Fualaau aina

Paina laʻau tipi gaosi ma tausi ma ata ma vitio

Ua leva ona avea le kalama ma se tasi oa matou fualaau faisua sili ona fiafia i luga o la matou laulau. I le taumafataga o le tele o aiga, e le o se nofoaga mulimuli. O lenei fualaau lelei ma maloloina e faʻaaogaina i le tele o fua. E le tele ni fai togalaau e mumusu e tupu le kapeti i lo latou eria. Ae ina ia maua se seleselega lelei, e te manaʻomia se fatuga lelei ma malosi. Mafaufau i mealilo o le totoina lelei.

Kapisi gaosi ma tausia

Ina ia amata, mafaufau pe aisea ma pe a manaʻomia se kāpeti. Muamua lava, o le taimi o le lūlūina o fatu mo fatuga e faalagolago i lenei mea. Afai e te manaʻo e fiafia i le salati i le taumafanafana, ave fua muamua, pe afai mo le teu ma le umi o le teuina, fai laʻititi ma tuai. Manatua, o le taimi o le lūlūina faʻalagolago i le matua.

Filifilia tulaga

O le faatauina o fatu e tatau ona matua taua. Faatasi ai ma se mea le saʻo ma umi, e leiloa le germination. Tuuina atu le fiafia i faleoloa faapitoa.

  • Muamua, aʻo leʻi faʻatau, maua se fautuaga faufautua mai se faufautua. O le a taʻu atu e le au faʻatau poo le a le togi ma pe aisea e sili atu ai ona lelei le faʻatau, o mea fou na faʻaalia i le maketi.
  • Lona lua, i faleoloa faʻapitoa e mataituina ma le totoʻa le lelei o mea na faʻatauina. Latou te maua foi oloa mai le gaosia o fatu ma fatu. O se faʻamaoniga faaopoopo lenei i le tagata faʻatau, o le tulaga lamatia o le mauaina o fatu maualalo-o-mea e faʻaititia.
  • Lona tolu, i luga o le talosaga muamua, o le a tuʻuina atu se tusi faamaonia o le lelei o le fatu ile faleoloa faapitoa. O loʻo aofia ai faʻamaumauga i luga ole germination, mama ma tausaga o le seleselega.

Filifili fua o fatuga eseese ma eseese. O le mea lea, o le tulaga o le tuua e aunoa ma se seleselega e faʻaititia pe afai o se tasi o ituaiga e faʻafuaseʻi ona maua e maualalo le aʻafia.

Faʻalogo lelei i le afifi. E tatau ona lava le pepa mafiafia, ia faʻalogo o loʻo i ai se ata aupito maualuga o le laau, e leai ni tusi matagi. Faiga faʻatauvaʻa naʻo le teuina. O loʻo iai ni taga papaʻe ma ni fatu, o latou uiga e masani lava e le sili atu le leaga nai lo i latou o loʻo afifi lelei. O ia fatu e sili atu ona taugofie. Ae e tatau foi ona latou maua faamatalaga uma e uiga i le laau, le tele po o le numera o fatu i fasipepa.

O le taga o loʻo i ai faʻamatalaga e uiga i le kamupanī: igoa, logo, tuatusi ma le imeli, telefoni. O le igoa i le gagana Rusia ma le Latina e manaʻomia, e tusa ai ma le Setete Setete.

O oloa faʻatau mai e sili atu ona taugata, ma, e ui o le toatele e manatu oi latou e sili atu ona lelei, ae le o taimi uma lea. Faatau sina mea itiiti nai lo le fuafua e lulu. Atonu e manaʻomia lou faʻafouina o fualaʻau pe afai e seasea lava ona tupu.

O fea e lulu?

O fualaau mo le kapeti e tupu aʻe i totonu o greenhouses, mea vevela ma masani i totonu o se fale mautotogi. O le eleele mo le lulu o laau i luga o le saite e amata ona saunia i le tautoulu. Ua faʻasaʻoloto le togalaau mai vao leaga, 'oloʻo eliina i luga o se suo bayonet. I lenei tulaga, e le tatau ona tumau le le talafeagai, mo le sili atu o le inu o le susu i le palapala. I le tautotogo, o le eleele o loʻo ufiufi i se fagu.

Ina ia vevela moega, e salalau le mafanafana ile 40 cm, faʻafefete i le lime poʻo le fafie i luga (e puipuia ai faʻamaʻi fatu). Taumafa i le sikuea 1. m. e le tatau ona sili atu i le 0.5 kilokalama o le lime, ash 0.6 kilokalama. A maeʻa aso e 3-4, o le eleele lafulemu poʻo le peat e sasaa mai i luga o le vao tuai.

