Laʻau

Grevillea

Faʻatoʻa toto grevillea (Grevillea) e tele naua ma e fesootai tuusaʻo ma le aiga o Proteaceae. E maua ai le tusa ma le 370 ituaiga laau e mafai ona maua i le natura i le tele o tulaga i Ausetalia. E na o le 5 ituaiga o ituaiga ituaiga e maua i isi vaega o le kelope, e pei o: i motu o New Guinea, Sulawesi, faapea foi ma Niu Kaletonia.

O laau toto o lenei ituaiga o loʻo faʻatusalia e fugalaʻau e fetolofi pe totō, o le tele o ia mea e laʻititi (e tusa ma le afa mita). E iai foʻi laʻau tetele, o lona maualuga e sili atu ma le 30 mita. I luga o le lautele o wiliina eletise o loʻo i ai se paʻu lanuuliuli ma le lamolemole. E masani ona tuʻuina mai i le tele o taimi ni laupepa i le tele o mataupu. I ituaiga eseese, o foliga o le laʻau e ono eseese lava. O fugalaau maʻoti e mafai ona manaia ma eseese. E ui lava i la latou laʻitiiti, latou te faia ni mea e tele naua i foliga o pulumu, ona o latou pistils uumi.

Grevillea Fale tausi

I le fale, grevillea ua tupu aʻe o se laau teuteu. O le mea lea, tele televillea fiafia i le sili ona lauiloa i le au faifaatoaga, talu ai ona e matua mataʻina lava, e pei o laupepa tatala. Ae ui i lea, e le faigofie tele le ola i le fale. E sili lona lagona i greenhouses ma se tulaga faapitoa.

Malamalama

E manaomia e le laau se malamalama sili ona susulu, ae salalau solo i soo se taimi o le tausaga. Taimi o le ao mo ia e tatau ona tumau mo le 10 itula. Afai o le a ufitia i luga o le auala, faapea foi i le taumalulu-taumalulu, e tatau ona faamamafa le laau i vaalele faapitoa.

Tulaga o le vevela

I le taimi vevela, e te manaʻomia se vevela lelei mai le 19 i le 24 tikeri. I le taumalulu, e manaʻomia e ia le toʻa 6 i le 12 tikeri.

E faʻafefea vai

Mai le ogatotonu o le tautotogo ma oʻo atu ia Oketopa, faʻafeinu tele. O le meaʻai i totonu o le ulo e tatau ona susu susu i taimi uma. I le amataina o le vaitau o le taumalulu, e tele ina faʻaitiitia le tele ma itiiti ifo, ae peitai, e tatau ona mautinoa e le maeʻa atoa le palapala.

Mo le faʻaaogaina o le vai e faʻaaoga lelei lava, susu vai i le vevela o le potu.

Totogi

Manaomia maualuga le maualuga. I lenei itu, e fautuaina e sulu le laau i le tele o taimi, ma e mafai foi ona e faʻaaogaina se generator generator. Faatasi ai ma le maualuga o le maualalo o le humidity, o le samasama ma le mago o laulaau e amata. Ma pe a amata ona oti laulaau.

Teuteu

O lenei laau e vave ona tuputupu ae ma e tutusa lava lona telē. O le teuteuina e le aunoa, e pei foi o le pine o pine o le au, o le a fesoasoani i le fausia o se laau mafolafola ma se pale matagofie ma lelei. Ma o le a fesoasoani foi e taofi le tuputupu ae o tele grevillea.

Faʻafefiloi o le lalolagi

O le eleele talafeagai mo le totoina e tatau ona lafoaia, sina 'aquele ma tumu i meaʻai. Mo le faia o se mea talafeagai lelei mo le eleele, e tatau ona faʻapipiʻi le coniferous, laʻau ma le peat land, faʻapea foʻi ma le oneone i le fua o le 2: 1: 1: 0.5. E fautuaina foi e sasaa sina sinalala po o piliki piliki i totonu ole paluga. O loʻo lelei le faʻaleleia o alavai i le pito i lalo, lea o le a aloese ai mai le suavai i le palapala.

Fertilizer

Latou te amata fafaga le laau i le amataga o le tautotogo, ma faaiuina i le ogatotonu o le vaitaimi o le tautoulu. O le laei pito i luga e faia i le 2 taimi i le masina, e faʻaaoga ai le fugalaau faʻalavelave mo laau inu i totonu. I le autumn ma le taumalulu, e le mafai ona faʻaaogaina faʻamaʻi i le palapala.

