O le togalaau

Punaoa lauiloa mo se faatanoa i totonu o le atunuu - faʻamatalaga faʻatasi ma le ata

I totonu o lenei tusiga o le ae maua ai mea uma e uiga i laau toto mo se vaituloto i le atunuu: o mea o loʻo i ai i totonu o le vai, auala e tausi lelei ai i latou, auala e teu ai mo le taumalulu.

Faʻatasi foʻi ma isi fautuaga taua ma fautuaga i le tausia o se vaituloto i le atunuu.

Vaʻalo vai mo se vaituloto i le atunuʻu

E le gata o le puʻeina o mata e pei o se vaituloto ma le mafaufau lelei o le mamanu o le laufanua ma ona lava meaola faanatura e mafai ona faia i luga o lona lava lavalava ma laau teuteu.

E tusa lava pe i ai se tamai vaituloto, e mafai ona e fiafia i taimi uma i le matagofie o le suavai i se vevela aso, ma filifilia ma le poto ia avanoa lanumeamata o le a fiafia i ou mata.

O a laau totino o loʻo iai se faatanoa?

Faʻalagolago i le auala o le tuputupu ae, o vaomatua e vaevaeina e pei ona taua i lalo:

  1. pei o ni laau e tafe saʻo i le vai,
  2. faʻapalapala i le vai
  3. gataifale.

Muamua e mafai ona aau, i le fogafale o le vai, ma i lona mafiafia, tafe sina mea itiiti. O ia laau toto e le mauaʻa i le eleele.

O loʻo faia nei e le latou aʻa mo le eleele ma e mafai ona tupu i le loloto o le loloto, pei o le faʻavaivai atoa, i se vaega pe o loʻo i luga o le vai.

Ma le mea mulimuli, o le lona tolu, o fualaau ia e ola i luga o le matafaga, latalata ane i le vai, laau totino e lagona lelei i le eleele eleʻele.

O ia laau toto e tuu i tua, e faʻaaoga ai se pusa faʻapitoa mo lenei mea.

Totogi fualaau aina mo se vaituloto i le atunuu

O nei laau toto e mafai ona aau uma, i luga o le vai, ma ia i ai i lalo o se vaega o le vai ma e le faapipiiina i le palapala e ala i le aʻa.

O le loloto o le vai mo nei laau totino e le taua tele.

O nei laau toto e aofia ai:

  • Duckweed (o lenei laau e manaʻomia le faʻafoega faʻapitoa i luga o le aveesea o le tino);
Duckweed
  • Azolla fern-shaped (e manaʻomia ai foʻi le aveeseina taimi);
Azolla fern
  • Pistia (ola olaola) o se vailaʻau vai lea, mo le taumafanafana, ua totō i se vaituloto e iai lau lanu lanumeamata. O aʻa o le laau ua faaitiitia 0.3 mita i lalo ifo o le vai, vai lelei o le vai + 25 ° C;
Pistia (vai ua tulaʻi)
  • Eichornia (vai hyacinth) o se laufanua lauolaola lauolaola ma laʻau ua mumu i le vai, ma fugalaau fugalaau. Talu ai o le laau o le vevela, e le taliaina le tau malie ma ola i se vaʻa tatala mai ia Iuni ia Aokuso. E fafagaina le Eichhornia i le masina faatasi ai ma fomaʻi mo laau mamanu.
Eichornia (vai hyacinth)
E faʻapefea ona totogo nei laau totō?

1. O nisi o tamaʻi eichornia talavou e tuʻuina atu i se vai inu mafanafana, e le faʻafefeina i totonu o se potu mafanafana ma susulu. O le mea lea e le pala le laau, e manaʻomia ai le faʻamalamalamaina masani mo le itiiti ifo ma le 12 itula i le aso.

2. Pistia (vai hyacinth) mo le taumalulu o le a tuʻuina atu i se pusa tioata mafanafana ma malamalama (vai vevela + 15 ° C).

Lapalapa ma gataifale

O laau nei e sili ona taatele i totonu o le gataifale ua faatofu i le vai:

  • Pygmaea uila suavai (nymphaea)

O lo latou loloto o le tuputupu aʻe e 0.1 - 0.5 mita, ei ai fugalaau e tusa ma le 5 i le 15 cm.

