Laʻau

Aichrison (Laʻau o le Alofa)

Ahichrison (Aichryson) e taua foi "laau o le alofa"E fetaui tonu lava ma le ituaiga o laau totō o le vaega o le aiga o Crassulaceae. O lenei ituaiga o laau e fiafia e ola i luga o maa papa. I le natura, e mafai ona maua i Canary ma Azores, Madeira, Potukale ma Morocco. , o loʻo i ai faʻataʻitaʻiga o meaola ma annuals and shrubs.O le igoa o sea fugalaau e mafua mai i upu Eleni e lua, o le: ai - "taimi uma" ma le chrysos - "auro." Aichrison e foliga tutusa lelei lava ma se laau vavalalata vavalalata.

O lala o le aichrison e faʻalauteleina ile vaega ma toetoe lava a le faʻamaonia. O le teteʻega o lau o le sosola o loʻo i ai se foliga o le ovoid, ao latou aoina i laʻau laʻau. Le lanu o le laulau lanu meamata po o le lanumeamata, o nisi taimi ei ai ni fulufulu samasama, sinasina, lanumoana ma le mumu. O se manogi e le sili ona manaia e sau mai se pusa lapisi. O lau e foliga mai o se fatu, o le mea lea ua taʻua ai lea laau o le "laau o le alofa." O le faʻavaivai poʻo le faʻaogaina o mea e aofia ai fugalaau e pei o fetu, e mafai ona sinasina, lanu mumu poʻo le kulimi. O le fugalaau e matauina ia Aperila poʻo Me. A maeʻa le laau, o lona laʻau laulaau, lea na tuʻuina atu ai le gaʻau, oti ai. I le fale, ua ola Aichrison e avea o se laau laugatasi po o se togavao faigofie.

Alofa i laau i le fale

O le tausia o se laau faapena o le a le mafua ai ni faigata.

Malamalama

E manaʻomia e Aichrison le tele o le malamalama, ae e tatau ona manatuaina e tatau ona faʻataʻapeʻapeina (e mafai ona e faʻaogaina se pupuni poʻo se gau). Ina ia tuu se fugalaau faapena, e fautuaina e filifili se faamalama o sisifo ma sisifo. Ina ia mafai ai e lala ma laʻau o le vao ona tupu ma olaola, e fautuaina e le au atamamai le suʻeina o le fagu i taimi uma.

Tulaga o le vevela

I le taimi vevela, o lenei fale e manaʻomia ai le vevela o le potu. I le amataga o le vaitau o le taumalulu, ua fautuaina e tuu i lalo le vevela i le 8-10 tikeri. Afai i le taimi nei i totonu o le potu o loʻo i ai le fale o le a mafanafana, ona mafai ai lea ona faʻapipiʻi pu ma puʻe pepa.

E faʻafefea vai

Ina ia mafai ona faʻaleleia lelei le Aichrison, e tatau ona e gauai atu i le tulaga o ona lau laupepa. O lea la, afai latou te vaivai ma pala, o lona uiga e le manaʻomia le suālaʻau. E tatau ona faʻamalūlū pe a amata ona toesea lau. I le avea ai o se tulafono, e mataituina lenei mea pe a maeʻa le palapala i totonu o le fagu fufulu ile afa o lona maualuga.

E tele taimi e faia ai le tau, ae le o le tele o vai e faʻaaogaina. O le mea uma lava, ona e seasea, ae o le tele o vaiinu e mafai ona mafua ai le pala o le aʻa. E tatau ona manatua i le taimi o le tautotogo-taumafanafana, o le fafaga e tatau ona sili atu ona masani nai lo le taumalulu-taumalulu.

Faʻamamaga o le ea

E le talafeagai le faatumauina o le maualuga o le maualuga. Ae i le taimi lava e tasi, i le taumafanafana, e tatau ona faʻatulaga se vai mafanafana mo le fale. I le taumalulu, e le mafai ona faatino ia ituaiga vai.

Teuteu

Ina ia mafai ona fausia se laʻau masani poʻo se pale paleni, e manaʻomia e le aichrison le teu. I le taimi lava e tasi, latou te taumafai e faʻamaʻu puʻu vaivai, ma ina ia faʻalelei atili ai le togavao, e tatau ona e togiina pito o vine. I le tautotogo, o le teuteuina o tafaʻatasi ua faʻaaogaina e faia.

