Isi

E le faigata tele le tupu aʻe o persimmons mai se maa i le fale

Ou te fiafia e faʻataʻitaʻi ma maua ni mea e le masani ai i totonu ole fale. Faafetai i na mea e fiafia i ai, moli ma lemoni, na maua mai fatu, ua ola i luga o laʻu windowsill mo ni nai tausaga. Ua oʻo mai le taimi e toe faʻaleleia ai le aoina ma se tagata fou, ma o le isi laasaga o le peʻa. Tau mai ia te au le auala e ola ai le papa mai se maa i le fale?

Talu ai nei lava, ua atili ai ona aveʻesea tagata totō vine i le totoina o fualaau aina i fafo. E te le faateia se isi i le lemoni i totonu o se fagu, ae le o tagata uma e filifili e totō ni mafaufauga. Ma ua matua leai lava se aoga, ona o lenei laau totogogo e lagona le mafanafana i totonu o fale ma e oo lava ina fua mai i lalo o le tulaga o le tekinolosi lelei tau faatoaga. E le gata i lea, o le togavao e teuteu lelei ma e mafai foi ona ave se nofoaga i totonu o isi fale.

O mea totō e mafai ona maua i totonu o le maketi po o le faleoloa, lea e lata i le tau o le tautoulu o loʻo i ai le tele o fualaau aina. Nai lo le lafoina o fatu ina ua uma le 'ai o le pulupulu suamalie, ia tatou taumafai e ola i luga o ni faʻasalaga i totonu o fatu. O le faia o lenei mea e leai lava se faigata e pei ona foliga mai i le taimi muamua e tilotilo ai, ma o nai fesoasoani o le a fesoasoani e oʻo lava i se tagata amata e taulimaina.

E faʻapefea ona filifili ma saunia mea o le fatu?

Afai e mafai, e sili atu ona lelei le faʻatau o ituaiga tagata e sili ona malulu-maʻa, aemaise lava pe afai e te fuafua toe totoina se laau i le togalaau (Virgin, Russian, Tamopan). I le tulaga pe a tupu le paluga i totonu o le fale, e le taua tele le ituaiga.

O le tulafono autu pe a faʻatau mai persimusion o le fualaau aina e le tatau ona faʻasūlūina, a leai o le a le aoga le fatu. E sili atu le lelei o le faʻatau mai o le afa o le perimmonia ma tuʻuina i totonu o le fale.

A mama le fua, vavae ese le pipi ma faʻaalia ponaivi i togafitiga nei:

  • fufulu lelei;
  • e matutu;
  • salu mo se aso i se vaifofo o le paluga oona;
  • ao lei totoina, tuu i totonu o se vaifofo ma se stimulator tuputupu aʻe mo ni nai itula.

O le Persimmon fatu e ufiufi i se atigi tele. Ina ia faatelevaveina le germination, e tatau ona e togiina i le nusipepa.

E faʻafefea ona faʻasaina ni pelo?

E mafai ona e totoina se ponaivi ua saunia e faʻaaoga ai se tasi o metotia:

  1. Gagau cheesecloth i le tele o laulau ma faʻamamaina tele. Taʻu le ponaivi i luga ma tuu mea uma i totonu o se ato. Nonoa ma tuu i se nofoaga mafanafana. Tatala avanoa i taimi uma mo le lele. Pe a aliaʻe se totogo, toto se fatu ile eleele.
  2. Faʻapipiʻi vave ni persona i ni ipu laiti ma lelei le palapala ma ufiufi i se ato.

Tusa lava po o le a le metotia e faʻaaoga, e tatau ona ola fatu pe a mavae le 2 vaiaso, a le o lea ua latou manatu e le mafai ona faʻaaogaina ma sili atu le sui o fatu i ni mea fou.

E faʻapefea ona tausia ia pelo?

O le taimi lava e tupu mai ai le totogo, e aveeseina le fale, ma latou faaauau pea ona toto le laau, faʻafefe faʻafefe ma viliina.

O nisi taimi o le atigi mai le ponaivi e le matala, e pipiʻi totogo. Aveese ma le faaeteete i le tientezers, a leai o le a mate le laau.

Pe a faia se pea o laʻau moni i luga o le fatu, o le a tuʻuina atu i se potopotoga tele. O le isi togafitiga e faia i le taimi e oʻo atu ai le persimon i le maualuga pe a ma le 40 cm (o le a vave ona tupu, talu ai o loʻo ola le vao i se saoasaoa lelei). I le lumanaʻi, e faʻatinoina le faʻatinoga i tausaga taʻitasi seia oʻo ile 5 tausaga, ona - tasi taimi ile lua tausaga. I le tau mafanafana, e mafai ona lafo se pusa persimon i luga o le auala, ae ave i le fale mo le taumalulu.