua mai - o le tele o lapisi, lala eseese, ma laulaau mamago e masani lava ona faaputuputu i luga o le taualuga. O nei mea uma e tatau ona faʻamamaina i ou lava lima, a leai o le taualuga e vave ona pala.
  4. Fausaga o loʻo i ai se foliga faʻapitoa o le taualuga. E faigata tele le faia o se uta mo se taavale o lenei ituaiga i ou lava lima, mo le mea lenei e tatau ona e faitauina ata. E le mafai ona fausia lenei fausaga e aunoa ma se fuafuaga, aua e tele mea sese e mafai ona faia i le faagasologa.

Mea e teu ai

Mo le faia o se taʻaloga aupito maualuga ma le umi e fai-oe-oe lava e faia i laupapa, e tatau ona e saunia lelei. I le amataga, e taua le malamalama i vaega o le fausaga, e masani lava o le faavaa ma le taualuga e ulufale i ai. O le faʻatulagaga ua sili ona taua, o lea e tatau ona faia i mea umi.

E mafai ona faia le faʻapipiʻi tino o mea nei:

  1. O se laau. O nei meafaitino ua manatu e sili ona taugofie ma aoga. E faigofie ona faʻagasolo, e le manaʻomia le faʻaaogaina o meafaigaluega faapitoa mo le tipi ma le sooga. Ae peitai, pe a faatusatusa i isi ituaiga faavae, o laau e le umi. O mea e iu lava ina pala, faaleagaina, lapisi, ma ufiufi i se malie. Ma ia faateleina le ola tautua e tatau ai ona faʻaoga faapitoa tausiga. E le gata i lea, o le pito i luga ole fafie e fautuaina ina ia togafitia i mea e faaleagaina, varnishes, pa puipui;
  2. Faʻamaufaʻailoga faʻamaufaʻailoga. Ina ia mafai ona fai se pulou mo taavale ma o latou lava lima mai le uamea, e manaʻomia se masini uʻamea. Ae o le fuafuaga maeʻa e mafai ona ola i le tele o tausaga. Ae ui i lea, o le paipa o le faʻamaufaʻataʻamea uamea e leai ni itu - i lalo o le taualuga o le lautele, o le fausiaina o taʻalo faʻasalalau e manaʻomia. Afai e le faia lenei mea, o le a faʻaitiitia le fausaga atoa i lalo o le mamafa o le kiona;
  3. Faʻatasia filifiliga. E masani lava, pe a fausia se taʻavale mo se taavale, e lua ituaiga o meafaitino e faʻaaogaina i le taimi e tasi. O fausaga o loʻo i ai se faʻata uʻamea ma se laʻau na faia i laupapa laupapa e foliga matagofie ma lelei. Latou te tuʻuina atu le tumau ma le mamanu faʻailoga.

O le vaega lona lua o le uta o le taualuga. E mafai ona faia mai se pepa faʻapitoa po o se mea faʻapitoa polycarbonate. O mea uma e lua o loʻo i ai le malosi malosi, uiga tumau ma foliga matagofie. O faʻalavelave e faia i le polycarbonate mo le taavale o le a foliga sili atu ona lelei ma sili ona matagofie.

Mo eria e masani ona paʻu ai timu tetele, e fautuaina le faʻaaogaina o ituaiga sili atu taugofie o le polycarbonate, o loʻo i ai se ata puipui.

Vaega o sauniuniga o le nofoaga

O le fausiaina o se uta e fautuaina e amata i le faʻatulagaina o le nofoaga. O lona tele e faalagolago i le numera o masini o le a faʻapipiʻiina. Afai e fuafuaina se mamanu, ona tatau loa lea i le eria ona i ai se tasi faʻataʻavalevale.

Pe a sauniuni se nofoaga mo se puipui, e tatau ona e mulimuli i nei fautuaga:

  1. A uma ona filifilia le nofoaga mo le fausiaina, e tatau ona vavae ese vao uma, selu, vao.
  2. O le vaega pito i luga o le eleele e tatau ona ave i le loloto o le 12-15 cm. Ae, o se aluga o oneone ma le iliili, o loʻo faʻaaogaina se faʻamalosi faaopoopo.
  3. I le sauniuniga, o loʻo i ai se tamaʻi laʻitiiti o loʻo fausiaina i le ala. Ma afai e laʻititi le lauʻeleʻele, ona tuʻuina lea o paipa alavai i le nofoaga.
  4. A uma ona faia le pupuni i luga o le oneone, o le a mafai ona tuʻuina soʻo se mea mo le paka.