I totonu o laau o lenei ituaiga, e mafai e se tasi ona maua igoa e pei o: pygmaea alba, pygmaea helvola, pygmaea rubra, aurora, numphaea solfatare ma isi.

Ua totoina lili vai i vaituloto matala ma fugalaau i vai vai, o latou foi o photophilous;

  • Lotus - o se faʻatoʻaga tele.

E faamutaina mai fatu i le amataga o Me i totonu o se fagu, ma a mavae ni nai vaiaso, pe a tutupu mai laau ma lau laau, ua totōina fatu laau i totonu o se atigi pusa vai, o le palapala e faaaoga mo i latou o se togalaau masani.

Lotus o se laau toto, tulaga lelei mo le susulu o le lā ma le vevela o le vai i luga atu o le + 20 ° C. Mo le faigofie, e sili ona ola i se fagu.

Lotus
  • Bulrush - le loloto o le loloto e mai le 0.05 i le 0.15 mita;
Fuga
  • Air: marsh calamus - e ola i le loloto o le 0.2 mita, o le calamus cereal i le loloto o le 0.05 i le 0.15 mita;
Calamus marsh
  • Pontederia - e ola i le loloto o le 0.15 mita;
Pontederia
  • Ua totō le togatogo i totonu o se fagu (o le loloto o le tuputupu ae 0.1 mita);
O le ulu o le
  • O le va o leoleo e ola i le loloto o le 0.05 i le 0.15 mita.
Trefoil matamata
E faʻapefea ona totogo nei laau totō?
  1. Air - e manaʻomia le fesiitaiga i le taumalulu i se pusa tioata e leai ni aisa poʻo se pusa talafeagai.
  2. Faʻafefe o lili vai - e tatau ona faʻafeiloaʻi mo le taumalulu i se pogisa, ae le o se potu malolo.
  3. O se potu malulu e talafeagai mo pononteria i le taumalulu.
  4. Mo le taumalulu, o le lotus i totonu o le koneteina e tatau ona momoli atu i se nofoaga mafanafana ma le le toʻa i totonu o se pusa talafeagai o vai.

O le a se mea e tatau ona e iloa pe a faʻapipiʻi le totōina o se vaituloto?

Muamua lava, e taua le iloa o le faʻatulagaina o avanoa i tafatafa o le vaʻa e tele mea laiti, o le tausia lea o le a fesoasoani e 'alofia ai mea le fiafia ma le le fiafia.

O fautuaga nei o le a fesoasoani ia te oe e faafaigofie ai le galuega i lau auala filifilia:

  • Vai vai

O le vevela o le vai o loʻo faʻaaogaina i totonu o le vaituloto e afaina ai le afaina o laau.

O nei laau totō e le fiafia i le malulu (a itiiti ifo i le 10 ° C), o lea pe afai e te faʻaaogaina le vai mai se vaieli poʻo se vaipuna, ia faʻaeteete e vave faia se mea e mafai ai ona mafanafana i le vevela o le vevela.

  • Suavai mama

O le vaega taua o le mama o lau vaʻai e faalagolago i le eleele, pe a faʻafefe le vai i totonu o le vaituloto, e masani lava ona tupu ona o le tele o vaega o mea faʻalemea ma le omea.

O lenei mea e le afaina ai ma sili atu le taimi, o le faʻamalologa o le a faʻaputu i luga o laʻau o laau.

  • Suavai ma le malosi

Mo nisi laau toto, faigata ma le aloʻa o mea taua ia.

Aemaise lava:

  • afai e faatumulia le vaituloto i le timu ma le eleele faʻamafanafanaina i vailaau oona, ona suamalie lea ma gaosia le vai;
  • vai i totonu o se vaituloto tuai ma vai inu lelei o le a le maualalo le suamalie ma gaosi;
  • vai i totonu o se vaituloto ma se palapala sima ua faatumulia i maa nutimomoia o le a sili atu le faigata ma maua se tali alkaline.
Taua!
O le eseesega sili ona lelei o le faigata ma le suavai o le vai mo le faʻaaogaina o soʻo se laau totō e vaivai ma malu ma suavai.