Faʻaopoopoga Faʻapitoa

Seʻi oʻo i le tolu tausaga, o le suʻega faʻapitoa e faia faʻa-tasi i le tausaga. Faataʻitaʻiga o tagata matutua e faʻapipiʻi tasi i le 2 poʻo le 3 tausaga. Afai o le laau e telē tele, ona le tatau lea ona totoina, ae naʻo le faatasi i le tausaga i totonu o le ulo ona aveeseina le pito i luga o le masini (i le aʻa) ma sui i se fou fou. E tatau ona e faia lenei mea ma le faʻaeteete.

Faʻatauga auala

E mafai ona e faʻapipiʻiina e faʻapipiʻiina fatulaʻau poʻo fatu.

O seleseʻaina o loʻo faia i le masina o Aukuso. Ina ia faia lenei mea, oti ese le vaega pito i luga o le tipu, ia e lua 2 poo 3 inumaga. O fualaʻau o loʻo tuʻuina i totonu o le faʻasolosolo o aʻafiaga o aʻafiaga, ona totoina lea i totonu o se pusa o le oneone susu, ma ufiufi i se fagu tioata poʻo se pulou mai se taga palasitika. A maeʻa ona totoina, faʻapipiʻi i totonu o ni ipu e leʻo tele.

Lauina o fatu na gaosia i vaiaso mulimuli o le taumalulu. Mo le faia o lenei mea, ia faʻaaoga laulau e maualalo maualalo, lea e fautuaina ina ia tuʻuina i mini-greenhouses ma le faʻamafanafanaina. E le gata i lea, o le a manaʻomia ai le faʻamalama.

Maʻi ma faʻamaʻi

O iniseti leaga i luga o sea ituaiga laau e mafai ona vaaia e seasea ona maua.

E mafai ona maʻi lenei laau pe afai e le lelei ona tulimatai. Mo se faʻataʻitaʻiga, pe a fai e maualalo le maualalo o le suavai, faʻasaina le lelei, faateleina le vevela ole ea ma sili atu.

O ituaiga autu

Tele grevillea (Grevillea robusta)

O lenei laau i tulaga masani e mafai ona ausia se maualuga e 14 mita. Pepa pupuu, e leʻi totogia ma laʻau e 25-35 lautele-e faʻamavae vaega, e umi mai le 15 i le 20 senetimita. O le itu pito i luma o loo valiina i se lanu lanumeamata lanumeamata, e lamolemole ma e maua ai se taui manino o lobes. O le itu sese o loʻo i ai sina tamaʻi susu. I luga o le tulaga, o mea e aofia ai le lanu moli. I le umi, latou te oʻo i le 12 inisi senitimita, ma e foliga tutusa lava i foliga vaaia i le umi umi o paʻu. O lenei ituaiga mea e le masani ai o inflorescences ua faia e pestles o loʻo taʻitaʻia i le tasi itu, poʻo le, luga.

Grevillea Banks (Grevillea banksii)

E tuʻuina atu i le foliga o se laau faʻatapulaʻa (maualuga e oʻo i le 5 mita) poʻo se vao. O laʻau laʻau e leʻi totogia e oʻo mai i le 10 i le 20 senitimita ma e aofia ai le 4-11 vaʻa-vaʻaiga vaʻaiti-vavaela. O le lamolemole pito i luma o laulaau lanu enaena-lanumoana, ma o le pito i lalo o le siliva. O fugalaau lanumumu mumu e faʻaputuina i luga o faʻailo ma le apical inflorescences, e iai le foliga o se paʻu. I le umi, latou te oʻo mai i le 5 i le 10 senitimita. O se mea iloga o le pestles umi o latou lagolagosua i luga o faʻataʻitaʻiga. Faafetai ia i latou, o le faʻaogaina o le foliga mai o se pulumu vavalalata.

Rosemary leaf grevillea (Grevillea rosmarinifolia)

Tuuina atu i le foliga o se laau umi (1.5-1.8 mita). O laulaau lauusiusi lanu meamata e i ai se foliga vavalalata, toetoe lava o le nila. O lala ua ufitia moni lava i latou. O fugalaau lanu e lua e valiina i lanu paʻepaʻe sinasina ma aoina i ni mea laiti laiti, e foliga mai o se pulumu.

Candelabra Grevillea (Grevillea candelabroides)

O lenei ogalaau lapoa ma maualuga e mafai ona oʻo i le 3 mita le maualuga ma le lautele. Cirrus o laʻau e vaapiapi, toetoe lava o filiform lobes. Fugalaau fugalaau e aoina i luga o le faasologa i luga o le itu i luga o le itu i luga, i luga o le vevela, ma le foliga o se paʻu ma oʻo atu i le umi pe a ma le 25 inisi le umi.