Afai e fausia le totoa mo se SUV mamafa, ona faʻaogaina lea o se sima faʻamalosi malosi mo le faavae.

O le faia o lenei mea, ua faia ai se galuega o le plank, e manaʻomia le sasaa o le sima i le ogatotonu, ona tuʻuina atu lea o le meli faʻamalosi ma tuʻuina le faʻapalapala sima. Faʻamaʻaina atoatoa o le 'upega tafaʻilagi i totonu o le masina.

Malosiaga sili ona lelei o fale

Ina ia mafai ona faʻaogaina le vaʻavaʻa laupapa ma faigofie, e taua le mafaufau i le tele, e manaʻomia lenei mea i le laasaga sauniuni, lea e mafai ai ona aloese mai faafitauli matuia i le lumanaʻi.

Mo le faʻaaogaina o se taavale faʻataʻavale e tusa ma le 4 mita le umi, o le faʻaogaina o le 5x2.5 mita o le a faʻaaogaina. Ae mo le pakaina o taavale tetele, mo se faataitaiga o se moa po o se sipeti, e aoga le faia o se fausaga e le itiiti ifo ma le 6.5x2.5 mita.

Ia mautinoa ia aua nei galo e uiga i le tausisia o le maualuga o le maualuga o le maualuga. O le mamanu e le gata ina aofia ai le masini lava ia, ae o lana uta i luga o le ogalaau pito i luga. Ae ui lava i lea, aua neʻi faia se maualuga tele o se faʻavaa, o lenei mea e mafai ona afaina ai lona olaga tautua. O le mea moni o le i ai o se matagi malolosi o loʻo i ai se avanoa e tatala ai le taualuga ma ona mea e lagolago ai, ma e masani ona oʻo atu ai i le faʻaumatiaga o le fausaga atoa.

Afai o vavaega mo se taavale e faia i laupapa ma le maualuga o le sili atu i le 3 mita ua fuafuaina, e taua le mafaufau e uiga i le faʻaopoopoina o faʻasalalauga i se mea malosi i luma atu. E tatau ona latou ufiufi le fausaga atoa i totonu o le nofoaga, o le a matua faateleina ai le malosi o le faʻavaa o le fafie. O le taualuga e tatau ona gaogao, o lenei lomiga o le taualuga ua manatu e sili ona umi ma tumau.

Laasaga sauniuni

Mo le faia o se uta malosi ma tumau e faʻapipiʻi i le fale poʻo se fale faʻatulagaina, e taua le saunia o meafaigaluega talafeagai ma mea e faʻaaoga. Muamua, matou te faailogaina se nofoaga mo le lumanaʻi - mo lenei mea, ua faʻapipiʻi le masini i le sone o le fausaga, o nofoaga mo mea lagolago o loʻo fuafua. Ia mautinoa e siakiina o mea lagolago e le faalavelave i le faʻapipiʻiina o le taavale ma tatala faitotoa.

E masani lava o le taualuga e umi atu nai lo le pupuni. E mafai ona alu atu i tala atu o le 50-100 cm, peitaʻi o lenei mea e pei o le masani.

Afai o fuafuaga mo se taavale mai le polycarbonate ua fuafuaina, o ata tusi o le a sili ona taua o le fausiaina. O le a latou fesoasoani e faia mea uma saʻo ma saʻo e tusa ai ma mea ua tuʻuina mai. O ata e mafai ona faia tutoatasi pe maua saunia i le Initaneti.

Mo le faia o le tagata lava ia i luga o le pepa, e fautuaina e tusi le fausaga fuafuaina i le tele o faʻasologa - mai luga ma mai le itu. E taua le faʻatusatusa saʻo o le tele o mea manaʻomia. E fautuaina e faaopoopo le 10%, o le a faʻaitiitia ai le manaʻoga e faʻatau le tupe na le maua mo le fausiaina.