Laʻei pito sili

O luga o laei e faia i le taimi o le tuputupu ae malosi (i le vaitau o le tautotogo-taumafanafana) tasi i le 2 vaiaso. Ina ia faia lenei mea, ia faʻaaoga fugalaau faʻapitoa mo suʻi suavai ma mea maualalo maualalo o le suka.

Fugalaau foliga

I le avea ai o se tulafono, o tupu aʻe e tupu i le taumafanafana. Ae peitai, ina ia totogo le laau, e tatau ona e mulimuli i nisi tulafono. O le mea lea, o se fugalaau e manaomia se pusa vavalalata, e le tatau ona faʻafeinu i le tele o taimi, ma i le taumalulu e tatau ona teuina i se nofoaga malulu. E leai se mea e sili ona faigata i nei tulafono, ma afai e te mulimuli ia i latou, ona fiafia ai lea o Aichrison i ona fua mo le 6 masina. A maeʻa le fuga, o le fugalaau e faʻateʻaina le tele o laʻau. I le taimi lea, e tatau ona aveese uma peduncles faʻamalo ma moa vao. E tatau ona faʻateleina le faʻatau. E faasolosolo lava, o le a mafai ona toe faaleleia atoatoa Aichrison.

Faʻaopoopoga Faʻapitoa

O lea ituaiga laau e manaʻomia ai le faʻatulagaina i le tausaga, ma e tatau ona e filifili se fugalaau fugalaau. O potopotoga taitasi e tatau ona na o sina mea itiiti nai lo le taimi muamua. Mo le saunia o se faʻafefiloi lelei o le palapala, e tatau ona faʻapipiʻi pepa ma palapala eletise, oneone mama ma humus, lea e tatau ona faia i le ratio 1: 4: 1: 1. Aua nei galo e fai se alavai lelei i le pito i lalo o le ulo (ua fautuaina e faʻaaoga le omea lautele).

Faʻatauga auala

E mafai ona e faʻaleleia e fatu ma tipi, aʻo faia lenei mea e faigofie ma faigofie.

O le luluina o fatu o loʻo faia i totonu o le faʻafefiloi e aofia ai le oneone mama ma le palapala palapala (1: 2). O le pusa e iai fatu e tatau ona ufiufi i le tioata ma tuʻu i se mea susulu. O fualaau e tatau ona faʻalauteleina ma faʻafefeteina mai le sprayer. A maeʻa pe tusa ma le afa masina, e tatau ona aliali mai muamua pupu, lea e tatau ona totoina i pusa, ae tatau ona i ai le centimita le mamao i le va o laau. O pusa e tatau ona faatumuina i le faʻafefiloi o laupepa ma le malamalama o le eleele, faʻapea foi ma le oneone mama, na faia i le fua faatatau o le 2: 1: 1. A uma ona ola le laau toto, ona totōina lea i ni nai mea laiti (pe tusa ma le 7 simita) ipu. Latou te ola i le vevela o le 16 i le 18 tikeri, ma e tatau ona e fafagaina le laau i aso uma.

A uma ona teu, e tatau ona tele ni mea e mafai ona mauaa pe a manaʻomia. Ina ia faia lenei mea, mo le 2 itula e tatau ona tuʻuina i se mea matutu, pogisa mo le faʻagogo. A maeʻa lena mea, e mafai ona totoina i totonu o se ipu maualalo e tumu i le faʻafefiloi o le oneone ma le vermiculite poʻo se faʻafefiloi palapala mo suimui, lea e te manaʻomia e sasaʻa ai sina oneone laitiiti. E vave lava ona amataina. O aʻafiaga o loʻo faʻavaeina e totoina i ni nai mea laiti (i luga o le 7 senitimita) ipu. Mo le aʻafia, e mafai ona e faʻaaoga se ipu vai e tatau ona e sasaa atu ai le malala.

Maʻi ma faʻamaʻi

Afai ua faatulagaina le laau ma le tausiga lelei, ona tatau lea ona leai ni faafitauli i lona totoina. O lea la, e tatau ona mautinoa: o le faʻaleleia lelei o le pulega, malamalama ma susulu malamalama, faapea foi ma se malulu malulu (e mafai ona ave i luga o le loggia loga). I le tulaga o le soliga o tulafono o le tausiga, siaki, siama, pusi miti, ma mealybugs e mafai ona nofo i luga o le falepuipui. Afai e solia le pulega o le vai, ona mafai ai lea ona tupu le pala i luga o le laau.

