Laʻau

O faʻamanuiaga ma faʻasalaga o ituaiga e 16 o feʻau

Euphorbia o se mea teuteu. Fiafia e fiafia i ai mo ona uluai foliga vaaia ma le le mautonu. O le isi igoa o le euphorbia. Euphorbia e lauiloa mo ana meatotino aoga, lea na faʻaaogaina i aso anamua i tala faʻasolopito.

O le Euphorbia o loʻo i ai le sua masi i ona laʻau ma fatuga. E leaga pe leai foi mo tagata? Ioe, o le sua oona ma matautia i le soifua maloloina. Afai e faʻafesoʻotaʻi ma le paʻu, e mafua ai ona mu, ma i totonu totonu, e mafai ona mafua ai le oona matautia.

Euphorbia masani

E tusa ma le 2,000 ituaiga eseese i le ituaiga. Faatasi ai ma i latou o loʻo i ai ni meaʻai suamalie, palaʻau ma le leai ni laufanua, faʻapea foʻi ma laau laiti.

E tusa ma le 120 ituaiga o euphorbia ua totoina i Rusia. O le Euphorbia e masani ona faʻaaogaina i le lafumanu ma le faʻasologa o laufanua. E lelei mo le teuteuina o fale ma ofisa.

Cypress

O se aganuu masani lenei. Tufatufaina i Europa i Sisifo ma le vaega Europa o le Soviet Union muamua. E ola i fanua, i mauga ma papa, i luga o auala.

Cypress Euphorbia

O lenei ituaiga o meaola e taua o le kilipa ona o ona lau e pei o nila.. Latou te ufiufi atoa le au. Afai e tausia lelei le laau, o le cypress euphorbia o le a pei o se polo polo.

I le amataga o le taumafanafana, faasaga i le pito i tua o le lapalai o le nila, e aliali mai fugalaau laiti. E masani lava latou samasama, ae o nisi taimi e mafai ona e maua ai le piniki māmā. Faʻasalaga lelei, o le euphorbia e fuga mai pea i le tautoulu. O se uiga iloga o le eseese o se suiga i lanu o laulaau i le vaitau o le tuputupu ae. Laulu enaena.

O se laumei e puipuia ma le malulu ituaiga meaola. E masani ona faʻaaogaina ma le fatuina o paʻu alpine, rockeries ma mixborders. O le susuga euphorbia e foliga matagofie. E lelei tele le tele o meaʻai ma pulu vaʻai, mo se faʻataʻitaʻiga, irises, faʻapea foʻi ma mea manogi.

O le Cypress euphorbia o loʻo i ai laulaau ma uaua i le sua o le suamalie, lea e afaina ma lamatia ai le ola maloloina.

Faasoa

O se ituaiga umi o le euphorbia. E ola i laufanua, i luga o auvai, i vaomatua, i luga o auala. O le euphorbia maai e le fiafia i le pitonuu ma isi aganuu, tutuli ese i fafo ma taofia ai lo latou alualu i luma. O le mea lea, e seasea lava ona faʻaleleia ma e le masani ona faʻaaogaina i le faʻatoʻaga.

Euphorbia Aute

O aʻa e mafai ona tupu e oʻo atu i le 80 cm. O lau lanu lanu meamata lanu meamata ma se lanu samasama. Laititi fugalaau lanu samasama o loʻo i luga o paʻu, o lona uumi e le sili atu i le 7 cm.

O le euphorbia gasegase e leaga ma e faigata ona aveese le vao. Alofagia e pi.

O loʻo i ai fua oona. O le laau ua leva ona faʻaaogaina i vailaʻau masani. Faatasi ai ma le fesoasoani o lea mea, o mea manogi, o le ava malosi e faia. E masani ona faʻaaogaina e togafitia ai le tino, faʻapea foʻi ma le laxative.

Lamele-foliga

O lenei ituaiga meaola e iai foʻi lona igoa - vine. Tufatufaina i Europa i sasaʻe, o le Caucasus ma Central Asia. E mafai ona e faʻafeiloaʻi i le vaomatua i le vaomatua i le va o vaitafe. E maua i le totonugalemu o Rusia.

Rod Euphorbia

O le maualuga o le toto e le silia le 80 cm. O ponuncles o loʻo i luga o le pito i luga o le faʻavae, ma o laulaʻau laʻau e ola i lalo, e tusa ma le 7 cm le umi. I luga o peduncles o fugalaau e tafaʻi i petala e lua. E lanu lanu samasama. E totogo le laau i le ogatotonu o le vaitau o le taumafanafana.

E taumafai e vevela ma e matua faigata lava ona aveese.