Tuputupuina o kapeti i le fale

Kapisi e ola ae i le fale

Afai o le a tupu lau laau i luga o le windowsill, na o le faatauina mai o se paluga o fugalaau mo fugalaau: o loʻo i ai ni mea lelei, e matua manaia ma gaogao, o loʻo aofia ai mea e tatau ai, faʻamalaʻau. O loʻo totoina lelei laʻau i laina o pusa ma ufiufi ile eleele i le 1 cm. E mafai ona e filifilia ni tioata ma totōina i ni fatu se lua, ae eseese: pe a uma ona tuʻuina atu se malosi malosi, ma tosoina se toʻaga vaivai (aua neʻi gauia, ina neʻi faʻaleagaina aʻa o le tootogo o totoe).

A uma ona lūlūina, faʻafeinu, faʻapipiʻiina ata i se ata tifaga seia oʻo i le fuālaau muamua. A uma lena, ona aveese lea o le ata tifaga.

Aua nei galo o le vai e tatau ai: afai e te leʻi faʻatauina ni fata faʻapitoa mo tipu, ia fai ni pu i totonu o koneteina o le a e faʻaaogaina ina ia le faʻavaivaia le vai, e mafua ai faʻamaʻi pipisi.

E mafai ona faʻamalosi i le taimi lava e aliali mai ai le laʻau moni muamua, ma faʻapipiʻi atu i totonu o le fale malulu, velanda poʻo le la foi, faʻapipiʻi atu i vaalele fou. Amata mai le itula poʻo le lua, i le vaiaso o le a mafai ona tuʻuina fatu i le auala mo le aso atoa.

Tuputupuina tipu mai fatu

Ina ia fufuluina fatu ao lei luluina, ona vevela lea i le vai vevela i le 50 tikeri mo le tusa o le 20 minute ma vave ona faamafanafana i le malulu vai e fufulu mo le 3-5 minute. Afai e manaʻomia, soʻo i se tuputupu aʻe tuputupu aʻe mo ni nai itula.

Kapisi fatu fatu e totoina pe a toto?

Taimi e totoina ai: o ituaiga muamua e totoina i le amataga o Mati, ogatotonu o le vaitau - i le afa lona lua o Aperila, ua tuai - i le faaiuga o Mati - amataga o Aperila.

Tui fatu i le loloto e le silia le 1 cm. Ina ia puipuia le susu, ia ufiufi mai luga ma nusipepa po o ata. A maeʻa le 4-5 aso, ona ave lea o le ata tifaga poʻo pepa pepa nusipepa.

Kapeneta le faʻatupulaia o tulaga

Tupulaga lanu paʻepaʻe

A o lei oʻo i le mama muamua, e manaʻomia le faatumauina o le vevela o le potu (+20 tikeri). Ona faaitiitia lea i le 6-10 tikeri. I le maualuga o le vevela ma le leai o se moli, e totogo laau ma taoto malosi. I fale o le taulaga, e faigata ona fai, ae e mafai pe afai e te aveina i latou i se vaʻa. O fualaau e tatau ona faʻasaina. Faatasi i le vaiaso, sasaa se vaifofo vaivai o le paluga o le gaʻo (3 kalama i le 10 lita o le vai).

Pelu tipi

A oʻo mai le lautusi moni muamua (1.5-2 vaiaso pe a uma le germination), ua totogo fatu - totoina i totonu o ipu, kaseti poo luga o se vaega tele. E tasi le itula ao leʻi uma le tafe, e tele le vai e sasaa. Latou teliina ma ave i luga o le eleele, o le aʻa e faapuupuuina e le tusa ma le tolu. Totoina, faʻalauteleina i laulaʻau cotyledon.

Totoina o le kapeti papaʻe i le laufanua

Toto i totonu o le kiona i laina, i le va o le mea tatou te tuua ai le 8 cm. I le laina pe a uma le germination, tatou te vevela ina ia le itiiti ifo ma le 5 cm le tumau i le va o le kapisi.

Pe a maeʻa ona faaali mai le 5-7 i le totoina vave o le kāpeti, e 4-6 i le ogatotonu ma tuai le kāpeti ua totoina i totonu o le eleele.

O le amataina o togalaau i le laufanua amata amata i le faaiuga o Aperila ma amataga o Me. I se taimi mulimuli ane - mai i le ogatotonu o le tau o Me, ua totoina ituaiga eseese. Mai le amataga o Me i le ogatotonu o Iuni, ua totoina ai le kapeti pito i totonu. E matua le mafai ona totō le lanu tele, aua e tele le fale.

Toto i le aoauli po o le timuga, faʻalauteleina i le laʻau muamua. A uma ona totōina, faʻafefeteina e faʻatagaina.