Taua!
I se isi itu, o le faʻaaogaina lelei o laau toto o se vai faigata ma se tali alkaline. Ina ia mafai ona faasaʻo lenei tulaga (pe afai e tulaga ese ia te oe) faʻaopopo sina peʻa eleʻele i le vaituloto
.

  • Fuga

E taua le manatuaina o le algae e mafua ai le fuga o le vai, faaleagaina le matagofie o fafo o le vaituloto. O le ufiufi o luga o le vaituloto ma laau o le a fesoasoani i le tau faasaga i lenei.

  • Vaʻaia o laau i laau toto

O se fua faatatau lelei e ufiufi ai luga o le vaituloto ma laau e mafai ona mafaufau ile 1/3, o lona uiga, o le tasi vaetolu o lona fogaeleele e tatau ona ufiufi i laau toto, e le faitauina e le gataifale, na o le felelei.

  • Suavai Laʻau Meaʻai

Lafoaga o le togalaau e aunoa ma se faʻafefiloi o le faʻamaʻiina lelei e lelei mo le fafagaina o vai. E matua le manaomia lava le faʻaaogaina o le mutia fou ma fugalaʻau, o le a taʻitaʻia ai le faʻaleleia o le vai.

I se isi itu, e mafai ona e faʻatupulaia le taua ile meaʻai e ala i le faaopoopoina o manua tuai poʻo le falaoamata falaoamata atoa.

Vaega o le totoina o vai

E tatau ona manatuaina o le tamai togalaau poʻo le atunuʻu, e faia i le lima i luga o faavae o pusa o loʻo faʻatutu i luga o le eleele, ua malulu i le taumalulu.

Ina ia puipuia laau mai le malulu i le taumalulu, e tatau ona latou siitia atu i nofoaga taumalulu na saunia faapitoa mo lenei nofoaga, e aofia ai:

  • o laau toto e ola i ato e ave i totonu o se potu mafanafana (fogafale poʻo se isi potu e leai se toʻatamaʻi), i se fagu vai, saunia o meaai i vai;
  • e leai se mea e faʻaogaina i totonu o se pusa tioata mafanafana po o se isi pusa e talafeagai mo lenei faʻamoemoe.

Tulafono mo le totoina o laau toto

Mafaufau i manatu autu:

  1. O le mea e ave i ai le faamuamua mo le totoina o laau toto o se fagu e totoina ai po o ni ato ato.
  2. Le taimi aupito sili ona lelei mo le totoina o laau toto: late spring - early summer.
  3. Pe a sauni le eleele mo le totoina, e tatau ona e faʻafefiloi le kelei ma le peat i le fua o le 2/1, faʻapipiʻi faʻamalolo ma faʻafefiloi, faʻamamaina i le vai.
  4. Liligi le eleele palapala i le pito i lalo ole fagu (ato).
  5. Tuu le laau i totonu o se atigipusa (ato), ma ave muamua otaota ma lau ma isi vaega.
  6. Faʻalautele le aʻa o le laau, tufatufa atu i totonu o le pusa (ato).
  7. Fai ma le filemu le mea totino i le palapala i le ū ma le faʻamalosi faʻamalosi le palapala o loʻo siomia ai.
  8. I le pito i luga o le eleele, ia mafiafia le eleele ma le maualuga pe tusa ma le lua senitimita, ona mafai lea ona e tuu ni maa lapoa.
  9. Ina ia faafaigofie ai ona sii pe tuu i lalo le fagu (ato) i totonu o le vaituloto, faatulaga le fagota i luga o le vai i totonu o le 3-4 nofoaga.
  10. Faʻamalie lemu le fagu (ato) i totonu o le vai ina ia aua le faʻalavelaveina le laau ma le palapala, muamua aua nei faʻaititia le fagu (ato) loloto (aumai pito o le fagota i luga o le eleele e teuteuina ai mo soʻo se mea e talafeagai mo oe).


Matou te faʻamoemoe o le iloaina o nei laau totō mo le vaʻai i totonu o le atunuʻu, e mafai ona e faʻatulaga se vaʻai matagofie i lau togalaau !!!