I totonu o tala faʻasolopito e masani ona taatele. E masani ona faʻaaogaina ona fugalaau ma lau. E masani ona faʻaaogaina togafitiga o faʻamaʻi paʻu.. O le sua suamalie o loʻo i totonu o le laau e afaina ma matautia i le soifua maloloina.

Sunseeker

O se ituaiga uiga ese lea o le au mai. O le maualuga o le ituaiga e le sili atu i le 35 cm. I luga o le tele o laina o le aganuu o lau o loʻo i ai se fuga foliga. Fugalaau e le mafaamatalaina. E i ai se lanumeamata lanu me se lanu samasama. Fuga e amata i le ogatotonu o le taumafanafana.

Euphorbia Sunseeker

E i ai le lafu i le fanua, i togalaau, i luga o auala, i totonu o lua ma vaituloto. Mafaufau i se vao.

O se vailaau oona. O vaega o le laau e sili ona lauiloa i vailaau. E faʻaaogaina e faʻaitiitia ai le vevela o le tino., e pei o se laxative ma diuretic, mo togafitiga o le tele o faamai.

Laʻau fugalaau i totonu

O nisi ituaiga o aganuu e faʻaaogaina lelei mo fale e faʻaoga ai fanua ma fale. O ituaiga o fualaʻau ma fua o laau toto e masani ona tupu i totonu.. E le lelei ma e faigofie tele ona tausia ma tausia.

I le fale, e masani ona tupu aʻe ituaiga eseese o le tropical and subtropical o le euphorbia. O le tele o taimi, o ituaiga e pei o Poinsettia, White-face ma Brilliant Euphorbia ua filifilia mo le fale.

Euphorbia poinsettia
White-eared Euphorbia
Brupiant Euphorbia

Fat

O se aga masani masani lea aganuu. Vaʻaia, o le laau e talitutusa lava ma se polo o lanu lanu meamata-enaena.. E talitutusa ma se cactus, ae o le gaphorbia gaʻo e leai sona vao tuitui. E leai foi ni laulaau.

Euphorbia gaʻo

O le laau toto e oʻo i le 30 cm le maualuga ma oʻo atu i le 10 cm le lautele. Faʻasolo atu i ituaiga meaola. I le siosiomaga masani, o le laau toto e ola i Aferika i Saute.

E seasea lava i le taumafanafana e iloa ai pe faapefea ona fuga le efuphorbia. O fugalaau e faia ai se liʻo faataamilo i le palealii o le aʻa.

E pei foi o isi ituaiga o felafolafoaʻiina, o lenei mea oona e mafua mai i mea o loʻo i totonu o le sua suamalie i le au. I le taimi lava e tasi, o le aganuʻu e sili ona lauiloa i le vaomatua i totonu. E le mautonu ma amata.

Mile

O se aganuʻu lauiloa lenei i totonu o teuteuga teuteu. E alofagia o ia ona o lona matagofie o le fugalaau. O lenei euphorbia e taua foi o le susulu ma le pale o laau tuitui.. O le igoa lona lua na alu atu i tagata ona o le tele o laau tuitui i luga o laau o le laau.

Euphorbia Mile

O le fanau mai o le ituaiga o le motu o Madagascar. O iina e mafai ona maualuga lona tusa ma le lua mita. O nei ituaiga o meaola o loʻo i ai laʻau lanu meamata i foliga o se ellipse. Fugalaau e le eseese i le matagofie. O faʻamaoni o se isi mea. E lanu, e mafai ona i ai ni lanu eseese.

Aganuʻu ola mai le tautotogo i le autumn. O le tele ma le susulu o le papa e faalagolago atoa i le tausiga o le laau.

O le vailaau oona. Laʻau ma fatuga o le aganuu e faʻasaʻo ai le sua susu, lea ei ai se mea oona. I lenei itu, pe a suia ma faʻalauteleina le aganuʻu, e tatau i se tasi ona matua faʻaeteete. E le gata i lea, e tatau ona teuina le laau mai tamaiti laiti.

White-face

E taua foi le paʻepaʻe. O le igoa e sau mai le foliga mai o laulaau, lea o loʻo manino mai ai veins papaʻe. O le fanua moni o le laau o le motu lea o Madagascar.

White-eared Euphorbia

O se foliga matagofie lenei o le euphorbia. Faʻasolo atu i ituaiga meaola.

O le aganuu ei ai lona umi umi. I tafatafa o le apex, o le a faasolosolo malie lava le gaogao. O le pito i luga o le au e faapaleina i laʻau emerald ma laumei paʻepaʻe.O fugalaau o lenei laau e leai ni uiga teuteu. E papaʻe ma laiti i le telē.. O loʻo i ai i totonu o laʻau o lau.

E faʻaaogaina le aganuʻu i vailaau faʻapitoa. I le taimi lava e tasi, o le sua oona o loʻo i ai le vevela ma le matautia pe afai e faʻafesoʻotaʻi ma le paʻu, mata poʻo totonu. E mafai ona tupu ai ogaoga mu ma mea oona..