Kapisi togavao ma tausi ile eleele

Tuputupuina o kapeti i luga o le ata avanoa

O le tausiga atili o laau toto e aofia ai le tatalaina o le palapala ma le faʻainuina masani. O le kapisi e manaʻomia le susu palapala. A o leʻi seleseleina, taofi le faʻafeinu (30-40 aso, i nofoaga vaʻa 15).

O vaega o le totoina o le kāpeti i se auala e leai se fatuga o loʻo i ai se uiga faʻaeteete i fualaau. E mafai ona e lūlūina ni nai fatu i totonu o se pu, na o le toso ese o mea faaopoopo ma tuʻu ai le mea sili ona malosi.

O nisi o ituaiga o kapeti ua tupu i le auala sili ona faigofie, e aunoa ma le fafaga: faatasi ai ma timuga e masani ai, i luga o le eleele lafulemu. E lūlūina fatu i le eleele i le loloto o le 1.5-3 cm E le fefefe le kalani i le malulu, e tatau ona e lulu i le amataga o le tautotogo, i le faaiuga o Mati - amataga o Aperila. Pe a aliali mai laau, e tatau ona vevelaina ina ia iai le 40 cm i le va o laau toto. Ona tausia lea o laau e pei ona masani ai.

Faʻasa

Kapisi togavao ma tausi ile eleele

O le Kapisi e sili atu ona suavai i lalo o aʻa, lautele lautetele ma laina ua loloto e mafai ona faatulaga e faafaigofie le fausua: o le a aoina saʻo mai le vai i le laina ma tuuina atu ai laau ma susu mo ni nai aso.

Aua neʻi galo e faʻamalo le luga pe a magoto. E tatau ona faia ma le faaeteete lenei: o aʻa o le kapisi e pala, o loʻo i luga o le fogaeleele. O le mea lea, loloto atu i le 3 cm, aua e te tanumia le tagata faila i tafatafa o laau.

Laʻei pito sili

Fafagaina e le tatau ona sili atu ma le tasi i le 10-12 aso, ma na o le 10 aso talu ona toto i le eleele. O le faʻafefe faʻafefeteina faʻasusu mai le manua, moa moa poʻo le mutia vao ua sili ona lelei. Lava le afa-lita o le faʻasusu i totonu o se pakete vai ina ia maua ai laau totō ma lelei le tuʻuina atu o elemene ma meaʻai. O le tafe o le fofo o se lita mo kopa taitasi.

Maʻi ma meaʻai

Ina ia puipuia le tapalaina e le fugalaʻau, ia totō le kapisi i le vave e mafai ai ina ia lava le taimi e lava ai le malosi. Muamua togafiti fatu i le Prestige solution poʻo isi mea e pulea ai manu. O lapisi laʻau vavalaʻau e le o mamao ese mai le laau i luga o le eleele, peʻa a mavae le vaiaso o aʻafiaga e tupu mai fua, lea e faʻaumatia aʻa. Ina ia faʻamalosia le aʻa, e faʻaaogaina le mauga. Afai e maua ni vaega, vave ona togafitia le nofoaga ma iniseti, ma pe a uma le vaiaso.

I le vevela, timu vevela, e afaina ai laau fai laʻau i tafatafa o vaʻa ma aphids. Ina ia lavea laau, o loʻo fufusi i latou i fafie. Aʻo leʻi nonoa ulu, o togafitiga faʻapitoa e sauniuni mai le pulou pepelo e talia lelei.

I le malulu o le tau, e mafai ona aliali mai ai slugs. I le tau faasaga ia i latou, e mafai ona e faia e aunoa ma le kemisi - fufuluina le laupepa ma le sinapi po o le palapala pepa. Ona aoina lea o le slugs i lima ma faʻaumatia.

Laʻau mūmū fuʻa i luga o laʻau, pe a mavae sina taimi e aliali mai anufe ma 'ai le laau. Faʻatoʻaina e le Faʻatoʻaga le moega ma le faʻafefeteina o pateta ma tumutumu o tamato faʻatasi ma le faʻaopoopoga o le sapalai tagamea.

Faamama

A oʻo ina matua tele lava ulu o kapeti, o le a vavae ese i latou ma ni lau (ina ia latou momoe umi).

Teu i totonu o se puʻe pogisa i le vevela mai le 0 i le +5 tikeri, faʻapipiʻi i lalo. Afai e te sosolo ma tautau i le taualuga, e mafai ona e faasaoina le seleselega toetoe lava a oʻo i le tautotogo ma o le kapisi o le a teuina pea lau laʻau e le fesuisuiaʻi, o le a le fiu ma tumau ai le fiafia tele.

A maeʻa le seleselega, ona totoe lea o laulaʻau, lea e faʻaaogaina e fafaga ai lafumanu.