Mo le faʻavaa, e mafai ona e faʻaaogaina se paipa uʻamea poʻo se fafie laau, e faʻalagolago lava i le manaʻo o lē e ona. Ae afai e filifilia se laau, e mautinoa lava e tatau ona togafitia i se fale puipui faʻapitoa.

Faʻatatau taavale e faʻaaoga ai meafaigaluega ma mea mai le lisi o loʻo i lalo:

  • vaai;
  • se samala;
  • pe a fai e fausia se totoa mai se pa, o le a manaʻomia fao e faʻamautinoa ai;
  • Ina ia galue ma se paipa faʻapitoa, o le a e manaʻomia se tagata e faʻaaogaina se masini ma se masini faʻaleleia;
  • maualuga;
  • laina lapoʻa;
  • pine;
  • twine, soʻo se maea malosi poʻo se maea e fetaui ma ia;
  • suo;
  • fusi;
  • mo le faʻapipiʻiina ma le faʻapipiʻiina, o le a manaʻomia le faʻaaogaina o sikulima;
  • sikulifaata.

E faʻapefea ona fai se uta faʻapipiʻi tuʻufaʻatasi e faia i laupapa

E pei ona taʻua i le amataga, ina ia mafai ona faia se 'autau e tasi ma le umi e faʻaaogaina ai laupapa, e tatau ona faia muamua ata. A aunoa ma latou, o le a le saʻo atoatoa le faiga o le fausaga, o le a latou fesoasoani i le faia muamua o faʻatusatusaga ma faʻataga ai oe e faʻatau le aofaiga tatau o mea.

A uma mea uma, e mafai ona e amataina le faagasologa o le fausiaina o se fausaga tasi:

  1. Muamua, o mea lagolago o loʻo faʻapipiʻiina. Mo i latou, e aoga le faʻaaogaina o se laupapa mautu, e tatau ona tuʻuina atu i pine pine. O lona koluse e tatau ona 7.5-16 cm.
  2. O fale e faʻaumatia i totonu o le eleele o le a faʻapipiʻi ai poutu. O le loloto o le pu e tatau ona i ai le 4.5-6.5 cm.
  3. O le faʻatulagaina o pou e tatau ona saʻo. Ina ia faia lenei mea, e mafai ona e faʻaaoga le maualuga poʻo le nofoaafi, o loʻo tuʻuina i luga o mea lagolago. E masani lava o loʻo i ai le va i le va o le pu ma le pou, e fautuaina e faʻatumu i le sima, o le a faʻamalosi ai poutu, ma o le a latou tutu mausali.
  4. I le laasaga e sosoo ai, o loʻo faʻapipiʻiina le uila. E faia i laupapa e tusa ma le 15x5 cm O le avanoa i le va o pito e le tatau ona sili atu nai lo le 100-120 cm. I le tasi itu, e pipii i luga o le puipui, ma i le isi lima i mea lagolago. Mo le faʻapipiʻiina, o le ae manaʻomia ni sikilima ma ni faʻamau uʻamea;
  5. I luga o se faʻalatalata fesoʻotaʻiga i pito, e tatau ona sasaina laupapa, e tatau ona i ai le mafiafia e tusa ma le 4 cm ma le lautele o le 15 cm. O le iʻuga, e maua ai ni nai sela e iai le 90x90 cm;
  6. O laupepa faʻaofuofu o loʻo tuʻuina i luga o le faasologa. Mo se fale faʻaputu, faʻaputu paʻu poʻo se mea e faʻapipiʻi ai uamea e talafeagai.
  7. Mo le faalauteleina o le ola o le tootoo, e tatau ona togafitia le laau i ni mea faʻafefiloi faʻapitoa - eleelea, varnish, vali.

Gaosiga o se mea faʻapipiʻi

E masani ona mafaufau le toʻatele pe faʻapefea ona faia se fale faʻapitoa polycarbonate mo se masini ei ai se mamanu faʻafefe. O le mea moni, e le talafeagai le faʻaaogaina o le polycarbonate, paʻu ma le uʻamea uʻamea e talafeagai foi, e le o le mea lea e tupu. Ina ia mafai ona faia se laasaga tumau ma le mausali, e taua tele le teuina i luga o mea talafeagai i le taimi muamua.

