Fugalaau

Faʻafiafiaina totonu o pineapple on our windowsills

E manaia le totoina o totonu ole pinea ile e le mo le lelei o ona fua suamalie. O mea teuteu teuteu e tosina mai ai i latou e fiafia i se tulimanu lauulu lanumeamata. O fasi falaoamata, felafolafoaʻi, prickly ma sogasolo e matua teuteu. O le faia o tulaga mo ia i se fale masani masani e le faigata. Afai e saʻo mea uma, o le a faʻafetai le fale i totonu o le fale i le fugalaau ma fua. O le tele o tausaga o le a pasia ma se ata o le pineapple grown grow oe o le a teuteuina lau 'upega o le fale.

Manaoga autu

O le falaoamata o se togalaau vao lea e toetoe lava o mita mita le umi e ola ai. O se tagatanuʻu o le 'eleʻele vevela e fiafia i le malamalama ma le mafanafana, i le taumafanafana e mafai ona ia ola i fafo, ae o le maualalo o le vevela e faʻaleagaina mo pineapa. I tulaga o potu, e alofa o ia i le mafanafana ma le leai o ni faʻataʻitaʻiga. O le malamalama e oo lava i le taumalulu e le tatau ona itiiti ifo ma le 6 itula, ae i le taumalulu e tatau ona teuina i tafatafa o le faamalama i saute pe faaopoopo foi i luga.

E le manaʻomia e le faʻafefe o le laʻau le faʻafeinu. E le o se mea e uiga i le palapala ma meaʻai, ae o loʻo i ai nisi o mea e fiafia i ai. E faigofie le tausia o se tagata nofo i le vevela, ma e mafai ona tupu i le fale.

Fagalaʻau totoina

Mo le totoina, o le tele o lau o loʻo i luga o le papa e faʻaaogaina. O le falalaʻau e filifilia mo le totoina i le taumafanafana, mai se faʻatoʻaga fou. O se faailoga e faapea o le berry na filifilia i se taimi lata mai o le a avea ma lau soifua ola maloloina i luga o le fua. O lea e tatau ai ona e filifilia se laau toto ma lau laʻau sili ona mamana ma maloloina.

I le fale, ia fesuiaʻi se faaputuga greens mai le pito i lalo o le fualaau aina e ala i le faasolosolo malie i luga o le axis. O lima o le tagata. Afai e le lava le malosi, felavasaʻi faatasi, tasi e uuina fua, o isi e le o faʻasalalau le pito. E mafai ona e tipi pito i luga ma se naifi mama ma aveese le tino mai le koluma. A maeʻa lenei mea, e tatau ona aveese laulaau pito i lalo e 2-3 cm, faʻasaʻo le koluma. O iina e mafai ona e iloa ai mea pogisa, o mea ia o le aʻa, e pei o luga o se uila aʻo leʻi totoina. Fufulu manuʻa, faʻafefete i le pefu, poʻo le malala.

E tasi le vaiaso, e mafai ona e faʻaogaina i luga o le pito i luga ole pito i lalo. I le taimi lea, o le amataga o aʻa e amata ona fausia. I le lumanaʻi, e mafai ona faʻaogaina le laau i le vai pe totō vave.

A oʻo mai aʻa i le vai mo le totoina o le pineapple, e taua le faanenefu o le fagu, e fesuisuiai le vai i aso uma e lua, ma o le laau e paʻi atu i luga. A mavae le lua vaiaso, o aʻa o le a tupu i le 2 cm, ua oʻo i le taimi e toto ai i le eleele. E mafai foi ona e aʻafia se fatu laau, ae i le taimi lava e tasi e teu ai i lalo o le pulou, fatuina o se microclimate faapitoa.

O le totoina o loʻo faʻatinoina i totonu o se tamai tane ma se suavai lelei, o se alavai faʻafefe o le alavai ma i totonu o le eleele mai tutusa tutusa oneone, humus o eleele laulaʻau ma peat. E tatau ona fufulu le eleele ma togafitia i se vaifofo malosi o le potassium. Faʻamasua le lauʻeleʻele i le susu, ae le o le susu. Faʻaaoga i totonu o le lua masina. O se faailoga o le aʻa o le aʻa o le a foliga mai o laulaau talavou, o le a faasolosolo malie lava ona mago ma e manaʻomia ona teuteuina.

A maeʻa ona faʻaalia lau laʻau fou, ona faʻafefeina ai lea o laau mai luga, ma o loʻo i ai pea le vai i totonu o le faʻavaga mai lau. O le mea lenei o se mea e manaʻomia o se vaomatua e faʻaleleia ai le malulu o le ea.

Fale o le falaoamata

O le aʻa ma fai se laau ola i le fale e le lava. E tatau ona faia ni tuutuuga mo le ola o le laau. Mo lenei mea, e tatau ona faʻamalieina tuutuuga o le taofia:

  • fafaga ma le laeiina o le laau;
  • fesuiaiga po o le gaosiga ma manaoga o le eleele;
  • faaosofia o fualaau aina;
  • isi vaega o le pineapple.

Taofi le fugalaau i se mea manaia, ae le o le susulu o le la. Ole lapoʻa ole fale e salalau lautele ma manaʻomia se isi tulaga. I le isi itu, o le a ia foaʻiina atu ma le fiafia le pusa i laau faʻamaʻi. E alofa o ia i tuaoi. O le mea lea, i le amataga, o le totoina o isi tagata o Mekisiko matutu i totonu o se ulo e aoga tele.