Triangular

O lenei euphorbia e taua foi o le sikuea. O se mea totoa lenei. I le natura natura e tuputupu aʻe i Madagascar, i vaega o loʻo i lalo ifo o Amerika ma Aferika.

Triangular Euphorbia

O lenei foliga mamalu e iloga i ona uluai foliga vaaia ma le le mautonu. O le mea lea, e masani ona tupu aʻe i totonu. I le fale, o le euphorbia tafatolu e le fiafia i le totoina. I luga o le ogaoga ogaoga o ogalaau o lau o laau ma laau talatala.

O aganuu i totonu e mafai ona ola e oʻo i le tolu mita.

O le sua o loʻo i totonu o lau ma gaʻo o loʻo i ai mea oona ma e matautia i tagata. O le mea lea pe a galue ma laau toto e fautuaina e faʻaaoga totini puipui, ma tuʻu foʻi le laau i le mea e mafai e tamaiti.

Poinsettia

Poinsettia poʻo le sili ona matagofie euphorbia e taʻua foi o se fetu Kerisimasi. E mafua lenei mea i le mea moni e faapea ua amata ona fuga le laau ia Tesema.

Euphorbia poinsettia

O le laau e sili ona alofagia e fugalaau fugalaau ona o la latou lalelei matagofie. O fugalaau lanumumu mumu i le foliga o fetu o loʻo tulaʻi lelei i luga aʻe o lau lanu meamata.

Faafetai i le galuega a le au faifaatoʻaga, o le tele o ituaiga ma isi lanu fugalaau na gaosia. Ma le tausiga lelei, o le fuga o Poinsettia e mafai ona oʻo i le ono masina, ae o le averesi e tumau mo le 2-3 masina.

O se vaaiga le lelei, o le maualuga e mafai ona oʻo i le 50 cm. E tele taimi e faia ai e tagata mea sese pe a faʻatau se faʻatoʻaga. O le faʻatauina o se fetu Kerisimasi e fautuaina i le mafanafana o le tau ma totonu o fale teu malu.

I tafatafa o le fagu ma le poinsettia, e le fautuaina le tuʻuina o peʻa matutua ma apu. O sea ituaiga tuaoi e taitai atu ai i se fugalaau mumu.

Euphorbia o le mea e sili ona manaia, ae o le sua susu o loʻo i ai ni togi laʻititi o mea oona, e oʻo lava pe ae faʻaaoga se laulaʻau o se laau, o le a le tupu le mea oona. Faʻafesoʻotaʻi le paʻu e mafua ai se faʻalavelave faʻafefe, ae leai.

Ulu o le jellyfish

O le mea lena na latou taʻua o le ituaiga o tagata. I luga o le ogaumu tutotonu, o le tele o vaovao e tupu aʻe e foliga tutusa ma toso o se fua. I luga o nei laʻau o loʻo i ai ni laʻau lanu meamata o lanumeamata lanumeamata, lea e mafai atoa pe o se vaega ona paʻuʻese i le vaitaimi o loʻo moe.

Euphorbia ulu

O ituaiga o meaola ua salalau i Aferika i Saute ma Aferika i sasaʻe. E faasino atu i le au faila. E mafai e le lanu ona ola e oo i le 20 cm le umi. Laitiiti samasama lanu samasama ma se lauulu lanumoana i le ogatotonu o le taumafanafana. Ae peitai, i le fale, o le fugalaau e seasea.

O le ogatotonu e mafai ona ola e oʻo i le 20 cm le lautele. O lona ufitia o le tusa ma le 10 cm.

O le vailaau e aofia ai le sua oona, lea e matautia pe a oʻo i mata, i luga o le paʻu ma pe a faʻaogaina.

Lulu

Euphorbia lalelei

O se ituaiga uiga ese lea o le au mai. Tufatufaina i Europa i Sisifo ma le vaega Europa o Rusia. Faʻaleleia vaitafe ma vaituloto, i eleele malulu.

Na maua lona igoa ona o le lanu lanu o laulaau.

O ogalaau e mafai ona oʻo atu i le maualuga e oʻo atu ile 100 cm.

Euphorbia ua fuga mai talu mai Me. O fugalaau e lanu samasama. E faʻaputuina i latou i ni faʻaogaina i foliga o panicles. O loʻo i luga o tumutumu o laʻau ia inflorescences. O loʻo aʻafia le aʻa, o loʻo fetolofi ma vave ona tupu aʻa.

O laʻau ma lau o le laau e aofia ai mea oona ma matautia mo tagata ma meaola manogi suamalie. O loʻo faʻaaogaina foi le laau i isi vailaʻau..