O mea o loʻo taua i lalo o le a manaʻomia e faia ai se tamai faʻavaa mo le tasi masini:

  • tolu taga o sima;
  • oneone;
  • maʻa paʻu ma se fale lelei;
  • lagolago e faia i laupapa - 6 vaega;
  • o se laupapa e tusa ma le 3x10x10 cm - 15 vaega;
  • laupapa 5 × 15 × 60 cm - 13 vaega;
  • mea e faʻaoʻo ai luga, polycarbonate, paʻu, mafolafola uʻamea talafeagai. E tusa ma le 18 mita sikuea;
  • faʻamau i le tele 10x150 - 10 fasi vaega;
  • sikulima faʻapipiʻi mo paʻu uʻamea - 160 fasi vaega;
  • 500 kene o fao.

Mo le faia o se pulou i luga o le taualuga ole taua, e taua le faia lelei o mea uma e tusa ai ma le polokalame. O ata tusi i lenei mataupu o le a tatau ai, o le a latou fesoasoani e fuafua elemene uma ma faatagaina le makaina o le nofoaga o vaega taua uma o le fausaga.

A e leʻi faia se paʻu o le polycarbonate mo le masini ma ou lava lima, ua saunia uma laupapa laupapa. O loʻo togafitia i latou i ni vali faʻamalosi e puipuia ai mai iniseti, siama ma fomaʻi.

Faʻaaogaina se fuataga, o le umi ma le lautele o le fale e makaina. Ma le isi, o se maea poʻo se maea o loʻo tosoina lea o le a faʻaaoga ai elemene lagolago. I tulimanu taʻitasi o le lumanaʻi lumanaʻi, e tasi le kolisi lagolago o loʻo faʻapipiʻiina, e tuʻuina i luga o puipui i le 3 mita. Ona eli lua i le eleele i le loloto o le afa mita.

Faʻasalaga faʻapipiʻi

A uma lena, o taga nei e faia:

  1. O paʻu e paʻu i totonu o pupu i le eleele. E taua le faʻamautinoa ua loloto lo latou loloto, aua o lenei laasaga poʻo se laupapa umi e faʻaaoga.
  2. A maeʻa ona tuʻufaʻatasia mea uma e lagolago ai, e mafai ona e faʻaauau le faʻapipiʻiina o pou faʻavaitaimi.
  3. E tatau ona faʻamautinoa o loʻo totoe i luga o le taualuga. E manaʻomia ai se eseesega tele i le va o le itu tauagavale ma le taumatau o le fausaga. O le eseesega i le lapoa e tatau ona itiiti ifo i le 4.5 cm.
  4. O lea la, o loʻo lagolago malosi ia lagolago, e sasaa mai i le sima. Ua saunia mai maʻa maʻa, sima ma oneone i se fua faatatau o le 4: 2: 1.
  5. O le paʻu o le 5x15x60 cm o loʻo tuʻuina i pito i luga o ato. O le mamao i le va o faʻamau taʻitasi e tatau ona tusa ma le 80 cm.
  6. I tua atu o le pupuni, o loʻo faʻataatia ai faʻamau. I le ogatotonu ma i autafa o le pito, o faʻamau e faʻamau i le 3 × 10 × 60 cm laupapa ma fao.
  7. I le faaiuga, ua faapipii le taualuga. E faʻapipiʻiina i le faʻaaogaina o sikulima, ma o mea uma e sili atu ua vavae ese.

E matua manaʻomia lava le fausia o se alavai e faʻaaoga ai vai mai le timu ma le kiona mai fafo.

O le faia o lenei mea, o loʻo faʻapipiʻi i luga o le nofoaga faʻamau i luga o le nofoaga. O faʻapitoa faʻapipiʻi mo vavae e faʻatulagaina i le umi atoa, e toso faʻatasi ma sikulima. Ona sosoo ai lea ma le ufiufi i luga o faamau.

O le fausiaina o uta fagota e le o se galuega faigofie, ae mafai. O le mea taua o mea uma e manaʻomia ona mafaufauina ma sauniuni muamua, faʻatatau saʻo. I lenei mataupu, ata tusi po o ata e mafai ona e faia oe lava poʻo le faʻaaogaina o filifiliga sauniuni e fesoasoani. O faʻatulagaga muamua o le a fesoasoani i le mauaina o le aofaiga talafeagai o meafaitino, ma o le a mafai ai foi ona e faia mea uma e te manaʻomia.