O le pulega o le fafaga ma le pito i luga i le tausiga o le fale i totonu o le fale e faia ai se matafaioi taua. E le fiafia le laau i le faʻaleleia o le eleele ma le faʻafefe o vai i totonu o le apa. O le mea lea, o le suāsusu e talafeagai, mo se tagata matua i le vaiaso. Ae i le tau mafanafana, o le pulupulu e aoga mo laau toto i fafo. I le taimi lava e tasi, o se vaega o le vai e faʻafefe, ma o se vaega o loʻo faʻafefe mai le falesa lau. O se faʻapitoa faʻapitoa mo faʻalavelave faʻafuaseʻi e tuʻuina mai i le natura, e le tatau ona maeʻa. Afai o le laau na faʻafuaseʻi ona faʻafefeteina, o loʻo tumau pea le susu o le eleele mo se taimi umi, e le lelei le suavai, e tatau ona suia le sui, ae ia togafitia le aʻa ma le tausiga sili.

O le laau e tatau ona fafaga tasi i le masina. Mullein ua manatu o le suauu sili ona lelei mo le pineapple. O mea taumafa paleni e faia i le tautotogo ma le taumafanafana e fausia ai le lanu meamata. Fertilizing with minerals liquid fertilizers mo fugalaau o loʻo faʻaaogaina ma le mullein i le afa o le masani. Faʻaaogāina le vai i le vaitau o le tuputupu aʻe pe a mavae le 2 vaiaso ma se fualaau atoa. O se vaega o le pineapa o le auala lea e fafaga ai. Faʻamuʻu le laau i le vai ma faʻaofuofu luga i luga o le laʻau. I le taumalulu, e le manaʻomia le laei.

E tatau ona mafanafana le vai mo le faʻaleleia o le vai, e tusa ma le 30, i le va o vaimusu e magoto ai le eleele.

Laveina o togalaau i le tausaga. I le taimi lava e tasi, e faʻaaogaina ai le eleele cactus, pe saunia faʻapitoa, faʻatasi ai ma mea e manaomia o le peat ma lau laʻau e fatu ai le elemene manaomia. E tatau ona lapoa le oneone. O le siʻosiʻomaga, o le piliki e mumu le vermiculite ma o le perlite o le a na o le faʻaopoopoina o meaʻai i le palapala.

O le aʻa o le pineapple interior is weak and transshipment o le laau pe a uma le tausaga o le ola i se gafatia tele e manaʻomia. Ae o se tagata matua e lava lana ipu o le 3-4 lita. Pe a toe totoina se laau, e tatau ona manatuaina mo le fausiaina o se fale, o se ipu tele e leaga, e pei o le eleele, e le tumu i aʻa, soupeti. I le isi itu, i se potopotoga e sili atu ona loloto, o le a atiaʻe e tamaiti aʻo leʻi oʻo i le fuaina o le laau, e mafai ona e totoina se pineapa fou mo se sui.

Pe a suia le laau, e le mafai ona loloto le ua.

Ua mavae ni nai tausaga, ma o le a leai se fuga o le pineapple homemade. Ona e manaʻomia lea e faʻavave le fuaina. O le isi vaega lenei o le pineapple. Afai ua salalau e le laau laupepa lapisi o le 0 cm, ua tupu i le 25 cm ma ua uma ona tasi le tausaga ma le afa, e mafai ona e taumafai e faatupuina le fugalaau ma le topylene dressing top. Ina ia faia lenei mea, ia faʻasolo pea i luga o se sipuni o le kalama mo le aso i totonu o se fagu faʻamaufaʻailoga ma faʻafefe le vai faʻamalamalama. Mo aso sosoo e fitu, sasaa le 50 grams o le ethylene vai i totonu o le laʻau. I totonu o le masina ma le afa, e mafai ona faʻamoemoeina le faʻaopoopoga o le pou. Afai e le tupu lenei mea, ona leʻi oʻo lea i le taimi o le matua.

Pineapple smoke e mafai ona faʻaleleia ai le fugalaau. Faatasi i le vaiaso mo le masina, e tatau ona e tuua se sikaleti ulaula po o le fulufulu pepa pepa o loʻo i tafatafa ane. I lenei tulaga, e tatau ona ufiufi le laau i se ata tifaga. O ia "afi" o le a taʻitaʻia ai le fausiaina o se paʻu.

O le fugalaau o le pineapple e amata i le fatuina o se fuga i luga, i totonu o le lua masina e alu agai i luga o le pou. I le gasologa o vaiaso e lua, o moli lanumoana lanumoana i luga o pu taitasi ma faasolosolo malie ma na o le tasi le aso. I le ata, o le fuga o le pineapple e le o mai faatasi ma le manogi, ae o se manogi manaia o totonu o le potu i taimi uma o le fuga. Ina ua uma ona sasaa atu ia te ia se pineapa matagofie. O lenei mea na tupu e oʻo atu i le ono masina. E pei lava o mea uma i le natura, o le pineapple e atiina ae cyclically. O le tuuina atu o le malosi i le fatuina o fatu, na ia lemu ai, ma tulai mai ai ni pine tele. E mafai ona e totoina ma toto se fale fou fou.