Fiery poʻo Griffith

O le mea nei o se laau faiva. E mafua mai le le mautonu i le kiona. E tupu tele lava i Saina ma totonu o mauga Himalayan. Le maualuga o le aganuu e le sili atu i le 80 cm.

Euphorbia Fiery poʻo Griffith

O le ituaiga e matua susulu ma matagofie. O laʻau o loʻo i ai se lanu mumu mūmū. A Faʻasaga i tua o laulaʻau lanumeamata, fugalaau fugalaau faʻamaina moli.. E latalata i le amataga o le autumn, e suia ai e laumei o latou lanu i le kulupu, ma lanu e lanu piniki.

O lenei vaaiga e mafai ona avea o se elemene matagofie o le mamanu o le laufanua. E lelei mo le teuteuina o poloka o fale o le atunuu, e lagona lelei i totonu o greenhouses. E mafai ona avea ma se paaga lelei mo ferns. Faʻaaogaina i faʻaletupe ma mixborders.

O le suamalie suamalie o loʻo i totonu o le milipolo o le oona, ae o le fualaau o vailaau oona e le tutusa ma le tele o ituaiga. Afai e maua le sua i luga o le paʻu, e mafai ona fai se tali atu i se mea e le afaina, o le mea lea, pe a galue ma le laau, e fautuaina e fai ni totigilima puipuia.

Pallas

O se fale taatele lenei. E masani ona faʻaaoga i isi vailaʻau. O le laau e maualuga lona tusa ma le 40 cm.

Euphorbia Pallas

O le tufatufaga o aganuu o atunuu ia o Asia ma Transbaikalia.

O le mea e masani ona i ai i luga o le fale. O laulaau e faʻaloloa poʻo le oval. E i ai la latou lanu enaena-enaena. Fugalaau e le ofuina uiga lelei. Aganuʻu amata ona fuga i le tautotogo o le tautotogo.

Ua taʻua e tagata lenei ituaiga o le tagata aʻa. O le aʻafia o Pallas e faʻaaogaina e togafitia ai le tele o faʻamaʻi.

O lenei ituaiga o euphorbia e mafai ona afaina ai tagata ma meaola, aua o le sua o loo i totonu o loo i ai se mea oona - euphorbin.

Faamanuiaga

Aganuʻu e taatele i vailaʻau faʻapitoa. Faaaogaina o vaega o le laau e fai ai teuteuga, mea laitilea e aoga i le togafitiga o le tele o faamai.

Milu sua susu - diaphoretic, diuretic, analgesic ma anti-inflammatory

Faatasi ai ma na mea e tatau ona faamamafaina:

  • Paʻu o le paʻu: ogaumu, maʻi o le tino, paʻu, lavelave;
  • Hemorrhoids;
  • Faʻailogaina
  • Maʻi faʻamaʻiaofia ai gastritis;
  • O faʻamaʻi o le tino, e aofia ai le cystitis;
  • Tuʻuina o le Tumo: leaga ma leaga;
  • Fuga faʻamaʻi
  • Toto
  • Faiga faʻamalosi o le tino;
  • Tamaitai gasegase gynecological.

Faʻaleagaina

E i ai le tele o faʻailoga:

  1. Toto ma le lactation;
  2. Tamaiti tausaga;
  3. Alu luga o le laau ma ona vaega, e aofia ai sua suamalie;
  4. Taua tele faʻamaʻi pipisi ma loto.
O le sili atu o le decoction poʻo le suāsusu e mafai ona mafua ai le vomiting ma le manava faʻapitoa i le toto

Mo togafitiga, o le kulimi suamalie e faʻaaoga, lea e faʻamalo ai le laau, aʻa (o le aʻa-root poʻo le Pallas e sili ona lauiloa). Mai laulaʻau ma aʻa e faia ai teuteuga ma tinctures e faʻavae i luga o le ava malosi. O teuteuga ma mea mai fugalaau o le laau e faʻaaogaina foi.

O le meli foi e faia mai i le euphorbia, aua e manaia i pi. O le meli suamalie e aoga i le togafitia o maʻi o le manava, gastritis, colds, insomnia ma neurosis.

O le mea lea, o le euphorbia o se fale masani i le lalolagi atoa. E sili atu ma le 2000 ituaiga i le ituaiga. O le tele o nei mea e faʻaaogaina i le faʻataʻitaʻiga ma le faʻasologa o le laufanua. O le aganuu e sili ona lauiloa i le togafitiga o le tele o faamai. I le taimi lava e tasi o ituaiga uma lava e aofia ai mea oona ma matautia i le soifua maloloina o tagata ma manu. O le mea lea, pe a saunia ni fomaʻi faʻapitoa tau vailaʻau, e tatau ona e matua faʻaeteete ma galue na o fautuaga a fomaʻi.