O se faafitauli taatele pe a tupu se fugalaau faapena o le paʻu o lau laau. I le tulaga pe a tupu lenei mea i le vaitau o le tautotogo-taumafanafana, o le mafuaʻaga o lenei mea e mafai ona faʻaalia i le susulu o le la, maeʻa faʻamago o le palapala poʻo le faʻavaivai o le vai i totonu ole mea. I le tulaga e tupu lenei mea i le taumalulu-taumalulu, e tatau ona siitia le laau i se lamolemole ma lelei le nofoaga mo le taumalulu. E mafai foi ona oti le laʻau i le taimi o le vavao.

Toe iloiloga ata

O ituaiga autu

Lalo o mea sili ona lauiloa i totonu o faifaatoaga.

Aichryson punctata (Aichryson punctatum)

E le o se laau lapopoa lapoa, lea e mafai ona oʻo i le maualuga 15-40 centimita. I luga o lau o lanu lanumeamata-lanu meamata o le pubescence, e aofia ai lauulu paʻepaʻe. O laʻau laititi umi o lau laʻau e maua ai se foliga faʻapitoa. E aoina i laʻau laʻau.

Aichryson tortuous (Aichryson tortuosum)

O lenei ogalaau e le maualuga tele i le lautele ma e maualuga le 15-30 senitimita. I luga o laʻau o laʻau o foliga o le rhomboid o loo i ai le pubescence, e aofia ai lauulu paʻepaʻe. E aoina foi i laʻau laʻau. O laulaau pupuu e oʻo i le 1.5 inisi le umi, ma le 1 centimita le lautele. Ua mataituina le fugalaau i le tautotogo.

Aichryson e tatala pe tatala i fafo (Aichryson laxum)

O lenei laau toto e mafai ona oʻo i le maualuga i le 30 i le 40 centimita, ma le lautele mai le 20 i le 40 centimita. O laʻau o le rhomboid e i ai ni petioles umi, ma o latou foliga e ufiufi i lauulu pupuu mafiafia. I le umi e oʻo mai ai le 1.5 i le 3 senitimita, ma le lautele - 1 centimita. Inflorescences e tele, racemose umi e oʻo atu i le 30 centimita. Fausia o fugalaau samasama auro.

Aichryson schistolifolia (Aichryson sedifolium)

O lenei laʻau lauolaola o se vao. I le maualuga, e oʻo atu i le 15-40 centimita, ma le lautele -13 senitimita. E i ai ona lala paʻu. I le pito i luga o laʻau laʻau e pei o le kalapu o loʻo i ai se paʻu paʻu. I le umi, e oʻo atu i le 1.5 simita. Laupepa pepa lapoʻa ma le maualuga o le maualuga e oʻo i le 6 inisi. O pepa e valiina i lanu lanumeamata-lanu samasama poʻo le lanu meamata, ma i luga o latou luga o lanu mumu. O le umi o le inflorescences e oʻo ile 7 senitimita. E aofia ai fugalaau samasama auro.

Aichryson i le fale (Aichryson x homeum)

O lenei mea o se laau toto na faia e ala i le sopoia o le point aichrison ma totonuous aichrison. O lenei laau laʻau manogi e lautele ma maualuga le 15-30 senitimita. Fleshy, lau laʻau e pei o le kalapu ei ai le pubescence, e aofia ai lauulu pupuu mafiafia. I le umi, o laʻau e mai le 1.5 i le 2 senitimita, ma le lautele - 1 centimita. Latou te faia ni laupepa. O fugalaau manogi ei ai se lanu samasama. E i ai se fesuiaiga o foliga ma laʻau laʻau eseese - Aichryson x homeum "Variegatum".

O lea ituaiga laau e taʻua o le "laau o le alofa," ona o le mea moni o ona lau o loo i ai se foliga fatu. Peitai, o le mea moni lava o se "laau o le fiafia." O le mea moni, o totonu o se fale o loʻo i ai se ituaiga o laau o loʻo i ai pea le lotogatasi ma le maliega, lea na matauina e le tele o tagata.